جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
شناسایی و تبیین ابعاد و مولفه‌های مدیریت جهادی در حوزه فرهنگ از منظر امام علی (علیه السلام)
نویسنده:
مریم رستمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مدیریت جهادی به‌کارگیری موثر و کارآمد و سازماندهی نیروی انسانی از طریق علم و هنر و قوانین مدیریت برای نیل به هدف‌های مطلوب در چارچوب نظام ارزشی موجود که همان اسلام ناب محمدی? است می‌باشد. هدف پژوهش حاضر شناسایی و تبیین ابعاد و مولفه‌های مدیریت جهادی در حوزه فرهنگ از منظر امام علی? است. پژوهش، از نوع بنیادی کاربردی و با روش توصیفی- تحلیلی انجام‌شده و روش تحلیل داده‌ها کیفی بوده است. جامعه تحقیق متنی و شامل روایات امام علی? در موسوعه الامام علی‌بن‌ابی‌طالب? فی‌الکتاب والسنه والتاریخ می‌باشد که به صورت هدفمند و ب‍ا ت‍وج‍ه‌ ب‍ه‌ سوالات‌ ت‍ح‍ق‍ی‍ق‌ ان‍ت‍خ‍اب‌ ش‍ده‌‌ان‍د. یافته‌های پ‍ژوه‍ش‌ حاکی از آن است که مدیریت جهادی در حوزه فرهنگ از منظر امام علی? دارای ابعاد معرفتی، ارزشی و رفتاری می‌باشد. تعداد مولفه‌های شناسایی‌شده در تمامی ابعاد 177 مولفه بوده که 18 مولفه مربوط به بعد معرفتی، 44 مولفه مربوط به بعد ارزشی و 115 مولفه به بعد رفتاری اختصاص‌یافته است که بیشترین تعداد مولفه‌ها را به خود اختصاص داده است. مهم‌ترین مولفه‌ها در بعد معرفتی شامل: دشمن‌شناسی و آگاهی از چگونگی مواجهه با آن، شناخت اهمیت مدارا و آگاهی از ضرورت تقوا و در بعد ارزشی شامل: اشتیاق باطنی به اجرای عدالت، احترام به ارزش‌های اخلاقی و میل باطنی به مردمی بودن و در بعد رفتاری شامل: انجام خدمت خالصانه، پرهیز از تبعیض، پایداری و استقامت درانجام وظائف و هوشیاری و عدم غافلگیر شدن می‌باشد. نتیجه آنکه مدیریت جهادی در عرصه فرهنگ الگوی مدیریتی مناسب است که با دارا بودن مولفه‌های همسو با تعالیم اسلامی می‌تواند کشور را به‌سوی پیشرفت و توسعه سوق دهد.
مدیریت جهادی از منظر قرآن کریم
نویسنده:
دل آرا نعمتی پیرعلی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دفتر مطالعات و تحقیقات علوم اسلامی سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مدیریت یکی از عرصه های مهم و قابل توجه در سبک زندگی اسلامی است. مدیریت جهادی برخاسته از فرهنگ جهادی، و حاکی از مدیریت بر مبنای ارزش های اسلامی است. تبیین مفهوم، شاخصه ها و مولفه های مدیریت جهادی منوط به تحقیق و تدبر در قرآن کریم است. از آنجا که واژه مدیریت و مشتقات آن در قرآن کریم به کار نرفته است، توجه به واژه های «طاعه»، «تمکن» و «اتباع» و نیز واژه «جهاد» و تدبر در برخی آیات مشتمل بر این واژگان به روش تحقیق موضوعی و تدبر در سیاق این آیات، روشی مناسب برای استخراج تعالیم قرآن کریم در خصوص مدیریت جهادی است. براساس این تحقیق می توان گفت، مهمترین شاخصه جهاد، بذل طاقت برای رسیدن به مطلوب با مولفه های عقل، علم، تقوا، اسوه مداری، ولایت مداری و اعتصام و توکل به خدا است و مدیریت جهادی به کار گرفتن این شاخصه ها و مولفه ها همراه با کاربست تمامی استعدادها، توانمندی ها و بن مایه های فردی، اعتقادی و سازمانی مدیر به منظور تحقق هدف والای آن یعنی ارتقای کمی و کیفی حیات انسان است؛ بنابراین می توان گفت، مدیر در تحقق مدیریت جهادی نقش اساسی و ارزشمند ایفاء می کند.
صفحات :
از صفحه 73 تا 93
  • تعداد رکورد ها : 2