جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
آمریکای گنوسی: خوانشی از فرهنگ و دین معاصر آمریکا بر اساس قدیمی ترین بدعت مسیحیت [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Peter M. Burfeind
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Pax Domini Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آمریکای گنوسی خوانشی از فرهنگ، سیاست و زندگی مذهبی کنونی آمریکا بر اساس جنبش باستانی معروف به گنوسیزم است. پیتر ام برفیند در آن، پایه‌های هانس جوناس، دنیس دو روژمان، نورمن کوهن، ویلیام ووگلین، کارل یونگ و هارولد بلوم را بنا می‌کند، که هر یک از آنها تأثیرات گنوسی را در زندگی آمریکایی (و غربی) معاصر دیدند. او مکانیسم‌های معنوی را که در پس هر چیزی از تراجنسیتی گرفته تا به اصطلاح «پرستش معاصر»، از جنبش ساختارشکنی گرفته تا نقشی که موسیقی پاپ و رسانه در فرهنگ ما دارند، از سیاست مترقی گرفته تا کلیسای نوظهور، بررسی می‌کند. این ادعای برفیند به ویژه چالش برانگیز است که هم ترقی گرایی و هم نئوانجلیکالیسم - که ظاهراً در "جنگ های فرهنگی" در تضاد هستند - در واقع ریشه های گنوسی یکسانی دارند. کتاب برفیند سیری است از طریق راک، پاپ، فیلم، تلویزیون، سیاست و مذهب معاصر که نشان می‌دهد چقدر از ارزش‌های محرک این عناصر فرهنگی از آموزه‌های باطنی باستانی گنوسیزم آگاه است. برفیند شواهد شگفت‌انگیزی را برای اثبات ادعای خود به ارمغان می‌آورد که ما را از تاریخ باستان و قرون وسطی، دوره‌های روشنگری و رمانتیک تا امروز می‌برد. کسانی که مایل به دست و پنجه نرم کردن با موقعیت های فلسفی و معنوی پدران زندگی معاصر آمریکایی هستند، پاداش خواهند گرفت. آمریکای گنوسی برای کسانی که احساس می کنند دین جدیدی "معنوی اما نه مذهبی" در آمریکا ظهور کرده است، اما نمی توانند انگشت خود را بر این بگذارند که دقیقاً این دین چیست، خواندنی است. Burfeind مرتکب هتک حرمت تعریف دینی می شود که ادعا می کند "فراتر از" تعریف است. مهمتر از همه، او این سوال را مطرح می کند که اگر گرایش های معنوی فرهنگ معاصر واقعاً یک دین است، متمم اول متمم اول برای کسانی که با آگاهی جدید «تکامل» نیافته اند، چه تدابیری باقی می ماند، اما ترجیح می دهند در پارادایم های ظاهراً واپس گرایانه گیر کرده باشند. فکر؟ درباره نویسنده: پیتر برفیند به عنوان کشیش در کلیسای لوتری صلیب مقدس و وزارت دانشجویی در دانشگاه تولدو خدمت می کند. او همچنین یک کشیش ارتش ایالات متحده و ناشر مواد آموزشی کودکان (Pax Domini Press) است. او با همسرش جیلیان و چهار فرزندش در تولدو، اوهایو زندگی می کند.
از پولس تا والنتینوس: مسیحیان رم در دو قرن اول میلادی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Lampe (پیتر لامپ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Augsburg Fortress Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مطالعه راهگشا در مورد ظهور و شکل گیری اولین کلیساهای رم، لامپ تاریخ، باستان شناسی، الهیات و تحلیل اجتماعی را با هم ادغام می کند. او همچنین به شواهد کتیبه‌ای برای تکمیل خواندن متون ادبی بزرگ نگاهی دقیق می‌اندازد: از نامه پولس به رومیان تا نوشته‌های کلمنت رومی، ژوستین شهید، مونتانوس و والنتینوس. این مطالعه که به طور کامل توسط نویسنده برای این نسخه انگلیسی زبان بازسازی و به روز شده است، یک کار پیشگامانه، دامنه وسیع و با جزئیات دقیق است. در شش بخش، مشتمل بر 51 فصل و چهار پیوست. لامپ دانش ما را در مورد شکل رهبری و رابطه مسیحیان با یهودیان ساکن روم بسیار ارتقا می بخشد.
درباره شاه عبدالعظیم
نویسنده:
سیدمحمدحسین میرصادقی
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
عبدالعظیم از مشاهیر سادات حسنی، در سده دوم و سوم هـ.ق می زیسته و نسبش به امام حسن مجتبی (ع) می رسد. در نزد بسیاری از مردم و برخی از دانشمندان به شاه عبدالعظیم شناخته می شود. وی با اینکه خود از حسنیان است در دعوای خلافت ظاهری هیچگاه با آنان همسویی نکرد و امامت پسرعموهای حسینی خود را خالصانه پذیرفت و در نتیجه خشم خلیفگان و کارگزارانشان را علیه خود برانگیخت. برای در امان ماندن از نقشه های دستگاه خلافت ناگزیر پنهانی می زیسته و شهر به شهر می گشته تا سرانجام به شهر ری فرود آمد و با شیعیان آن دیار پنهانی تماس برقرار کرد. عبدالعظیم در شهر ری درگذشت و همانجا به خاک سپرده شد. برخی از پژوهشگران برآنند که وی را در همانجا زنده به گور کرده اند. باورهای راستین مذهبی، دانش، روشن بینی و به ویژه موضع عدالتخواهانه اش در برابر خلیفگان، از او شخصیتی نامدار پدید آورد که همواره توجه دانشمندان، مبارزان و ایرانیان را به خود جلب نموده است. در این نوشتار برآنیم که گوشه هایی از زندگی این مرد سرفراز ایران اسلامی را فرا روی پژوهندگان قرار دهیم.
صفحات :
از صفحه 31 تا 47
بررسی نقش فرشته در هنر اسلامی با رویکرد حکمی عرفانی
(با تأکید بر آراء سهروردی)
نویسنده:
مریم هرندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
بازتاب های بیرونی در هر فرهنگ، مظهر زیر لایه های بنیادین و درونی آن است. هنر یکی از این نمودهای فرهنگی هر قوم است که در فرهنگ های مختلف مشخصات و وجوه متمایزی را ، متناسب با آن بن مایه های فرهنگ، به خود اختصاص داده است. در فرهنگ اسلامی نیز، هنر رابطۀ تنگاتنگی با دین و آموزه های فکری اسلامی دارد. از جمله نقوش به کار رفته در هنر اسلامی، نقش فرشتگانی است که در جای جای نقاشی ها ،موزاییک ها وآثار هنری در ادوار مختلف به چشم می خورد. می توان با بررسی نقش فرشته از جنبۀ عرفانی به لایه های زیرین، یا معنای نهفته در پس آن، نفوذ و بازتاب معنای مذکور را در آثار هنرمندان جستجو نمود. و این امر با پاسخ به پرسش هایی ذیل میسرمی شود : فرشتگان در ادیان آسمانی به خصوص در اسلام از چه جایگاهی برخوردارند؟ فرشته در فلسفه و عرفان و البته در هنر چه جایگاهی دارد؟و آیا هنر متأثر از فلسفه و عرفان،است؟ از جمله عارفان و حکیمان اسلامی که در حکمت خود به مبحث فرشته وفرشته شناسی توجه خاصی مبذول داشته اند، شیخ اشراق ، شهاب الدین سهروردی(549-587) است. برای فرشته شناسی در حکمت اشراق، ابتدا باید به بررسی جهان بینی سهروردی پرداخت .از جهتی پرداختن به حکمت اشراق نیاز به شناخت حکمت ابن سینا وهمچنین توجه به برداشت های سهروردی ازافلاطون، فلوطین والبته آیین ایران باستان است.می توان حکمت اشراق سهروردی را آمیزه ای از حکمت افلاطون، فلوطین و ایران باستان دانست که آنها را با نظرات حکمای متصوفه موافق ساخته است. در این پژوهش، نقش فرشته با رویکردی حکمی–عرفانی در تفکر اسلامی و فلسفۀ عرفانی به ویژه فلسفۀ سهروردی مورد تأمل قرار گرفته است و به روشی مقایسه ای–تطبیقی، بازتاب این تفکر در هنر اسلامی به ویژه در نگارگری مورد خوانش واقع شده است. در نهایت خوانش جدیدی از نقش فرشته در آثار هنری، با توجه به فرهنگ اسلامی ،آیات و تفاسیر قرآن مجید وفلسفۀ سهروردی به دست آمده است .
  • تعداد رکورد ها : 4