جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
نگاهی به آموزش فلسفه در آسیای میانه (با تاکید بر ازبکستان)
نویسنده:
عباسعلی وفایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از گذشته های دور، افکار بلند و شخصیتهای علمی و فرهنگی فراوانی در آسیای میانه ظهور کرده اند. شهرهای بنامی چون بخارا، سمرقند، خوارزم، فرغانه، خیوه و مرو در این منطقه پناهگاه نیکی برای بالندگی علم و دانش و شخصیتهای علمی بوده اند. در این سرزمین، عرفان و تصوف و اندیشه های فلسفی جریان غالب در دوره های گوناگون بوده اند. امّا بخت با آن چنان بوده است که همواره دستخوش تغییرات سیاسی و جغرافیایی گردد. و این دگرگونی و تغییر، باعث ظهور اندیشه های جدید و کمرنگ شدن برخی از تفکرات پیشین شده است. یکی از مباحثی که در این تحولات، تغییرات و دگرگونیهای فراوانی یافته است اندیشه های فلسفی و نگاه به مکاتب فلسفی است. نمود این نگاه را در سده های اخیر، در دو برهه زمانی بیشتر شاهدیم: نخست پس از تسلط شوروی سابق به این منطقه و چیرگی آن بر قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان و برخی از سرزمینهای این منطقه، و دیگری پس از استقلال کشورهای مذکور در اواخر قرن بیستم و پدیدار آمدن جریانات جدید در آنها. این مقاله می کوشد تا از حیث تاریخی به این مسئله بپردازد، وضعیت امروز آموزش فلسفه را در آن منطقه بررسی کند و بیشتر بر ازبکستان تأکید کند، زیرا ازبکستان به جهت داشتن صبغه علمی و فرهنگی، در میان دیگر کشورهای آسیای مرکزی از اهمیت ویژه ای در این خصوص برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 49 تا 59
نیچه از نگاه باشلار
نویسنده:
نسرین خطاط
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
بی شک نیچه در نگاه اندیشمندان سده بیست چهره تازه ای یافته است و بسیاری از منتقدان با بینش جدیدی به بازخوانی مفاهیم اصلی فلسفه او برآمده اند. باشلار نیز که خود فیلسوف است در این بازخوانی سهم به سزایی دارد. وی از راه تحلیل تصاویر ادبی در اشعار نیچه و رابطه آنها با عناصر اربعه، سیر تحولی افکار فیلسوف و کشمکش میان تضادهای این تفکر را پی می گیرد تا سرانجام به ماهیت روان عروجی نیچه پی می برد. به نظر باشلار آن کس که این تصاویر را نه به عنوان آرایه های تهی از پندار بلکه زاده نیروی تخیل پویا بداند، خود را در مرکز مابعدالطبیعه نیچه احساس می کند، زیرا از طریق تصاویر ادبی، نبرد عناصر طبیعت، چگونگی واژگونی و دگرگونی آنها تبدیل عنصر زمین به هوا، سنگینی به سبکباری و فرود به صعود را درک می کند. باشلار از این جهت قابل بررسی است که مفاهیم غامض و انتزاعی فلسفه نیچه مانند اراده معطوف به قدرت، ابرانسان، نیروی حیاتی، بازگشت ابدی را از خلال استعاره و کلام شعری به صورت محسوس و ملموس به تصویر می کشد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 16
فلسفه قرن بیستم: سنت تحلیلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Morris Weitz, Paul Edwards, Richard H. Popkin
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کتاب راهنمای فلسفه قرن بیستم راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dermot Moran (درموت موران)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: قرن بیستم یکی از مهم‌ترین و هیجان‌انگیزترین دوره‌هایی بود که تاکنون در فلسفه شاهد آن بوده‌ایم که با تغییر و تحول فکری در مقیاس گسترده مشخص می‌شود. The Routledge Companion to Twentith Century Philosophy یک بررسی و ارزیابی معتبر برجسته از کل قرن است. این مجموعه با بیست و دو فصل نوشته شده توسط دانشمندان برجسته بین المللی، به پنج بخش واضح تقسیم شده است و برای اولین بار تصویری جامع از این دوره ارائه می دهد: مضامین و حرکات اصلی منطق، زبان، دانش و متافیزیک فلسفه ذهن، روانشناسی و علم. پدیدارشناسی، هرمنوتیک، اگزیستانسیالیسم و ​​نظریه انتقادی سیاست، اخلاق، زیبایی شناسی. همراه با راتلج برای فلسفه قرن بیستم، همراه با حاشیه نویسی بیشتر و یک واژه نامه جامع، برای هر کسی که در صد سال گذشته به فلسفه علاقه مند است، ضروری است، هم برای متخصص و هم برای تازه کار مناسب است.
 سرگردانی در بیابان: کاوش در الهیات و فلسفه قرن نوزدهم (سنت های افراطی، الهیات در یک مجموعه کلیدی پسا انتقادی) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stanley Hauerwas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: Wilderness Wanderings از زیر درختان درهم تنیده ای که مسیحیت در آمریکا تبدیل شده است می گذرد تا فضایی را برای کسانی که الهیات هنوز برایشان مهم است، باز کند. استنلی هاور با نوشتن به نسلی از مسیحیان که خود را به راحتی «در خانه» و در عین حال به طرز عجیبی در قید و بندها و نامربوط در آمریکا می‌بیند، مسیحیان معاصر را به چالش می‌کشد تا دوباره تصور کنند «بازگشت به مسیحیت» در دنیایی که در بهترین حالت نیمه تمام است، چه معنایی دارد. -مسیحی در حالی که این افسانه که آمریکا یک ملت مسیحی است مدتهاست که رد شده است، یک کار سازنده اضطراری باقی مانده است. یعنی تشخیص اینکه چه معنایی برای مسیحیان نزدیک به آستانه قرن بیست و یکم دارد که در اعتقادات خود شجاع باشند. از قضا، بازپس گیری هویت و مأموریت کلیسا ممکن است مستلزم کنار گذاشتن «دستاوردهای» ادعایی آن باشد - که اغلب چیزی بیشتر از احساس راحتی، وسوسه احساس «آرامش در صهیون» است - تا دوباره خطر و ماجراجویی زندگی را بپذیرد. "در راه." بر این اساس، این کتاب به راست یا چپ مذهبی که همچنان فکر می‌کنند مسیحیت را می‌توان با احساسات لیبرالیسم دموکراتیک سازگار کرد، هیچ آرامشی نمی‌بخشد. چنین کلیسایی تجدیدنظر شده خود را از طریق فتح یا در یک مسیحیت بازسازی‌شده مستقر نخواهد کرد، بلکه برعکس. باید در زندگی خود مهارت های صبور و حواس پرتی مردمی راه گشا را توسعه دهد. حداقل کلیسایی که با زندگی مشایی چاشنی شده باشد، شانس بیشتری برای توجه به تغییر جهت رهبری خدا دارد. بنابراین، بیابان نباید در نظر مسیحیان معاصر در آمریکا به عنوان یک احتمال پیشگوئی و ترسناک جلوه کند، بلکه باید به عنوان فرصتی برای کشف دوباره هیجان و روحیه، و همچنین نظم و انضباط دقیق سفر وفادار باشد. در چنین زمان حساسی مانند این، هاوئر مسیحیان را به چالش می‌کشد تا از خطرات موذیانه‌ای که در یک سکونت دائمی در مکانی به نام آمریکا رخ می‌دهد اجتناب کنند و به جای آن خطرات مقدس و مخاطراتی را که مشخصه مردمی است که توسط خدا خوانده، جدا شده و هدایت می‌شوند، قبول کنند. سرگردانی در بیابان، فراخوانی روشن برای مسیحیان است که از شهروندی دائمی خانه‌ای که هرگز نمی‌تواند محل استراحت نهایی کلیسا باشد، چشم پوشی کنند و با اطمینان مسیری از زندگی را در پیش بگیرند که افق‌های آن به وسعت و گستردگی خدایی است که وعده رهبری می‌دهد. این کتاب، اغلب کاملاً انتقادی، با شخصیت‌های مهم الهیات و فلسفی، مانند راینهولد نیبور، مارتا نوسبام، جف استات، تریسترام انگلهارت، آیریس مرداک، جان میلبنک و مارتین لوتر کینگ جونیور درگیر است. سیاست و اخلاق هاورا با هدف اجتناب از انتزاع، در بحث های جاری پیرامون پزشکی، جنگ های فرهنگی و نژاد مداخله می کند.
أعلام الفكر الفلسفي المعاصر
نویسنده:
فؤاد کامل
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الجیل,
چکیده :
نویسنده که مترجم آثار فلسفی به زبان عربی است، از مکاتب مختلف فلسفی معاصر، چند نماینده فکری را برگزیده و درباره اندیشه آنان نوضیح داده است.
فلسفه علم، فلسفه منطق و فلسفه رياضی در قرن بیستم
نویسنده:
استوارت.جی شنکر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
چکیده :
مجموعة «تاریخ فلسفة غرب»، مروری بر فلسفة غرب را به ترتیب زمانی، از سرآغاز آن در قرن ششم پیش از میلاد تا عصر حاضر، فراهم می‌آورد. این کتاب، همة جریان‌های بزرگ فلسفی را مورد بررسی قرار می‌دهد. این مجموعه که در ده جلد فراهم شده، اطّلاعات بنیادی و انتقادی دربارة همة فیلسوفان مهمّ گذشته و حال را در اختیار می‌گذارد و تصویر روشنی از آن‌ها در بستر فرهنگی و علمی روزگارشان ارائه می‌دهد.در کتاب تاریخ فلسفه‌ی راتلج - جلد نهم: فلسفه علم، منطق و ریاضیات در قرن بیستم به موضوعاتی چون فلسفه‌ی منطق و ریاضیات، فلسفه‌ی فیزیک، فلسفه‌ی علم، پوزیتیویسم منطقی و سایبرنتیک پرداخته شده و آرای فیلسوفانی چون فرگه و ویتگنشتاین توضیح داده می‌شود. شانکر در ابتدای این جلد یک گاه‌شماری از رویدادهای بزرگ علمی و فلسفی قرن بیستم آورده است که برای علاقه‌مندان به فلسفه‌ی علم، بسیار مفید خواهد بود. همچنین پس از مقاله‌ها، واژه‌نامه‌ای از اصطلاحات فنی استفاده‌شده در کتاب آمده است تا خوانندگانی که رشته‌شان با فلسفه و ریاضیات نیز مرتبط نیست، بتوانند مقاله‌ها را به‌راحتی مطالعه کنند.
كارناپ و نقش وى در فلسفه تحليلى
نویسنده:
فائزه برزگر تبريزى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
چکیده :
فلسفه تحليلى را، كه از اواخر قرن نوزدهم شكل گرفت و تا اواسط قرن بيستم به اوج خود رسيد، مى توان مبتنى بر سه رويكرد كليدى دانست: تجربه گرايى با تمركز بر «اصل تحقيق پذيرى»، توجه به منطق به مثابه يك ابزار، و تحليل زبانى. كارناپ يكى از مهم ترين متفكرانى است كه با تمركز بر اين سه رويكرد، نقش تعيين كننده اى در پيشرفت و كارآمدى فلسفه تحليلى داشته است. هدف اين پژوهش بررسى تأثير متفكران بزرگى همچون فرگه، راسل و ويتگنشتاين بر «تفكر تحليلى» كارناپ و سپس بيان تأثير رويكرد وى بر كارآمدى فلسفه تحليلى در سه محور اصلى آن است. در نهايت، تلاش شده است با بيان تفصيلى و نوآورى هاى وى در اين سه محور، خوانش جدى ترى از فلسفه تحليلى ارائه شود.
صفحات :
از صفحه 75 تا 83
  • تعداد رکورد ها : 8