جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 11
مجموعة المؤتمر العالمي للإمام السجّاد علیه السلام
نویسنده:
جمعی از نویسندگان؛ مصحح: محمد ساعدي، قاسم بغدادي
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
جهاد الإمام السجاد زين العابدين علي بن الحسين بن علي بن أبي طالب علیهم السلام
نویسنده:
محمدرضا حسینی جلالی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
جهاد الامام السجاد علیه السلام نام کتابی از سید محمدرضا حسینی جلالی به زبان عربی درباره زندگی امام سجاد علیه السلام است. «جهاد سیاسی امام سجاد علیه السلام» ترجمه فارسی این اثر می‌باشد. حسینی جلالی در مقدمه جهاد الامام السجاد علیه السلام در مورد انگیزه خود از نگارش این کتاب آورده است: «نویسندگانِ گذشته از همه طیف‌های مذهبی زندگی امام سجادعلیه السلام را به گونه‌ای تحریر کرده‌اند که ایشان از سیاست به دور بود، فقط به تربیت فرهنگی جامعه اشتغال داشته است و هیچ‌گونه حرکتِ معارض با حکومت‌های ظالم نداشت؛ در حالی که با مراجعه به منابع کهن برمی‌آید که امام سجاد علیه السلام نقش سیاسی فعالی را ایفا کرد و آن چنان سازماندهی و برنامه‌ریزی دقیق سیاسی داشت که می‌توان آن را از هوشیارانه‌ترین برنامه‌ریزی‌های سیاسی ممکن در چنان شرایط دشوار و تاریک دانست.» نویسنده در این کتاب سعی کرده است تا زندگی امام سجاد علیه السلام را از تمام جوانب بررسی کند. ساختار کتاب زیربنای پژوهش در این کتاب دو موضوع است: پژوهش دربارۀ امامت و تعریف آن و بیان آنچه از شئون امامت به شمار می‌رود. پژوهش دربارۀ امامت زین العابدین علیه السلام و اثبات آن. بخش های کتاب عبارتند از: بخش اول: دوران‌های مبارزه در زندگی امام علیه السلام در کربلا، در زمان اسارت و در مدینه. بخش دوم: مبارزۀ فکری و علمی در زمینه‌های قرآن، حدیث، عقیده، اندیشه، دین و احکام آن. بخش سوم: مبارزۀ اجتماعی و عملی در زمینه‌های تربیت، اخلاق، اصلاحات و امور حکومتی و نیز مبارزه با فساد اجتماعی که به صورت‌های نژادپرستی، فقر و برده‌داری نمود یافته بود. بخش چهارم: بیان شاخص‌های بی‌مانندی همچون زهد، عبادت، گریه و دعا در زندگی امام سجاد علیه السلام. بخش پنجم: مواضع امام علیه السلام در برابر ستمگران و کمک‌کنندگان به ظلم و نسبت به قیام‌های سیاسی زمان او
إمام السجاد علیه السلام؛ جها‌د و امجا‌د
نویسنده:
حسین حاج حسن
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: دار المرتضی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
الامامُ السّجاد جَهادٌ و اَمجادٌ کتابی به زبان عربی نوشته حسین الحاج حسن نویسنده لبنانی است. این اثر همانند دیگر کتب شرح حال زندگی ائمه، مطالبی کلی را درباره زندگانی و شرح احوال امام زین‌العابدین (علیه السلام) بیان کرده و کمتر به تحقیق و تحلیل زوایای زندگی آن حضرت پرداخته است. مؤلف در ابتدا، مقدمه‌ای کوتاه آورده و به فرازی از کتاب مطالب السؤول در وصف امام سجاد (علیه السلام) اشاره کرده است. وی سپس وارد بحث اصلی شده و پس از اشاره به اوضاع دوران آن امام (زمامداران، حیات سیاسی و اقتصادی)، از احوال شخصی آن حضرت، مناقب، سخنان، دیدگاه دیگران درباره ایشان، حضورش در واقعه کربلا، خطبه امام در مدینه، اشعار و مؤلفات امام سخن گفته است. بخش قابل توجهی از کتاب به رساله حقوق امام سجاد (علیه السلام) می‌پردازد این کتاب، اولین بار در انتشارات دارالمرتضی در بیروت منتشر گردید اما بعدها در مرکز تحقیقات رایانه‌ای قائمیه اصفهان با رعایت پاورقی‌ها و صفحه‌بندی و با امکانات تحقیقاتی فراوان انتشار یافت. همچنین نسخه دیجیتالی کتاب الامام السجاد (علیه‌السلام) جهاد وامجاد، در ۶ فرمت نرم‌افزاری به همت مرکز تحقیقات رایانه‌ای قائمیه اصفهان انتشار یافت.
معرفة الإمام المجلد 15
نویسنده:
سيد محمد حسين حسيني طهراني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار المحجة البيضاء,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب " معرفة الإمام" تعریب کتاب امام‌شناسى از مهمترين آثار علاّمۀ طهرانى بشمار مى‌رود كه در 18 جلد تدوين شده است اين كتاب مجموعه‌اى است از بحثهاى تفسيرى، فلسفى، روائى، تاريخى، اجتماعى دربارۀ امامت و ولايت به طور كلّى و دربارۀ امامت و ولايت اميرالمؤمنين (علیه السلام) ائمّۀ معصومين عليهم‌السلام بالخصوص كه به صورت درسهاى استدلالى علمى متّخذ از قرآن كريم و روايات وارده از خاصّه و عامّه و ابحاث حلّى و نقدى پيرامون ولايت مى‌باشد اين مجموعه كه شامل 270 درس است در سال 1391 هجرى قمرى در ماه مبارك رمضان براى برخى از دوستان ايمانى تدريس شده است. در "جلد پانزدهم" به مطالب زير اشاره شده است: جميع پيشگامان در تصنيف و تدوين نهضت اسلام شيعه بوده‌اند، اهميت صحيفۀ كاملۀ سجّاديه و ضرورت انس با آن، تاريخچۀ تدوين صحيفۀ سجاديه و ملحقات آن، اتّحاد نفوس امامان با رسولخدا (صلی الله علیه و آله و سلم) مقتضى ذكر «آل» در صلوات است، قتل عام شيعيان و سوختن كتابخانه‌ها توسّط برخى از اهل سنّت، بحث دربارۀ قيام‌كنندگان با شمشير از بنى فاطمه عليهاالسلام، نقد نظريّه محدّث قمى در بازگو نكردن برخى حقائق مسلّم تاريخى بخاطر مصلحت انديشى‌هاى پندارى، قصيدۀ فرزدق دربارۀ امام سجّاد علیه السلام.
صحیفة الزبرجدیة في کلمات سجادیة
نویسنده:
حسن حسن زاده آملي؛ مترجم: محمد حسین نائیجي
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم ایران: الف . لام . میم,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این نوشتار حاوی شرحی است بر گزیده ای از متن صحیفه سجادیه حضرت سیدالساجدین، زین العابدین امام سجاد علیه السلام که توسط علامه حسن زاده عاملی به زبان عربی به تحریر درآمده است. در بخش دیگر نوشتار مولف اهمیت و فایده دعا و نیز ارزش آن را در ابتلا و ارتقای انسانی بیان نموده است. بخش پایانی کتاب حاوی چهارصد و بیست و پنج بیت از قصیده "تانیه ابن فارض" است که به همراه ترجمه فارسی به چاپ رسیده است.
انسان و تربیت از منظر صحیفه سجادیه
نویسنده:
رحمت اله مرزوقی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
صحیفه امام سجاد (ع) از متون ارزشمند دینی است که می تواند به عنوان ماخذ و مبنایی برای مطالعه و بررسی موضوعات مختلف اعتقادی، اجتماعی، انسان شناختی و تربیتی مورد استفاده قرار گیرد. در صحیفه سجادیه تصویر انسان کامل به وسیله انسانی الاهی و کامل ترسیم و بیان شده است. بنابراین اثری بدیع و ارزنده در زمینه انسان شناسی است که در آن فضایل و ویژگی های انسان در منظومه و سیمایی خاص و مبتنی بر باورهای اسلامی تصویر و توصیف شده است که می تواند مبانی تعلیم و تربیت اسلامی قلمداد گردد. در مقاله حاضر تلاش شده است تا ضمن بررسی ویژگی های انسان از منظر صحیفه سجادیه، دلالت های آن برای تعلیم و تربیت مشخص گردد تا از این طریق، زمینه های بیشتری برای بررسی مبانی تربیت دینی و تدوین «نظریه تعلیم و تربیت اسلامی» فراهم گردد.
صفحات :
از صفحه 87 تا 98
  • تعداد رکورد ها : 11