جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 15
الهیات طعام: خوردن و عشای ربانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Angel F. Mendez Montoya
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پیوندهای بین دین و غذا برای قرن ها شناخته شده است، و با این حال ما به ندرت ماهیت رابطه بین غذا و معنویت، یا غذا و گناه را بررسی یا درک می کنیم. این کتاب با تکیه بر ادبیات، سیاست و فلسفه و همچنین الهیات، نقشی را که غذا ایفا کرده است، باز می کند و دین را در نوری جدید و روشنگر نشان می دهد. کتابی جذاب که پیوندهای چند صد ساله بین الهیات و غذا را ردیابی می کند و دین را در یک کتاب نشان می دهد. نور جدید و جذاب از نمونه هایی از ادیان مختلف استفاده می کند: اهمیت سیب در کتاب مقدس مسیحی و خوردن نان به عنوان بدن مسیح. خوردن و روزه در ماه رمضان برای مسلمانان؛ و اینکه چگونه قوانین غذایی یهودیت برای ایجاد آگاهی از زندگی در زمان و مکان تورات طراحی شده است. ایده هایی از زمینه های ادبیات، سیاست، و فلسفه و همچنین الهیات را بررسی می کند این ایده را جدی می گیرد که غذا اهمیت دارد، و اینکه بسیاری از جنبه های غذا خوردن - همنشینی با سفره، سنت های آشپزی، ابعاد زیبایی شناختی، اخلاقی و سیاسی غذا - مهم و پیچیده هستند و هم مذهب و هم رابطه ما با غذا را روشن می کنند.
کارلشتات و خاستگاه جدال عشای ربانی: مطالعه ای در گردش افکار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Burnett, Amy Nelson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : بحث بر سر شام خداوند پیامدهای مهمی برای اصلاح‌طلبان داشت، باعث تقسیم جنبش انجیلی، تأثیرگذاری بر تشکیل اتحادهای سیاسی و کمک به تفاوت‌های فرهنگی میان سرزمین‌های پروتستان آلمان و سوئیس شد. کارلشتات و سرچشمه‌های جدال عشای ربانی اولین مطالعه کامل درباره آغاز آن بحث است. فراتر از تمرکز سنتی بر مارتین لوتر و اولریش زوینگلی، بر تنوع چالش "مقدس" اعتقاد سنتی به حضور جسمانی مسیح در نان و شراب مراسم عشای ربانی تاکید می کند و اهمیت همکار لوتر را مجددا ارزیابی می کند. آندریاس بودنشتاین فون کارلشتات، برای مناظره. برنت اولین انتقادات لوتر از توده‌ها و تلاش‌های ویتنبرگ برای اصلاح پراکسیس مذهبی برای مطابقت با ایده‌های او را شرح می‌دهد. او سپس به جزوات نوشته شده توسط اصلاح طلبان دیگر نگاه می کند تا نشان دهد که چگونه درک لوتر از آیین مقدس در خارج از ویتنبرگ اقتباس و اصلاح شده است. در نهایت، برنت نشان می‌دهد که چگونه جزوه‌های عشای ربانی کارلشتات، استدلال‌هایی را وارد بحث عمومی کردند که به انتقادات اصلاح‌شده استاندارد از موضع لوتری تبدیل شدند. این کتاب همچنین تأثیر نه تنها اراسموس، بلکه همچنین جان ویکلیف و هوسی ها را برای بحث درباره آیین مقدس نشان می دهد، نقش اصلاح طلبان بازل و استراسبورگ را برای توسعه درک «زوینگلیایی» از شام خداوند برجسته می کند و توجه را به این موضوع جلب می کند. الاهیات عشای ربانی سیلزیایی کاسپار شوئنکفلد و والنتین کراتوالد. این کتاب یک راهنمای ضروری برای خوانندگانی خواهد بود که به دنبال درک مسائل پیرامون بروز مناقشه عشای ربانی در قرن شانزدهم هستند.
تاریخ و عشای ربانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Julie Gittoes
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
2008 ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با درگیر شدن با الهیات انگلیکن معاصر از عشای ربانی از طریق مفهوم سرگذشت، به دنبال غنی سازی درک کلیسا از تحول و رسالت است. الهیات عشای ربانی جایگاه خود را در میان بسیاری از الهیات انگلیکن معاصر پیدا می کند، اما توجه چندانی به رابطه متقابل بین رسالت و عشای ربانی شده است. جولی گیتوس با کارهای دیوید فورد، روآن ویلیامز و کاترین پیکستاک درگیر می شود که نگرانی مشترکی برای درگیر شدن با روشی که مراسم عشای ربانی زندگی جامعه پرستش را به عنوان بدن مسیح شکل می دهد. تمرکز بر مفهوم خاطره (یادآوری) یا یادبود)، گیتوز زبان ارتباطی را به شیوه‌ای که در آنامنس ادغام تجسم‌های تاریخی، مقدس و کلیسایی مسیح را توصیف می‌کند، برجسته می‌کند. "Eucharist" به رویدادهای نجات دهنده زندگی، مرگ و رستاخیز مسیح نگاه می کند. از طریق آن کلیسا با بدن مسیح تغذیه می شود. شرکت در آن، تحقق معاد شناختی پادشاهی را پیش بینی می کند. این کتاب به بررسی ارتباط بین رویداد مبدأ زندگی کلیسا و رویارویی دگرگون کننده با مسیح در مراسم عشای ربانی می پردازد که تأثیرات آن در کنش اجتماعی/اخلاقی/سیاسی و رسالت کلیسا دیده می شود.
ماجراي شام آخر و نان و شراب چه بود؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
مسيحيان يك رشته آيين‎هاي مقدس دارند كه يك رسم عملي است و مي‎بايد در كليسا به عنوان يك نشانة ظاهري از حقيقت نجات بخش ايمان مسيحي اجراء شود. به عقيدة مسيحيان، مسيح عليه السلام كه از ميان مرد‎گان برخاست، در جامعة مسيحي زيسته و همراه آن مي‎باشد همچنين و بیشتر ...
شهود و خداگونگی در عرفان مسیحیت شرقی
نویسنده:
سید نادر محمدزاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی,
چکیده :
در کلیسای ارتدکس هدف عارف مسیحی از سلوک، شهود و رسیدن به مرتبه خداگونگی است. در هنگام شهود، قوا و تجلیات خدا برای سالک، مشهود و در عین حال ذات خدا، نامشهود و وصف ناشدنی است. از این رو، در الاهیات کلیسای ارتدکس خدا به دو صورت نور و تاریکی نمادپردازی شده است. آموزه خداگونگی، به معنای رسیدن به شباهت الاهی و دریافت موهبت تشبه به خدا و اتحاد الاهی، نقطه محوری الاهیات و عرفان مذهب ارتدکس است که با آموزه نجات مرتبط است؛ در اینجا نیز تشبه با خداوند یعنی تشبه با قوای الاهی نه با ذات الاهی. در خداگونگی به طور همزمان فیض خداوند و اراده سالک مشارکت دارند.
صفحات :
از صفحه 67 تا 90
خاستگاه و ظهور عرفان مسیحی
نویسنده:
علی بادامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی,
چکیده :
عرفان در حیات دینی مسیحی از آغاز پیدایش مسیحیت شکل گرفت و در طی تکون و تطور خود از دو منبع درونی و بیرونی اثر پذیرفت. این پژوهش درصدد برشمردن عناصر شکل دهنده عرفان مسیحی در سده های اولیه است که در دو بخش بررسی می شود: بخش اول به میراث یهودی، یعنی ارتباط تاریخی و محیطی دو جامعه یهودی و مسیحی، شباهت های آن دو جامعه در باب عقاید دینی، مراسم و آیین ها، تاثیر کتاب مقدس عبری و نقش فیلون، و سپس تاثیر ادیان رمزی و متونی چون دیداخه، متون مکاشفاتی و آپوکریفایی و نیز آیین های گنوسی و هرمسی بر عرفان مسیحی می پردازد و در ادامه به تاثیر مکاتب افلاطونی و نوافلاطونی در گرایش مسیحیت به عرفان اشاراتی می شود. در بخش دوم در بیان تحول درونی به تاثیر انجیل ها، تعالیم عرفانی مسیح، پولس و یوحنا اشاره شده است. این پژوهش نشان می دهد که عرفان مسیحی به رغم اثرپذیری از منابع بیرونی، بیشتر از انجیل ها و تعالیم عرفانی، اخلاقی و زندگی زهدانه مسیح متاثر بوده است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 28
شمایل ها و تشبه به خدا: تفسیری عرفانی از شعائر در کلیسای ارتدوکس
نویسنده:
لیلا هوشنگی، ریحانه غلامیان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: واحد علوم و تحقیقات دانشگاه تهران,
چکیده :
از آنجا که شعائر و مناسک دینی نخستین امری است که ناظر بیرونی با آن در تماس قرار می گیرد، پژوهشگران مطالعات دینی آن را به منزله مهم ترین تجلی دین بررسی می کنند. در مسیحیت نیز شعائر و به طور خاص عشای ربانی و تعمید، جایگاه ویژه ای را داراست. در الاهیات ارتدوکس با تفکیک عناصر و مولفه های «کلامی» از عناصر «غیر کلامی» شعائر، بر اهمیت شمایل ها نیز تاکید خاصی می شود. هم چنین شمایل ها به منزله مجلایی برای خداگونگی و تشبه به خدا، بخشی انفکاک ناپذیر از الاهیات و شعائر کلیسای ارتدوکس به شمار می آیند. در این مقاله کوشش شده تا تفسیر کلیسای ارتدوکس از شمایل ها و کارکرد آنها در مقام نمادهایی با محتوای معنوی بررسی و تبیین شود. هدف اصلی از اجرای شعائر در این کلیسا، تشبه به خدا و مسیح، و نیل به خداگونگی است. این آموزه در مقام اصل بنیادین الاهیات و عرفان کلیسای ارتدوکس شرقی و وجه افتراق آنها به معنای رسیدن به اتحاد الهی و دریافت موهبت شباهت الهی است.
صفحات :
از صفحه 97 تا 118
  • تعداد رکورد ها : 15