جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
مرگ ناگهانی: پزشکی و دین در روم قرن هجدهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Maria Pia Donato, Valentina Mazzei
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Pub Co,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در 1705-1706، در طول جنگ جانشینی اسپانیا و دو سال پس از یک زلزله ویرانگر، یک "اپیدمی" از مرگ‌های ناگهانی مرموز رم را به وحشت انداخت. در اوایل جامعه مدرن، مرگ ناگهانی به عنوان یک مالا مورس تلقی می شد، زیرا با جلوگیری از توبه و آخرین اعتراف، نجات قربانی را تهدید می کرد. توده‌های ویژه‌ای برای التماس عفو الهی برگزار شد و پاپ کلمنت یازدهم به پزشک شخصی خود، جیووانی ماریا لانسیسی دستور داد تا یک سری تشریح‌ها را در تئاتر آناتومیک دانشگاه انجام دهد تا «علل واقعی» وقایع مرگبار را کشف کند. این اولین تحقیق از این نوع بود که برای یک بیماری که مسری نبود انجام شد. کتابی که Lancisi در این زمینه منتشر کرد، De subitaneis mortibus (درباره مرگ‌های ناگهانی، 1707)، یکی از اولین تحقیقات علمی مدرن درباره مرگ است. این نه تنها یک نمونه کامل از فلسفه مکانیکی بود که در علوم زیستی در اروپای قرن هجدهم به کار می رفت، بلکه یک آناتومی آسیب شناختی جدید را نیز بشارت می داد (به طور سنتی با Giambattista Morgagni مرتبط می شد). علاوه بر این، مسیر لانسیسی و کل ماجرای مرگ‌های ناگهانی در رم، گسست قابل توجهی در نگرش سنتی نسبت به مردن ایجاد کرد و رویکرد فعال‌تری را معرفی کرد که بعداً به عمل پزشکی احیا تبدیل شد. مرگ ناگهانی بررسی می کند که چگونه یک تفسیر علمی جدید از مرگ و نگرش جدیدی نسبت به مردن برای اولین بار به وجود آمد، از سنت بقراطی رهایی یافت، که مرگ را محدودیت آشکار ظرفیت پزشک می دانست، و راه را به سمت اعتقاد به "فتح" هدایت کرد. مرگ توسط پزشکی که تا امروز به قوت خود باقی است.
مرگ از منظر ملاصدرا
نویسنده:
محمدرضا اسدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در این مقاله، براساس مبانی وجودشناسی و متافیزیکی ملاصدرا، به بحث از موضوع مرگ پرداخته شده است. از نگاه ملاصدرا، انسان، حیوان ناطق میرنده است. به باور وی، نفس در یک حرکت جوهری تدریجی و سیر تکوینی، برای انتقال از دنیا به آخرت، تمامی مراحل وجودی‌اش را طی می‌کند و پس از پایان پذیرفتن سیر نفس در دنیا پدیده مرگ رخ می‌دهد. بنابراین، مرگ چیزی نیست جز پایان حرکت نفس در دنیا و انتقال به عالم آخرت. اما در این زمینه، پرسش‌های مهمی وجود دارد که در این نوشتار از نظر ملاصدرا به پاسخ آن‌ها پرداخته‌ایم برخی از این پرسش‌ها به قرار زیر است: آیا پس از مرگ، سیر نفس و تحول او در برزخ، امکان پذیر است یا خیر ؟ آیا مرگ، اقسامی دارد؟ آیا مرگ ویژه انسان است یا تمام پدیده‌های عالم ـ اعم از جماد و گیاه و حیوان و فرشته و غیره ـ نیز می‌میرند؟ و آیا مرگ، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است؟
صفحات :
از صفحه 25 تا 48
  • تعداد رکورد ها : 2