جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 27
أوضاع المرأة المسلمة و دورها الإجتماعي من منظور إسلامي
نویسنده:
حسن جواهري
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مرکز الأبحاث العقائدية,
کلیدواژه‌های اصلی :
اسلام و زن از دیدگاه امام محمد عبده [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد عبده
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دار الرشاد,
چندهمسری: تحلیلی میان‌فرهنگی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Miriam Koktvedgaard Zeitzen
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اشکال تعدد زوجات یا چندهمسری در بیشتر فرهنگ ها و مذاهب جهان انجام می شود. تنوع شگفت‌انگیز، تطبیق پذیری و تطبیق‌پذیری چندهمسری نشان می‌دهد که این امر نه تنها یک عمل عجیب غیرغربی است، بلکه در جوامع مدرن غربی نیز وجود دارد. چندهمسری: یک تحلیل میان فرهنگی، بررسی و تحلیلی از چندهمسری تاریخی و معاصر ارائه می دهد. این کتاب جایگاه چندهمسری را در نظریه انسان‌شناسی و تنوع فرهنگی-اجتماعی غنی آن را در کشورهای مختلف از ایالات متحده و بریتانیا گرفته تا مالزی، هند، مناطق آفریقا و تبت نشان می‌دهد. این کتاب همچنین به مسائل اغلب دشوار و بحث‌انگیز پیش روی چندهمسران مدرن مانند تعصب، HIV می‌پردازد. /ایدز و رهایی زنان. چندهمسری: تحلیلی میان فرهنگی، مروری بر انسان شناختی از نهاد جذاب و در عین حال اغلب اشتباه تعدد زوجات ارائه می دهد.
چند همسری و قانون در عربستان معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Maha A. Z. Yamani
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ithaca Press (GB),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع تعدد زوجات در کشورهای اسلامی عموماً توسط بیگانگان به عنوان چیزی مرتبط با حرمسراها و دسیسه های خارجی به سبک هالیوود تلقی می شود. این عمل اغلب از طریق معانی جنسی و قدرت مردانه در مقابل ناتوانی زنانه دیده می شود. هدف این کتاب روشن کردن وضعیت تعدد زوجات در عربستان سعودی مدرن است که اغلب اشتباه گرفته می شود. نویسنده از طریق مجموعه‌ای منحصربفرد از مصاحبه‌های محلی با مردان و زنانی که درگیر چندهمسری هستند، چه از لحاظ زناشویی و چه از نظر حرفه‌ای، خواننده را به خانه‌ها و زندگی شخصی افرادی که مستقیماً تحت تأثیر قرار می‌گیرند دعوت می‌کند. نتیجه بررسی متحرک و صریح چارچوب ذهنی، انگیزه‌ها، انگیزه‌ها، دلایل و شرایطی است که افراد را به سوی تعدد زوجات سوق می‌دهد، و همچنین پیامدهای اجتماعی، حقوقی، اقتصادی و عاطفی را که ناگزیر به دنبال دارد. این کتاب همچنین به بررسی ریشه های تاریخی تعدد زوجات اسلامی در مکه و مدینه و همچنین وضعیت حقوقی امروز عربستان سعودی می پردازد. نویسنده استدلال می‌کند که ترکیبی از تفاوت‌های جنسیتی ایجاد شده از طریق قوانین محلی و تصمیم‌گیری‌های سیاست عمومی، احیای رویه‌های سنتی قبیله‌ای و فشارهای ایجاد شده توسط ماتریالیسم ناگهانی زندگی مدرن، همگی منجر به استفاده نادرست از جوهر قانونی اصیل اسلامی این عمل شده است. و انطباق مجدد قوانین تنظیم کننده آن.
پرسش چندهمسری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Janet Bennion, Lisa Fishbayn Joffe
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University Press of Colorado,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چندهمسری در تاریخ آمریکای شمالی جایگاه منحصر به فردی دارد و تأثیر عمیقی بر توسعه حقوقی و اجتماعی آن داشته است. پرسش چندهمسری راه هایی را بررسی می کند که چندهمسری بومی و مهاجر زندگی افراد، جوامع و جوامع وسیع تری را که با آن درگیر بوده اند شکل داده است. این کتاب همچنین بررسی می‌کند که چگونه تعدد زوجات مفاهیم سنتی ما از جنسیت و ازدواج را به چالش می‌کشد و چگونه می‌توان آن را به طور مؤثر تنظیم کرد تا با مفاهیم معاصر عدالت مطابقت داشته باشد. دست اندرکاران این جلد - محققان حقوق، مردم شناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی، اقتصاد، و مطالعات دینی- اشکال متنوعی از تعدد زوجات و چند همسری را که در میان طیفی از پیشینه های مذهبی و ملی از جمله مورمون و مسلمان انجام می شود، جدا می کنند. آنها مضرات و فواید این الگوها را بر روی زنان، کودکان و مردان تمرین‌کننده، چه خانواده‌های مستقل و چه اعضای گروه‌های مذهبی منسجم، ترسیم می‌کنند. مشارکت‌کنندگان همچنین به پیچیدگی‌های ارزیابی این شکل از ازدواج و مسائل اخلاقی و قانونی پیرامون تنظیم این عمل، از جمله مزایا و معایب قانونی‌سازی می‌پردازند. ازدواج چند نفره مرز بعدی قانون ازدواج آمریکای شمالی و احتمالاً میدان جنگ حقوق مدنی بعدی است. دانشجویان و دانش پژوهان علاقه مند به تعدد زوجات، ازدواج، و خانواده علاقه زیادی به پرسش چندهمسری پیدا خواهند کرد. مشارکت کنندگان عبارتند از کری آبرامز، مارتا بیلی، لوری بیمن، جانت بنیون، جاناتان کاودن، شوشانا گراسبارد، ملانی هیث، دبرا مجید، رز مک درموت، سارا سانگ و ماورا ایرنه استراسبرگ.
زنان، اسلام و زندگی روزمره: مذاکره مجدد درباره چندهمسری در اندونزی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nina Nurmila
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به بررسی اسلام و زندگی روزمره زنان می پردازد و به ویژه بر موضوع بسیار بحث برانگیز تعدد زوجات تمرکز می کند. تفاسیر متضاد آیات قرآن را که در مرکز اختلافات مسلمانان در مورد تعدد زوجات قرار دارد، مورد بحث قرار می دهد، به طوری که برخی از گروه ها معتقدند که اسلام تعدد زوجات را به عنوان یک حق مردان در نظر گرفته است، برخی دیگر آن را مجاز می دانند، اما به نفع تک همسری دلسرد می شوند، و گروه های دیگر معتقدند که اسلام تعدد زوجات را به عنوان یک حق مرد می داند. با این استدلال که اسلام به طور ضمنی تعدد زوجات را ممنوع کرده است. بر اساس کار میدانی دقیق انجام شده در اندونزی، گزارشی مبتنی بر تجربی از تجربیات زندگی زنان در ازدواج‌های چندهمسری ارائه می‌کند و برداشت‌های متفاوت از این عمل و استراتژی‌های مقابله با آن را توصیف می‌کند. همچنین تأثیر تغییر سیاست های عمومی، به ویژه قانون ازدواج اندونزی در سال 1974 که اعمال چند همسری را محدود می کرد، در نظر می گیرد. این نشان می دهد که در واقع، این قانون منجر به پایبندی گسترده نشده است و در نظر دارد که چگونه خط مشی عمومی می تواند برای افزایش اثربخشی آن در تأثیرگذاری بر رفتار در زندگی روزمره اصلاح شود. در مجموع، این کتاب استدلال می‌کند که تعدد زوجات منشأ بی‌عدالتی نسبت به زنان و کودکان بوده است، این خلاف آموزه‌های اسلامی است، و یک قانون عادلانه اسلامی باید خواستار لغو تعدد زوجات شود.
مفهوم عدالت در تعدد زوجات: بررسی اندیشه مصطفی العدوی در تفسیر «التسهیل لتأویل التنزیل» [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Yufni Faisol (یوفنی فَیصل)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تعدد زوجات از دیرباز موضوعی حساس و بحث داغی در میان علما، دانشمندان مسلمان و مفسران قرآن بوده است. سه نظر در مورد تفسیر آیاتی وجود دارد که منبع قانون تعدد زوجات است و در کتب تفسیری قرآن آمده است. اولاً، گروهی از مترجمانی که تعدد زوجات را به طور مطلق و فوق العاده انعطاف پذیر می دانند. ثانیاً، گروهی از مترجمانی که تعدد زوجات را مجاز می‌دانند اما تحت شرایط بسیار سخت. ثالثاً گروهی از مفسرانی که به هر دلیلی تعدد زوجات را رد و ممنوع و حتی حرام می دانند. در چنین زمینه‌ای، شیخ مصطفاء العدوی می‌خواهد با تفسیر آیات قرآنی که با استفاده از روش تفسیری به صورت مناقشه‌انگیز فهمیده می‌شود، توضیح کاملی درباره‌ی فهم چند همسری، به‌ویژه که با مفهوم مساوات در تعدد زوجات مرتبط است، ارائه دهد. قرآن با آیات دیگر قرآن، نقل صحیح، منصبه الآیات و سیاق خود آیه چند همسری.
چند همسرى در قرآن، نقد دیدگاه دکتر نصر حامد ابوزید
نویسنده:
زین العابدین شمس الدین، علی راد
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
مسؤولیة المراة
نویسنده:
علی شریعتی؛ ترجمه خلیل الهنداوی؛ حققه و حرره للنشر محمد حسین بزی
نوع منبع :
کتاب , سخنرانی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دارالامیر,
چکیده :
این کتاب شامل سخنرانی های آن متفکر درباره زن مسلمان و شخصیت اوست. که خواندش برای زنان مسلمان بسیار مفید و سودمند است. بخشی از متن کتاب: در جامعه و فرهنگ اسلامی، سه چهره از زن داریم، یکی زن سنتی و مقدس مأب، یکی چهره زن متجدد و اروپایی مأب که تازه شروع به رشد و تکثیر کرده است، و یکی هم چهره فاطمه علیها سلام و زنان فاطمه وار که هیچ شباهت و وجه مشترکی با چهره ای به نام زن سنتی ندارد. سیمایی که از زن سنتی در ذهن افراد وفادار به مذهب در جامعه ما تصویر شده است با سیمای فاطمه (ع) همان قدر دور و بیگانه است که چهره زن مدرن. این زن سوم، زنی است که می خواهد انتخاب کند، زنی است که نه چهره موروثی را می پذیرد و نه چهره تحمیلی صادراتی پست ترین و پلیدترین دشمنان انسانیت را. هردو را آگاه است و هردو را هم می داند. آنکه به نام سنت تحمیل می شد و در جریان آن به وراثت می رسید، مربوط به اسلام نیست. مربوط به سنتهای دوره پدرسالاریست و حتی آنچه امروز از غرب می آید، نه علم است، نه بشریت است، نه آزادی است، نه انسانیت است و نه مبتنی بر حرمت زن است. مبتنی بر حیله های پست قدرتهای پست انحرافی و تخدیرکننده بورژوازی است.
  • تعداد رکورد ها : 27