جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 54
ساخت جادو: دین، جادو و علم در دنیای مدرن  (تعمل و نظریه ار در درس پژوهی دین)[کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Randall Styers
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
An American Academy of Religion Book,
چکیده :
ترجمه ماشینی : از زمان پیدایش علوم دینی و علوم اجتماعی به عنوان رشته‌های دانشگاهی، مفهوم «جادو» نقش عمده‌ای در تعریف دین و میانجی‌گری ارتباط دین با علم داشته است. در سراسر این رشته‌ها، جادو مرتباً به‌عنوان پدیده‌ای غیرمدرن، در کنار مدل‌های کاملاً مدرن دین و علم پیکربندی شده است. با این حال، این تصور از جادو سرسختانه بی شکل باقی مانده است. در ساختن جادو، رندال استایرز به دنبال توضیح سرزندگی فوق‌العاده گفتمان علمی است که مدعی تعریف و توضیح جادو است، علی‌رغم ناکامی‌اش در انجام این کار. او استدلال می‌کند که این تداوم را می‌توان در پرتو انگیزه غرب برای ایجاد و تضمین هنجارهای متمایز برای هویت مدرن، هنجارهای مبتنی بر اشکال محدود عقلانیت ابزاری، کار پرتلاش، نقش‌های جنسی تعریف‌شده سخت، و مهار شکل‌های ناخواسته میل توضیح داد. . سحر و جادو برای تعیین شکلی از دگرگونی یا انحراف به کار رفته است که در برابر آن مفاهیم غالب غربی از تقوای دینی مناسب، عقلانیت علمی مشروع و روابط اجتماعی منظم تسکین یافته است. محققان در تلاش خود برای تعیین مرزهای مناسب دین و علم، جادو را ابزاری ارزشمند یافته اند. استایرز می‌گوید در سطحی وسیع‌تر، تفکر جادویی به عنوان ورقه‌ای مهم برای خود مدرنیته عمل کرده است. بحث‌های مربوط به ماهیت سحر و جادو، سایتی به ویژه غنی را ارائه کرده است که در آن محققان برای تعریف و به چالش کشیدن ماهیت مدرنیته و هنجارهای زندگی در دنیای مدرن کار کرده‌اند.
بخور الآلهة
نویسنده:
خزعل الماجدي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
میثولوجیا السحر و تلبس الجن: رأی المعتزلة فی عالم السحر و الجن
نویسنده:
عبدالله المعتزلی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
 هكذا تكلم زرادشت: كتاب للكل ولا لأحد [طبع قدیم]
نویسنده:
فردریش نيچه، فلیکس فارس
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اسکندریه - مصر: مطبعة جریدة البصیر,
کلیدواژه‌های اصلی :
جادو، علم و دین و محدوده عقلانیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stanley J. Tambiah
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : پروفسور تامبیا یکی از مردم شناسان برجسته روز است که به ویژه به دلیل مطالعات نافذ و علمی خود در مورد بودیسم شناخته شده است. او در این کتاب در دسترس و روشنگر به تقابل کلاسیک جادو با علم و دین می پردازد. او بحث‌های بزرگ در یهودیت کلاسیک، علوم اولیه یونان، فلسفه رنسانس، اصلاحات پروتستانی و انقلاب علمی را مرور می‌کند و سپس سه رویکرد عمده تفسیری به جادو در انسان‌شناسی را بازنگری می‌کند: نظریه‌های روشنفکرانه و تکاملی تایلور و فریزر، کارکردگرایی مالینوفسکی. و انسان شناسی فلسفی لوی برول که تمایزی بین ذهنیت های عرفانی و منطقی مطرح می کند. او بحثی گسترده و پیشنهادی از عقلانیت و نسبی‌گرایی را دنبال می‌کند و با بحثی درباره تفکر جدید در تاریخ و فلسفه علم به پایان می‌رسد و دیدگاه‌های تازه‌ای را درباره تقابل کلاسیک بین علم و جادو پیشنهاد می‌کند.
شیطان شناسی مسیحی و اساطیر عامه پسند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gabor Klaniczay, Eva Pocs
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
گولم: سنت‌های جادویی و عرفانی یهودی در مورد انسان مصنوعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Moshe Idel
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تز ایدل این است که نقش مفهوم گولم در یهودیت اعطای موقعیت استثنایی به نخبگان یهودی از طریق اعطای قابلیت قدرت های ماوراء طبیعی ناشی از دانش عمیق زبان عبری و ارزش های جادویی و عرفانی آن بود. این کتاب اولین بررسی جامع از کل طیف مطالب مربوط به خلق گولم است که از اواخر دوران باستان شروع می شود و به دوران مدرن ختم می شود. نویسنده به بررسی رابطه بین این بحث ها و چارچوب های تاریخی و فکری آنها می پردازد. از آنجایی که در دوره قرون وسطی سنت های مختلفی در مورد گولم وجود داشت، می توان تصور کرد که تکنیک های ایجاد این موجود خیلی زودتر توسعه یافته است. این ارائه بر روی تکنیک های دقیق برای ایجاد یک انسان مصنوعی تمرکز دارد، موضوعی که قبلا در ادبیات نادیده گرفته شده بود. بررسی کامل مفاهیم گولم در ادبیات اروپای شمالی و اسپانیا در قرون وسطی نه تنها درک بهتری از این پدیده، بلکه از تاریخ جادو و عرفان یهودی در قرون وسطی نیز امکان پذیر می کند. رفتارهای یهودی و مسیحی با گولم در رنسانس به عنوان بخشی از توجه رنسانس به طبیعت انسان بررسی می شود.
مبارزه با ارتدکس در اروپای قرون وسطی و اوایل مدرن: بدعت، جادو و جادوگری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Louise Nyholm Kallestrup, Raisa Maria Toivo (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب در کاوش در موضوعات مرتبط با بدعت، جادو و جادوگری، سه مانع علمی رایج دوره‌بندی، رشته و جغرافیا را می‌شکند. مرزهای زمانی ساخته شده را کنار می‌گذارد، و با انجام این کار هدفش دستیابی به تصویر واضح‌تری از آنچه «پیش از آن» و همچنین «پس از آن» آمده است، است. بنابراین این جلد تداوم و همچنین تغییر در مفاهیم و درک جادو، بدعت و جادو را نشان می دهد. علاوه بر این، الگوی جغرافیایی شباهت‌ها و تنوع‌ها، رویکردی تطبیقی ​​را مطرح می‌کند که فراتر از مرزهای اعترافی و ملی است. در سراسر قرون وسطی و اوایل دوره مدرن، ارتدکس کلیسای مسیحی به طور مداوم مورد مناقشه قرار گرفت. چالش هترودوکسی، به ویژه که در انواع مختلف بدعت، جادو و جادو بیان می شود، در طول دوره 1200-1650 دائماً وجود داشت. نه مخالفان و نه پیروان ارتدکس، گروه ها یا فراکسیون های همگن نبودند. خود آنها و افکارشان از قرنی به قرن دیگر، از منطقه ای به منطقه دیگر، حتی از شهری به شهر دیگر، اما در چارچوب تفسیری مشترک تغییر کردند. این مجموعه مقالات به این مجموعه می پردازد.
بحار الانوار المجلد 60
نویسنده:
محمدباقر بن محمدتقی مجلسی
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع
وضعیت نشر :
بیروت: دار احیاء التراث العربی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (علیهم السلام)» مشهور به بحار الانوار، مفصل‌ ترین مجموعه حدیثی شیعه است که با نظارت علامه مجلسی تألیف شده است. تألیف این کتاب که مجموعه‌ ای از آموزه‌ ها و تعالیم شیعی است، بیش از ۳۰ سال طول کشیده و گروهی از شاگردان علامه مجلسی او را در این کار یاری کرده‌ اند. مؤلف، کتاب را بر اساس ۲۵ موضوع کلی طراحی و آن را در ۲۵ جلد جای داده است (در دوره‌ های اخیر به صورت ۱۱۰ جلدی منتشر می‌ شود). در هر جلد ریز موضوعات مربوط به آن را در ابواب مختلف گرد آورده است. او در هر باب، ابتدا آیات قرآنی مرتبط با موضوع را ذکر کرده و تفسیر آنها را می‌ آورد و در مرحله بعد احادیث مربوط به آن باب را نقل می‌ کند. مجلسی تلاش کرده است که در بحار الانوار تمام موضوعات و مسائل موجود را پوشش دهد. برای مثال، این مجموعه با عنوان کتاب العقل و الجهل آغاز و با مباحث مربوط به خداشناسی و توحید، عدل الهی، و تاریخ پیامبران ادامه پیدا می‌ کند. از جلد ۱۵ تا ۵۳ چاپ ۱۱۰ جلدی، به تاریخ زندگی و فضایل پیامبر اسلام (ص) و حضرت زهرا (س) و امامان شیعه (ع) اختصاص دارد. بحار الانوار به خاطر ذکر مستند بیشتر روایت‌ های منقول از ائمه شیعه (ع)، باب‌ بندی موضوعات، شرح و بیان بسیاری از روایات، تحقیقات گوناگون کلامی، تاریخی، فقهی، تفسیری، اخلاقی، حدیثی و لغوی، نزد محققان و پژوهشگران مقامی والا داشته است؛ چنانکه با وجود حجم زیاد، از همان روزگار تألیف، نسخه‌ های خطی بسیاری از آن نوشته شده و با رواج صنعت چاپ، همه یا بخش‌ هایی از آن بارها به چاپ رسیده است. برخی عناوين و موضوعاتی كه در اين جلد به آن پرداخته شده است عبارتند از: تتمة کتاب السماء و العالم مشتمل علي تأثیر السحر و العین و حقیقتهما زائدا علی ما تقدم فی باب عصمة الملائکه، حقیقة الجن و أحوالهم، إبلیس لعنه الله و قصصه و بدء خلقه و مکایده و مصایده و أحوال ذریته و الاحتراز عنهم أعاذنا الله من شرورهم.
بررسی تطبیقی تأثیر سحر بر پیامبر اسلام(ص) در صحیح بخاری و صحیح مسلم با توجه به شأن نزول معوِّذَتَین (سوره‌های ناس و فلق)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
وجود احادیثی در صحیح بخاری و صحیح مسلم و اعتماد بر آنها مبنی بر جادو شدن پیامبر اسلام(ص) موجب شده است که عده‌ای از مفسران و محدثانِ اهل‌سنت، سبب و شأن نزول دو سورۀ فلق و ناس را مرتبط با سحر شدن آن حضرت، توسط شخصی به نام لبیدبن‌اعصمِ یهودی بدانند؛ از این رو سحر شدنِ پیامبر(ص) را مخالف عصمت آن حضرت و منافی با شأن نبوت ندانسته‌اند. این مقاله پژوهشی است در پاسخ به این سوأل که آیا مسحور شدن پیامبر اسلام(ص) بر اساس بعضی احادیث، توسط لبیدبن‌اعصم در مدینه می‌تواند سبب نزول معوِّذَتَین باشد؟ با توجه به اختلاف مفسران در مکی و مدنی بودن این دو سوره و نیز وجود روایات معارض در شأن نزول آنها و ضعف سندی و محتوایی روایات سحرالنبی، و همچنین سبک و سیاقِ سوره‌های فلق و ناس که رنگ و بوی مکی بودن دارند، نمی‌توان شأن نزول این دو سوره را جریان سحر و جادو شدن پیامبر اسلام(ص) دانست.
صفحات :
از صفحه 253 تا 276
  • تعداد رکورد ها : 54