جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
أهل البيت في مصر
نویسنده:
هادی خسروشاهی؛ محقق: محمد شوقی
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ، معاونت فرهنگی، مرکز مطالعات و تحقیقات علمی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«أهْلُ البَیْت فی مِصْر» مجموعه مقالاتی به زبان عربی، از برخی نویسندگان معاصر عرب است که سید هادی خسروشاهی آن‌ را گردآوری کرده است. این اثر درباره مقابر و مشاهد منسوب به خاندان پیامبر (ص) در کشور مصر است. «اهل البیت فی مصر» علاوه بر آنکه عشق و علاقه مصری‌ ها به اهل بیت (ع) را نشان داده، راهنمایی برای مراقد اهل بیت و تاریخ و معماری آن‌ ها به شمار می‌آید. مقالات این مجموعه از منابع مختلفی گرفته شده‌ اند. مولف با با بهره‌ گیری از مطالب کتب قدیم و جدید همراه با مشاهدات خود، مباحث کتاب را این‌ گونه تنظیم نموده است: مقدمه، تقریب مذاهب، جایگاه و شأن و منزلت اهل بیت، اهل بیت مدفون در مصر که شامل این افراد می‌گردد: امام حسین (ع)، حضرت زینب (س)، سیده نفیسه، سکینه دختر امام حسین (ع)، فاطمه دختر امام حسین (ع)، رقیه دختر امام علی (ع)، ابراهیم فرزند امام حسن (ع)، حسن انور نوه امام حسن (ع)، زید فرزند امام زین‌العابدین (ع)، محمد جعفری فرزند امام صادق (ع)، سیده کلثوم نوه امام صادق (ع)، عایشه دختر امام جعفر صادق (ع)، زیارت قبور اهل بیت (ع).
دست اندازی بر زمین های وقفی مصر در عصر ممالیک: پیامدها و واکنش ها
نویسنده:
قدریه تاج بخش
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقيقات,
چکیده :
بررسی زمین های وقفی مصر در عصر ممالیک موضوعی است که پژوهش حاضر بدان پرداخته است، در دوره ممالیک سپهسالاران نظامی به دلیل سلطه مطلق بر نواحی اقطاعی و نیز درآمدهای فراوان آن نوعی استبداد نظامی پدید آوردند و همواره قدرت سلاطین را محدود می کردند. پیامد منفی این اقدام آن بود که امرای قدرتمند به درآمد اراضی و سهم خویش بسنده نکردند بلکه به اراضی موقوفه نیز دست اندازی نمودند و برای افزایش ثروت و قدرت خویش از برخی ابزارهای سیاسی - اقتصادی مثل رشوه دادن به ناظر اوقاف نیز بهره جستند. در مقابل، سلاطین مملوکی با هدف مهار قدرت افسار گسیخته امیران و ممانعت از تعدی آنان سیاست های مختلفی اتخاذ کردند، خارج ساختن اوقاف و احباس از دست شافعیان، نظارت مستقیم سلطان و نایب السلطنه یا یکی از سران معتمد حکومتی مثل دوادار کبیر بر آن، تفکیک وظایف دیوان احباس و اوقاف با هدف اشراف بیشتر بر زمین های وقفی و انتصاب ناظر اوقاف به دستور شخص سلطان از جمله اقداماتی بود که تباهی بسیاری از زمین های وقفی و شورش های اجتماعی را در پی داشت.
صفحات :
از صفحه 37 تا 60
علمای ایرانی و تثبیت تسنن در مصر عهد ایوبی
نویسنده:
حسین مفتخری ,علیرضا اشتری تفرشی ,علی رجبلو ,سیدمحمدحسین منظورالاجداد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقيقات,
چکیده :
با سقوط فاطمیان و به قدرت رسیدن ایوبیان، تحولی مهم مذهب در مصر رخ داد، بدین سان که خلافت اسماعیلی جای خود را به سلطنتی داد که جزئی از خلافت سنی عباسیان و مدافع آن بود. این تغییر، تحولات اجتماعی و سیاسی مختلفی به همراه داشت که بیشتر در جهت اقتدار یافتن جامعه تسنن و به همین جهت، مورد حمایت ایوبیان بود. یکی از مهم ترین جنبه های این تحولات، در نظام آموزش رسمی مصر آشکار گشت. در تحول نظام آموزشی مصر که به گسترش مدارس و تعمیم تسنن در جامعه انجامید، شماری از عالمان ایرانی نقش اساسی داشتند. نفوذ این افراد در نهاد آموزش مصر، ضمن ایجاد برخی دگرگونی های فکری و اجتماعی، مانند گسترش کلام اشعری، به تربیت طبقه ای جدید از نخبگان مصری انجامید و خلا نخبگان در جامعه تسنن مصر را که در پی دو قرن سلطه فاطمیان ایجاد شده بود، جبران کرد.
صفحات :
از صفحه 49 تا 63
گروش قبطیان به اسلام در دوره ممالیک بحری: زمینه ها، علل و پیامدها
نویسنده:
معصومعلی پنجه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقيقات,
چکیده :
مصر در عصر ممالیک بحری در چندین مرحله شاهد گروش قبطیان مسیحی به اسلام بود. سلطه قبطیان بر دواوین حکومتی نفرت و انزجار علما و توده های مسلمان را برانگیخت و در چند برهه شورش های توده های مسلمان را در پی داشت. این شورش ها امیران مملوک را وادار به صدور فرمان هایی در جهت اعمال «الشروط العمریه» بر جامعه قبطی کرد. در واکنش، شماری از قبطیان سعی کردند با گروش ظاهری به اسلام خود را از قید و بندهای این مقررات رها سازند، در حالی که هم چنان با هم کیشان سابقشان ارتباط داشتند. این اسلام پذیری ظاهری نیز با فوران خشم توده های مسلمان رو به رو گردید و به شورش سال 755ﻫ منتهی شد که امنیت جانی و اجتماعی قبطیان را به خطر انداخت، و ناگزیر شمار بسیاری از آنان به اسلام روی آوردند و به جامعه مسلمان پیوستند. گروش های این دوره دست قبطیان را از دیوان های حکومتی و به طور کلی ساختار قدرت در مصر کوتاه کرد و شمار آنان را به حداقل رساند.
صفحات :
از صفحه 77 تا 105
  • تعداد رکورد ها : 4