جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 28
توماس آکوئینی و فلسفه
نویسنده:
محمد ایلخانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه علامه طباطبایی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در تبیین اندیشه توماس عده ای آن را نمونه اعلای فلسفه مسیحی و فلسفه جاویدان خوانده اند و عده ای دیگر نیز او را متکلمی کامل نامیده اند و بر هماهنگی کامل میان عقل و ایمان در آثار او تاکید کرده اند. در این مقاله، سعی شده تا نشان داده شود که اندیشه توماس را نمی توان یک فلسفه دانست و اصطلاح فلسفه مسیحی برای آن مناسب نیست. توماس سعی کرد مسیحیت پولسی - یوحنایی را، علی رغم تقابلی بنیانی، با تفکر مشائی جمع کند و بر مبنای فلسفه ارسطو، با کمک آراء ابن سینا و ابن رشد، تفسیری مشائی و تک معنایی از آن ارائه کند. در این راستا از نظریه غالب که بر رازورزی مسیحی تاکید می کرد، دور شد و به همین دلیل است که از همان ابتدا مورد نقد طرفداران جریان اخیر، به خصوص فرانسیسیان، قرار گرفت. هر چند که خود ایشان نیز بر مبنای فلسفه های نوافلاطونی به تبیین مسیحیت پرداختند.
صفحات :
از صفحه 7 تا 26
کتاب راهنمای آکسفورد توماس آکویناس: پذیرش فلسفی و کلامی کاتولیک‌ها، ارتدوکس‌ها و پروتستان‌ها از توماس آکویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Matthew Levering (editor), Marcus Plested (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
OUP Oxford,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب راهنمای پذیرش آکویناس آکسفورد بررسی جامعی از پذیرش فلسفی و کلامی کاتولیک‌ها، ارتدوکس‌ها و پروتستان‌ها از توماس آکویناس در 750 سال گذشته ارائه می‌کند. یا تاریخ الهیات و فلسفه از زمان آکویناس. بخش اول استقبال از آکویناس در اواخر قرون وسطی در میان کاتولیک ها و ارتدکس ها را در نظر می گیرد. بخش دوم دریافت‌های غربی قرن شانزدهم از آکویناس (پروتستان و کاتولیک) را بررسی می‌کند و به دنبال آن فصلی در مورد پذیرش ارتدوکس قرن شانزدهم و هفدهم ارائه می‌شود. بخش سوم پذیرایی‌های پروتستان‌ها و کاتولیک‌ها در قرن هفدهم را مورد بحث قرار می‌دهد و بخش چهارم استقبال‌های قرن هجدهم و نوزدهم (پروتستان، ارتدکس و کاتولیک) را بررسی می‌کند. بخش پنجم بر قرن بیستم تمرکز دارد و تنوع جنبش های الهیاتی در قرن گذشته و همچنین بررسی فلسفی گسترده را در نظر می گیرد. بخش پایانی رویکردهای سیستماتیک معاصر به آکویناس را برمی‌گزیند و موضوعات اصلی فلسفی و کلامی را که بیشتر به آن‌ها شهرت دارد، پوشش می‌دهد. این جلد با فصل‌هایی که توسط طیف گسترده‌ای از متخصصان در زمینه‌های مربوطه نوشته شده است، سنگ محک ارزشمندی در رابطه با تحولاتی که هفت قرن گذشته الهیات مسیحی را مشخص کرده‌اند، ارائه می‌کند.
همبستگی زندگی سیاسی و اندیشه مارتین هایدگر
نویسنده:
ابوالقاسم ذاکرزاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
کیرکگور بین دو گونه فیلسوف تمایز می نهد: یکی فیلسوفی که مجرد از وجودش می اندیشد؛ یعنی نوع اندیشه و طرز زندگی او بستگی چندانی به هم ندارند به طوریکه حتی آسیب دیدن ساختمان فلسفی او به وجودش صدمه ای وارد نمی آورد و دیگر فیلسوفی که وجودی (existentiell) می اندیشد؛ یعنی فلسفه او پاسخ به سوالات زندگیش می باشد (Stegmuller, S.149) در این تقسیم بندی، هایدگر در دسته اخیر قرار دارد؛ یعنی فلسفه وجودی او از زندگیش جدا نیست. هایدگر همان گونه فلسفید که زیست و همان گونه زیست که فلسفید و طی حیاتش کوشید تا دریابد و نشان دهد که طرز زندگی واقعی یا اصیل چیست. ما در این مجال یافته های فلسفی و زندگی او را نقادانه بررسی می کنیم.
صفحات :
از صفحه 15 تا 57
وجود و ماهیت در فلسفه ارسطو
نویسنده:
منوچهر صانعی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
بحث وجود و ماهیت به صورتی که امروز با آن آشنا هستیم در مباحث فلسفه یونانی مطرح نبود. این بحث در نتیجه منازعات کلامی در فلسفه های مسیحی و اسلامی وارد مباحث فلسفی شد. در فلسفه ملاصدرا تعبیر «اصالت» نیز به این الفاظ اضافه شد و مباحث اصالت وجود و اصالت ماهیت به عنوان مباحث اساسی فلسفه مطرح شد. یکی از تعبیرات متداول در فلسفه غرب جدید تعبیر «پلورالیزم» یا کثرت نگری یا اصالت کثرات است که مضمون فلسفی آن معادل «اصل ماهیت» به تعبیر ملاصدرا است. فلسفه های غربی را عموما از دوره یونانی تا عصر جدید، به جز دوره قرون وسطی، می توان فلسفه های اصالت ماهوی یا کثرت نگر نامید و فلسفه های مسیحی و اسلامی (به جز سهروردی) بر اساس اصالت وجود بنا شده اند. اصالت وجود و اصالت ماهیت نه فقط به عنوان مباحث متافیزیکی بلکه هر کدام به ترتیب در تفکرات اسلامی و غربی بر کل حوزه فرهنگ و تمدن سایه افکنده اند تفکر اصالت ماهیت در غرب با ارسطو آغاز می شود.
صفحات :
از صفحه 1 تا 13
بررسی تحلیلی برهان وجودی آنسلم
نویسنده:
اصغر واعظی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
مقاله حاضر دو هدف عمده را دنبال می کند: نخست ارائه تحلیلی دقیق و موشکافانه از برهان وجودی آنسلم و دوم تعیین مغالطه منطقی در این برهان. برای دستیابی به هدف اول و فهم درست برهان وجودی، هر دو تقریر این برهان در فصلهای دوم و سوم کتاب پروسلوگیون آنسلم مورد بررسی قرار گرفته و به منظور ایضاح بیشتر، اعتراضات گاونیلون راهب معاصر آنسلم و پاسخهای آنسلم به وی مطرح شده است. در بخش دوم مقاله ضمن اشاره به انتقادات توماس اکویناس به برهان وجودی آنسلم و ارزیابی آن تلاش شده تا با تکیه بر مبانی نظری صدرالمتالهین اشکالات موجود در این برهان و دلیل بی اعتباری آن بیان شود.
صفحات :
از صفحه 1 تا 26
امکان فلسفه مسیحی: موریس بلوندل در تلاقی الهیات و فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Adam C. English
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
بین فلسفه و الهیات: تفسیرهای معاصر مسیحیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lieven Boeve, Christophe Brabant
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate ,
الهیات در محاکمه: کی یرکگور و تیلیش درباره جایگاه الهیات [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
John Losee (جان لازی)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مطالعه تطبیقی
چکیده :
ترجمه ماشینی: سورن کی یرکگارد به دنبال این بود که معنای مسیحی بودن را روشن کند. او به این نتیجه رسید که برای مواجهه با «پارادوکس مطلق» که به عنوان موجودی تغییرناپذیر وارد شده و در تاریخ بشریت دگرگون می‌شود، تعریف می‌شود، رابطه‌ای یک به یک با خدا لازم است. دیدگاه مبهم کی یرکگور از الهیات نظام مند مسیحی شامل مشغله ای با بیان الهیاتی است که توجه را از وظیفه اساسی دستیابی به رابطه شخصی با عیسی مسیح منحرف می کند. از سوی دیگر، الهیات پل تیلیش مبتنی بر رابطه سه گانه هستی، نیستی و خود هستی (خدا)، آموزه نمادها، و تفسیر مجدد از تجسم است. این پرسش‌ها و نگرانی‌های یک فرهنگ را با پیام مسیحی به معیارهای معینی از مقبولیت مرتبط می‌سازد که از نظر تیلیش، باید «اصل پروتستانی» را برآورده کند، و تصریح می‌کند که یک نظام الهیاتی هم پیام مسیحی کنونی را بازگو می‌کند و هم تصدیق می‌کند که این بیان مجدد نمی‌تواند بیان قطعی و نهایی آن پیام الهیات در محاکمه نشان می‌دهد و ارزیابی می‌کند که آیا و تا چه حد، الهیات تیلیش معیارهای مقبولیت خود را برآورده می‌کند. یک الهیات قابل قبول باید از نظر منطقی سازگار و عاری از ابهام باشد. بخش پایانی کتاب به بررسی دیدگاه های هر نویسنده از دیدگاه دیگری می پردازد.
زمان و ابدیت: گفتمان قرون وسطی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(گرسون مورنو-ریانو)Gerhard Jaritz; Gerson Moreno-Riano(گرهارد جاریتس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد از مقالات برگزیده ای از رشته اصلی «زمان و ابدیت» در هفتمین کنگره بین المللی قرون وسطی که در ژوئیه 2000 برگزار شد، تشکیل شده است. گواه این واقعیت است که تجربه قرون وسطایی زمان و ابدیت غنی و پیچیده بوده و بررسی آن برای رویکردها و روش های مختلف باز است. زمان و (امکان یا غیرممکن بودن) آغاز و پایان آن مرزهایی بودند که باید کشف و فهمیدند. برای آشنایی بیشتر خواننده با حوزه مطالعاتی، این جلد با سخنرانی کلی وسلی استیونز با عنوان «حس فعلی چیزها در گذشته: Quid est enim tempus?» آغاز می شود، که مقدمه ای تحریک کننده نه تنها با توجه به برخی از مشکلات اساسی در مفهوم سازی است. ماهیت زمان و همچنین تاریخ گذاری وقایع تاریخی و استفاده از تقویم برای این منظور. به دنبال مقاله استیونز، این جلد در هفت موضوع گسترده‌تر سازمان‌دهی می‌شود که سؤالات مختلفی را پوشش می‌دهد و سعی می‌کند بینش‌های جدیدی را در مورد ادراک قرون وسطایی و ساختارهای زمان ارائه دهد. آنها با محاسبه زمان و استفاده از تقویم سر و کار دارند. مفاهیم یهودی زمان و رستگاری؛ فلسفه های مسیحی ابدیت و زمان؛ تصورات رهبانی و روحانی؛ بازنمایی های ادبی؛ زمان و هنر؛ و انتظارات آخرالزمانی انتخاب نویسندگان این جلد از نظر دامنه بین المللی است و نشان دهنده برخی از بورسیه های پیشرو فعلی در این زمینه است. این ثابت می کند که ما هنوز «تشنه شناخت قدرت و ماهیت زمان» هستیم (قدیس آگوستین).
  • تعداد رکورد ها : 28