جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
تعیین برخی خصوصیات سرولوژیکی و مولکولی جدایه‌های ویروس موزاییک معمولی لوبیا (BCMV) دراستان خراسان رضوی
نویسنده:
مریم سیدموسوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در بین عوامل ویروسی متعددی که باعث بروز علایم موزاییک و ایجاد خسارت در گیاه لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris L.) میشوند، دو ویروس موزاییک معمولی لوبیا BCMV و ویروس موزاییک نکروتیک لوبیا BCMNV اهمیت ویژه ای دارند .در این تحقیق به منظور ردیابی ویروسBCMVو تعیین برخی خصوصیات سرولوژیک و مولکولی آن، در فصل زراعی 91-1390 نمونه هایی با علایم موزاییک ، رگبرگ روشنی ، برگشتگی ، نکروتیک برگ و ساقه لوبیا از سطح شهرستان نیشابور و از مناطق محمود آباد، اسلام آباد، فتح آباد، کاریزک و جوری جمع آوری گردید. برای ردیابی این ویروس در ابتدا نمونه ها با روشهای سرولوژیکDAS-ELISAو لکه گذاری بافتی (Tissue-blot) با آنتی سرم های چند همسانه ای اختصاصی مورد سنجش و ردیابی قرار گرفتند. . با استفاده ار بافر فسفات 1% (pH=7.4)، تعدادی از نمونه های آلوده بر روی گیاهان محک لوبیا مایه زنی مکانیکی گردید و برای مطالعات بعدی در شرایط گلخانه تکثیر گردید سپس جهت تأیید و بررسی دقیق تر ، نمونه های انتخابی آلوده در الایزا با آزمون RT-PCR و IC-RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفتندcDNAبدست آمده در دستگاه ترموسایکلر تکثیر گردید. محصول حاصل در ژل آگاروز 1%. به اندازه تقریبی373 جفت باز از سکانس منطقه ای از ژن پروتئین پوششی ویروس مورد نظر برای ویروس موزاییک معمولی لوبیا مشاهده گردید. و بر این اساس ویروس BCMV ازگیاهان لوبیای آلوده از سطح شهرستان نیشابور و از مناطق محمود آباد، اسلام آباد، فتح آباد، کاریزک و جوری شناسایی وتفکیک گردید. در این تحقیق نشان داده شده که تکنیک IC-RT-PCR برای شناسایی و تشخیص این ویروس از حساسیت بالایی نسبت به روش الایزا برخوردار است. با مطالعه درختچه تبارزایی دو گروه Aو B و با مقایسه(تعیین توالی) 12 جدایه ایرانی با 18 جدایه خارجی مشخص گردید که در این بین جدایه‌های ایرانی با تشکیل 3 زیر گروه بیشترین قرابت را با جدایه‌های مکزیکو با درصد تشابه 99/3 درصد دارا بودند، که این نتایج نشان دهنده تنوع در میان جدایه‌های ایرانی ویروس می‌باشد. از نقطه نظر مدیریت کنترل بیماری این نتایج در بررسی و انتخاب ارقام مقاوم لوبیای مقاوم یا متحمل به ویروس و نژادها‌ی وابسته حائز اهمیت ویژه-ای می‌باشد.
بررسی خصوصیات زمین‌شناسی مهندسی و ژئوتکنیکی رسوبات مسیر تونل انتقال نیرو در شهر اصفهان با تأکید بر روش‌های نگهداری
نویسنده:
احد خلیلوند
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
کارآمدترین و بهترین شیوه انتقال برق در نواحی انبوه مانند شهرهای بزرگ، استفاده از تونل انتقال نیرو است. استفاده از این روشِ انتقال برق فشار قوی، موجب کاهش تلفات انرژی و خطرات احتمالی می گردد. پروژه تونل انتقال کابل 230 کیلو ولت اصفهان در مسیری به طول 3 کیلومتر در جنوب غرب شهر اصفهان در حال حفاری می باشد. ورودی این تونل در نیروگاه برق اسلام آباد قرار دارد و در ادامه وارد محدوده شهر اصفهان می شود. این تونل با قطر 3/24 متر و از عمق حدود 5 تا 8 متری سطح زمین، از خاک های سست منطقه عبور می نماید. اهمیت تونل مورد مطالعه در نوع کاربرد آن است. با توجه به کاربری تونل و همچنین عبور برق فشار قوی از مسیر تونل، به منظور جلوگیری از قطع شدن مدار به دلیل عواملی مانند آب زیرزمینی، رطوبت، شکستگی های سیستم نگهداری، اجرای سیستم نگهداری و تحلیل پایداری آن بسیار مهم می باشد. از آن جا که این نوع کاربرد تونل به تغییرشکل در محیط پیرامون خود حساس است، مطالعه خواص مهندسی محیط مورد توجه می باشد. در غیر این صورت ممکن است خسارت های پیش بینی نشده ای در سرتاسر عملیات تونل به وجود آید. بنابراین مطالعه خصوصیات زمین شناسی و ژئوتکنیکی رسوبات در مسیر تونل بر روی داده های استخراج شده از گمانه های حفاری شده در مسیر تونل متمرکز شده است. خصوصیات زمین شناسی و ژئوتکنیکی رسوبات به وسیله آزمون های آزمایشگاهی تعیین شده است و پروفیل هایی از مسیر تهیه و مسیر به زون های مختلفی تقسیم شده است. بر اساس خصوصیات زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیکی، درصد بالایی از مسیر تونل از واحدهای آبرفتی عبور می کند که دارای تراکم نسبی متوسط تا زیاد بوده و عمدتاً در رده خاک های خوب قرار می گیرند. لایه های مذکور دارای رطوبت کم بوده ولی در صورت نفوذ آب تا حدود زیادی مقاومت خود را از دست می دهند. بنابراین سیستم نگهداری و رسوبات دربرگیرنده هر زون با استفاده از روش های تحلیلی و عددی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و رفتار زمین دربرگیرنده تونل و اندرکنش زمین با سیستم نگهداری با در نظر گرفتن رفتار سه بعدی تونل در حین حفاری، بررسی شده و پیشنهادات ارائه گردیده است.
بررسی و بهبود روش‌های تطبیق آنتولوژی‌ها
نویسنده:
زهرا قاسمی نیک
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
نیاز به معنا بخشیدن به محتویات وب، به‌گونه‌ای که برای ماشین‌های مختلف قابل فهم باشد، ایده اصلی ظهور وب معنایی است. اما با طراحی آنتولوژی‌ها، توسط افراد و سازمان‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون، سطحی از ناهمگونی اطلاعات به سیستم تحمیل شده است که با تطبیق صحیح آنتولوژی‌ها می‌توان این مشکل وب‏معنایی را نیز حل کرد. با وجود تحقیقات بسیاری که در سال‌های اخیر در زمینه‌ی تطبیق خودکار آنتولوژی‌ها انجام شده، چالش بزرگ تعامل میان آنتولوژی‌ها در شرایط گوناگون همچنان به قوت خود باقی است. این پایان‌نامه در پی یافتن روش‌هایی برای افزایش کارایی سیستم‌های موجود در شرایط مختلف است. این تحقیق متشکل از دو بخش است. در پژوهش اول با استفاده از روش ترکیبی یادگیری ماشین، آدابوست، سیستم‌های موفق تطبیق با یکدیگر ترکیب می‌شوند؛ بدین ترتیب تطبیق‌گرهای مختلف نقاط ضعف یکدیگر را پوشش می‌دهند. نتایج ناشی از پژوهش افزایش دقت و کارایی این روش را نسبت به بهترین تطبیق‌گرهای مجزا نشان می‌دهد. در پژوهش دوم از دامنه‌ی گسترده‌ی اطلاعاتی ویکی‌پدیا، به‏عنوان منبع زبانی، استفاده شده است. به این صورت که سیستم با افزایش دامنه‌ی اطلاعاتی هر تطبیق‌گر در حوزه‏های گوناگون، سعی در بهبود نتایج آن دارد. در این پژوهش نیز کارایی هر سیستم نسبت به قبل افزایش یافته است.
استفاده از روش ترمولومینسانس در سالیابی نمونه‌های سفالین بدست آمده از کاوش‌های باستان‌شناسی در ایران
نویسنده:
حمیده قیام
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در این تحقیق سالیابیِ ترمولومینسانس نمونه‌های سفالین کشف شده در شهرستان آق قلا، واقع در 15 کیلومتری گرگان مربوط به قطعه‌ای ازیک کاسه و لبه‌ییک کوزه، و نمونه‌ای از منطقه ویگل در نزدیکی شهرستان آران ‌و ‌بیدگل متعلق به قطعه‌ای از بدنه‌ی یک ظرف به روش ریز‌دانه انجام شد. بازه‌ی دمایی که منحنی‌های درخشش ترمولومینسانس پس از گذشت سال‌ها همچنان در آن ناحیه پایدارند، برای هر سه نمونه مشخص شد که این بازه برای نمونه‌ی بدست آمده از منطقه‌ی ویگل240 تا 400 درجه سانتیگراد، برای نمونه‌ی کاسه‌ای شکل310 تا400 درجه سانتیگراد و برای لبه‌ی کوزه 270 تا 400 درجه سانتیگراد بدست آمد. همچنین مقدار دز معادل برای نمونه‌ی حاصل از حفاری منطقه‌ی ویگل 10/17 گری، برای قطعه‌ی کاسه 18/41 گری و برای لبه‌ی کوزه 14/83 گری تخمین زده شد. با استفاده از چیپ‌های 200GR، دز محیطی در منطقه‌ی ویگل 5- 10×498/831 گری و مقدار این دز برای منطقه‌ی آق‌قلا 5- 10×644/992 گری اندازه‌گیری شد. نهایتاً با محاسبه‌ی دز سالانه و با استفاده از مقادیر بدست آمده در مراحل مختلف، سالانه‌ی نمونه‌های مورد نظر بدست آمد و سن نمونه‌ها مقادیر 85 ± 1634 سال برای نمونه‌ی ویگل با خطای 5/2 درصد، 111± 2268 سال برای قطعه‌ی کاسه با خطای 4/9 درصد و 84 ± 1817 سال برای لبه‌ی کوزه با خطای4/7 درصد محاسبه شد، که با نظر کارشناسان باستان شناسی مبنی بر متعلق بودن نمونه‌ی ویگل به دوره‌ی قبل از اسلام، نمونه‌ی شماره 1 آق‌قلا به دوره‌ی اشکانیان و نمونه‌ی شماره 2 آق‌قلا به دوره‌ی ساسانیان مطابقت کامل دارد .