جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 299221
مرگ مغزي و پيوند اعضا در فقه
نویسنده:
‫حسينعلي حسني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫مرگ مغزي به‌معناي توقف غيرقابل برگشت کليه فعاليت‌هاي مغز مي‌باشد. توسعه دانش پزشکي موجب گرديده که اعضاي بدن مبتلايان به مرگ مغزي، براي نجات جان بيماران، قابل استفاده گردد. اين موضوع، مسايل نويني را پديد مي‌آورد که نيازمند تبيين احکام شرعي آن مي‌باشد. پژوهش حاضر با استفاده از روش کتابخانه‌اي به بررسي پديده مرگ مغزي و مسأله پيوند اعضا، در فقه اسلامي پرداخته است. از نظر دانش پزشکي، انسان مبتلا به مرگ مغزي، بر اساس معيارهاي باليني و معاينات پزشکي، مرده محسوب مي‌شود؛ در نتيجه، مهم‌ترين منبع دريافت عضو براي درمان بيماران نيازمند به پيوند عضو، فراهم مي‌شود. اما مرگ و حيات، از مفاهيم عرفي است، و تشخيص مرگ و زندگي از حيث مصداق نيز با عرف است. عرف، کسي را که قلب و دستگاه تنفس او، حتي با کمک وسايل پزشکي، فعال باشد، زنده مي‌داند؛ پس هر کاري که موجب انقطاع روح از بدن او قبل از موعد مقرر آن شود، قتل نفس بوده، و عامل آن در صورت عمد، قصاص مي‌گردد، و در صورت شبه‌عمد يا خطا محکوم به پرداخت ديه مي‌شود. و اما پيوند اعضا داراي مسايل متعددي است؛ عضوي که در اثر حادثه قطع شده، پيوند آن از نظر شرعي، نوعي درمان است و جايز مي‌باشد. اما درباره پيوند عضوي که در اثر قصاص يا اجراي حد شرعي، قطع گرديده، فقها نظرات گوناگوني را ابراز نموده‌اند. درباره پيوند عضو از انسان زنده به انسان زنده ديگر، دو نکته مهم مورد تأکيد فقها بوده است؛ اول آن‌که قطع اعضاي رئيسه از انسان زنده جايز نيست؛ و دوم آن‌که قطع عضو اگر موجب تذليل دهنده آن عضو باشد، جايز نيست. در غير اين دو مورد، پيوند عضو جايز است. البته پيوند عضو انسان مسلمان به کافر در صورتي جايز دانسته شده که موجب تقويت کفار نباشد. همچنين پيوند اعضاي حيوانات به انسان، و پيوند عضو ميت مسلمان براي نجات نفس محترمه جايز است.
تنبیهات علی علوالحقیقه‌‌المحمدیه‌العلیه
نویسنده:
محیی‌الدین ابن‌عربی ؛ ترجمه، شرح و پیشگفتار عبدالرضا مظاهری ؛ ویراستار احمد خيالی‌خطيبی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: نفحات,
پ‍اس‍خ‌ ب‍ه‌ ای‍وب‌
نویسنده:
ک‍ارل‌ گ‍وس‍ت‍او ی‍ون‍گ‌؛ ت‍رج‍م‍ه‌ ف‍واد روح‍ان‍ی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: ج‍ام‍ی‌‏‫,
کراما‌ت‌ شفیفة‌ و مواقف‌ منیفة‌ فی‌ حیا‌ة‌ رسولنا‌ - صلی‌ الله‌ علیه‌ و سلم‌ - (تحلیل‌ و تعلیل‌ - و تدلیل‌ - و تا‌صیل‌)
نویسنده:
قیسی‌، عودة‌ا‌لله‌ منیع‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
عناصر فلسفه اخلاق : ترجمه بر اساس ویرایش چهارم
نویسنده:
جیمر ریچلر؛ ترجمه محمود فتحعلی و علیرضا آل بویه؛ تهیه پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی‏‫,
چکیده :
توضیح کتاب: مروری بر مؤلفه‌های مهم فلسفه اخلاق از منظر فلسفه غرب است. در ابتدای کتاب حاضر به تبیین جایگاه عقل در مسایل اخلاقی پرداخته شده و پس از آن برخی از قواعد اخلاقی و نظریات رایج در اخلاق با رویکردی فلسفی بیان شده است. در همین زمینه نویسنده به مسایلی مانند: برداشت حداقلی از اخلاق، چالش‌های نسبیت‌گرایی فرهنگی، ذهنیت‌گرایی در اخلاق، مبتنی بودن اخلاق بر دین، خودگرایی روان‌شناختی، خودگرایی اخلاقی، نظریات سودگرایانه در این زمینه، مطلق بودن قواعد اخلاقی، زنانه‌نگری مسایل اخلاقی، رویکرد فضیلت‌گرایانه در این زمینه، لوازم حکم اخلاقی، نظریه اخلاقی رضایت‌بخشی و اندیشه قرارداد اجتماعی اشاره نموده دیدگاه ایمانوئل کانت را در مورد کرامت انسان و حرمت اشخاص بیان کرده است. وی نوع نگرش فلاسفه و اندیشمندان غرب را در مورد ماهیت و مبانی عقلی اخلاق منعکس کرده و رویکردهای فوق‌الذکر را در این موضوع، مورد شرح و تفسیر اجمالی قرار داده است.
انسان همان می‌شود که می‌اندیشد‮‬
نویسنده:
‏‫ نویسنده جیمز آلن‮‬ ‏‫؛ مترجم هومن کریمی‌ایمنی.‮‬
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: اندیشه معاصر,
قاعدة اللطف بين الامامية و الاشاعرة
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پژوهش، ابتدا ديدگاه اماميه مبني بر وجوب لطف براي خداوند به منظور اهميت دادن به بندگان خدا و نجات آنان ونيز مناقشات اشاعره در اين زمينه مطرح گرديده و دلايل اماميه مبني بر وجوب لطف و دلايل اشاعره در انکار آن، با توجه به مسأله حسن و قبح عقلي و شرعي و دلايل عقلي و نقلي مبتني بر اثبات و انکار قاعده لطف به صورت جداگانه و در قالب علم کلام تجزيه و تحليل شده است. نويسنده در چهار فصل، ابعاد مختلف موضوع را بررسي کرده و به تبيين مفاد قاعده لطف پرداخته است. فصل اول، علاوه برتعريف علم کلام، اهميت و مباحث مهم مطرح شده در اين علم و نيز ترسيم تاريخچه آن؛ به معرفي اجمالي شيعه و اشاعره، مفهوم قاعده لطف در لغت، اصطلاح و مفهوم اين قاعده نزد اشاعره و اماميه اشاره کرده است. فصل دوم، به شرح و بررسي قاعده لطف و اقسام آن، رابطه اين قاعده با حسن و قبح عقلي و نيزديدگاه‌هاي برخي از علماي اشاعره و اماميه در مورد مفاد قاعده مذکور اختصاص دارد. رابطه اختيار و تکليف انسان با قاعده لطف و شروط اين قاعده نزد اشاعره، از ديگر مباحث اين فصل مي‌باشد. در فصل سوم، دلايل اماميه مبني بر وجوب لطف و دلايل اشاعره در انکار آن به صورت مبسوط بيان گرديده و استناد آنان به دلايل عقلي، نقلي و براهين قرآني و روايي اين قاعده مطرح شده است. در فصل چهارم، ابتدا قاعده لطف از منظر برخي از متکلمان بزرگ شيعه، مانند شيخ مفيد، شيخ طوسي، علامه حلي، شهيد ثاني، سيدمرتضي و نيزاستدلال آنان در وجوب لطف در بعثت انبياي الهي و نياز به امامت مطرح گرديده و در ادامه، برخي از شبهه هاي مربوط به قاعده مذکور و موارد جريان آن در امور مختلف ديني، مانند وجوب نصب امام براي هدايت امت اشاره شده است. پاسخ به ديدگاه‌هاي اشاعره مبني برانکار قاعده لطف پايان بخش اين فصل مي‌باشد.
پاسخ به ندای هَل مِن ناصر یَنصُرنی امام زمان (عج)، زمینه‌ساز ظهور است
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
الان دشمنان مهدویت بیش از هر زمان دیگری هستند، الان شیطان گویا با تمامی امکانات علیه مهدویت قیام کرده است، و همه نیروهای خود را جمع کرده است. ما باید همین الان هم به یاری امام زمان (عج) بشتابیم با قلم‌مان، بیان‌مان، با فکرمان، با زبان‌مان، ب بیشتر ...
فیض‌الدموع
نویسنده:
تالیف محمد‌ابراهیم نواب "بدایع‌‌نگار" ؛ با مقدمه ابوالحسن شعرانی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: نشر روح,
جوهر دین و گوهر زیارت : اصول اعتقادی و خاطراتی از زیارت امام‌رضا(ع)
نویسنده:
نویسنده محمدمسعود بهمنی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: انتشارات نظری‏‫,
  • تعداد رکورد ها : 299221