جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 38127
برگرداندن تصاویر در فلسفه، علم و دین: کتابی جدید از طبیعت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Charles Taliaferro, Jil Evans
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : بحث بین "بی خدایان جدید" و معذرت خواهان مذهبی امروزه اغلب خصمانه است. عطف تصاویر کتابی است که لحن جدیدی را با قرار دادن بحث بین خداباوری و طبیعت گرایی (اکثر "آتئیست های جدید" خود "طبیعت گرایان" توصیف می کنند) در بستر وسیع تری از تأمل در تخیل و زیبایی شناسی ایجاد می کند. یازده مقاله اصلی برای هر کسی که مجذوب قدرت تخیل و نقش زیبایی شناسی در تصمیم گیری بین جهان بینی یا فلسفه طبیعت باشد، جالب خواهد بود. نویسندگانی که دیدگاه‌های گوناگونی را به نمایش می‌گذارند، شامل فیلسوفان برجسته دین و علم، مورخ هنر برجسته و هنرمند تجسمی هستند. مارتین کمپ کتاب را با نگاهی به بینش دارسی تامپسون از جهان طبیعی آغاز می‌کند و شعر و تصاویر بصری را با هم ترکیب می‌کند تا زمینه را برای اندیشیدن به طبیعت در امتداد خطوط غایت‌شناختی یا غیر هدفمند فراهم کند. جفری گورهام سپس مرور و تحلیلی از تصاویر طبیعت که در علوم و فلسفه مدرن اولیه یافت می شود ارائه می دهد. آنتونی اوهیر مشکل محاسبه منشاء ذهن یا آگاهی را مطرح می کند و برخی از محدودیت های زیست شناسی تکاملی داروینی را از نظر ارزش ها برجسته می کند. دیل ژاکت گزارش کامل و طبیعت گرایانه ای از ظهور غرض ورزی و استدلالی منحصر به فرد در مورد ظهور هنر و درک زیبایی شناختی از طبیعت ارائه می دهد. E.J. لو برخی از مشکلات را در مواجهه با رویکرد طبیعت گرایانه به زندگی ذهنی پیش می برد. داگلاس هدلی گزارشی شناختی از تخیل ارائه می دهد و همچنین دلایلی را ارائه می دهد که چرا طبیعت گرایی با چالش های عمیقی روبرو است. دانیل ان. رابینسون گزارشی گسترده از طبیعت و طبیعت گرایی ارائه می دهد که از نظر تاریخی ارسطو، کانت، هگل و دیگران را درگیر خود می کند. کانر کانینگهام نقدی را ارائه می دهد که از طبیعت گرایی معاصر استفاده نمی کند. گوردون گراهام منابع طبیعی گرایی را در توضیح احساس ما از امر مقدس بررسی می کند. مارک وین شرح ظریفی از تخیل و ادراک ارائه می دهد، و نشان می دهد که چگونه ممکن است اینها در بحث خداباوری - طبیعت گرایی نقش داشته باشند. این کتاب با تأملات جیل ایوانز در مورد جزایر گالاپاگوس، آن مکان کلیدی و تقریباً افسانه‌ای که در شکل‌دهی به توسعه نظریه تکامل داروین نقش اساسی داشت، به پایان می‌رسد.
شک خصوصی، معضل عمومی: دین و علم از زمان جفرسون و داروین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Keith Stewart Thomson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Yale University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : کیت تامسون در این کتاب متفکرانه پیشنهاد می‌کند که هر عصری بحران خاص خود را دارد - تجربه مدرن ما از تعارض علم و دین چندان متفاوت از تجربه پیشینیان ما نیست. او ایده‌ها و نوشته‌های توماس جفرسون و چارلز داروین، دو مردی را که برای آشتی دادن دین و علم خود به شدت تلاش کردند، بررسی می‌کند، سپس به زمان‌های اخیر نگاه می‌کند که چالش‌های علمی برای دین (مثلاً نظریه تکامل) باعث ایجاد قدرت سیاسی شده است. پاسخ های مؤمنان مذهبی تامسون معتقد است، امروزه مانند قرن هجدهم، دلایل مبرمی وجود دارد که اعضای هر یک از طرفین بحث‌های دین و علم، زمینه مشترکی پیدا کنند. هیچ سابقه‌ای برای شکل‌دهی پاسخ به مسائلی مانند شبیه‌سازی یا تحقیقات سلول‌های بنیادی وجود ندارد، که در پنجاه سال پیش سابقه نداشته است، و بنابراین این فرصت برای همه طرف‌ها فراهم می‌شود تا در ایجاد اخلاقی جدید برای خیر عمومی همکاری کنند.
قلمروهای علم و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Harrison
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University Of Chicago Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : تضاد علم و دین غیر قابل حذف و حتی ابدی به نظر می رسد. مطمئناً دو چنین دیدگاه متفاوتی از جهان هستی همیشه در تقابل شدید بوده اند؟ پیتر هریسون می‌گوید که در واقع اینطور نیست: مفاهیم علمی و دینی ما نسبتاً جدید هستند و فقط در سیصد سال گذشته ظهور کرده‌اند، و این همان دسته‌بندی‌ها، و نه مفاهیم زیربنایی آن‌ها هستند که درک ما از چگونگی را محدود می‌کنند. مطالعه رسمی طبیعت به زندگی مذهبی مربوط می شود. در قلمروهای علم و دین، هریسون آنچه را که ما فکر می‌کنیم در مورد این دو مقوله می‌دانیم، از بین می‌برد، سپس همه آن‌ها را دوباره به شیوه‌ای تحریک‌آمیز و سازنده دوباره کنار هم قرار می‌دهد. او با ردیابی تاریخ این مفاهیم برای اولین بار به صورت موازی، مرزهای جایگزین و روابط کمتر شناخته شده بین آنها را روشن می کند - و از این طریق این امکان را برای ما فراهم می کند که از تاریخ واقعی آنها درس بگیریم و راه های ممکن دیگری را برای مطالعه علمی و دینی ببینیم. زندگی ممکن است با یکدیگر ارتباط داشته باشد، بر یکدیگر تأثیر بگذارد و متقابلاً یکدیگر را غنی کند. «سرزمین‌های علم و دین» که توسط یک محقق برجسته که در اوج قدرت خود کار می‌کند، وعده می‌دهد تا برای همیشه طرز فکر ما را درباره این ستون‌های اساسی زندگی و تجربه انسانی تغییر دهد.
براندازی ارسطو: دین، تاریخ و فلسفه در علوم اولیه مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Craig Martin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : کریگ مارتین می نویسد: «این باور که فلسفه ارسطو با مسیحیت ناسازگار است، امروزه به سختی بحث برانگیز است. با این حال، "برای قرن ها، فرهنگ مسیحی تفکر ارسطویی را به عنوان خود پذیرفت و فلسفه او را با الهیات و آموزه های کلیسا تطبیق داد. تصویر ارسطو به عنوان منبع حقیقت دینی در قرن هفدهم پژمرده شد، همان قرنی که در آن او دیگر مرجع طبیعی نبود. فلسفه." مارتین در این مطالعه تازه درباره خاستگاه های پیچیده علم انقلابی در عصر بیکن، هابز و بویل، یکی از مهم ترین تحولات تاریخ اروپای غربی را دنبال می کند: ظهور و سقوط ارسطوگرایی از قرن یازدهم تا هجدهم. متکلمان قرون وسطی، فلسفه طبیعی ارسطویی را با عقاید مسیحی در ترکیبی که قرن ها بر اندیشه دینی تسلط داشت، آشتی دادند. این ترکیب در قرن هفدهم همزمان با ظهور فلسفه‌های طبیعی جدید انقلاب علمی آشکار شد. چهره‌های مهم تفکر قرن هفدهم تلاش کردند تا نشان دهند که تصاحب ارسطو در قرون وسطی با سوابق تاریخی که به شخصیتی بداخلاق دارای اخلاق مشکوک اشاره می‌کرد، سرپیچی می‌کرد. در حالی که بسیاری از محققان در مورد سقوط ارسطویی در قرن هفدهم نوشته‌اند، تقریباً همه این آثار به بررسی چگونگی استفاده از محتوای مفهومی علوم جدید - مانند کیهان‌شناسی خورشیدمرکزی، اتم‌گرایی، مدل‌های مکانیکی و ریاضی و تجربی‌گرایی- پرداخته‌اند. دیدگاه های ارسطو براندازی ارسطو اولین کسی است که بر مباحث مذهبی همراه با مجادلات علمی که منجر به نابودی نهایی فلسفه طبیعی ارسطویی شد، تمرکز کرد. تز مارتین به طور گسترده ای از منابع اولیه از انگلستان، فرانسه، ایتالیا، آلمان و هلند استفاده می کند. این تصورات کنونی را نه تنها از انقلاب علمی، بلکه از نقش اومانیسم رنسانس در شکل‌گیری مدرنیته نیز تغییر می‌دهد.
کارل فردریش فون ویزساکر: پیشگام تحقیقات فیزیک، فلسفه، دین، سیاست و صلح [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ulrich Bartosch
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب مجموعه‌ای از متون کارل فردریش فون ویزایکر (1912-2007)، دانشمند بزرگ آلمانی جهانی را که در فیزیک، فلسفه، دین، سیاست و تحقیقات صلح پیشگام بود، ارائه می‌کند. او به عنوان دستیار فیزیکدان، ورنر هایزنبرگ، کرسی های استادی در فیزیک نظری (استراسبورگ)، فیزیک (گوتینگن) و فلسفه (هامبورگ) داشت و یکی از مدیران (با یورگن هابرماس) در موسسه ماکس پلانک برای تحقیق در مورد زندگی بود. شرایط در دنیای علم و فناوری در استارنبرگ. این گلچین منحصربه‌فرد دامنه وسیعی از تفکر نوآورانه او را شامل می‌شود، از جمله تأملات خود فلسفی، صلح، استراتژی هسته‌ای، امنیت و دفاع تدافعی، انرژی هسته‌ای، شرایط آزادی، تجربه او از دین، از جمله شعر از دوران اولیه زندگی‌اش. جوانان. اکثر متون برای اولین بار به زبان انگلیسی ظاهر می شوند و برای استفاده در سمینارهای فیزیک، فلسفه، دین، سیاست و تحقیقات صلح انتخاب می شوند.
علم، نژاد و مذهب در جنوب آمریکا: جان باخمن و حلقه طبیعت گرایان چارلستون، 1815-1895 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lester D. Stephens
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The University of North Carolina Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : در دهه‌های قبل از جنگ داخلی، چارلستون، کارولینای جنوبی، به عنوان مرکز فعالیت علمی در جنوب شناخته شد. تا سال 1850، تنها سه شهر دیگر در ایالات متحده - فیلادلفیا، بوستون و نیویورک - در مطالعات تاریخ طبیعی از چارلستون فراتر رفتند و این شهر دارای یک موزه عالی تاریخ طبیعی بود. لستر استفنز با بررسی فعالیت‌ها و مشارکت‌های علمی جان باخمن، ادموند راونل، جان ادواردز هالبروک، لوئیس آر. گیبز، فرانسیس اس. هولمز و جان مک‌کردی، دستاوردهای مهم حلقه طبیعت‌گرایان چارلستون را در منطقه‌ای آشکار می‌کند که به طور معمول کنار گذاشته شده است. به عنوان تا حد زیادی عاری از علایق علمی. استفنز توجه ویژه‌ای به مشکلات ویژه‌ای که طبیعت‌گرایان چارلستون با آن‌ها مواجه بودند و شیوه‌هایی که باورهای مذهبی و نژادی آن‌ها با آن‌ها تعامل داشته و به فعالیت‌های علمی آن‌ها شکل می‌دهد، اختصاص می‌دهد. او در پایان نشان می دهد که تعهدات فرهنگی قوی تر از اصول علمی بوده است. هنگامی که جنوب در سال 1861 از اتحادیه جدا شد، اعضای حلقه چارلستون میهن پرستی منطقه ای را بالاتر از علم و اتحادیه قرار دادند و از آرمان کنفدراسیون حمایت کردند. جنگ بعدی تأثیر مخربی بر طبیعت گرایان چارلستون و علم در جنوب داشت. حلقه چارلستون هرگز از این ضربه به طور کامل بهبود نیافت، و یک قرن می گذرد تا جنوب نقشی برابر در پیگیری تحقیقات علمی اصلی داشته باشد.
دین، علم و دموکراسی: دوستی اختلافی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lisa L. Stenmark
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lexington Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی : علیرغم محبوبیت روزافزون «دین و علم» به عنوان یک گفتمان دانشگاهی، تلاقی علم و دین خط مقدم یک «جنگ فرهنگی» در حال انجام است. دلایل این امر در رویکردی به گفتمان نهفته است که شباهت زیادی به مدل گفتمان ترویج شده توسط جان رالز دارد، که در آن گفتمان متکثر - مانند بین دین و علم - بر پایه‌ای از باورهای مشترک و حقایق ثابت استوار است. این منجر به رویکرد «آموزه‌ها و اکتشافات» در رابطه دین و علم می‌شود که در تلاش برای یافتن زمینه‌های توافق بر ادعاهای مربوط به حقیقت آنها تمرکز می‌کند. این چارچوب ذاتاً به دیدگاه‌های علمی امتیاز می‌دهد، که در واقع تضاد بین دین و علم را افزایش می‌دهد و با وارد کردن مطلق‌ها به گفتمان عمومی آن را تضعیف می‌کند. تا جایی که گفتمان علم و دین این رویکرد را اتخاذ می کند، ناخواسته تضاد دین و علم را افزایش می دهد و توانایی ما را برای پرداختن به موضوعات مورد توجه عمومی محدود می کند. این کتاب یک مدل جایگزین برای گفتمان پیشنهاد می‌کند، دوستی بحث‌انگیز، بر اساس کار هانا آرنت. این رویکرد نقشی را که مقامات – و در نتیجه دین و علم – در زندگی عمومی ایفا می‌کنند به رسمیت می‌شناسد، اما هرگونه تلاش برای امتیاز دادن به یک مرجع خاص را تضعیف می‌کند، زیرا موقعیت داستان‌نویس را ارتقا می‌دهد، که هرگز به یک داستان اکتفا نمی‌کند، اما همیشه به دنبال تلفیق آن است. بسیاری از داستان های خاص به حساب او. دوستی مشاجره‌آمیز داستان‌سرایی را نه از طریق جستجوی توافق، بلکه با کاوش در زمینه‌های اختلاف به منظور ایجاد فضایی برای گفتگوهای بیشتر و ایجاد داستان‌ها و تفسیرهای بیشتر، ترویج می‌کند. گفتمان موفق بین دین و علم با توانایی آن در تعیین "حقیقت" یا "واقعیت" سنجیده نمی شود، بلکه با توانایی آن در گسترش مستمر گفتمان و ارتقای زندگی عمومی و قضاوت عمومی سنجیده می شود.
چرا دین طبیعی است و علم نه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert N. McCauley
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : نبرد بین دین و علم، روش‌های رقابتی برای شناخت خود و جهانمان، قرن‌هاست که ادامه دارد. اکنون خود دانشمندان در حال بررسی مبانی شناختی دین هستند - و به نتایج شگفت انگیزی می رسند. در طول دو دهه گذشته، محققان بینش‌های به دست آمده از علوم شناختی، زیست‌شناسی تکاملی، و رشته‌های مرتبط را برای روشن کردن مطالعه دین به کار گرفته‌اند. رابرت ان. مک کالی، یکی از بنیانگذاران علم شناختی دین، در کتاب چرا دین طبیعی است و علم نیست، استدلال می کند که ذهن ما با باورهای دینی سازگارتر است تا تحقیقات علمی. مک کالی با تکیه بر آخرین تحقیقات و نشان دادن استدلال خود با مثال‌های عقلانی استدلال می‌کند که دین برای هزاران سال در هر جامعه وجود داشته است، زیرا انواع تبیین‌هایی که ارائه می‌دهد دقیقاً انواعی هستند که به طور طبیعی به ذهن انسان می‌رسند. از سوی دیگر، علم پیشرفتی بسیار جدیدتر و نادر است، زیرا به نتایج ریشه ای می رسد و به نوعی تفکر انتزاعی نیاز دارد که فقط در شرایط اجتماعی بسیار خاص به طور مداوم پدید می آید. دین برای ما حس شهودی دارد، در حالی که علم نیاز به کار زیادی دارد. مک کالی سپس پیامدهای بزرگ‌تر این یافته‌ها را بیان می‌کند. او پیشنهاد می‌کند که طبیعی بودن دین به این معناست که علم هیچ تهدید واقعی برای آن ایجاد نمی‌کند، در حالی که غیرطبیعی بودن علم آن را در موقعیتی شگفت‌انگیز متزلزل قرار می‌دهد. این کتاب تحریک‌آمیز که با استدلال دقیق و با ظرافت نوشته شده است، برای هر کسی که علاقه‌مند به بحث جاری بین دین و علم و ماهیت و عملکرد ذهن انسان است، جذاب خواهد بود.
علم و دین در جستجوی حقیقت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Polkinghorne
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Yale University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : جان پولکینگ هورن، شخصیتی بین‌المللی که هم به‌خاطر مشارکت‌هایش در زمینه فیزیک ذرات بنیادی نظری و هم به‌خاطر کارش به‌عنوان یک الهی‌دان شناخته می‌شود، طی سال‌ها قفسه‌ای را پر از نوشته‌های اختصاص داده شده به موضوعات خاص در علم و دین کرده است. در این کتاب جدید، او برای اولین بار به بررسی همه موضوعات اصلی در تلاقی علم و دین می پردازد و بر آنچه که بینش ضروری برای هر یک می داند تمرکز می کند. او به وضوح و بدون فرض دانش قبلی، به علیت، کیهان شناسی، تکامل، آگاهی، الهیات طبیعی، مشیت الهی، وحی و کتاب مقدس می پردازد. هر فصل همچنین ارجاعی به کتاب‌های دیگر او ارائه می‌کند که در آن‌ها می‌توان درمان‌های دقیق‌تری درباره مسائل خاص پیدا کرد. برای کسانی که با آنچه پولکینگ‌هورن «یکی از مهم‌ترین تعاملات بین‌رشته‌ای زمان ما» می‌خواند، تازه وارد هستند، این جلد به عنوان یک مقدمه عالی عمل می‌کند. . برای خوانندگانی که قبلاً با کتاب‌های جان پولکینگ‌هورن آشنا هستند، این جدیدترین یادآور وسعت اندیشه او و ظرافت رویکرد او در جستجوی درک واقعی است.
  • تعداد رکورد ها : 38127