جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
تبلیغ و مبلغ در اسلام
نویسنده:
راحله محسن زاده مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله ی پیش روی نتیجه ی بررسی و تحقیق پیرامون مسئله ی تبلیغ و مبلّغ در اسلام است. از آن جا که دشمنان اسلام از همان ابتدا تاکنون سعی در منزوی کردن تبلیغات دینی داشته اند. و نیز از طرفی در دنیای امروز هم یکی از وسایل مورد استفاده ی جهان خواران ابزار تبلیغ است از این رو حفظ و گسترش دین و انقلاب اسلامی در گرو تبلیغ اسلام است. تبلیغ در لغت به معنای رساندن پیام یا خبری است و در اصطلاح عبارت از روش های به هم پیوسته برای جهت دادن نیروهای اجتماعی و فردی از طریق نفوذ در شخصیّت آن ها برای رسیدن به یک هدف مشخص. شروع تبلیغات الهی ظهور حضرت آدم-علیه السَّلام- می باشد و تبلیغ یکی از اصول بسیار مهمّ در اسلام است و از جایگاه بسیار ویژه ای در مکتب اسلام دارد. قلم، هنر، مطبوعات، رادیو، تلویزیون، رایانه و اینترنت از جمله ابزارهای تبلیغ هستند که هر یک نقش مهمّی در امر تبلیغ دارند که استفاده از این ابزارها نیازمند شناخت آدابی است که آغازگری با نام خدا، متّصل بودن به وحی، بر پایه ی حق بودن، مختصر و مفید بودن تعدادی از آن ها هستند. هدف کلّی اسلام رسیدن به کمال است و اهدافی هم چون دعوت به توحید و قسط، دعوت به معاد، دعوت به مکارم اخلاق و... زمینه و مقدمه ای برای رسیدن به این هدف والا هستند. مبلغ باید شناخت صحیحی از مخاطبان خود داشته باشد. پنج گروه سنّی کودکان، نوجوانان، بزرگ سالان، و کهن سالان از مخاطبان او هستند که در این میان جوانان به دلیل تشکیل دادن تعداد زیادی از افراد جامعه و مهمّ بودن این مرحله از عمر، نیاز به توجّه بیش تری دارند. شیوه های تبلیغ در دو بخش راه ابلاغ پیام و روش ابلاغ پیام می تواند مورد بررسی قرار گیرد که حکمت، موعظه، مجادله و خطابه را تشکیل می دهند و روش ابلاغ پیام در قالب تدریج، تداعی معانی، تحریک عواطف، تمثیل و... مورد بحث قرار می گیرد، امّا در بین این روش ها روش عملی بهترین روش برای تبلیغ است. مبلّغ در اسلام نیز از ارزش بسیار بالای برخوردار است . او عهده دار رسالت تبلیغ است و باید ابتدا از خود شروع کند بنابراین باید ویژگی هایی داشته باشد و با داشتن این ویژگی ها وظایفی نیز برعهده ی اوست. تبلیغ مانند هر حرکتی ممکن است دچار آفات و موانعی شود. عوامل درونی و عوامل بیرونی که باعث ضرر رساندن به این امر مقدس می شوند. که متضاد بودن گفتار مبلّغ با عمل او و نداشتن آگاهی عملی او و نیز نداشتن شجاعت به عنوان عوامل درونی و عوامل بیرونی مانند جریان های ضد تبلیغی و جریان های تحجّرگرا موجب این زیان ها می شود. اگر مبلّغ دارای تمام ویژگی ها باشد و وظایف خود را به خوبی انجام دهد می تواند به راحتی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند و آنان را در راه رسیدن به معبود هدایت نمایند. این مجموعه با توجّه به آیات و روایات معصومین–علیهم السَّلام- و در مواردی با استفاده از علم روان شناسی به بحث و بررسی پیرامون تبلیغ پرداخته و به سؤالاتی همچون اهمیّت تبلیغ در اسلام پاسخ داده شده است. در این تحقیق از منابع و مدارک دسته اول و دسته دوم و نیز نشریه ها و مجلّات و منابع اینترنتی استفاده شده است.
وسواس، آفت ها و درمان ها
نویسنده:
الهه بازقندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با توجه به عنوان این رساله؛ « وسواس از دیدگاه اسلام و روان شناسی» در صدد ارائه ی شناخت بیماری وسواس، تحلیل آسیب ها و بیان راه درمان آن با استفاده از نظرات این دو دیدگاه هستیم. در این نوشتار سعی شده با انتخاب شیوه ی مقایسه ای ( تا حد امکان) به نقاط مشترک و مختلف اسلام و روا شناسان پیرامون مسأله ی وسواس اشاره شود. رساله ی حاضر در 3 بخش و با عناوین « شناخت وسوسه و وسواس»، « آسیب شناسی وسواس» و « راه های غلبه بر وسوسه و وسواس» تدوین شده است. وسواس بیماری روحی و رفتاری است که فرد را مجبور می کند برای کاهش اضطراب خود به تکرار تصورات ذهنی و کارها روی آورد که از نگاه اسلام و بر اساس روایات ائمه(علیهم السلام) علت اصلی آن، وسوسه ی شیطان ( در متن بیشتر مورد بررسی قرار گرفته است) و از دید روان شناسان عوامل زیستی و ژنتیکی، تربیت خانودگی و محیط بر بروز آن مؤثر هستند. علائم وسواس در کودکان ( زیر 5 سال) و بزرگسالان مشابه هم است و در بین خانم ها و آقایان تقریباً به طور یکسان رواج دارد. از آسیب های وسواس به فرد می توان به عذاب وجدان، افسردگی، از بین رفتن اعتماد به نفس و مشکلات قلبی و استخوانی مختلفی اشاره کرد. همچنین در خانواده منجر به کم شدن عواطف در بین اعضا و ایجاد اختلاف بین زوجین و حتی جدایی آن ها می شود. به دلیل این که بیماران برای اعمال خود، توجیه دارند و رفتار دیگران در نظرشان باطل جلوه می کند، از اجتماع فاصله گرفته و منزوی می شوند. با رعایت تشریفات خاص به بدعت گذاری در دین، اسراف انرژی و اوقات ارزشمند عمرشان دچار می شوند که نه تنها بر گناهان خود می افزایند بلکه در قیامت به عذاب دردناک الهی گرفتار می شوند. اسلام برای درمان، از بیماران خواسته است ابتدا به مقابله با نفس و شیطان برخیزند سپس با یاد خداوند متعال و پناه بردن به او، با توبه و انجام اعمال صالح، گذشته ی خود را جبران نمایند. دو اصل مهم و مشترک بین دو دیدگاه: بی اعتنایی به افکار وسواسی و مواجهه ی فرد با هر چیزی که نسبت به آن هراس دارد، است. که البته روان شناسان علاوه بر شیوه های رفتاری از درمان دارویی و سایر روش ها نیز استفاده کرده اند، اما چون علت اصلی بیماری برای آن ها ناشناخته مانده و انسان را از زاویه ی محدود مادی، مورد بررسی قرار داده اند، نتوانسته اند درمان قطعی ارائه دهند، در حالی که اسلام در قرن ها پیش، علت و درمان قطعی آن را بیان نموده و نیازهای روحی افراد را از طریق دستورات قرآن و روایات ائمه(علیهم السلام) پاسخ داده است، پس نظر روان شناسان زمانی که در کنار دستورات اسلام مورد استفاده قرار گیرد، ثمر بخش خواهد بود. امید است که افراد با مطالعه ای این رساله به پیشگیری و درمان آن برآیند و با پیروی از آیین اسلام و سنت نبوی ریشه ی این آفت فردی و اجتماعی را از بیخ و بن برکنند.
نقش اخلاص در انتظار ظهور حضرت مهدی ( عج)
نویسنده:
راضیه مرزانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق نقش اخلاص در انتظار ظهور حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) است که در بردارنده مبحث مهم انتظار حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) و رابطه آن با بحث اخلاقی اخلاص است. با توجه به اهمیت بحث وعدم تحقیق کافی در این زمینه برآن شدم که به مبحث مهم انتظار که در عصر حاضر مهم ترین مسئله ی اعتقادی شیعه است ،بپردازم و برای کاربردی شدن آن رابطه ی ظریف آن را با مباحث اخلاقی مطرح سازم که در این میان، مسئله ی اخلاص اولین و مهمترین مسئله ی اخلاقی است که می تواند برای کاربردی شدن مباحث انتظار حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) در جامعه ی کنونی مطرح باشد چرا که اخلاص نه تنها در این مورد بلکه در تمامی مباحث اعتقادی دیگر جایگاه خاصی داردو به عنوان کلید اصلی می تواند راه گشا باشد. در این تحقیق برای روشن شدن کامل مطلب در سه فصل جداگانه مباحث مطرح و بررسی می شود که در فصل اول آن بررسی بحث انتظار حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) است که شامل مباحثی از قبیل مفهوم اصلی انتظارحقیقی در مورد حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) و بنیان ها و اساس انتظار،فلسفه ی انتظار،انواع انتظار،فایده و فضیلت آن وویژگی های منتظرین است که یکی از این ویژگی ها که در واقع اولین و مهمترین آن هاست، اخلاص است و در فصل دوم به بررسی مطلب اخلاص پرداخته ایم و مفهوم اخلاص حقیقی که همان انجام کارها فقط برای رضایت خداوند بدون درنظر گرفتن منفعت شخصی است و انواع ومراتب آن وهمچنین موانع وآفات آن و در آخر راه های کسب اخلاص و ویژگی های مخلصین بیان شده است که در این بررسی یکی از ویژگی های مخلصین، انتظار ظهور حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ فَرَجَهُ الشَّریف) است که بدین گونه رابطه ی آن ها مشخص می گردد ودر فصل آخر درجات سه گانه انتظار و نیّت در آن بیان می شود و تأثیر متقابل اخلاص و انتظار روشن می گردد و ویژگی های منتظران مخلص مشخص می شود. با توجه به اینکه موضوع یاد شده جدید و نو است و در این زمینه کتابی نوشته نشده است ،فصل آخر الهام گرفته از کتب مختلفی است که در این زمینه مطالعه شده است که با توجه به این مطالب روش ما در این تحقیق به دلیل استفاده از اطلاعات قبلی وکتا های نوشته شده در این زمینه ،کتابخانه ای است. نتیجه ای که در این بررسی بدست آمده معرفی اخلاص بعنوان کلید اصلی واولیه منتظران حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) برای زمینه سازی وهمچنین تسریع روند ظهور است و این که بدون اخلاص ،انتظار ارزش چندانی ندارد تا انسان را به سعادت برساند، چرا که اگر به خاطر نعمت های دوران ظهور انتظار حضرت را داشته باشیم ،ارزش انتظار و حکومت دین حق را نشناخته ایم پس باید منتظر ظهور حضرت باشیم به خاطر تمامی چیزهایی که در خود انتظار نهفته است که همان پیروزی دین حق وجلوه حقیقی حکومت اسلامی جهانی است . کلید واژه: نقش ،اخلاص، انتظار، مهدی.
صله ی رحم و آثار آن با تکیه بر آسیب شناسی ارتباطات در جامعه فعلی
نویسنده:
عزت السادات سیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مطالب این پژوهش ذیل عنوان صله رحم باتأکید برآسیب شناسی آن درجامعه جمع آوری شده است که باتوجه به تأکیداسلام و رهبران دینی به انجام صله رحم و دوری ازقطع رحم ونیزکمرنگ شدن این فریضه ی الهی دربین مردم شناخت و آسیب شناسی آن ضروری به نظرمی رسد تا با آشنایی وهوشیاری بیشتربتوانیم مانع قطع رحم شویم . صله رحم حکمی است واجب که حتی دوری مسیر و قطع رابطه کردن دیگری و... نمی تواند این وجوب را از بین ببرد. اسلام آنچنان به صله رحم اهمیّت داده که با وضع برخی احکام شرعی افراد را موظف به انجام صله رحم می نماید. ارحامی که صله آنها واجب است عبارتند از: اقوام نسبی وسببی، پیامبر وائمه(علیهم السلام) وسادات که همگی رحم معنوی افراد هستند؛ و دردرجه ی بعد علماء ربانی، دانشمندان، مؤمنان، دوست وهمنشین که این افراد چه زنده وچه مرده صله آنها واجب است. بطورکلی صله رحم با روش های گوناگون صورت می گیرد مانند:کمک مالی، جانی، آبرویی و رابطه عاطفی در بین مردم رایج هستند.امروزه ابزارهای جدید برای صله رحم ایجاد شده است مانند: تلفن، پیامک، وبلاگ و... که برخی از اینها هنوز فرصت نیاز دارد تا در بین مردم به عنوان وسیله ای برای صله رحم شناخته شود. لازم به ذکر است این ابزار های جدید دارای مشکلات و آسیب هایی از قبیل: دور شدن افراد از یکدیگر، کمرنگ شدن ارتباطات و عدم تأمین نیاز های فردی اشخاص است. زیرا اگر صله رحم مختص به این ابزارها شود دیگر جمع خانوادگی تشکیل نمی شود که افراد بتوانند احساسات خود را ابراز کنند و تخلیه ی روانی شوند. صله رحم با توجه به آیات و روایات دارای آثار دنیوی مانند: افزایش مال و ثروت، حفظ از پیش آمدهای بد، تأخیر مرگ و... و آثار اخروی مانند: ورود به بهشت، پاک شدن اعمال، حساب رسی آسان و... است. .و همین طور بر قطع رحم نیز آثاری مانند جلب گرفتاری ها، تعجیل در مرگ، مستوجب لعن خدا بودن و... مترتب می شود. عملکرد نادرست بعضی افراد در انجام صله رحم آفاتی بر این فریضه ی الهی وارد می کند؛ از جمله تکلف، تفاخر و مباهات، بخل و تجملگرایی که باعث می شود فردی که دچار این ویژگی هاست خود را جدای از دیگران بداند و با آنها قطع رابطه کند و همچنین آفاتی مانند غیبت از سایرین، عدم رعایت مساوات در بین مهمانان، منت گذاشتن و حفظ نکردن حریم مجالس باعث می شود که اطرافیان از شخصی که دارای این ویژگی هاست دوری گزینند و میل به معاشرت با او نداشته باشند و قطع رحم صورت می گیرد. مطالب فوق در قالب سه بخش با عناوین شناخت صله رحم، شیوه ها و آثار صله رحم و آسیب شناسی ارتباطات خویشاوندی تنظیم شده است. این تحقیق ازنوع پژوهش های دینی است که به روش توصیفی وتا حدودی تحلیلی انجام گرفته است. شیوه ی جمع آوری اطلاعات،کتابخانه ای است وعمده منابع مورد استفاده ی آن کتب تفسیری،جوامع حدیثی وبرخی آثاری که به طورخاص دراین موضوع تدوین شده اند، می باشد. واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از: شیوه های صله رحم، آفات صله رحم، روابط خویشاوندی، قطع رحم، خویشاوندی نسبی و خویشاوندی سببی.
 علل گرایش ایرانیان به تشیع
نویسنده:
سمیرا پیروی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق عنوان علل گرایش ایرانیان به تشیع را برگزیده است به عبارتی دیگر در پی دستیابی به عواملی است که سبب شده ایرانیان تمایلی نسبت به مذهب تشیع پیدا کنند و آن را به عنوان مذهب رسمی خود بپذیرند . علتی که سبب شد این موضوع برای پژوهش انتخاب شود پاسخ گویی به نظریه اجباری بودن تشیع ایرانیان بوده است این تحقیق ثابت می کند که ایرانیان نه تنها از روی اجبار بلکه با آگاهی و اختیار این مذهب را پذیرفته اند . پژوهش مورد نظر پس از تعریف شیعه به بررسی اسلام و تشیع ایرانیان می پردازد و موقعیت آنان را قبل و بعد اسلام تبیین می کند . وبه دنبال آن زمینه های گرایش ایرانیان به تشیع رابررسی می نماید . بر همین اساس سعی شد تا حد امکان ( چون موضوع تاریخی است ) بیشتر از منابع دست اول مانند تاریخ بعقوبی ، تاریخ طبری ، انساب الاشراف استفاده شود اما برای پیشرفت مراحل تحقیق از منابع متاخر بهره گرفته شده است . به این ترتیب که در ابتدای امر با کتابشناسی موضوع ، کتابهای مورد استفاده را لیست نموده و سپس از فیش برداری و چرک نویس ، مطالب جمع آوری شده و به صورت کنونی در آمده است . نتایج بدست آمده در این پژوهش در واقع بیان کننده زمینه های گرایش ایرانیان به تشیع و سیر تدریجی تشیع در ایران است و نشان می دهد که شیعه گری در ایران نتیجه عشق و علاقه ایرانیان به این مذهب می باشد . این تمایل تاجایی ادامه دارد که اشخاص فرهیخته ای را تحویل جامعه شیعی و مسلمان می دهد افرادی که نقشی جز شکوفا نمودن تمدن اسلامی نداشته اند . کلید واژه ها : گرایش ، موالی ، تشیع گرایش : به تمایل انسان نسبت به چیزی ( ویا فردی) گفته می شود که انسان آن را مطلوب خود می پندارد خواه مطلوب مورد نظر معقول و منطقی باشد خواه غیر معقول. اما در هر صورت به آن گرایش گفته می شود این تمایل دارای علل برونی و درونی است که هر یک به طور جداگانه باید مورد بررسی قرار گیرد.
المودة فی القربی: دوستی اهل بیت(ع)
نویسنده:
محبوبه نظری فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیق حاضر در باب اعتقادات، شاخه امامت و ولایت و عنوان مودت فی القربی نوشته شده است. و در مقام پاسخ به یکی از اساسی ترین مسائل پیرامون امامت از آغاز رسالت پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) تا زمان غیبت امام مهدی ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) یعنی مودت فی القربی می باشد مودت فی القربی به معنای محبت ودوستی نسبت به نزدیکان و خویشان پیامبر اکرم ( صلی الله علیه وآله وسلم) که عبارتند از حضرت علی ( ع) و حضرت فاطمه ( سلام الله علیها) و امام حسن و امام حسین و سایر ائمه اطهار ( علیهم السلام) از نسل امام حسین ( ع) می باشد. اهداف این تحقیق پایانی عبارتند از: 1- تبیین جایگاه حقیقی مودت فی القربی و شرایط و مراتب آن 2- پاسخگویی به شبهات پیرامون مودت فی القربی 3- ایجاد انگیزه برای کسب مودت و محبت اهل بیت ( علیهم السلام) 4- قرار گرفتن در زمره محبان واقعی اهل بیت ( علیهم السلام). در این پژوهش در بیان مودت و دوستی اهل بیت ( علیهم السلام) از متون و نصوص دینی قرآن کریم و روایات ائمه اطهار ( علیهم السلام) استفاده شده است. گفتنی است مودت فی القربی اجر رسالت پیامبر اکرم ( صلی الله علیه وآله وسلم) قرار گرفته است و بر اساس روایات معتبر به نقل از اندیشمندان شیعه و اهل سنت مودت و محبت اهل بیت ( علیهم السلام) امری واجب شمرده شده که ثمرات آن عائد خود انسان ها می شود، زیرا آثار و فوائد آن حیات معنوی، اخروی و دنیوی انسان ها را تأمین کرده و راه سعادت و تکامل انسان ها را نشان داده و به سوی آن رهنمون می سازد محبت و مودت اهل بیت ( علیهم السلام) آن قدر با ارزش و مهم است که پیامبر اسلام حضرت محمد ( صلی الله علیه وآله وسلم) بر خلاف سایر انبیاء به استناد آیات قرآن اجر و مزد خود را محبت و دوستی نسبت به خاندان خویش معرفی می کند. در حالی که سایر انبیاء در مقابل رسالت خویش اجر و مزدی مطالبه نکرده و آن را به عهده پروردگار خویش واگذار می کنند. با این اوصاف مودت فی القربی با قبول ولایت و امامت ائمه ( علیهم السلام) و اطاعت و تبعیت از سیره و روش آن بزرگواران معنا پیدا می کند. در این تحقیق منابعی که مورد بررسی واقع شده در مباحث تفسیری و روایی، از منابع مشترک میان شیعه و اهل سنت می باشد؛ بویژه که مسئله مودت فی القربی مورد اختلاف شیعه و سنی است اکثر منابع از منابع دست اول و معتبر اهل سنت است. نتایج حاصل از این تحقیق: 1- شناخت و معرفت نسبت به چگونگی مودت و دوستی نسبت به ایشان. 2- بیان راه های کسب محبت اهل بیت ( علیهم السلام) و ایجاد آن در جوانان و نوجوانان 3- شفاف سازی محبت اهل بین(علیهم السلام) با پاسخ به شبهات آن ها 4- بیان آثار محبت اهل بیت ( علیهم السلام) و تفکیک آن به آثار اخروی و دنیوی.
 تحلیلی بر عملکرد حضرت زینب ( س) در واقعه عاشورا، درس ها و پیام ها
نویسنده:
حمیده بلوکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع پژوهش ، تحلیلی بر عملکرد حضرت زینب(سلام الله علیها) در واقعه ی عاشورا ، درس ها و پیام ها می باشد که به بررسی فعالیت های آن حضرت در طول جریان عاشورا می پردازد . هدف از انتخاب این موضوع ، خارج کردن جریان عظیم عاشورا از یک واقعه ی تاریخی و تبدیل آن به یک جریان انسان ساز است که نگاه دقیق و عمیق به آن می تواند راهگشای انسان در مسیر تعالی و رسیدن به سعادت اخروی باشد . جریانی که دشمن با تبلیغات روز افزون خود سعی در تبدیل آن به یک رویداد تاریخی کرده است که باید در کتب تاریخی مهجور بماند . و در این میان حضرت زینب ( سلام الله علیها) به همگان آموخت که قیام امام از هدفی والا برخوردار است که همان اعتلای کلمه ی حق است هدفی که در طول تاریخ، سرمشق همه ی آزادی خواهان خواهد بود . حضرت زینب ( سلام الله علیها) با بصیرتی که از ایمان او سرچشمه می گرفت همراهی برادر را در رسیدن به این هدف بزرگ برمی گزیند و در این مسیر همواره مطیع دستورات امام حسین ( علیه السلام ) به عنوان امام زمان خویش است. در روز عاشورا به فرمان برادر کنترل امور خیمه ها را بر عهده می گیرد و با پشت سر گذاشتن روزی سرشار از مصیبت و اندوه بدون آن که سستی از خود نشان دهد ، خود را جهت انجام مأموریتی بزرگ آماده می کند که مهم ترین هدف آن رساندن پیام امام و شهیدان کربلا می باشد . او اگر چه که در لباس اسیر ظاهر شده است اما در واقع با قامتی استوار و بیان کوبنده و آتشین که آن را از پدر بزرگوارش به ارث برده هر جا که پا می نهد چه در کوفه و شام و چه در مدینه ، سخن از مظلومیت برادر و هدف والای او به زبان می آورد . منابع مورد استفاده در این پژوهش ، کتب و مقالات تاریخی است و از روش کتابخانه ای استفاده شده که بعد از مطالعه کتب تاریخی به تحلیل و بررسی آن ها پرداخته شده است . مهم ترین نتیجه بر گرفته از تحقیق آن است که حضرت زینب با هدف دفاع از ولایت همراهی امام زمان خود را بر می گزیند و با تلاش های خود در جریان عاشورا ، فعالیت های دشمن را در زمینه ی خاموش کردن نور اسلام خنثی نمود و با مشخص ساختن جایگاه واقعی حق و باطل به دفاع از ولایت پرداخت و به همگان آموخت که تنها راه سعادت و کامیابی انسان در پیروی صحیح از ولایت پیامبر ( صل الله علیه و آله ) و خاندان او می باشد . واژگان کلیدی : زینب ، قیام ، عاشورا
آسیب شناسی مهدویت: با رویکردی بر شناخت، انتظار، دشمنان مهدویت
نویسنده:
آسیه اکبری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق آسیب شناسی مهدویت ( با رویکردی بر شناخت، انتظار، دشمنان مهدویت) می باشد. دیرزمانی که بشریت از حضور امام معصوم ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) بی بهره است و مردمی که نه پیامبر خود را دیده و نه حجت را درک کرده اند. رسالت امروز اندیشمندان در مباحث مهدویت تعمیق ایمان مردم به امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و تبیین آثار و پیامدهای مهدی باوری و انتظار، انسان را متقاعد می کند که مبارزه و ستیز با این تفکر برای دشمن راهبردی و ضروری است. به همین جهت دشمنان اسلام با چهار روش با مهدی باوری مبارزه کرده اند و آسیب هایی را بر ان وارد می کنند که مانع درک صحیح از امام زمان می شود.: اولین روش انکار مهدویت می باشد که تلاش می کنند با دو گونه برخورد به انکار مهدویت بپردازند: گونه ی اول، مهدویت را مقوله ی وارداتی و بر گرفته از دیگران از جمله یهودیت و مسیحیت تلقی می کنند. گونه ی دوم، مهدویت را بازتاب نابسامانی ها و حوادث دوران تاریک مسلمانان به ویژه شیعیان دانسته اند.آنان عقیده به مهدویت را رواج یافته از دوره های اغتشاش بر شمرده اند که این همان عدم شناخت امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد. روش دوم مبارزه تحریف مهدویت نام دارد، در این روش می کوشند تا مقوله ی انتظار حضرت مهدی ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) و آثار و پیامدهای آن را به انتظار منفی و تلخ تبدیل کنند و به طور کلی هر گونه حرکت و قیامی را قبل از ظهور حضرت، باطل و مخالف دوران انتظار بر شمارند و امر به معروف و نهی از منکر را مخالف انتظار می دانند؛ تلاش می کنند تا معنای آن را عوض کنند و در ذهن به صورت دیگری جا بیندازند و عقیده ها را خراب کنند. روش سوم، در این ستیز تخریب مهدویت است . دشمن برای مقابله با جریان مهدویت گونه های علمی و هنری را بر می گزیند ،مانند ایجاد شک و تردید ، تنفر در افراد به ویژه معتقدان به مهدویت، نیرو سازی برای صفوف خود با خطر جلوه دادن جریان مهدویت و برنامه ریزی برای نسل آینده . و اما روش چهارم در این مبارزه جایگزین سازی و شخصیت سازی و حمایت و پشتیبانی از مدعیّان دروغین می باشد که در واقع این روش جزء همان روش تخریب محسوب می شود. وجه امتیاز تحقیق شناخت آسیب ها و موانعی که در جامعه اسلامی باعث دوری از حضرت و عدم تحقق ظهور می شود می باشد. روش تحقیق به صورت کاربردی و است و جمع آوری مطالب به صورت کتابخانه ای می باشد و از کتاب های جدید نیز در این تحقیق استفاده فراوان شده است. کلید واژه ها : مهدویت، انتظار، دشمن شناسی، ستیز، جایگزین سازی.
بررسی حجاب در فرهنگ اقوام و ادیان الهی
نویسنده:
سمیه صابری زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
حجاب در ادیان و فرهنگ ها موضوع پژوهش حاضر می باشد اهداف اینجانب از گردآوری پایان نامه آشنایی بیشتر با چگونگی پوشش در اعصار گذشته و اثبات حجاب اسلامی به عنوان حجاب برتر است بیشتر منابع مورد استفاده از کتب جدید می باشد، بعد از بررسی ها و مطالعات متعدد مشخص شد زنان در دوران ها و موقعیت های گوناگون همواره پوشش و حجاب خود را حفظ کرده اند. در تمدن های هند و چین حجاب و پرده نشینی برای زنان وجود داشته و شوهران حفاظت همسران خود را بر عهده داشته اند و عروس چهره ی خود را از مردان می پوشانده است در ایران باستان حجاب سختی بین زنان رایج بوده، زنان مادها و هخامنشینان بالاپوشی مانند چادر امروزی داشته اند و در دین زرتشت حجاب امری واجب بوده است. ویل دورانت درباره ی حجاب زنان یهودی می گوید:« نپوشاندن موی سر خلافی بود که مرتکب آن را مستوجب طلاق می ساخت انجیل نه تنها وجود حجاب و پوشش را تذکر داده بلکه به حجاب درونی هم توجه کرده و نگاه به نامحرم را در ردیف زنا قرار داده است دین مقدس اسلام در آیات و روایات فراوان به وجود حجاب و چگونگی آن تاکید فراوان کرده است. تمدن امروز به خاطر اغراض استکباری و اقتصادی و بهره کشی از بانوان فرهنگ برهنگی و بی حجابی را رواج می دهد. واژگان کلیدی: حجاب، دین، فرهنگ