جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318736
توصیف و اثبات وجود خدا از منظر ابن سینا،‌ سهروردی و ملاصدرا
نویسنده:
نویسنده:بشیر احمد نهضت؛ استاد راهنما:احمد سعادت؛ استاد مشاور :سید زهیر مسیلینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
خدا به عنوان یک وجود برتر و متعالی، همواره یکی از موضوعات مهم برای اذهان بشر بوده است و خرد آدمی که رکنی از ارکان وجودی اوست، هیچ‌گاه از این مهم غافل نبوده است. پژوهش حاضر چگونگی مساله خداشناسی را در دو ساحت عمده توصیف و اثبات وجود آن، از طریق میراث عقلی- فلسفی سه فیلسوف برجسته و تاثیر گزار جهان اسلام، (ابن سینا، سهروردی و ملاصدرا) مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد. در ساحت تعریف و توصیف، چگونگی تعریف و توصیف خدا و در ساحت اثبات، مساله برهان پذیری و وجود خدا را با روش فلسفی از منظر سه فیلسوف مسلمان، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. پرداختن به توصیف و اثبات وجود خدا از راه عقل و فلسفه از منظر سه فیلسوف صاحب مکتب (ابن سینا، سهروردی و ملاصدرا) در اوضاع بغرنج اعتقادی، که عده‌ی به جهت تنگ‌نظری و جمود فکری وعدم توجه به مبانی و روش‌های فلسفی در خداشناسی، مواضع متاقض و متضادی را اتخاذ می‌کنند و از جسم انگاری خدا و عدم شناخت آن از طریق براهین عقلی – فلسفی سخن می‌گویند، برای قشر تحصیل کرده، بسیار آموزنده و مفید است از سوی کشیدن حصاری محکم بر گرد باور به وجود خدا از نفوذ شبهات منکرین و معاندین نیز می‌باشد. موضوع با روش کتاب‌خانه‌ی با رویکرد تحلیلی- توصیفی انجام شده است. در مساله تعریف و توصیف خدا، بعد از ذکر دیدگاه‌ها و تحلیل و بررسی آنها، پژوهش‌گر به این نتیجه رسیده است؛ که خدا از راه لوازم عقلی و ذاتی باب برهان، قابل تعریف و توصیف است، نه از راه تعاریف ذاتی باب ایساغوجی( کلیات خمس) که مشتمل بر جنس و فصل و از نوع تعاریف ماهوی و حدی است. در مساله اثبات وجود خدا نیز بعد از تحلیل و بررسی دیدگاه‌ها، به این نتیجه رسیده است، که اثبات وجود خدا برای انسان، امری کاملا معقول و منطقی است و امتناع ذاتی ندارد و می‌توان وجود خدا را از طریق براهین عقلی- فلسفی از نوع برهان شبیه به لمّ یا برهان لمّ بالعرض، اثبات کرد، نه از طریق برهان لمّ بالذات.
راز ماوراء (غیرممکن وجود ندارد)
نویسنده:
مل گیل؛ ترجمه: سعید قارلقی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نگین اردهال,
چکیده :
اين كتاب بر اساس اسنادی نوشـته شده است كه نویسنده با حوصله و وسواس نگهداری و بايگانی كرده است. کتاب غیر ممکن وجود ندارد مجموعه یادداشت‌ها و خاطرات دکتر کران بدی اولین پلیس زن کشور هندوستان است. او دو سال نیز رئیس زندان تیهار هندوستان بوده است. زندان تیهار بزرگترین زندان در قاره آسیا است. نویسنده در این کتاب مجموعه اصلاحات، تغییرات و نوآوری‌هایی را که در زمان خدمت خود در زندان تیهار سبب شده است را روایت کرده است. این اقدامات، جوایزی از سازمان‌های ملی و بین‌المللی برای او همراه داشت. توزیع مواد مخدر در زندان، شرایط زندگی زنان زندانی تیهار، زندان نوجوانان، زندانی‌های تحت مراقبت شدید، شرایط مدیریت داخلی زندان، و تاسیس بخش روان درمانی بخش‌های مهمی است که این کتاب درباره آن‌ها حرف می‌زند.
غم‌نامه‌ ابلیس: ابلیس در روانشناسی صوفیان
نویسنده:
پیتر ج. آون؛ ترجمه: پگاه خدیش
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: روزنه,
چکیده :
سرگذشت ابلیس در گذر زمان و در بستر ادیان،نمودهای گوناگونی یافته است.کتاب غمنامه ابلیس،که نتیجه خوانش عزلی منسوب به سنایی غزنوی درباره«آموزگار فرشتگان»است،ماجرای ابلیس را در قرآن،حدیث،کتب تفسیر و قصص اسلامی،و به ویژه در آثار گویندگان عارف ایرانی به دقت بسیار بررسی،و آرای موافقان و منتقدان را نقلو نقد کرده است؛با این هدف که خواندن این کتاب آدمی را قادر به درک لایه‌های عمیق‌تری از تجربه معنوی سازد و بصیرت جدیدی درباره کارکردهای شر ارائه دهد.
میثاق با هنرمند درون
نویسنده:
میگل روئیز؛ ترجمه: سپیده عندلیب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کتاب پنجره,
تاریخ فلسفه غرب: عصر ایدئالیسم آلمانی
نویسنده:
رابرت سالمن، کتلین‌ ماری هیگینز؛ ترجمه: مسعود حسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
چکیده :
این کتاب روایتی است از سیر اندیشه آلمانی از لایب نیتس تا کی‌یر کگور. در این کتاب نخست با اندیشمندانی آشنا می‌شویم که پایه‌های اندیشه آلمانی را در اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم برپا کردند: اندیشمندان شناخته شده‌تری چون لایب نیتس، ولف و باومگارتن و متفکران ناشناخته‌تری چون لامبرت، تتنس و مندلسون. سپس طی سه فصل بعدی، فلسفه نقدی کانت شرح داده می‌شود. فصل پنجم به توضیح شکل گیری آغازه‌های اندیشه ایدئالیستی محض نزد فیلسوفانی چون راینهولت، فیشته و شلینگ می‌پردازد. فصول ششم تا هشتم به توصیف و ایضاح وجوه عمده ایدئالیسم مطلق هگل اختصاص دارد. فصل نهم وضعیت اندیشه آلمانی پس از مرگ هگل و خیزش هگلی‌های جوان، فویرباخ، مارکس و انگلس را مورد بررسی قرار می‌دهد. و سر انجام در فصول دهم و یازدهم شرحی از فلسفه‌های شوپنهاور و کی‌یر کگور به دست داده می‌شود.
فلسفه ادراک حسی
نویسنده:
ویلیام فیش؛ ترجمه: یاسر پور اسماعیل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
چکیده :
کتاب فلسفه ادراک حسی ویلیام فیش نظریه‌های اصلی درباره ادراک حسی و انگیزه‌ها و مشکلات آنها را به‌روشنی توضیح می‌دهد. این معرفی جامع، زمینه‌های تاریخی بحث‌های مربوطه را ارائه می‌دهد و در عین حال، به صورت‌بندی‌های جدیدتر از نظریه‌های مختلف نیز می‌پردازد و علاوه بر بحث از ادراک دیداری، نقش سایر حواس را نیز بررسی می‌کند. موضوعات این کتاب عبارت‌اند از: اصل پدیداری؛ ادراک حسی و توهم حسی؛ ادراک حسی و محتوا؛ داده‌های حسی، قیدگرایی و ایدئالیسم؛ انفصال‌گرایی و ربط‌گرایی؛ التفات‌گرایی و نظریه‌های ترکیبی؛ ماهیت محتوا؛ مطابقت با واقع؛ ادراک حسی و علوم تجربی؛ ادراک غیردیداری. در هر فصل خلاصه و منابع بحث ارائه شده است. از امتیازات این کتاب این است که جدیدترین دیدگاه‌ها و صورت‌بندی‌های سال‌های اخیر را (با توجه به اینکه در سال 2010 منتشر شده است) پوشش می‌دهد.
ارض ملکوت: کالبد انسان در روز رستاخیز از ایران مزدائی تا ایران شیعی
نویسنده:
هانری کربن؛ ترجمه: انشاالله رحمتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سوفیا,
چکیده :
کتاب «ارض ملکوت: کالبد رستاخیزی انسان از ایران مزدایی تا ایران شیعی» به قلم هانری کربن یکی از کلیدی¬ترین آثار او برای فهم جهان فکری و معنوی ایران زمین و پیوستگی فرهنگی ایران پیش از اسلام و پس از اسلام است. می¬توان این اثر را به منزلۀ مقدمه¬ای لازم و ضروری برای درک آرای هانری کربن در دیگر آثارش دانست. انشاءالله رحمتی در این¬باره می-گوید: «زیرا موضوع عالم مثال، از کلیدواژه¬هاییست که او در مقام تحلیل وجوه مختلف تفکر ایرانی، چه در ایران باستان و چه در ایران اسلامی تا به امروز، از آن بهرۀ فراوان می¬برد و این موضوع در کتاب ارض ملکوت به شیوه¬ای بدیع و روش¬مند بررسی شده است.» می¬توان گفت مضمون اصلی این اثر «پیکار در راهِ جان جهان یا پیکار در راه ملکوت» است. هانری کربن در مقدمه¬اش بر ویراست دوم هدف کتاب را راه¬یابی به عالم غیب – یا اقلیم هشتم یا به تعابیر دیگر، عالم شهرهای غیبی جابلقا، جابرصا و هورقلیا- دانسته است. کربن در این اثر به دنبال نشان دادن گروه¬ها و افردی است که در پیکار در راه جانِ جهان کوشیده¬اند؛ در این میان افلاطونیان پارس نیز حضوری پیوسته و مستمر داشته¬اند. موضوع بحث این اثر، عالمی در میان عالم معقول محض و عالم محسوس محض است. این عالم همان عالم مثال است که در اندیشۀ ایرانی ، چه ایران مزدایی، و چه ایران شیعی، بسیار درباره¬اش اندیشه¬ورزی شده است. اعتقاد به این عالم راه را برای بر بسیاری از تعارض¬های به ظاهر ناگشودنی و نزاع¬های بی¬حاصل در عرصۀ دین و اندیشه می¬بندد. مولف در این اثر نشان داده است که چگونه «افلاطونیان پارس» در طول تاریخ در عرصۀ پیکار برای کشف این عالم حضوری چشمگیر و برجسته داشته است. او بر این نظر است که بشر امروز بر مبنای تلاش¬ها و دستاوردهای افلاطونیان پارس می¬توانند ارض ملکوت را بازیابی کنند.
فلسفه ساده و زیبا: درآمدی تصویری بر فلسفه
نویسنده:
داگلاس برنهام؛ ترجمه: شهاب الدین عباسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مان کتاب,
چکیده :
در دو دهۀ اخیر، کتاب‌های درخوری با رویکرد تلفیق متن و عکس برای آموزش فلسفه ترجمه و منتشر شده‌اند. از جمله می‌توان به دو نمونۀ موفق اشاره کرد: «سرگذشت فلسفه» نوشتۀ براین مگی (ترجمۀ حسن کامشاد، نشر نی) و «کتاب فلسفه» نوشتۀ ویل باکینگام و دیگران (ترجمۀ شهاب‌الدین عباسی، نشر نخستین). «فلسفه، ساده و زیبا» نیز کتاب مصور آموزش فلسفه است که ترجمۀ آن به‌زودی در انتشارات مــــان کتاب منتشر می‌شود. «فلسفه، ساده و زیبا» سه ویژگی اساسی منحصر‌به‌فرد دارد و به این ترتیب می‌توان آن را مکمل خوبی برای کتاب‌های یادشده دانست: اول، روزآمدی مطالب و پرداختن به مسائل معاصر فلسفه مثل «زنانگی» و «حقوق حیوانات»؛ دوم، اتخاذ رویکرد موضوعی به فلسفه (در مقابل رویکرد تاریخی)؛ و سوم، پرداختن به فلسفۀ شرق در کنار فلسفۀ غرب. نیز طراحی‌های ساده اما کاربردی کتاب در خدمت فهم درست فلسفه قرار می‌گیرند.
سفر به اعماق فلسفه: مروری بر مهم‌ترین مکاتب فلسفی غرب و شرق از آغاز تا امروز
نویسنده:
سر ویراستاران: ماسیمو پیلیوچی، اسکای سی کلیری، دانیل‌ای کافمن؛ ترجمه: مانی فرسایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سنگ,
چکیده :
این کتاب حول سه حوزه کلیدی از تجربیات بشری ساخته شده است که هر کدام مربوط به شاخه متفاوتی از فلسفه است: میل (که از فلسفه یونان باستان، به ویژه رواقی گری نشأت می گیرد)، کنش (که بینش هایی از اخلاق ارسطویی را در بر می گیرد)، و رضایت (که با آن همسو است). جنبه های درمان شناختی-رفتاری مدرن و فلسفه اپکتتوس). در بخش میل، پیگلیوچی به فلسفه رواقی تمرکز بر آنچه در کنترل فرد است و پرورش انعطاف پذیری در مواجهه با شرایط بیرونی می پردازد. او بر اهمیت درک تفاوت بین آنچه می‌توانیم تأثیر بگذاریم و آنچه خارج از کنترل ما است، تأکید می‌کند و تمرین‌ها و تأمل‌های عملی را ارائه می‌کند تا به خوانندگان کمک کند اصول رواقی را در زندگی روزمره خود به کار ببرند. بخش کنش از اخلاق ارسطویی نشأت می‌گیرد و به بررسی ایده eudaimonia یا شکوفایی و نقش فضیلت در دستیابی به یک زندگی خوب می‌پردازد. پیگلیوچی اهمیت همسویی اعمال خود با ارزش ها و فضایل شخصی را مورد بحث قرار می دهد و بر پیگیری اهداف معنادار و رشد شخصیت تاکید می کند. بخش موافقت به قدرت قضاوت ها و باورهای ما می پردازد. پیگلیوچی نقش درمان شناختی-رفتاری و مفهوم رواقی “قضاوت” را در شکل دادن به پاسخ های عاطفی و بهزیستی کلی ما بررسی می کند. او ابزارهایی را برای بررسی و به چالش کشیدن افکار غیر مفید فراهم می کند و ذهنیتی منطقی تر و سازنده تر را پرورش می دهد. در سرتاسر کتاب، پیگلیوچی حکایات شخصی و نمونه‌های واقعی زندگی را به تصویر می‌کشد تا کاربرد عملی اصول فلسفی را نشان دهد. این رویکرد، مفاهیم پیچیده فلسفی را بدون توجه به آشنایی آنها با فلسفه دانشگاهی، در دسترس مخاطبان وسیعی قرار می دهد.
اگزیستانسیالیسم و عشق رمانتیک
نویسنده:
اسکای کلیری؛ ترجمه: محدثه احمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سنگ,
چکیده :
در «اگزیستانسیالیسم و عشق رمانتیک»، اسکای کلیری به تلاقی عمیق فلسفه وجودی و زمینه‌ی پیچیده روابط عاشقانه می‌پردازد و کاوشی جذاب از ابعاد فلسفی عشق را به خوانندگان ارائه می دهد. کار کلیری نه تنها رشته‌های وجودی بافته شده در تار و پود عشق را باز می‌کند، بلکه به عنوان راهنمای خوانندگانی که به دنبال درک عمیق‌تر از تجربیات خود در قلمرو روابط هستند، عمل می‌کند. کلیری با درهم آمیختن ماهرانه اصول اگزیستانسیالیستی با ظرایف پیچیده‌ی عشق رمانتیک شروع می‌کند. نویسنده با برگرفتن از آثار متفکران اگزیستانسیالیستی مانند ژان پل سارتر و سیمون دوبووار، چشم‌انداز وجودی عشق را مرور می‌کند و خوانندگان را به تأمل در مورد ماهیت انتخاب، آزادی و اصالت در چارچوب روابط عاشقانه دعوت می‌کند. توانایی کلیری در تقطیر مفاهیم پیچیده‌ی فلسفی به روایت‌های قابل دسترسی زمینه را برای یک کاوش متقاعد‌کننده فراهم می‌کند. محور اصلی کتاب این ایده است که عشق، وقتی از دریچه اگزیستانسیالیسم نگریسته شود، تبدیل به یک عمل عمیق تعریف از خود و مسئولیت شخصی می‌شود. کلیری استدلال می‌کند که روابط عاشقانه زمینه مناسبی را برای افراد فراهم می‌کند تا با مسائل وجودی معنا، آزادی و هویت روبرو شوند. این کتاب با بررسی انتخاب‌هایی که افراد در قلمرو عشق انجام می‌دهند، خوانندگان را تشویق می‌کند تا سفری را برای خودیابی و درون‌بینی آغاز کنند. یکی از نقاط قوت کتاب در ترکیب نمونه‌های واقعی زندگی و ارجاعات ادبی است که فلسفه وجودی را در تجربیات ملموس افراد پایه‌گذاری می‌کند. کلیری به طور یکپارچه حکایات، مطالعات موردی و بینش های ادبی را به هم می‌پیوندد و روایتی را ایجاد می‌کند که در هر دو سطح فکری و احساسی با خوانندگان طنین‌انداز می‌شود. این ترکیب تضمین می‌کند که کاوش اگزیستانسیالیسم در زمینه‌ی عشق رمانتیک به نظریه‌های انتزاعی محدود نمی‌شود، بلکه به واقعیت‌های زیستی روابط انسانی گسترش می‌یابد. بررسی کلیری از نقش آزادی در عشق رمانتیک به شکل قابل ملاحظه‌ای قانع‌کننده است. او معتقد است که آزادی وجودی نه تنها منبعی از اضطراب است، بلکه پایه و اساس ارتباطات معتبر و معنادار است. به گفته کلیری، افراد با پذیرش عدم قطعیت‌های ذاتی عشق و اذعان به مسئولیتی که با آزادی همراه است، می توانند روابط عمیق‌تر و کامل‌تری ایجاد کنند. این دیدگاه مفاهیم متعارف عشق را به چالش می‌کشد و خوانندگان را تشویق می‌کند تا عدم قطعیت‌هایی که عشق را به نیرویی پویا و دگرگون‌کننده تبدیل می‌کنند، در آغوش بگیرند. کلیری در سرتاسر کتاب، سبکی محاوره‌ای و جذاب را به کار می‌گیرد و مفاهیم فلسفی را برای مخاطبان وسیعی در دسترس قرار می‌دهد. نویسنده در پیچیدگی های تعهد، کاوش در پویایی میل، یا تشریح تأثیر انتظارات اجتماعی بر روابط عاشقانه، تعادلی بین دقت فکری و نثر خواننده پسند حفظ می‌کند. این قابلیت دسترسی تضمین می‌کند که این کتاب هم برای فیلسوفان باتجربه و هم برای کسانی که تازه به فکر وجودی هستند، خواندنی جذاب باقی بماند. «اگزیستانسیالیسم و عشق رمانتیک» اثر اسکای کلیری، کاوشی روشنفکرانه و طنین‌انداز از تأثیر متقابل عمیق بین فلسفه وجودی و روابط عاشقانه است. توانایی کلیری در ترجمه ایده‌های پیچیده به روایت‌های قابل‌ربط، همراه با تحلیل‌های ژرف‌ او از ابعاد وجودی عشق است. او کتابی را خلق می‌کند که خوانندگان را به سفری برای خودشناسی و تفکر تشویق می‌کند. برای هر کسی که شیفته‌ی زیربنای فلسفی عشق است یا به دنبال درک عمیق‌تر از تجربیات عاشقانه خود است، این کتاب نویدی از یک سفر غنی و تفکر برانگیز به قلب تأملات اگزیستانسیالیستی در مورد عشق را می‌دهد.
  • تعداد رکورد ها : 318736