جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318736
فوت‌وفن فلسفه: راهنمای عملی موفقیت در رشته فلسفه
نویسنده:
ن‍ای‍ج‍ل‌ وارب‍رت‍ون‌؛ ترجمه: علیرضا حسن پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: کتاب طه (وابسته به موسسه فرهنگی طه),
چکیده :
کتاب «فوت و فن فلسفه» راهنمایی عملی برای موفقیت در رشته فلسفه است. در این کتاب شما با چهار مهارت خواندن، شنیدن، بحث‌کردن و نوشتن آشنا خواهید شد و این مهارت‌ها که برای موفق شدن در سایر رشته‌ها هم کمک‌بخش است در شما تقویت خواهد شد.
ماجراهای فلسفه
نویسنده:
ویلیام‌ جیمز دورانت؛ ترجمه: ابوالفضل حقیری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: علم,
چکیده :
زمانی ویل دورانت شکوه کرده بود که دیگر کسی فلسفه را دوست ندارد؛ زیرا فلسفه روح ماجراجویی خود را از دست داده است. این کتاب تلاش او برای بازیابی این روح است. مباحثی در زمینه ی معنای زندگی، سیاست، تاریخ، و ماهیت بشری که همه از سوی دورانت وبرخی از متفکران برجسته ی قرن بیستم بررسی می شود . کتاب حاضر، در واقع مقدمه ای شگفت بر بنیادی ترین و لذت بخش ترین اشکال فلسفه و هم وسیله ای برای دیدن برخی از بزرگ ترین متفکران قرن بیستم است که در عمل حیاتی ترین موضوعات وجود انسانی را مورد بحث و بررسی قرار می دهند. در این کتاب به مباحثی در زمینه های زندگی، سیاست، تاریخ و ماهیت بشری از سوی دورانت و برخی از متفکران قرن بیستم پرداخته میشود.ویل دورانت در این کتاب فلسفه را از یونان آغاز میکند و تا دوره معاصر پیش می آورد.متن کتاب ساده و خوش خوان است و نقد ها و تحلیل ها راجع به فلسفه از اعتبار مناسبی برخوردار است.در مجموع برای کسانی که نیاز به مطالعه فلسفه به روش تاریخی دارند کتاب مناسبی است.
نوستر آداموس و پیشگویی‌های شگفت‌انگیز او
نویسنده:
یان ویلسون؛ ترجمه: محمود طلوعی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: انتشارات تهران,
چکیده :
بیان تصویری از اوضاع آخرالزمان و پیشگویی‌های شخصی به نام نوستر آداموس در این زمینه است. در این نوشتار ابتدا به معرفی این شخصیت پرداخته شده و سپس خبر دادن وی از آینده جهان، پیشگویی او نسبت به یهودیان و مسیحیان و سایر ادیان، افزایش جنگ و خشونت در آخرالزمان، ظهور ضدمسیح و آمدن عیسی، فراوان شدن زلزله و سایر بلاهای طبیعی را شرح داده است. آنگاه وی به آینده‌پژوهی از منظر دین اسلام پرداخته و چگونگی تحلیل اخبار آینده جهان را از دیدگاه اسلام و اندیشمندان غرب مقایسه نموده است. در ادامه تبلیغ غرب در معرفی چهره نوستر آداموس، تطبیق برخی از حوادث امروزی بر پیشگویی‌های وی، دیدگاه‌های او در مورد برخی از شخصیت‌های معروف کنونی جهان و کشورهای استعماری و برخی از نظریه‌های مطرح در مورد آینده جهان و مساله جهانی شدن بیان گردیده و جنبه‌های مثبت و منفی جهانی‌سازی و دیدگاه اسلام در این زمینه تبیین شده است.
پایان مدرنیته: نیست‌انگاری و هرمنویتیک در فرهنگ پست‌مدرن
نویسنده:
جیانی واتیمو؛ ترجمه: علیرضا ساعتی، طیبه ملک محمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
آبادان: پرسش,
چکیده :
کتاب «پایان مدرنیته» با زیرعنوان «نیست انگاری و هرمنوتیک در فرهنگ پست مدرن» اثر جیانی واتیمو اثر فلسفی مهم و البته کلاسیکی است که تحلیلی ظریف از پیشینه فلسفی پست مدرنیته ارائه می‌کند. واتیمو، فیلسوف و مفسر ایتالیایی، در این کتاب از دریچۀ فلسفه‌های نیچه و هایدگر، نقدی عمیق از اندیشه مدرن اروپایی و ریشه‌های شکل گیری آن، ارائه می کند. واتیمو در این کتاب بر مفهوم نیهیلیسم به عنوان یک موضوع محوری تمرکز کرده و نقش آن را در دوران پست مدرن بررسی می‌کند: اینکه چگونه آن به یک ویژگی تعیین‌کننده فرهنگ معاصر تبدیل شده است. این کتاب همچنین به حقیقت و ماهیت هنر می‌پردازد و چگونگی بازتاب هنر در شرایط پست مدرنیته را بررسی می‌کند. واتیمو بحث می‌کند که نظریه‌های زیبایی‌شناسی و علمی سنتی تغییر کرده‌اند و درک جدیدی از نقش هنر در جامعه شکل گرفته است. همچنین واتیمو پرسش‌هایی را دنبال می‌کند که در زیبایی‌شناسی و فلسفه هرمنوتیک سوالاتی اساسی هستند. او در نقد جستجوی مبانی پایدار و متعالی معرفت، خود را با فیلسوفان معاصری چون گادامر و رورتی همسو، و از فلسفه‌ای دفاع می کند که کثرت تفاسیر و فقدان مبانی متافیزیکی ثابت و لایتغیر را در بر می‌گیرد. او مفاهیمی را معرفی می‌کند که با نقد مدرنیسم، راهی برای فراتر رفتن از متافیزیک ارائه می دهد. این مفاهیم حاکی از جهت گیری مجدد فلسفه به سمت تجربه انسانی، احساسات و دوری از جستجوی حقایق مطلق است. به طور کلی این کتاب با دقت و توجه خاص خود، عوامل اصلی شکل گیری فرهنگ پست مدرن را برای مخاطبان روشن کرده و سپس به تعیین ابعاد این فرهنگ می‌پردازد. با این اوصاف این کتاب برای علاقه‌مندان به فلسفه قاره‌ای، و فلسفه و فرهنگ پست مدرن ضروری است.
پیشگویی‌های نستراداموس
نویسنده:
سرژ هوتن؛ ترجمه: شهلا المعی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: المعی,
چکیده :
نستراداموس پزشک مشهور کاترین دو مدیسی و وقایع نگاری که رویدادهای آینده جهان را نگاشته است. او ریشه تمام حوادث مصیبت بار را از عدم هماهنگی بشر با قانون خداوند در جهان دانسته است و همواره توسط قدرتمندان و حکام جهانی انجام می گیرد. در نامه مبسوطش به هانری دوم، برای ما چنین بیان می دارد: وقایع سترگ و غم انگیز، عجیب، حوادث پرمشقت که به سبب اختلافات پیشوایان دینی نزدیک می شود، وقایعی که اولا ازمعابد الهی و ثانیا توسط قدرتمندان و حکام جهانی انحطاط فوق را نزدیک می سازند باضافه هزاران واقعه مصیبت بار دیگر که در موسم خود وقایع آن شناخته خواهد شد. از سال ۱۵۵۴ نوسترآداموس یادداشت‌های خود را به صورت رباعی (دوبیتی) نوشت. صد رباعی نخست را با نام «سنتری نخست» یا «نخستین صدگانه» یا «صد شعر»، در ۱۵۵۵ منتشر کرد. در سرآغاز این این رباعی‌ها که خطاب به پسرش سزار نوشته است؛ تاکید می‌کند که سرنوشت بشر و آیندهٔ جهان را از روی حرکات ستارگان می‌توان پیش‍گویی نمود و اینکه هر رباعی او گویای رخدادی‌ست که در آیندهٔ دور یا نزدیک رخ خواهد داد. تعداد این پیشگویی‌ها که بیشتر به صورت رباعی است به ۹۶۵ عدد می‌رسد. علاوه بر این رباعی‌ها او ۵۶ مسدس (شش بیتی) هم دارد. بطور کلی او در بیش از یک هزار رباعی و مسدس رخدادهای برجستهٔ گیتی را تا پایان سال ۱۹۹۹ میلادی پیش‌بینی کرده‌است. نوسترآداموس قید می‌کند که در پیشگویی‌هایش رمزها و محاسبه‌هایی دارد که هر کس توانایی درک آنها را ندارد. این رمزها را او در نامه‌ای که به «هانری دوم» پادشاه فرانسه نوشته، توضیح داده است. خانوادهٔ پدری او اصالتا یهودی بودند، اما پدرش، «گی گسنت»، در حدود سال ۱۴۵۵ به مذهب کاتولیک روی آورد و نام مسیحی «پیر» و نام خانوادگی «دو نستردام» را برای خود انتخاب کرد ، این نام خانوادگی از روز مقدسی که در آن تشریفات گرایش وی به مذهب کاتولیک اجرا شد، گرفته شده‌است.
وانوسازی
عنوان :
نویسنده:
دیوید جی. گانکل؛ ترجمه: هادی نوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پیله,
چکیده :
وانوسازی به‌دنبال ارائه پاسخ‌ یا راه‌حل‌ قطعی برای مشکلات موجود نیست. وانوسازی به‌دنبال نشان دادن این موضوع است که چگونه نحوه تصور و صحبت کردن ما درباره یک مشکل اکنون به یک مشکل و مانع بالقوه برای توسعه راه‌حل تبدیل شده است. وانوسازی ابزار مفهومی قدرت‌مندی برای اندیشه و عمل متفاوت در جهان در اختیار دانشجویان، پژوهشگران، مربیان، کنش‌ورزان و افراد کنجکاو قرار می‌دهد. از آن‌جا که وانوسازی نوعی استراتژی عام برای به‌چالش کشیدن ساختارهای مفهومی موجود و «اندیشیدن خارج از چارچوب» موجود صورت‌بندی‌های منطقی است، افراد را به‌نوعی قدرت برتر برای مداخله و بازاندیشی همه جنبه‌های زندگی معاصر مجهز می‌کند.
دیدگاه مفسران شیعه و نو اندیشان دینی در مسئله شر
نویسنده:
‏‫ بهزاد بیراوند.‬
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم : زمینه‌سازان ظهور امام عصر(عج),
کلیدواژه‌های اصلی :
توجیه اخلاقی شر و ارزیابی انتقادی دیدگاه مرلین مک کورد آدامز از منظر الهیات اخلاقی کانت
نویسنده:
علی عبدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقاله حاضر با روش تحلیلی- انتقادی خود، مسئله شر را از منظر غایتشناسی اخالقی کانت بررسی میکند و از همین منظر و الهیات مؤمنانه مرلین مککورد آدامز را مورد ارزیابی قرار میدهد. در نگاه کانت، شر منزلت خاصی در طبیعت ندارد، بلکه صرفاً یکی از امکانات محتمل در طبیعت، در مقام فعلیت یافتن قوای آن است. راه چاره انسان برای مجال ندادن به شر در تقویت قوای عقالنی و اخالقی انسان و انشاء دستور اخالقی مطلقی است که انسان را برخالف سوائق طبیعی خود به موجود عقالنی و متخلق تبدیل سازد و با صبغه عمومی خود روابط انسانها را سامان بخشد. خدای کانت ایدهای است که از پی توجه به ندای وجدان اخالقی و بهعنوان خیر اعال بر فراز جهانْ مفروض و مقدّس انگاشته میشود. با این وصف، طبیعت در خوانش اخالقی و غایی آن در نقد سوم کانت در مسیر بهروزی انسان و جهان حرکت میکند و میتوان آنرا در نهاد و بنیان دور از خصلت شریرانه دانست. از سوی دیگرم. م. آدامز به عنوان متأله مسیحی زیسته در جهان مدرن، طی تالش برای خوانشی متمایز از مسئله شر، آنرا به عنوان شرط تشبّه انسان به خدا از مجرای تجربهی رنج الوهی تعبیر کرده است. تفسیری از شر و اخالق که با رجوع به خوانش کانت از ماهیت شر و اخالق، از حیث مبنا و پیامد غیراخالقی است
صفحات :
از صفحه 171 تا 193
جامع الهیات: جلد هشتم، آفرینش، تنوع و شر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas Aquinas; Thomas Gilby
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
فکر کردن به واسطه داستان‌ها : کودکان، فلسفه و کتاب‌های تصویری
نویسنده:
تامس‌ ای وارتنبرگ؛ ترجمه: مرتضی براتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: لگا,
چکیده :
«فکر‌کردن به واسطه‌ی داستان‌ها: کودکان، فلسفه و کتاب‌های تصویری» نوشته‌ی توماس ای. وارتنبرگ، کتابی درباره ادبیات و فلسفه برای کودکان است که به‌طور یکپارچه دو قلمرو به‌ظاهر متمایز را در‌هم می‌آمیزد تا رشد فکری را در ذهن‌های کودکان تقویت کند. در این کتاب روشنگر، وارتنبرگ به‌طرز ماهرانه‌ای خوانندگان را از طریق چشم‌انداز غنی کتاب‌های مصور راهنمایی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه این داستان‌های به‌ظاهر ساده، می‌توانند به‌عنوان ابزار قدرتمندی برای تحریک تفکر فلسفی کودکان عمل کنند. هدف اصلی کار وارتنبرگ، از‌ بین‌بردن این تصور غلط است که فلسفه، یک رشته‌ی انتزاعی و غیرقابل دسترس است که تنها برای بزرگسالان قابل فهم است. در‌عوض، او از معرفی مفاهیم فلسفی به کودکان از طریق کتاب‌های مصور استفاده می‌کند. نویسنده استدلال می‌کند که این داستان‌ها، که اغلب با شخصیت‌های عجیب و غریب و محیط‌های تخیلی نوشته شده‌اند، به‌عنوان مجرای ایده‌آلی برای برانگیختن کنجکاوی کودکان و تشویق آن‌ها به تأمل در پرسش‌های عمیق‌تر درباره‌ی زندگی، اخلاق و دنیای اطرافشان عمل می‌کنند. در این اثر وارتنبرگ دنیای پیچیده فلسفه را برای خوانندگان در هر سنی قابل فهم می‌کند و از طریق حکایت‌های جذاب و مثال‌های مرتبط، نشان می‌دهد که چگونه کتاب‌های مصور می‌توانند دروازه‌ای برای بحث‌های فلسفی باشند و مفاهیم انتزاعی را برای ذهن‌های کودکان ملموس و قابل تأمل کنند. اشتیاق نویسنده هم به فلسفه و هم به ادبیات کودک محسوس است و فضایی جذاب ایجاد می‌کند که خوانندگان را تشویق می‌کند تا با او این سفر فکری را آغاز کنند. وارتنبرگ همچنین بر اهمیت پرورش مهارت‌های تفکر انتقادی از سنین کودکی تأکید می‌کند. او معتقد است که معرفی فلسفه از‌طریق کتاب‌های مصور، نه تنها کنجکاوی فکری را تحریک می‌کند، بلکه مهارت‌هایی مانند استدلال، تأمل و همدلی را نیز پرورش می‌دهد. این داستان‌ها با تشویق کودکان به کشف دیدگاه‌های مختلف و زیر‌سوال‌بردن دنیای اطرافشان، به ابزاری ارزشمند برای پرورش افراد متفکری تبدیل می‌شوند که قادر به پیمایش در پیچیدگی‌های زندگی هستند.
  • تعداد رکورد ها : 318736