جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 320744
فلسفه‌ی شوپنهاور
نویسنده:
برایان مگی؛ ترجمه: رضا ولی یاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر مرکز,
چکیده :
کتاب "فلسفه شوپنهاور" یک نسخه اصلاح شده از مطالعه بسیار تحسین شده برایان مگی در مورد شوپنهاور است. این اثر جامع ترین کتاب در مورد این فیلسوف بزرگ است. این شامل بیوگرافی مختصری از شوپنهاور، بیانی منظم از اندیشه او و بحثی انتقادی از مشکلاتی است که در آن وجود دارد. این کتاب بر طیف وسیعی از متفکران و هنرمندان تأثیر گذاشته است. برای این نسخه جدید سه فصل جدید اضافه کرده است و بسیاری از اصلاحات جزئی را در سراسر آن انجام داده است. این نسخه جدید جایگاه کتاب را به عنوان مطالعه قطعی شوپنهاور تثبیت خواهد کرد.
دانشنامه علوم فلسفی به صورت طرح (دانش‌نامه منطق)
نویسنده:
گئورگ‌ ویلهلم‌ فریدریش هگل؛ ترجمه: زیبا جبلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شفیعی,
چکیده :
اثر حاضر، نخستین بخش از مجموعة دانشنامة علوم فلسفی است که به قلم «هگل»، فیلسوف نامدار آلمانی نگاشته شده است. هگل در این دانشنامه، مفهوم علیت و مفاهیم بنیادی دیگر در تاریخ تکامل اندیشه را بررسی می‌کند. بخش نخست این مجموعه، به تحلیل دانشنامة منطق اختصاص دارد. مطالب اثر در نه فصل تدوین شده است. نگارنده در این اثر تلاش می‌کند تا شیوة درک پدیده‌های بغرنج طبیعی و فلسفی را به مخاطب نشان دهد. رویکردهای اندیشه به عینیت، تحلیل تقسیم منطق مبحث وجود، مبحث ذات و مبحث مفهوم، از جمله مباحث اصلی مطرح شده در این دانشنامه است. در این کتاب، سیر منطقی اندیشه در تاریخ و نمادهای فلسفی آن از دیدگاه دیالکتیکی، به خوبی مورد بررسی و بحث قرار گرفته است.
در تکاپوی انسانیت هنر انسان بودن
نویسنده:
لئو بوسکالیا؛ ترجمه: مهرنوش طلایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پل,
چکیده :
مطالب این کتاب در تجلیل از انسانیت نگاشته شده است. نویسنده سعی دارد نگرشی تاریخی و دینی از اصولی اخلاقی عرضه کند. وی بیشتر مباحث کتاب را به موضوع رسیدن به انسانیت کامل در عصر جدید و رسیدن به خودشناسی، اختصاص داده و از این رو در جای جای کتاب به سخنان متفکران اشراقی و مذهبی، و برخی متون دینی استناد می‌کنند. درکتاب خاطرنشان شده است: ".... ما و دنیایی که در آن به سر می‌بریم عمدتا آکنده ازاستعدادهای بالقوه زیادی هستیم که هنوز تحقق نیافته است و همگی ما بسیار کمتر از آنچه می‌توانیم باشیم، هستیم، هستی مانند نقش پیچیده‌ای است که اگر قرار باشد ما در آن کلیتی متعالی را تجربه کنیم، بایستی شکوفا شود. در این صورت زندگی هیچ کس با اهمیت‌تر یا کم اهمیت‌تر از زندگی دیگری نیست و یا هیچ یک از ما با مسئولیت‌تر یا کم مسئولیت‌تر از دیگری نیستیم....".
امر مطلق: مطالعه‌ای در فلسفه‌ی اخلاق کانت
نویسنده:
هربرت‌ جیمز پیتون؛ ترجمه: علی اصغری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
کتاب حاضر، مطالعه‌اي است دقيق درباره مهم‌ترين اثر كانت در فلسفه‌ اخلاق يعني بنياد متافيزيک اخلاق. اما اين کتاب فقط براي محققان كانت نوشته نشده، بلکه براي همه‌کساني نوشته‌شده که به مسائل اخلاقي توجه دارند، به‌ويژه کساني که از نظريه‌هاي نسبي انگارانه جديد که مي‌خواهند تمايز ميان خوب و بد را ملغي کنند ناخرسندند. اين کتاب با زباني تا حد امکان روشن و ساده استدلال مي‌کند که کانت، چنان‌که خودش ادعا کرده، در صورت‌بندي اصول بنياديني که حيات اخلاقي بر آن‌ها استوار است، موفق بوده است. اين کتاب مي‌کوشد کاربرد عقل در عمل انسان، و به‌ويژه در عمل اخلاقي کاربردي که امروز ناديده گرفته يا تمسخر مي‌شود را مورد توصيف و دفاع قرار دهد. اين کتاب صرفاً تحقيقي تاريخي نيست بلکه اثري در راستاي تفکر اخلاقي است؛ و در دوره‌اي که بي‌قانوني در عمل در آشفتگي فکري بازتاب مي‌يابد، تفکر اخلاقي ضروري است.
منطق: قدم اول
نویسنده:
دان کرایان، شارون شاتیل؛ ترجمه: ابراهیم اسکافی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شیرازه کتاب ما,
چکیده :
منطق، علمی است که توانایی قاعده مند اندیشیدن و اثبات اینکه در روندی می اندیشی که هر مرحله از مرحلة قبل استنتاج میشود را به انسان می آموزد. منطق با این تعریف علمی است که میتواند دستگاه های فلسفی، قانونی و علمی تمدن را به یک دیگر پیوند دهد. این علم با تمام اهمیت اش به دلیل استفاده زیاد از واژگان تخصصی و نمادهای ریاضی، هنوز برای بسیاری از مردم ناشناخته مانده است. در کتاب حاضر، با نگاهی گذرا به تاریخ علم منطق، به بررسی نمادها و قواعد این رشتة علمی پرداخته میشود. همچنین مسائل فلسفی پیرامون علم منطق و تأثیر آن بر روش علمی و علوم گوناگون از فیزیک گرفته تا روانشناسی شرح داده میشود. ضمن آنکه در کتاب نشان داده میشود که کامپیوتر و فناوری دیجیتالی چیزی جز مصداقهایی از کاربرد منطبق نیستند، همچنین شمه ای از پیشرفتهای اخیر در این حوزه نیز مطرح و به همراه محدودیتهای آن بازگو میشود. لازم به ذکر است، کتاب با تصاویری مرتبط با متن همراه است.
سیر منطق
عنوان :
نویسنده:
ویلیام کالورت نیل، مارتا نیل؛ ترجمه: مهدی عظیمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران,
چکیده :
این کتاب سیر منطق، منطق رسمی را از منشأ آن در یونان باستان تا به امروز دنبال می کند. نویسندگان ابتدا درباره کار منطق‌دانان از ارسطو تا فرگه بحث می‌کنند و نشان می‌دهند که آنها چگونه تحت تأثیر ایده‌های فلسفی یا ریاضی زمان خود قرار گرفته‌اند. سپس تحولات قرن حاضر را بررسی می کنند. منطق با اصول استنتاج معتبر سر وکار دارد؛ و به یقین آدمیان دیرگاهی پیش از زمان ارسطو استنتاج می کرده اند و استنتاجهای دیگران را بر میـسنجیده اند. این به خودی خود بسنده نیست تا ما را موجه سازد که بگوییم سر آغاز منطق باید پیش از زمان ارسطو باشد؛ زیرا ممکن است آدمیان کارهای گوناگونی را به درستی انجام دهند مانند سخن گفتن به انگلیسی بی آن که به روشنی قواعدی را برای آن کارها صورت بندی کنند. اما از آنچه در افلاطون و ارسطو و منابع دیگر در می یابیم روشن است که فیلسوفان یونانی، پیش از آنکه ارسطو آن آثاری را که سرانجام با نام ارگانون شناخته شدند بنویسد بحث درباره ی اصول استنتاج معتبر را آغاز کرده بودند. هدف این کتاب آن است که اندیشه ی منطقی پیش از ارسطو را تا آنجا که شواهد اجازه میدهند پی جویی کند.
هنر محق بودن
نویسنده:
آرتور شوپنهاور؛ ترجمه: کیومرث پارسای
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: علم,
چکیده :
کتاب هنر همیشه بر حق بودن، اثری نوشته ی آرتور شوپنهاور است که نخستین بار در سال 1831 انتشار یافت. این کتاب جالب توجه، رساله ای گزنده و کنایه آمیز است که با نثر منحصر به فرد و تأثیرگذار شوپنهاور، بدون تردید در خاطر مخاطبین ثبت خواهد شد. شوپنهاور در این اثر، سی و هشت روش را برای پیروز شدن بر رقیب در مناظرات و گفت و گوهای مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد. این اندیشمند آلمانی برجسته، کتاب هنر همیشه بر حق بودن را با این ایده آغاز می کند که فیلسوفان به شکلی گسترده بر نقش منطق در گفت و گوها تمرکز کرده اند اما توجهی به هنر تاریک تر دیالکتیک (به خصوص پس از امانوئل کانت)، یعنی مجادله نداشته اند. شوپنهاور در این کتاب به مخاطبین نشان می دهد که چگونه می توانید کاری کنید که در گفت و گوها، همیشه حق را به شما بدهند.
آیا این مطلب درست است؟: تفکر انتقادی برای جامعه‌شناسان
نویسنده:
جوئل بست؛ ترجمه: علی مرشدی زاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قصیده سرا,
مبانی استدلال
نویسنده:
دیوید ا. کانوی، رونالد مانسون؛ ترجمه: تورج قانونی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ققنوس,
چکیده :
کتاب "مبانی استدلال" مقدمه ای مختصر و ظریف بر عناصر اساسی نثر استدلالی و ابزارهای مفهومی لازم برای درک، تحلیل، نقد و ساختن یک استدلال معقول است. این کتاب نه تنها به‌عنوان یک متن، بلکه به‌عنوان یک کتاب راهنما مفید برای استدلال عمل می‌کند. دیوید کانویی و رونالد مانسون در این اثر که تحت عنوان "مبانی استدلال توسط نشر "ققنوس" منتشر شده است، یک کتاب راهنما برای نویسندگان و علاقه مندان به بحث های استدلالی ارائه می‌کنند. در حالی که کتاب ابزارهای رسمی استاندارد منطق مقدماتی را پوشش می دهد، تأکید آن بر کاربردهای عملی برای انواع استدلال هایی است که خوانندگان اغلب با آن مواجه می‌شوند.
دانش‌نامه‌ی علوم فلسفی پاره‌ی نخست: علم منطق
نویسنده:
گئورگ‌ ویلهلم‌ فریدریش هگل؛ ترجمه: حسن مرتضوی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: لاهیتا,
چکیده :
دانشنامه علوم فلسفی (مخفف EPS یا به زبان ساده دایره المعارف؛ توسط گئورگ ویلهلم فریدریش هگل نوشته شده است و اثری است که نسخه ای مختصر از فلسفه نظام مند هگل را به طور کامل ارائه می دهد و تنها شکلی است که هگل تا کنون کل نظام فلسفی بالغ خود را در آن منتشر کرده است. این دایره المعارف بیانیه ای عالی از ایده آلیسم مطلق است. هگل که این کتاب به عنوان ابزار کمک آموزشی برای شرکت کنندگان در سخنرانی هایش در نظر گرفته شده بود، بیش از یک دهه بعد در آن تجدید نظر کرد و آن گسترش داد، اما بر نقش آن به عنوان یک «کتاب درسی» که نیاز به توضیح از طریق تفسیر شفاهی دارد، تأکید کرد.متن 1830 به طور گسترده در ترجمه های مختلف انگلیسی موجود است با اضافات فراوان که پس از مرگ توسط دانشجویان هگل، برگرفته از یادداشت های سخنرانی آنها اضافه شده است. این اضافات با مثال‌ها و تصاویر، متن را گسترش می‌دهند، و در حالی که محققان اضافات را به‌عنوان رونویسی کلمه‌به‌لفظی سخنرانی‌های هگل نمی‌دانند، سبک غیررسمی‌تر و غیر فنی‌تر آن‌ها، آنها را به‌عنوان جایگاه خوبی برای «تفسیر شفاهی ضروری» می‌سازد. بخش اول کار را گاهی به عنوان منطق کوچکتر (یا منطق کوتاهتر) می نامند تا آن را از منطق بزرگتر، نامی که به علم منطق هگل داده شده، متمایز کند.
  • تعداد رکورد ها : 320744