جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 316607
آدوایتا در ذن و تائو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
رامش‌ اس بالسکار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
مطالب این کتاب توضیحی است برای شناساندن جوهر اصلی آن بخش از معنویات شرقی که یگانگی محض الهی را حقیقت مطلق می‌داند و در مقابل، کل جهانِ مشهود و محسوس و کائنات را وجودی مجازی می‌شمارد که از حقیقت یا ذات مطلق متجلی شده و عینیت یافته است. این ذات یگانه در ما نیز حضور دارد، ولی با تصور فاعلیت و هویت فردی، مفهومی ذهنی به نام «من» در ما پدید آمده که روی آن وجود حقیقی پرده می‌کشد و کثرت ظاهری پدیده‌های جهانِ متجلی ما را از دیدن وحدت هستی باز می‌دارد. هستی جهان متجلی، بر بنیاد اضداد متقابل، همچون نیک و بد، زشت و زیبا، بلند و کوتاه، دور و نزدیک، سخت و آسان، عشق و نفرت، روشنایی و تاریکی و نسبیت‌های حاصل از آن‌ها استوار است و ادراک حقیقت اساسا، نه با دانش اکتسابی به ‌وسیله‌ حواس و پردازش‌های ذهنی ما -که دچار محدودیت‌های ناشی از این عوامل است- بلکه با فراتر رفتن از مفاهیم ذهنی و از طریق اشراق و روشن‌‌بینی حاصل می‌شود. بینش «آدوایتا» که واژه‌ای سانسکریت به معنای «نادوگانگی» است، بر محور این موضوع، نقطه‌ اصلی توجه نویسنده‌ کتاب است.
اخوان‌ الصفا: آرمان‌گرايي در حاشيه جهان اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
گود فروادو کاتالای
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oneworld,
چکیده :
جلد هشتم از مجموعه «سازندگان جهان ايراني – اسلامي» درباره مجموعه‌اي در حدود ۵۰ رساله است که به قلم گروهي مخفي از متفکران شيعه در قرن چهارم ه. ق ملقب به «اخوان‌الصفا» نوشته شده است. اين رسائل دانشنامه‌اي در علوم فلسفي محسوب مي‌شود و نظام فکري منسجمي ارائه مي‌دهد که تعقل بشري را با الهام و شهود نبوي در مي‌آميزد.
معمای هابرماس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
لاسه توماسن
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Continuum,
چکیده :
کتاب حاضر درباره قانون و دموکراسي است و عال‌الخصوص به اين موضوع مي‌پردازد که چه عاملي به قانون، مشروعيت مي‌بخشد. به عبارت ديگر دغدغه کتاب، اين سؤال است که پيروي از قانون، براي خود قانون است يا به سبب ترس از تلافي ناشي از قانون‌شکني؟ اين کتاب به مباحث برابري و آزادي در فلسفه و نظريه قانوني و سياسي مي‌پردازد: چه زماني مي‌توان گفت که شهروندان آزادند و با برابري از اين آزادي لذت مي‌برند؟ آزاد بودن به چه معناست؟ و سؤالاتي از اين دست.
چنین نگفت زرتشت [کتاب به المانی]
نویسنده:
ایوو فرنتسل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Rowohlt,
چکیده :
«اگر به دنبال آن هستید که از دل کتاب چنین گفت زرتشت، کتابی که نیچه بارها از نوشتن آن ابراز پشیمانی کرده بود، جهان‌بینی پیامبر ایرانی را بیرون بکشید، حتی یک‌بار خواندن آن هم اشتباه است و پیش از خواندن کتاب چنین گفت زرتشت، نیچه را باید به درستی بشناسیم.» «نیچه از فلسفه و جهان‌بینی مسیحیت بیزار است و آن را به قیمت خراب کردن وجهه اشوزرتشت به نمایش می‌گذارد و هر آنچه را که در جهان‌بینی مسیحیت می‌پسندد در افکار زرتشتی تعمیم می‌دهد. نیچه می‌توانست زنده‌کننده‌ی راه زرتشت پیامبر در اروپا قرن نوزدهم باشد ولی این رسالت را در نیافت.»
ویرانی عقل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
جورج لوکاچ
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bielefeld: Aisthesis,
چکیده :
لوکاچ در این کتاب با رخنه در نسج مشخص اجتماعی نظرات مداحان مستقیم و غیرمستقیم سرمایه‌داری، از قبیل شوپنهاور، نیچه، دیلتای، هایدگر و امثالهم که آرای‌‌شان رویشگاهی برای رشد فاشیسم و به‌قدرت رسیدن هیتلر و اعوان و انصار او را فراهم ساخت، مورد واکاوی عمیق اجتماعی و فلسفی قرار می‌دهد. ویرانی عقل یا انهدام فرهنگی در میان آثار این فیلسوف مجار از اشتهار ویژه‌ای برخوردار است. او در این اثر تصویر زنده‌ای از تاریخ اندیشۀ معاصر، ایدئولوژی بورژوایی به طور اعم و فلسفۀ آن به طور اخص را به دست می‌دهد. همان‌طور که می‌دانیم تاریخ «تا قبل از قرن هجدهم تنها با یک شکل ایدئولوژی، یعنی با مذهب و الهیات آشنا بود؛ ولی هنگامی که بورژوازی در قرن هجدهم به اندازه کافی نیرومند شد تا یک ایدئولوژی مطابق با وضع طبقاتی خویش برای خود ایجاد نماید، آنگاه انقلاب کبیر خود، یعنی انقلاب فرانسه را انجام داد که منحصراً از ایده‌های قضایی مدد می‌جست». لوکاچ با دنبال کردن تاریخ فلسفی بعد از این دوران عقاید فلاسفه و اندیشمندان غربی و به ویژه آلمانی که در صحرای اوهام و بادیۀ ضلالت گمراه و سرگردان گشتند و به عنوان کود در نظام‌های اهریمنی به کار برده شدند را مورد غور و بررسی قرار می‌دهد و از سیر تحول این عقاید و تأثیر آن بر جریانات سیاسی و سایه‌های غم‌انگیز دوران گذشته که به عصر کنونی کشیده شده است، سخن می‌گوید. یکی از نکات مهمی که لوکاچ در این اثر به آن می‌پردازد، تحلیل روانشناختی روحیات مرتدان جنبش انقلابی است که به صفوف ارتجاع پیوسته‌اند. در پیش‌گفتار کتاب می‌خوانیم: «لوکاچ با افشای نظرات ضدبشری این مداحان، حربه نیرومندی را برای شناخت و مبارزه با آرای معیوب این قبیل چانه زنان مغلق‌گو، که امروزه در ایران نظرات منسوخ و نخ‌نماشده‌شان مریدانی یافته در اختیار خواننده دوستدار حقیقت و زیبایی قرار می‌دهد». خواننده در این کتاب از شباهت‌ها و شعارهای آلمان نازی دربارۀ نظم نوین جهانی و ....، با سیاست‌های کنونی امپریالیسم گرگ‌صفت آمریکا که می‌کوشد با جمع‌آوری زباله و خاکروبه‌هایی برای خود رسالت تاریخی قائل شود، شگفت‌زده می‌شود. همان‌طور که لوکاچ نیز تصریح می‌کند، خشم توفان‌زای خلق‌های سراسر جهان علیه امپریالیسم آمریکا و سگ‌های زنجیری‌اش که جایگزین فاشیسم آلمان شده است و خلق‌ها و کشورهای مختلف را مورد اهانت قرار داده و به اسارت درمی‌آورد، به طور قطع سرانجام توسط خود خلق آمریکا و خلق‌های انقلابی و ملل ستم‌دیدۀ سراسر جهان درهم‌کوبیده خواهد شد.
ارغنون سوم: سومین قانون اندیشه کلیدی برای حل اسرار جهان هستی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
پیوتر دمیانوویچ اوسپنسکی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Kessinger Publishing ,
چکیده :
نگارنده در کتاب حاضر مطالب بسيار ارزنده‌اي را مورد تجزيه‌وتحليل قرار داده است. اهم اين مطالب عبارتند از: راه گشايي براي شناخت بهتر انسان، انسان برتر، انسان در جهان عاري از جهل و خشونت، تبيين و تحليل عوامل مخل کاميابي انسان در طول تاريخ از آغاز تا امروز و رهنمون‌هايي براي ساختن آينده‌اي ايده آل براي جامعه بشريت.
فلسفه‌ی روشنگری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
لوسین گلدمن
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ابتدا در کتاب مباحثی در خصوص پدیده‌ی "روشنگری" مطرح می‌شود و برای مثال، گفته شده است: "سده‌ی هجدهم را دوره‌ی بیداری یا روشنگری یا تنویر افکار نام داده‌اند، به سبب آن که نقش فعالیت‌های عقلانی در آن برتر می‌نمود... سه دسته از مفهوم‌های کلیدی یعنی خرد، طبیعت و پیشرفت درون‌مایه‌ی اصلی جهان‌بینی روشنگری را شکل می‌دهند.. بیش‌تر جهان‌بینی‌های زمان معاصر با نگرش مختلف مادی ـ پوزیتویسم، ماتریالیسم (به خصوص مارکسیسم)، خردگرایی، انسان‌گرایی، "فرهنگ اخلاقی" و... ـ که کلیسا را رد می‌کنند، سرچشمه و اندیشه‌ی خود را از روشنگری می‌یابند". اما بخش اصلی کتاب، رساله‌ای است از لوسین گلدمی (فیلسوف و استاد دانشگاه سوربن، 1913-1970) که با عنوان "روشنگری مسیحی و مسیحیت به چاپ رسیده است. بخش نخست این اثر بررسی جنبه‌های فکری، اجتماعی، فلسفی و فرهنگی جنبش روشنگری و به طور کلی ارزیابی ساخت‌های گوناگون این پدیده است. در بخش دوم کتاب، موضوع روشنگری و باور مسیحی به بحث کشیده شده است. نویسنده برای نمونه در این بخش تصریح می‌کند: "انسان عصر روشنگری درباره‌ی خدای کلیسا بر مبنای مقولات عام ذهن خود یعنی برابری، آزادی و نکوداشت اخلاقی درباره‌ی حق‌های بنیادی انسان، داوری می‌کند. این خدا قدرتی انگاشته می‌شود که تنها به عده‌ی اندکی از جان‌های برگزیده، حق برخورداری از لطف یزدانی می‌بخشد و افراد دیگر را به نفرین ابدی حوالت می‌دهد؛ این خدای کلیسا به همه کار توانا است، اما جهانی را آفریده که در آن همه‌ی انسان‌ها نمی‌توانند شاد و با فضیلت باشند؛ خدایی که (از دیدگاه اگوستین) برای بیش‌تر انسان‌ها حق پرهیز از گناه را روا نداشته است؛ این خدا که نهاد محبت تصور می‌شود، خود از بخشیدن گناهان میلیون‌ها افراد خودداری می‌ورزد. طبیعی است که خدای کلیساگونه‌ای سلطان ستمگر به نظر می‌آمد که تنها می‌توانست خرافه بیافریند؛ در واقع خدای کلیسا نمی‌توانست با خدای واقعی دین روشنگر و ناسوتی طبیعی هیچ وجه مشترکی داشته باشد". عنوان مبحث بعدی "روشنگری و مسائل جامعه‌ی نو" است.
جستارهایی درباره‌ی هایدگر، دریدا و دیگران [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ریچارد رورتی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
چکیده :
کتاب حاضر جلد دوم مجموعه مقالات ريچارد رورتي است که عمدتا به بررسي انديشه فيلسوفان قاره‌اي اختصاص دارد. جلد نخست مجموعه مقالات او با عنوان عينيت، نسبي گرايي، و حقيقت عمدتا به بررسي انديشه فيلسوفان تحليلي اختصاص داشت که سه مقاله آن پيشتر به فارسي ترجمه شده است: « پراگماتيسم، ديويدسن و حقيقت» در کتاب در مسير پراگماتيسم، «عينيت يا همبستگي» در کتاب از مدرنيسم تا پسامدرنيسم"، و «اولويت دموکراسي بر فلسفه) در کتابي به همين نام پيشتر ترجمه شده‌اند.
انقلاب فلسفی کانت: درآمدی کوتاه به نقد عقل محض [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
یرمیاهو یوول
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press ,
چکیده :
کانت مدعی است که تمام پیشرفت‌های بشری، به ویژه در علوم، ریشه در یک انقلاب در طرز تفکر دارد که به موجب آن، حوزه معینی از شناخت سطحی از دانش ضروری بر کشیده می‌شود. درگذشته، این انقلاب‌ها تنها در ریاضیات و فیزیک صورت می‌گرفت، اما اکنون پس از دوره قرون‌وسطی، شرایط برای حقوق انقلابی که برای فلسفه نیز نوید گشایش شاهراهی را می‌دهد، فراهم‌شده است.
خواست ناممکن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
اسلاوی ژیژک
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford: Wiley,
چکیده :
اسلاوی ژیژک در این کتاب ( کتاب خواست ناممکن ) بی نظیر و به موقع به این پرسش ها می پردازد. این کتاب بر اساس مصاحبه‌های زنده، ژیژک را در بهترین حالت خود به تصویر می‌کشد و موضوعاتی مانند قیام‌های بهار عربی، بحران مالی جهانی، پوپولیسم در آمریکای لاتین، ظهور چین و حتی معمای کره شمالی را روشن می‌کند. ژیژک با تحلیل های خود از فیلم های هالیوود، گزارش های پلیس ونزوئلا، داستان های جنایی سوئدی و بسیاری موارد دیگر، خوانندگان را خیره می کند. هر جا که گفتگو بچرخد، ذهن پرانرژی او افق های غیرمنتظره را روشن می کند. ژیژک ضمن تجزیه و تحلیل شرایط کنونی، احتمالات تغییر را نیز بررسی می کند. برای چه جامعه ای ارزش تلاش کردن را دارد؟ چرا تصور ترتیبات اجتماعی و سیاسی جایگزین دشوار است؟ مبانی امید چیست؟ ژیژک می‌گوید که یک وظیفه کلیدی در دوران پرمشکل ما این است که جرأت کنیم سوالات اساسی بپرسیم: باید از نو تأمل کنیم و نظریه‌پردازی کنیم و همیشه آماده بازاندیشی و بازتعریف محدودیت‌های ممکن باشیم. این گفتگوهای اصیل و متقاعد کننده مقدمه ای جذاب و قابل دسترس برای یکی از مهم ترین متفکران زمان ما ارائه می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 316607