جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 321307
ترجمه فتوحات مکیه: منازل باب 462 تا 557 جلد 14
نویسنده:
محمد بن علی ابن عربی؛ ترجمه، مقدمه و تعلیق: محمد خواجوی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مولی,
کلیدواژه‌های اصلی :
تاريخ علم المنطق
نویسنده:
عمار عبدالرزاق الصغیر
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
النجف، العراق: العتبة العباسیة المقدسة، المرکز الاسلامي للدراسات الاستراتیجیة,
ترجمه فتوحات مکیه: احوال باب 189 تا 269 جلد 9
نویسنده:
شیخ اکبر محیی الدین ابن عربی؛ مقدمه، ترجمه و تعلیق: محمد خواجوی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مولی,
چکیده :
کتاب حاضر، ترجمه‌ی باب 189 تا 269 بخش احوال "فتوحات مکیه" تالیف "ابن عربی" است. ضمن آن که در بخش آغازین کتاب طی مقدمه‌ای، برخی از رئوس مسائل بخش احوال، تحلیل گردیده است. در این خصوص مباحثی شامل وحدت وجود، سبقت رحمت الهی بر غضبش، و عدم خلود عذاب مطرح شده است. موضوع برخی از باب‌های کتاب، عبارت‌اند از: حال وصل، حال ریاضت، مشاهده، مکاشفه، حال حریت، معرفت فتوح، سکر و بی‌خودی، صحو و هوشیاری، و معرفت عامل‌الیقین. برای نمونه در تحلیل برخی رئوس مسائل بخشی احوال در مقدمه در خصوص "سر حال و سر عالم" آمده است: "ابن عربی قایل است که سر علم از سر حال تمام‌تر و برتر است، زیرا سر علم خاص خداست و همان است که ابراهیم علیه‌السلام بدان ظاهر ساخت، زیرا او چیزی نیفزود جز آن که پرندگان را فراخواند و دمیدنی از جانب خدا و به فرمان او ـ مانند عیسی علیه‌السلام ـ انجام نداد، ولی سر حال از اوصاف خلق می‌باشد و از اوصاف حق تعالی نیست، بنابراین سر علم تمام‌تر و حکمتش فراگیرتر است، چون سر حال بود که عیسی علیه‌السلام در صورتی که از گل ساخته بود دمیده و پرنده شد".
ترجمه فتوحات مکیه: منازل باب 270 تا 325 جلد 10
نویسنده:
شیخ اکبر محیی الدین ابن عربی؛ مقدمه، ترجمه و تعلیق: محمد خواجوی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مولی,
چکیده :
این مجلد از مجموعه‌ی "ترجمه‌ی فتوحات مکیه" باب 270 تا 325 از بخش منازل را دربرمی‌گیرد که شامل پاره‌ای از این عناوین است: معرفت منزل قطب، معرفت منزل تنزیه توحید, معرفت منزل تبری از بت‌ها، معرفت منزل تکذیب و بخل، معرفت منزل الفت و رازهای آن، معرفت منزل اعتبار و رازهای آن، معرفت منزل مناجات جماد، معرفت منزل تقریر و نعمت‌ها، معرفت منزل اشتراک عالم غیب و شهادت، معرفت منزل ذاب مومنان، معرفت منزل ترادف احوال، و معرفت منزل ابتلا و آزمایش و برکات آن. در بخش آغازین کتاب نیز، مترجم مباحثی از این قبیل را مطرح ساخته است: اطلاق لفظ احدیت بر غیر خدا, انواع مجذوبان، دخول جن در دین محمد (ص)، تجسم اعمال، احکام نسبت‌ها بین آدم و خاک و کف و خلق حوا و خلق عیسی، فرق تجلی ذاتی و تجلی حجابی، چگونگی افشا و ایجاد ارواح، و سیر روح در برزخ.
ترجمه فتوحات مکیه: منازلات: باب 383 تا 461 جلد 13
نویسنده:
شیخ اکبر محیی الدین ابن‌ عربی؛ ترجمه، مقدمه و تعلیق: محمد خواجوی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مولی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«فتوحات مکیه» کتاب معروف «محی الدین ابن العربی» در تصوف و در چهار مجلد بزرگ مشتمل بر جمیع معارف و علوم صوفیه بر طبق دیدگاه محی الدین است. فتوحات مفصل‌ترین کتاب متصوفه و شامل 560 فصل است و بسیاری از مطالب آن را بدون تاویل به رموز و اسرار نمی‌توان پذیرفت. برخی فتوحات را صدا و انعکاس صوفیانة احیا‌ءالعلوم غزالی خوانده و گفته‌اند وقتی محی‌الدین از ابن فارض اجازه خواست تا قصیدة تائیة او را شرح کند، وی گفت که فتوحات مکیة تو شرح آن است. کتاب حاضر به ترجمة «فتوحات مکیه» باب 461-383 اختصاص یافته است.
ترجمه فتوحات مکیه: منازل باب 363 تا 383 جلد 12
نویسنده:
شیخ اکبر محیی الدین ابن عربی؛ مقدمه، ترجمه و تعلیق: محمد خواجوی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مولی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«فتوحات مکیه» نوشتۀ «محی‌الدین ابن العربی» مفصل‌ترین کتاب متصوفه شامل چهار مجلد بزرگ و 560 فصل و محتوی جمعی معارف و علوم صوفیه از دیدگاه ابن عربی است. مولف در فصل ماقبل آخر، تمام مندرجات آن را خلاصه کرده است. این مندرجات که غیر از اخلاق و معرفت، متضمن دعاوی بسیار غریب نیز هست، از دیدگاه بسیاری از متشرعه نقد شده، و به همین سبب، انتقادهای بسیاری بر آن وارد گردیده است. اما قدر مسلم این است که بسیاری از مطالب و دعاوی کتاب را بایستی با تاویل و رمز پذیرفت. این کتاب را انعکاس صوفیانه «احیا العلوم» اثر غزالی خوانده و گفته‌اند وقتی محی‌الدین از ابن فارض اجازه خواست تا قصیدۀ تائیۀ او را شرح کند، وی گفت که فتوحات مکیۀ تو شرح آن است. جلد اول از مجموعه حاضر به ترجمه «فتوحات مکیه» از باب 363 تا 383 اختصاص یافته است.
فلسفه تاریخ
نویسنده:
مایکل لمون؛ ترجمه: محمد حسین وقار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: اطلاعات,
چکیده :
فلسفه تاریخ پیش‌درآمدی است بر مجموعه‌ای از نوشتارها درباره تاریخ، از یونان و روم باستان تا جهان معاصر که در آن، ضمن غور در مباحث اصلی و مفاهیم اساسی فلسفه تاریخ، هریک از اندیشمندان برجسته در ظرف زمانی مکتب خاص خود مورد توجه قرار گرفته است. کتاب حاضر به تبیین تفاوت‌های اساسی میان فلسفه نظری تاریخ، یعنی مسیر و معنای تاریخ و فلسفه تحلیلی تاریخ به معنی ماهیت و روش تاریخ می‌پردازد. زبان روشن و مباحث شفاف این کتاب، راهنمایی ارزشمند برای مدرسان و محصلان رشته تاریخ فراهم آورده است.
جهان اسطوره‌شناسی I: آثاری از الکساندر کراپ، کارل آبراهام، مالینوفسکی، ژان کازنوو، لوی استروس
نویسنده:
الکساندر کراپ، کارل آبراهام، مالینوفسکی، ژان کازنوو، لوی استروس؛ مترجم: جلال ستاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مرکز,
چکیده :
این کتـاب دربـردارنده‏‌ی هشت گفتار از پنج اسطوره‌‏شناس نامی زمان اسـت که از میـان آثـار آنـان بـرگـزیده شـده‏‌اند و دیدگاه‏‌ها و تفسیرهای متفاوت این نظریه‏‌پردازان درباره‏‌ی اسطوره را معرفی می‏‌کننـد. نوشته‏‌هـای کـراپ از دیـدگاه جـان‌‏گـرایی (انیمیسـم)، نوشته‌‏ی آبراهام از دیدگاه فرویدی، اثر مالینوفسکی از نقطه‌‏نظر مردم‌‏شناسی، و مقاله‌‏ی لوی استروس با دید ساختارگرا در اسطوره می‌‏نگرند و نوشته‏‌ی کازنوو مجملی است از همه‌‏ی نظریات درباره‌‏ی تبیین اسطوره با تأکید بر توتم‏‌پرستی.
آخرین ندای تو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
وین‌ دبلیو دایر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
ReadHowYouWant,
چکیده :
این کتاب برای آگاهی از نیرویی است که آدمیان را به جایگاه الهی و همیشگی خود باز می‌گرداند. این کتاب به تمام علاقه‌مندان به یک زندگی الهی پیشنهاد میشود.
معماری زبان و ذهن در فلسفه ویتگنشتاین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
آنتونی کنی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Malden, MA; Oxford: Blackwell Pub ,
چکیده :
سر آنتونی جان پاتریک کنی فیلسوف انگلیسی است که علایق او در فلسفه ذهن ، فلسفه باستان و مکتبی ، فلسفه ویتگنشتاین و فلسفه دین است. وی با پیتر گیچ سهم بسزایی در تحلیلی تومیسم ، جنبشی داشت که هدف آن ارائه اندیشه سنت توماس آکوئیناس به سبک فلسفه تحلیلی است. وی یکی از مجریان دارایی های ادبی ویتگنشتاین است. وی رئیس سابق آکادمی انگلیس و موسسه فلسفه سلطنتی است. گرچه کنی به شدت علاقه مند به تدریس سنتی کاتولیک و ادامه حضور در مراسم مذهبی کاتولیک بود ، اکنون صریحا خود را به عنوان یک عرفان شناس معرفی می کند ، و در کتاب "آنچه من باور دارم" هم توضیح می دهد که چرا او یک خداباور نیست و چرا او یک ملحد نیست. کتاب 2006 او آنچه من معتقدم دارد (به عنوان بند 3) "چرا من آتئیست نیستم" ، که اینگونه آغاز می شود: "ممکن است تعاریف مختلفی از کلمه" خدا "ارائه شود. او از عقلانیت دعای اکتشافی با خدا دفاع می کند وی در مورد وجودش تردید دارد و اظهار داشت: "مطمئنا این کار غیرعاقلانه ای نیست از مردی که در اقیانوس گرفتار شده ، در یک غار گرفتار شده یا در دامنه کوهی گیر کرده است ، که برای کمک گریه می کند هرچند ممکن است هرگز نشنیده باشد یا سیگنالی را شلیک کند که ممکن است هرگز دیده نشود. کنی در مورد توماس آکوئیناس مطالب زیادی نوشت. در پنج راه ، او به پنج راه اثبات خدا می پردازد. در این مقاله ، او استدلال می کند که هیچ یک از ادله اثبات توماس کاملا معتبر نیست ، و در عوض تلاش می کند تا اشکال را از پنج طریق نشان دهد. بحثهای او از مسئله حرکت ارسطویی در یک زمینه علمی مدرن گرفته تا توانایی موجودات احتمالی در ایجاد ابدیت در موجودات احتمالی دیگر را شامل می شود. اعتراضات او همه معطوف به تفسیری مدرن از سنت توماس است. کنی صریحا اوضاع آغاز جهان را توصیف می کند ، که هم ملحدان و هم اگنوستیسک ها با آن روبرو می شوند و می نویسد: "طبق نظریه بیگ بنگ ، کل ماده جهان در یک زمان خاص از گذشته های دور آغاز شده است. طرفدار چنین تئوری ، حداقل اگر او یک ملحد باشد ، باید معتقد باشد که ماده جهان از هیچ ناشی نشده است.
  • تعداد رکورد ها : 321307