جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318634
جغد مینروا: فلسفه به روایت فیلسوفان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
چارلز بونتنپو، جک اودل
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
McGraw-Hill ,
چکیده :
«من معتقدم که فلسفه تنها در تبیین مسائل و بیان راه‌حل‌هاست که می‌تواند به هدف خود برسد.» چارلز جی بونتمپو با این بیانیه‌ی روشنگرانه، خوانندگان را به قلمرو غنی و قابل‌تأمل «جغد مینروا: فلسفه به روایت فیلسوفان» فرا می‌خواند. در این گلچین گیرا، بونتمپو تأملات فیلسوفان مشهور درمورد ماهیت، هدف و تمرین رشته‌ی آنها را گردآوری می‌کند. این کتاب از طریق مجموعه‌ای متنوع از مقاله‌ها، مصاحبه‌ها و گفت‌وگوها، کاوشی چندوجهی از فلسفه و ارتباط پایدار آن در دنیای مدرن را به خوانندگان ارائه می‌دهد. عنوان «جغد مینروا» به نماد باستانی خرد مرتبط با الهه‌ی یونانی آتنا اشاره دارد. همانطور که جغد نمادی از جست‌وجوی دانش و بینش است، این کتاب نیز خوانندگان را به سفری برای کشف فکری دعوت می‌کند. مجموعه‌ی بونتمپو به‌عنوان گواهی بر اهمیت ماندگار فلسفه عمل می‌کند؛ رشته‌ای که همچنان عمیق‌ترین اسرار هستی را روشن می‌کند و تأملی عمیق را القا می‌کند. نقل قول بونتمپو به‌عنوان مقدمه‌ای مناسب برای مضامینی است که در کتاب رسوخ می کند؛ جست‌و‌جو برای وضوح، درک و حقیقت که در قلب فلسفه نهفته است. او با بررسی ماهیت خود فلسفه شروع می‌کند و پرسش‌های اساسی را که قرن‌ها متفکران را به خود مشغول کرده است، بررسی می‌کند. ذات واقعیت چیست؟ معنی زندگی چیست؟ چگونه باید زندگی کنیم؟ بونتمپو از طریق مجموعه‌ای از مقالات و گفت‌وگوهای دقیق، خوانندگان را دعوت می‌کند تا با این پرسش‌های همیشگی دست‌و‌پنجه نرم کنند و دیدگاه‌های متنوعی را که فلسفه ارائه می‌دهد، بررسی کنند. یکی از نقاط قوت این کتاب در بررسی رابطه بین فلسفه و سایر رشته‌ها نهفته است. بونتمپو تلاقی‌های فلسفه با علم، ادبیات، هنر، سیاست و مذهب را بررسی می‌کند و راه‌هایی را آشکار می‌کند که در آن تحقیق فلسفی با این حوزه‌های مختلف مطالعاتی غنی می‌شود. از طریق مصاحبه‌ها و گفت‌و‌گوهای روشنگرانه، خوانندگان درک عمیق‌تری از ماهیت میان‌رشته‌ای تفکر فلسفی و ظرفیت آن برای روشن‌کردن طیف گسترده‌ای از تجربیات انسانی به‌دست می‌آورند. یکی دیگر از جنبه‌های قانع‌کننده‌ی «جغد مینروا» کاوش در نقش فلسفه در پرداختن به مسائل مهم اجتماعی و اخلاقی است. بونتمپو تأملاتی را در‌مورد موضوعاتی مانند عدالت، آزادی، برابری و حقوق‌بشر جمع‌آوری می‌کند و راه‌هایی را نشان می‌دهد که در آن بینش‌های فلسفی می‌توانند گفتمان‌ عمومی را آگاه و غنی کنند. از‌طریق تجزیه‌و‌تحلیل متفکرانه و استدلال پرشور، کتاب به فراخوانی برای عمل برای فیلسوفان تبدیل می‌شود تا با چالش‌های مبرم زمان ما درگیر شوند و به‌دنبال جامعه‌ای عادلانه‌تر کمک کنند. در اصل، «جغد مینروا» فقط کتابی درباره‌ی فلسفه نیست، این جشن تلاش انسان برای خرد، درک و حقیقت است. مجموعه‌ای روشن‌فکر از مقالات و دیالوگ‌های چارلز جی. بونتمپو به خوانندگان سفری فریبنده به قلب تحقیقات فلسفی ارائه می‌دهد. چه یک فیلسوف کارکشته، یک دانشجوی کنجکاو یا صرفا جویای دانش و بینش باشید، این کتاب نوید کاوشی غنی و پرارزش در اسرار ماندگار هستی و شرایط انسانی را می‌دهد.
زبان اصالت در ایدئولوژی آلمانی [کتاب به آلمانی]
نویسنده:
تئودور دبلیو آدورنو
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Suhrkamp Verlag ,
چکیده :
«زبان اصالت در ایدئولوژی آلمانی» نوشته تئودور آدورنو است. این کتاب انتقادی فلسفی، نخستین بار در سال 1964 منتشر شد و به بررسی زبان و ایدئولوژی موجود در فلسفه‌ی آلمانی پس از جنگ جهانی دوم می‌پردازد. آدورنو در این اثر خود به نقد جریان‌های فکری می‌پردازد که به نظر او در تلاش برای احیای برخی مفاهیم اصالت و هویت‌اند که می‌توانند به صورت پنهان به تقویت ایدئولوژی‌های مخرب منجر شوند. آدورنو، فیلسوف برجسته‌ی مدرسه‌ی فرانکفورت و یکی از منتقدان عمده‌ی جامعه‌ی مدرن و فرهنگ جمعی، در "زبان اصالت در ایدئولوژی آلمانی" به تحلیل و بررسی نقدهایی می‌پردازد که بر زبان اختصاصی و ویژه‌ای استوار است که فیلسوفانی مانند مارتین هایدگر و دیگر متفکران اگزیستانسیالیست به کار برده‌اند. آدورنو این زبان را "جارگون" می‌نامد و معتقد است که این جارگون برای ایجاد نوعی اصالت و حقیقت متافیزیکی استفاده می‌شود که می‌تواند به خطرناک‌ترین شکل‌های ایدئولوژیکی بیانجامد. کتاب در برگیرنده‌ی نقدی دقیق و گاهی تند بر نحوه‌ی استفاده‌ی هایدگر از زبان است. آدورنو استدلال می‌کند که هایدگر و دیگران با ساخت یک زبان فلسفی عمدا پیچیده و مبهم، در واقع در پی ساخت یک ایدئولوژی‌اند که می‌تواند فرد را از مواجهه با واقعیت‌های سیاسی و اجتماعی منحرف سازد. آدورنو در این اثر به چالش کشیدن مفهوم "اصالت" را که اغلب توسط فیلسوفان اگزیستانسیالیست مورد استفاده قرار می‌گیرد، مورد توجه قرار می‌دهد. او معتقد است که این مفهوم می‌تواند به عنوان یک ابزار برای توجیه نظم‌های سیاسی و اجتماعی مخرب استفاده شود و در نهایت به تثبیت سلطه‌ی طبقاتی و سیاسی کمک کند. «زبان اصالت در ایدئولوژی آلمانی» نمونه‌ای برجسته از نقد فلسفی و اجتماعی است که در آن آدورنو با بینشی تیزبین و تحلیلی دقیق، به دفاع از روشنفکری عقلانی و متعهد می‌پردازد. او نه تنها زبان و استفاده‌ی آن در فلسفه را نقد می‌کند، بلکه به نحوه‌ی استفاده‌ی آن در ایجاد و تقویت ساختارهای قدرت و سلطه نیز می‌پردازد. این کتاب برای کسانی که به نقد فلسفی علاقه‌مندند و می‌خواهند درکی عمیق‌تر از نحوه‌ی تأثیرگذاری زبان بر ایدئولوژی‌ها و فرهنگ‌های سیاسی داشته باشند، منبعی غنی و چالش‌برانگیز است. "زبان اصالت در ایدئولوژی آلمانی" کاری است که تأمل و تفکر را در خواننده برمی‌انگیزد و او را به بازاندیشی در مورد نقش زبان و مفاهیم در شکل‌گیری تفکر و فرهنگ می‌انگیزاند.
راهنمای عملی رواقی زیستن
نویسنده:
ویلیام‌ برکستون ایروین؛ ترجمه: شادی نیک رفعت
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: گمان,
چکیده :
با پژوهش‌های روانکاوی درهم آمیزم. البته این‌که به فلسفه‌ی رواقیِ کلاسیک می‌پردازم به مذاق برخی از اصحاب آکادمی خوش نمی‌آید. فلسفه‌ی رواقی برایشان همچون اثری باستانیْ گرانبهاست ـــو انگار باید آن را مهروموم‌شده به کناری نهاد و فقط تماشایش کرد. اما فلسفه‌ی رواقی برای من مثل ابزار است ـــ‌‌که هرچند گذر زمان بر کارکرد آن سایه انداخته‌ــــ نه‌تنها همچنان سودمند است، که در زندگی‌های مدرن خیلی هم به کار می‌آید. به‌علاوه، فکر نمی‌کنم رواقیون باستان مخالفتی با «به‌روزرسانیِ» آموزه‌ها و تعالیمشان داشته باشند. سنکا اگر بود، خیلی استقبال می‌کرد… سخن را با شرح و بسط انواع مشکلاتی که در معرض‌شان هستیم و ایضاً واکنش‌های معمولمان به آنها آغاز می‌کنم. هر چند شمار بسیاری از آدم‌ها مأیوس، خشمگین، مضطرب، و حتی مغموم می‌شوند، بازهم هستند کسانی که با مشکل خوب تا می‌کنند. چطور از پس این کار برمی‌آیند؟ ما هم می‌توانیم از آنها بیاموزیم؟
چالش رواقی: راهنمای فلسفی برای دستیابی به استقامت، آرامش و انعطاف‌پذیری بیشتر
نویسنده:
ویلیام‌ برکستون ایروین؛ ترجمه: محمد یوسفی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ققنوس,
چکیده :
ویلیام اروین فیلسوف در این کتاب کاربردی نشان می‌دهد که خردورزی‌های فیلسوفان رواقی سده‌ها پیش می‌تواند ما را در مواجهه با فشارهای گوناگون زندگی روزمرۀ امروزی یاری کند. کتاب چالش رواقی، به نحوی منحصربه فرد، بینش‌های رواقیان باستان نظیر مارکوس اورلیوس، سنکا و اپیکتتوس را با تکنیک‌های روان‌شناختی معاصر، نظیر اثر لنگرانداختن، تلفیق می‌کند. نتیجه آن‌که «راهبرد آزمون رواقی» ساده و نوین نویسنده به ما می‌آموزد که چگونه واکنش‌های عاطفی خود را نسبت به موانع زندگی، به شکلی عمیق، تغییر دهیم. بدین‌سان، نه‌تنها بر این موانع چیره می‌شویم بلکه از آن‌ها بهره هم می‌بریم. این کتاب تمرینی است برای چیزی که می‌توان رواقی‌گری قرن بیست و یکمی نامیدش. در این کتاب، ویلیام اروین پند و اندرزهای فیلسوفان رواقی قرن نخست میلادی را با تحقیقات روان‌شناسان قرن بیست و یکمی در هم آمیخته است.
چالش رواقی: راهنمای فلسفی برای دستیابی به استقامت، آرامش و انعطاف‌پذیری بیشتر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ویلیام‌ برکستون ایروین
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
WW Norton,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این راهنمای عملی و خوش بینانه، فیلسوف ویلیام بی. اروین توضیح می دهد که چگونه خرد قرن ها می تواند به ما کمک کند تا بهتر با همه چیز از استرس های روزمره زندگی مدرن گرفته تا بحران های مهم آن مقابله کنیم. چالش رواقی به طور منحصربه‌فردی بینش‌های رواقیون باستانی مانند مارکوس اورلیوس، سنکا و اپکتتوس را با تکنیک‌هایی که توسط تحقیقات روان‌شناختی معاصر کشف شده‌اند، مانند لنگر انداختن و قاب‌بندی ترکیب می‌کند. نتیجه «استراتژی آزمون رواقی» به‌طور شگفت‌آور ساده و به‌روز شده ارواین است که به ما می‌آموزد چگونه واکنش عاطفی خود را به طور چشمگیری به موانع زندگی تغییر دهیم. ما نه تنها می توانیم بر این موانع غلبه کنیم بلکه می توانیم از آنها نیز بهره مند شویم.
کمک‌های فلسفه: درس‌های اساسی فیلسوفان رواقی
نویسنده:
جان سلرز؛ ترجمه: شهاب الدین عباسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مان کتاب,
چکیده :
کمک‌های فلسفه کتابی کاربردی و موثر در روبه‌رو شدن با مشکلات زندگی معاصر است، و بر‌اساس تعالیم و آموزه‌های اساسی رواقیان نامداری چون اپیکتتوس، سنکا و مارکوس اورلیوس تدوین شده است. آثار این سه رواقی طی قرون متمادی الهام‌بخش خوانندگان بسیار بوده‌اند، چرا‌که همۀ آن‌ها از مسائل روزمرۀ زندگی سخن می‌گویند و به ما کمک می‌کنند از پس اتفاقات ناخوشایند برآییم و در برابر اضطراب، ناکامی، ترس، ناامیدی، خشم و نارضایتی کلی از زندگی تسلیم نشویم. این فیلسوفان رواقی خودشان در طول زندگی با مصائب بسیار روبه‌رو شدند و، بر‌اساس تجربه‌ها و اندیشه‌های خود، آثار پرشماری به یادگار گذاشتند. رواقیان فیلسوفانی گوشه‌گیر نبودند و سرنوشت دیگران برایشان مهم بود. دکتر جان سلرز، متخصص فلسفۀ باستان به‌ویژه فلسفۀ رواقی، در کتاب کمک‌های فلسفه درس‌های مهم و اساسی فیلسوفان رواقی را با زبانی ساده و روشن شرح می‌دهد __ درس‌هایی که به ما می‌گویند با عواطف خود چه کنیم، با حوادث ناگوار چگونه کنار بیاییم، چه جایگاهی در طبیعت داریم، با مرگ چه مواجهه‌ای داشته باشیم، و چگونه با هم زندگی کنیم.
جان‌های رواقی: چگونه فیلسوفانه زندگی کنیم، 366 تامل روزانه در باب حکمت، استقامت و هنر زیستن
نویسنده:
رایان هالیدی، استیون هنزلمن؛ ترجمه: فرزانه بیطرفان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه(رسته تهیه و توزیع و فروش کتاب),
چکیده :
بزرگترین اندیشمندان تاریخ و همچنین موفق‌ترین شخصیت های امروز به خرد رواقیون باستان باور داشته . دارند، زیرا به این درک رسیده‌اند که ارزشمندترین خردمندی ها بی زمان است و این که فلسفه برای داشتن زندگی بهتر است، نه برای تمرین در کلاس های درس. روزنگار رواقی گری به اندازه‌ی 366 روز بینش و تمرین از حکمت رواققیون را به خوانندگان تقدیم می کند که شامل ترجمه های کاملا جدیدی از آثار مارکوس اورلیوس امپراتور، سنکای نمایشنامه نویس و اپیکتتوس فیلسوف و همچنین چهره های درخشان اما کم‌تر شناخته شده‌ای مثب زنو و روفوس است. هر روز از سال درس هایی جذاب و پرمعنا از این افراد به همراه روایت های تاریخی، تفسیر های بحث برانگیز و واژه نامه ای سودمند از اصطلاحات یونانی پیش روی شما خواهد بود. با پیروی از این آموزه ها طی یک سال ( و در واقع طی سال های آینده) آرامش، خودشناسی و بردباری لازم را برای خوب زندگی کردن به دست خواهید آورد.
مقایسه حرکت جوهری ملاصدرا و فلوطین
نویسنده:
مختار ارحمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
مقایسه تطبیقی حرکت جوهری ملاصدرا و تحول خلاق هانری برگسون
نویسنده:
محب خسروی کیوان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
حرکت جوهری ملاصدرا و فلسفه پویش وایتهد
نویسنده:
حسین واله
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
  • تعداد رکورد ها : 318634