جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318634
غروب بت‌ها، یا، فلسفیدن با پتک
نویسنده:
فریدریش‌ ویلهلم نیچه؛ ترجمه: داریوش آشوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: آگه,
چکیده :
"غروب بت‌ها "درآمدی فشرده و کوتاه بر فلسفه نیچه بوده، در واقع چکیده‌ای است از دیدگاه‌های اساسی فلسفه او" .وی در این کتاب با زبانی بسیار فشرده، تبر "بت شکنی"اش را بر تمامی "بت"های دیرینه و نو، کلاسیک و مدرن، می‌کوبد و به تمامی بنیادهای متافیزیک میراث افلاطون و سقراط و یونانیت در کل، تا بازسازی‌های درون آن، به ویژه به دست کانت، حمله می‌برد ...نام غروب بت‌ها طعنه‌ای است به غروب خدایان اثر واگنر ... نیچه در این کتاب همچون شمایل شکن و ویرانگر بت‌ها پا به میدان می‌گذارد و با "پتک "به فلسفیدن می‌پردازد ;در فصل "چهار خطای بزرگ " به خطاهایی در شناخت و داوری می‌پردازد که از سرآغاز فلسفه غربی در یونان سرچشمه گرفته‌اند .وی در این کتاب هم همان سبک گزین گویانه‌ای را به میان می‌آورد که ویژگی شیوه نویسندگی اوست و هنر او .او با وارد کردن زبان ایماژ و استعاره شاعرانه و طنز و ریشخند و ستیزه‌جویی بی‌پروا، انقلابی نیز در شیوه بیان اندیشه فلسفی می‌کند ."..
فلسفه آلمانی: یک گفت‌وگو
نویسنده:
ژان-لوک نانسی؛ ترجمه: احسان پور خیری، حسین طیب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: لگا,
چکیده :
گفت وگو و مناظره ی دو فیلسوف فرانسوی درباره ی فلسفه و فیلسوفان آلمانی، به خودی خود کنجکاوی برانگیز و جذاب است، چه برسد به اینکه این دو فیلسوف دو تن از پرکارترین و پرهیاهوترین فیلسوف های دوران ما باشند. «آلن بدیو» و «ژان لوک نانسی» با حضور مداوم در محافل عمومی و دانشگاهی، اظهار نظر مدام و نوشتن و تحقیق پیرامون تئاتر، سینما و ادبیات، واکنش برابر رویدادهای سیاسی و اجتماعی روز جهان و ... این بار در قالب کتاب «فلسفه ی آلمانی: یک گفت وگو» به بیان نقطه نظراتشان پیرامون فلسفه و ایده هایشان برای سیاست و زندگی پرداخته اند. در این میان، یکی از این دو همواره درحال قبض و بسط ایده ی کمونیسم بوده و هست و دیگری از دل ایده های هرمنوتیکی – واسازانه با منظری نقادانه حاصل از این خوانش، به فیلسوفان آلمانی از کانت تا هگل و مارکس و هایدگر و آدورنو می پردازد و همین مهم گفت وگوی این دو را به چالشی عمیق، خواندنی و لذت بخش تبدیل کرده که سرشار از گشودگی و باز کردن دریچه هایی در جهت فهم بهتر و درست تر جهان، انسان و وضعیت امروز و پیش روست. بدیو و نانسی در کتاب « فلسفه ی آلمانی: یک گفت وگو» با عریانی تمام کلامشان، بخش بزرگی از تضادها، همبستگی ها و تقابل های دو سنت فکری و نظری را در گفت وگویشان روشن می کنند که همین موضوع جای جای کتاب را برای خواننده ی مشتاق جذابتر می کند.
رواقی‌گری در دوران مدرن: چگونه در سده بیست و یکم رواقی باشیم
نویسنده:
استیون رایان؛ ترجمه: سعید رفسنجانی نژاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: آن سو,
چکیده :
رواقی گرایی در دوران مدرن کتابی شگفت انگیز، خوش نوشته، سازمان یافته، سرگرم کننده، کاربردی، آموزنده، جذاب، روشنگر، جالب و خواندنی در مورد فلسفه رواقی است. این به شما امیدواری می دهد که در زمان های سخت گذر کنید، پذیرش واقعیت و ادامه آن را آسان تر می کند، کمک می کند تا دنیا را به مکانی بهتر برای همنوعان خود تبدیل کنید و مثال هایی ارائه می دهد تا بتوانید در یک زمان قدم به قدم عمل کنید و کارها را انجام دهید. . در این کتاب خواهید آموخت: ◆ رواقی گرایی مدرن چیست؟ ◆ رواقی گری چگونه آغاز شد؟ ◆ ظهور رواقی گرایی مدرن ◆ چگونه رواقی باشیم: 9 تمرین رواقی برای شروع ◆ چگونه رواقی مدرن باشیم و بسیاری موارد دیگر این کتاب کتابی عالی است که واقعا هنر زندگی با اصول رواقی را زنده می کند. اگر دوست دارید کتابی بخوانید که باعث شود در مورد خودتان و اعمالتان به عنوان یک فرد فکر کنید - پس این کتاب برای شماست. ین کتاب برای چه کسانی است؟ ✓ افراد کنجکاو در مورد رواقیون و فلسفه آنها ✓ رواقیون جدید و چاشنی ✓ افرادی که از خواندن آثار غیرداستانی لذت می برند ✓ یک رهبر آکادمیک، یک تصمیم گیرنده، دانش آموزان و فردی که برای کسب درآمد تلاش می کند چه شما تازه وارد رواقیون هستید و چه یک مسافر طولانی مدت در این عمل هستید، این کتاب «رواقی‌گرایی مدرن» الهام‌بخش، تشویق، آموزش می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا درک خود را از نحوه زندگی و ارزش‌هایی که می‌خواهید بسازید. این کتاب "رواقی گرایی در دوران مدرن" افزودنی عالی به کتابخانه رواقی شما است. بسیار توصیه می شود.
ارزیابی فرضیه شناختِ بدنمند در شکل‌گیری مفهوم «مالکیت» در زبان قرآن
نویسنده:
زهرا مواظبی ، ابراهیم ابراهیمی ، شیرین پورابراهیم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شناختِ بدنمند یکی از چارچوب‌های نظری در علوم‌شناختی است که بر اساس آن، شناخت امری جسمانی شده است که از طریق تعامل بین بدن، محیط و ذهن شکل می‌گیرد. این مقوله با بسیاری از مفاهیم انتزاعی قرآن که «مالکیت» یکی از مهم‌ترین آن‌ها است در ارتباط است. در پژوهش حاضر کوشش شده است با شیوة توصیفی– تحلیلی و با رویکرد معناشناسی شناختی، تأثیر شناخت بدنمند در شکل‌گیری مفهوم انتزاعی «مالکیت» در زبان قرآن مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد. داده‌های بررسی شده در این پژوهش عناصر واژگانی مرتبط با اعضای بدن و افعال مرتبط با این اعضا است که برای اشاره به مالکیت استفاده می‌شدند. نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش نشان می‌دهد که شناخت و درک مفهوم مالکیت و انواع آن در زبان قرآن به تجربه جسمانی و فعالیت‌های بدنی انسان وابسته است و دانشِ تجربی انسان از اعضای بدنش، مانند دست، پا، سر، دهان و کنش‌های مرتبط با آن، مانند: گرفتن، ساختن، کسب‌کردن، به چنگ‌انداختن، ایستادن و خوردن، مبنای نگاشت استعاری برای شناخت مفهوم انتزاعی مالکیت بر مبنای استعاره مفهومی " رابطة انتزاعی به مثابة رابطة عینی» در زبان قرآن می‌باشد که می‌تواند به درک بهتری از این مفهوم در قرآن و ارتقای دانش ما در این زمینه کمک کند.
صفحات :
از صفحه 69 تا 99
خوانش همایندهای علّی شادی ممدوح و مفهوم شناسی آن در آیات و روایات؛ مطالعه موردی واژه های ضحک، داعب، فرح، سرور
نویسنده:
فرهاد محمدی نژاد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
قرآن، معجزه جاودان اسلام ابعاد گوناگونی از اعجاز بیانی را دارا است. هدف از تحقیق حاضر طرح و توصیف مفهوم با هم‌آیی شادی در قرآن کریم و روایات و توجه به نقش ترکیبات هم آیند در مسائل کاربردی است. شادی در قرآن و احادیث، به دو بخش ممدوح و مذموم تقسیم می‌شود. شادی ممدوح شادی توأم با اهداف الهی و انسانی بوده که انسان در آن از نظر روحی، سبک‌بال شده و از شرایطی که در آن قرار گرفته است رضایت، کسب می کند؛ حال سؤال این است واژه های دال بر شادی ممدوح در قرآن به لحاظ مفهوم شناسی چه معنا، وابعاد و ویژگیهایی دارد؛ پژوهش حاضر به بررسی تحلیلی- توصیفی همایندهای علّی شادی ممدوح و مفهوم شناسی آن در آیات و روایات می پردازد. از این رو، در مقاله حاضر، در حوزه نظری مروری بر آرا زبان شناسی فرث، پالمر، در حوزه زبان شناسی کاربردی، داشته و در ادامه به تحلیل و توصیف مفهومی این پدیده زبانی در واژه های دال بر مفهوم شادی، می پردازد. نتایج بیانگر این است که یقین و رضامندی، نقطه اتّکای مطمئن، خوش رویی و محبت و دوری از شادی های ناپایدار، از جمله همایندهای علّی مرتبط با شادی ممدوح است. هفده واژه متناظر با مفهوم شادی در قرآن و روایات بکار رفته، که برخی جزء واژگان مشترکی بوده که هر دو مفهوم شادی ممدوح و مذموم را مد نظر داشته است. یکایک این واژگان دارای افتراق و تمایزهایی است که موجب امتیاز به کارگیری هر یک در موقعیت خاص و معین می‌شود.
صفحات :
از صفحه 39 تا 68
دانشنامه فلسفه استنفورد: اخلاق دکارت
نویسنده:
دونالد رادرفورد؛ ترجمه: علی پیرحیاتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: کتاب طه (وابسته به موسسه فرهنگی طه),
چکیده :
از اشکالات رایج به فلسفه دکارت این است که صرفا به متافیزیک و معرفت‌شناسی می‌پردازد و فلسفه اخلاق و فلسفه سیاسی را نادیده می‌گیرد. چنین انتقاداتی حاکی از درک ناصحیح چارچوب فلسفهٔ این فیلسوف فرانسوی است. دکارت هدف فلسفه را رسیدن به حکمتی می‌داند که برای رسیدن به سعادت کافی باشد؛ این امر را می‌توان در نوشته‌های آخر او مانند مکاتبات با شاهزاده الیزابت، انفعالات نفس، و پیش‌گفتار ترجمه فرانسوی اصول فلسفه مشاهده کرد. استعاره معروف درخت فلسفه نیز از شواهدی است که می‌توان در دفاع از اهتمام ویژه دکارت به اخلاق از آن نام برد.
ویتگنشتاین و اختلاف نظر میان‌دینی: رویکردی فلسفی و الاهیاتی
نویسنده:
گرزد آندریچ؛ ترجمه: جواد طاهری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: کتاب طه (وابسته به موسسه فرهنگی طه),
چکیده :
کتاب «ویتگنشتاین و اختلاف نظر میان دینی» سه تفسیر متمایز از لودویگ ویتگنشتاین، تفاسیر جرج لیندبک، دیوید تریسی و دیوید بورل را به طور انتقادی بررسی می‌کند، در حالی که توجه ویژه‌ای به موضوع اختلافات بین مذهبی دارد. لودویگ ویتگنشتاین در کار کلامی و فلسفی در زمینه ارتباطات بین ادیان به شیوه های بسیار متفاوت و گاه متناقض تفسیر شده است. این تا حدی به دلیل ماهیت تحقیق فلسفی ویتگنشتاین است که شامل نظریه ای نیست و تزهایی در مورد دین ارائه نمی کند، بلکه شامل چندین تصور متفاوت از دین است. در این جلد، گورازد آندریچ نشان می‌دهد که چگونه برداشت‌های گوناگون از مفاهیم ویتگنشتاین از دین، و دیدگاه‌های الهیات متفاوت نویسندگانی که آن‌ها را صورت‌بندی کرده‌اند، تفسیرهایی از اختلافات و گفت‌وگوهای بین‌ادیانی را شکل می‌دهند. این کتاب با الهام از دیدگاه‌های برگزیده الهیات فلسفی تیلیشی، روش جدیدی را برای درگیر کردن جنبه‌های توصیفی و هنجاری مفاهیم ویتگنشتاین از دین در تفسیر اختلافات بین مذهبی پیشنهاد می‌کند. کتاب «ویتگنشتاین و اختلاف نظر میان دینی» نوشته گورازد آندریچ با ترجمه جواد طاهری توسط نشر «کتاب طه» منتشر شده است.
پیاده‌روی با نیچه: در مسیر رسیدن به خویشتن
نویسنده:
جان‌‌ ج کاگ؛ ترجمه: نیلوفر آهنگران
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نیماژ,
چکیده :
جان کاگ، استاد فلسفه‌ی دانشگاه ماساچوست، تصمیم می‌گیرد که پس از هفده‌ سال یک بار دیگر به سوئیس برود و در کوهستان فیلسوف محبوبش، نیچه، قدمی بزند. اما این بار قرار است همه‌چیز برایش متفاوت رقم بخورد. کاگ تجربه‌ی زیسته‌ی هر دو سفرش را برای ما تعریف می‌کند؛ یعنی آنچه را که با راهی‌شدن در مسیری پرپیچ‌و‌خم با تمام وجود حس کرده است. کتاب با بیانی ساده و در‌عین‌حال سرگرم کننده، درکی عمیق در رابطه با اندیشه‌ی نبچه ارائه می دهد و آن را همراه با ترکیبی بدیع و دلنشین از مفاهیمی چون خودشناسی، ازدواج، حس‌پدری، تنهایی، انحطاط، شکوفایی، ناامیدی و در نهایت شادی به خواننده هدیه می‌کند.
فیلسوف قلب: داستان زندگی پرفراز و نشیب سورن کیرکگور
نویسنده:
کلر کارلایل؛ ترجمه: مریم امیری مبعوث
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نیماژ,
چکیده :
با زبانی شورانگیز و در عین حال ساده و خالی از تکلف، فرازوفرودهای زندگی عاطفی و اجتماعی کیرکگور را در کنار مراحل سیر و سلوک فکری و روحی او به تصویر می‌کشد.
فلاسفه بزرگ: آشنایی با فلسفه غرب
نویسنده:
برایان مگی؛ ترجمه: عزت الله فولادوند
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: خوارزمی,
چکیده :
کتاب "فلاسفه ی بزرگ" از "براین مگی" ، فلسفه ی غرب را یکی از بزرگترین افتخارات تمدن جهان می داند، اما در کمال تعجب تعداد کمی از مردم، دانش واقعی در مورد فلسفه ی غرب دارند. مطالبی که کتاب "فلاسفه ی بزرگ" ارائه می دهد، بر پایه ی پانزده گفت و گو بین "براین مگی" و برخی از دانشمندان و فلاسفه ی مشهور بین المللی ، تاریخ گذشته و تحولات فکری فلسفه از افلاطون تا به امروز است . "براین مگی" داستان را با مرگ سقراط در سال 399قبل از میلاد مسیح شروع می کند ، آن را با آثار افلاطون که اولین فیلسوف غربی است که آثاری از وی به جا مانده است ادامه می دهد و پس از آن به آثار ارسطو و فیلسوفان قرون وسطایی دیگر می پردازد. همچنین کتاب به نوشته های دکارت و دیگر فیلسوفان قرن هفدهم از جمله اسپینوزا ، لایب نیتز و لاک؛ کار برکلی و متفکران قرن هجدهم ، هیوم و کانت می پردازد و نظریه های قرن نوزدهم را نیز در نوشته های هگل ، مارکس ، شوپنهاور و نیچه دربر می گیرد .کتاب "فلاسفه ی بزرگ" ایده های قرن بیستم را در آثار هوسرل ، هایدگر و اگزیستانسیالیست های مدرن ، فرگه ، راسل ، ویتگنشتاین و عملگرایان آمریکایی بررسی می کند. مشارکت کنندگان در این کتاب شامل چهره های تأثیرگذاری مانند مارتا نوسباوم ، برنارد ویلیامز ، آنتونی کوئینتون ، مایکل آایرز ، جفری وارنوک ، پیتر سینگر ، هوبرت دریفوس ، سیدنی مورگنبسر و جان سیار و همه کسانی هستند که بحث های سرزنده و روشنی از مفاهیم دشوار فلسفی ارائه می دهند. من حیث المجموع "فلاسفه بزرگ" ، مقدمه ای جذاب برای مفاهیم فلسفه غربی و بزرگترین متفکران آن به خوانندگان ارائه می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 318634