جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 300
توسعه هستی شناسی جوهری لایبنیتس از 1666-1688 [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Justin Sean Davis
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : برداشت اولیه لایب نیتس از هستی شناسی جوهر فردی یکی از گیج کننده ترین و جذاب ترین در تاریخ فلسفه است. هدف این مقاله نشان دادن این است که: 1) لایب نیتس طرح منسجمی را توسعه داد که هستی شناسی جوهری او را مجسم می کرد، 2) توضیح هستی شناسی جوهر اولیه او در نمونه ای از اکتشافات اسرار تحسین برانگیز طبیعت به طور کلی است. در سال 1688 نوشته شده است و 3) این طرح به اندازه کافی در گفتمان متافیزیک ارائه نشده است. لایب نیتس در بیست سال قبل از نگارش گفتار، به آرامی دیدگاهی چندوجهی از جوهر ایجاد کرد. این دیدگاه از مجموعه ماده/شکل، تز محمول در موضوع و ویژگی‌های پدیداری تعامل مادی تشکیل شده است. این سه وجه را می‌توان به ترتیب هستی‌شناختی، غایت‌شناختی/ معرفت‌شناختی و پدیدارشناختی نیز در نظر گرفت. این جنبه ها به طور همزمان توسعه یافته اند و به یکدیگر وابسته هستند. درک هر وجهی مستلزم درک همه آنهاست. از کاوش در توسعه هستی شناسی جوهر لایب نیتس، می توان به ارائه او از الهیات عقلانی در گفتمان پی برد. لایب نیتس هستی شناسی را برای توضیح ماهیت نامحدود تقسیم مادی توسعه می دهد. اتحاد اجسام مادی نیاز به توضیح دارد. لایب نیتس تمایل به ایجاد روشی برای استنتاج معرفت پیشینی از خدا، جهان و انسانیت دارد. او بر این باور است که هستی شناسی جوهر او مبنای محکمی را ایجاد می کند که برای انجام این وظیفه لازم است. گفتمان متافیزیک به خودی خود طرح کاملی را که لایب نیتس توسعه داده است را نشان نمی دهد. باید نشان داده شود که نمونه ای از اکتشافات اسرار تحسین برانگیز طبیعت به طور کلی، ساخته شده در سال 1688، توضیحی قطعی از هستی شناسی جوهر اولیه لایب نیتس است. گفتمان متافیزیک را می‌توان به‌عنوان شرحی از الهیات عقلانی مبتنی بر هستی‌شناسی که لایب‌نیتس توسعه داده بود، نگریست.
کثرت گرایی گونه ها: ابعاد مفهومی، هستی شناختی و عملی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Justin Bzovy
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : گونه‌ها محور زیست‌شناسی هستند، اما در حال حاضر هیچ توافقی در مورد اینکه مفهوم گونه‌های کافی باید چیست، وجود ندارد، و بسیاری از آنها یک موضع کثرت‌گرایانه اتخاذ کرده‌اند: مفاهیم گونه‌های مختلف برای اهداف مختلف مورد نیاز است. این پایان نامه تحلیلی چند بعدی از کثرت گرایی گونه ای است. ابتدا توضیح می‌دهم که پلورالیسم چگونه مونیسم و نسبی‌گرایی را متفاوت می‌کند. سپس تاریخ کثرت گرایی گونه ها را در نظر می گیرم. من استدلال می‌کنم که ما باید مشکل گونه‌ها را دوباره چارچوب‌بندی کنیم، و ارزیابی مجدد نقش ارسطو در تاریخ‌های نظام‌شناسی می‌تواند بر کثرت‌گرایی روشن کند. در مرحله بعد، اشکال مختلف کثرت گرایی را در نظر می گیرم: پلورالیسم گونه های تکاملی و برون تکاملی، که در موضع خود در مورد نظریه تکاملی متفاوت هستند. من نشان می‌دهم که کثرت‌گرایی بیش از یک بحث در مورد دسته‌بندی گونه‌ها است، بلکه بحثی است درباره اینکه کدام مفاهیم مشروع هستند و ادعایی درباره نحوه تعامل آنها با یکدیگر است. به دنبال آن، من در نظر می گیرم که چه نوع هستی شناسی برای اشکال مختلف کثرت گرایی گونه ها مورد نیاز است. من استدلال می کنم که کثرت گرایان که وحدت زیست شناسی را انکار می کنند به کثرت بیشتری از چارچوب ها نیاز دارند، در حالی که آنهایی که تکثرگرایی خود را در تکامل قرار می دهند فقط به یک چارچوب نیاز دارند. در نهایت، من به معنای کثرت گرایی برای عمل بیولوژیکی می پردازم. من استدلال می‌کنم که مفاهیم گونه‌ها ابزار هستند، و به این فکر می‌کنم که چگونه کثرت‌گرایی می‌تواند روشی را که نظام‌گرایان به کشف گونه‌های جدید مخمر نزدیک می‌کنند، روشن کند. کثرت گرایی می تواند نحوه استفاده از مفاهیم گونه را معنا کند و می تواند برای کمک به محققان در تفکر در مورد چگونگی استفاده از ابزارهای مناسب برای مشاغل مناسب توسعه یابد.
رمز و راز هستی: اصلاً چرا چیزی وجود دارد؟ [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
John Leslie, Robert Lawrence Kuhn
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
John Wiley & Sons,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه قانع‌کننده درباره منشأ هر آنچه وجود دارد، از جمله تبیین‌های کل جهان مادی، پاسخ‌های فیلسوفان و دانشمندان را به اساسی‌ترین و دلخراش‌ترین سؤال از همه نشان می‌دهد: چرا چیزی اینجا وجود دارد - یا هر چیزی در هر کجا؟ چرا چیزی به جای هیچ چیز وجود دارد؟ چرا هیچی نه؟ این شامل افکار ده ها تن از مشاهیر از افلاطون و ارسطو گرفته تا آکویناس و لایبنیتس تا متفکران مدرن مانند فیزیکدانان استیون هاوکینگ و استیون واینبرگ، فیلسوفان رابرت نوزیک و درک پارفیت، فیلسوفان دین آلوین پلانتینگا و ریچارد سوینبرن، و دالایی لاما است.
تبیین کیفیت معاد عالم هستی بر اساس دیدگاه علامه طباطبائی
نویسنده:
محمدمهدی ولی زاده ، زهرا چاوشی زاده
نوع منبع :
نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
پژوهش حاضر در خصوص چگونگی سیر و حرکت موجودات در عوالم مختلف هستی به سوی مبدأ با محوریت آراء علامه طباطبائی انجام شده است. از آنجا که اندیشه ی معاد یکی از پیچیده ترین و بحث برانگیزترین مسائل تاریخ بشری است، تبیین کیفیت آن می‌تواند پاسخ بسیاری از پرسشها در این باره باشد. این پژوهش در پی آن است تا با ارائۀ دلایل عقلی و شواهد نقلی با نظر به دیدگاه های تفسیری و فلسفی علامه طباطبائی به تبیین این حقیقت بپردازد. در این راستا نخست عوالم خلقی به ترتیب از نازل به اعلی، عالم ماده، عالم مثال یا نفس و عالم عقل و سپس عالم امر الهی مورد بررسی قرار گرفته و در هر بخش پس از تبیین خصوصیات عالم مذکور، سیر صعود آن تشریح شده است. آنچه حائز اهمیت است حرکت جوهری و ممتد در عوالم خلقی است که این نوشتار تلاش کرده به اجزای آن بپردازد و تصویر روشنی از سیر صعود هستی ارائه دهد.
بررسی مبانی فلسفی و عرفانی نظریّۀ عشق و نقش آن در هستی، در آثار منظوم عرفانی عطّار
نویسنده:
سید محمدهادی حسینی‌سعادتی ، امیر مومنی هزاوه ، مهدی محبتی ، قربان ولیئی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هستی‌شناسی عرفانی، وجود را واجد دو رویۀ ظاهری و باطنی می‌داند، که پوستۀ ظاهری و محسوس آن، هویّتی خیالی به‌شمارمی‌آید، که باید از آن عبورکرد و به باطن و گوهر آن دست­یافت. در نظر عطار عشق گوهر وجود است، که در تمامی ذرّات و ارکان هستی ساری و جاری است. فقر ذاتی و نیاز دردمندانه انگیزه، توانایی‌ها و امکانات لازم را برای حرکت موجودات به‌سوی کمال فراهم­می‌کند. فلاسفه، غریزۀ حبّ ذات را عامل کمال‌گرایی موجودات می‌دانند، امّا عرفان، که بر مبنای نفی خودی استوار است عشق و درد را عامل آن و حیرت، سرگشتگی و فنای در محبوب را غایت آن به­شمارمی‌آورد. فلاسفه از این نحوۀ نگرش به هستی و رویدادهای آن تعبیر به اندیشۀ نظام احسن نموده‌اند. بر این مبنا خداوند، در ایصال هر ممکنی به غایت وجودیِ خود، به بهترین و کامل‌ترین شیوه رفتار نموده­است. مطالب فوق، از منظر فلسفی و عرفانی اهمیّت شایانی برای پژوهش و واکاوی دارد. در این پژوهش با روش کتابخانه‌ای و تحلیلی – توصیفی، از دریچۀ فلسفۀ عرفان، موضوع بررسی و نتیجه شد، هرچه موجودی، از عشق و نورانیّت بیشتری برخوردار باشد، به وجود حقیقی و جهان یگانگی نزدیک‌تر و هرچه از عالم عشق دورتر باشد، به دنیای کثرات و تعارضات نزدیک‌تر و از وجود و نورانیت کمتری برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 21 تا 40
چشم روح ما و "نگاه هستی شناسانه" آن: کارکرد نمادین اپینویا الهیاتی در فلسفه و معنویت گریگوری نیسا [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Phillip Klager
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : رابطه بین نتیجه‌گیری‌های الهیاتی گریگوری نیسا و فلسفه و معنویت او نشان می‌دهد که او چگونه کارکرد اپینویا الهیاتی را بطور نمادین می‌نگرد. این کارکرد نمادین اپینویا الهیاتی را می توان با نظارت بر نگاه فرد از آغاز آن در ارتباط با اشیاء محسوس تا نقطه اوج آن به عنوان تبدیل هستی شناختی روح به تصویر خدا تحلیل کرد. اپینوایی های الهیاتی در نتیجه فرآیند نوتیک ایجاد می شوند. این فرآیند زمانی آغاز می شود که فرد اطلاعات را از اشیاء مادی از طریق حواس جمع آوری می کند. این اطلاعات توسط روح به ذهن منتقل می شود، جایی که یک تصویر مفهومی شکل می گیرد. اما از آنجایی که ذات الهی نامرئی و نامحسوس است، این تصویر با استفاده از مقولاتی از عالم محسوس که متعاقباً به ذات الهی تعلق می گیرد، در ذهن شکل می گیرد. این مشکل آپوفاتیک است. بنابراین جوهر الهی با استفاده از تشبیهات اجتماعی مورد تأمل قرار می گیرد و از دستور زبان الوهیت پذیرفته شده جهانی استفاده می شود. می توان مشخص کرد که گرگوری به اپینویا الهیاتی به صورت نمادین می نگرد، نه تنها به دلیل نقش غالب بینایی که بیشتر اندیشه او را اشغال می کند، بلکه به این دلیل که معرفت شناسی او عملکرد محدود و در عین حال ضروری مفاهیم در الهیات را تضمین می کند. از آنجایی که اپینویاهای الهیاتی با مشاهده عملیات خدا در قلمرو محسوس شکل می گیرند، می توانند با تبدیل شدن به تشبیه الهی، انسان را قادر سازند تا فراتر از تفاسیر مفهومی گسترش یابد. بنابراین، «نگاه هستی‌شناختی» در نتیجه تبدیل روح به تصویر خدا پدیدار می‌شود. «نگاه هستی‌شناختی» از «چشم روح» به اندازه‌ای که این اتفاق می‌افتد، بر ذات بیرونی الهی قرار می‌گیرد و متوجه آن می‌شود.
بوم شناسی هستی شناختی: جهان آفریده شده در معنویت رهبانی مسیحی اولیه [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Scott Charles Howland
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه توانایی معنویت رهبانی اولیه مسیحی را برای کمک به اصول الهیات پربار و اعمال معنوی در پاسخ مسیحیان معاصر به تغییرات آب و هوایی تحلیل می کند. برای انجام این وظیفه، این پایان نامه بینش معنوی سه گانه (یعنی عبادی، زاهدانه و عرفانی) پدران و مادران صحرای قرن چهارم مصر را تحلیل می کند. «اکو الاهیات» از روندهای تثبیت شده الهیات و اخلاق غربی پیروی کرده است، و به جز چند استثنا، نتایج خود را با استدلال های اخلاقی که از عقل و قانون طبیعی استفاده می کند، پشتیبانی می کند. این نظام های اخلاقی تمایل دارند از جنبه های مختلف معنوی (یعنی دینی، زاهدانه و عرفانی) الهیات دوری کنند. این قطب بندی به نفع استدلال های اخلاقی سختگیرانه، واکنش مسیحیان به تغییرات آب و هوایی را به یک الزام اخلاقی صرف تبدیل می کند. با این حال، عشق و توجه مسیحیان به جهان خلقت تنها یک الزام اخلاقی نیست، بلکه یک ضرورت هستی شناختی است. این پایان نامه به بررسی دو حوزه اصلی مورد علاقه در رابطه با پدران و مادران صحرا می پردازد: (1) عبادت (یعنی غسل تعمید، عشای ربانی، و اعتراف)، زاهدانه (یعنی روزه، نماز، و ثبات)، و عرفانی (یعنی رؤیاهای الهیات). نور الهی و خداسازی) سنت هایی که دیدگاه معنوی سه گانه و در عین حال منحصر به فرد رهبانیت اولیه مسیحی را تشکیل می دهند. و (2) نحوه ارتباط این زندگی معنوی با تعاملات متعدد بین رهبانان و جهان خلقت که در ادبیات رهبانی اولیه مسیحی به تصویر کشیده شده است. هدف این پایان نامه رد یا جایگزینی کاری نیست که در زمینه مدرن زیست‌شناسی انجام شده است، بلکه افزودن یک «صدای» جایگزین در گفتگوی مسیحی درباره کرامت جهان خلقت است. استدلال‌های اخلاقی مطرح شده توسط متخصصان اخلاق در سال‌های اخیر ثمرات زیادی به بار آورده است، و این دستاوردها را نباید نادیده گرفت. پیشرفت‌های فناوری، توافق‌نامه‌های تجاری/تجاری بین‌المللی، و جنبش‌های مردمی برای ابتکارات کوتاه‌مدت برای ترمیم آسیب‌هایی که به خانه مشترک ما وارد شده، ضروری هستند. با این حال، برای اینکه این راه حل‌های کوتاه‌مدت تأثیری پایدار داشته باشند، ضروری است که انسان‌ها تغییری اساسی در نحوه درک رابطه خود با جهان خلقت ایجاد کنند - این تغییر باید به سمت درک هستی‌شناختی رابطه بین بشریت و بقیه جهان آفریده شده این تغییر باید از طریق احیای معنویت رهبانی اولیه مسیحی در میان مسیحیان امروزی - هم مذهبی و هم مذهبی - انجام شود.
مسائل بنیادین انسان و هستی در پرسش‌های خیام و پاسخ‌های نظامی
نویسنده:
همایون جمشیدیان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
خیام در رباعیات در باب مسائل بنیادین انسان و هستی موضوعات یا پرسش­هایی را مطرح کرده و از همان روزگار واکنش­هایی را برانگیخته است. کسانی چون نجم رازی در عوض نقد اندیشه، شخص او را نقد و هجو کرده­اند. از دیگرسو در مخزن الاسرار نظامی مفاهیم، نمادها و تصاویری را می­توان دید که عیناً یا با تفاوت­های جزئی در رباعیات خیام به کار رفته است و به نظر می­رسد پاسخی به آن اشعار باشد. پس از تحلیل و طبقه­بندی این مفاهیم و تصاویر در سطح مسائل بنیادین انسان و هستی این نتیجه به دست آمد که نظامی با برگرفتن مفاهیم و تصاویر خیام و موضوعات و مسائلی که او مطرح کرده بود از منظری عرفانی به آن پاسخ داده و برون­شدی از آن حیرانی فلسفی ارائه کرده است.
صفحات :
از صفحه 113 تا 134
پیوستگی هستی شناسی و تثلیث گرایی جاناتان ادواردز [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Holly Davis
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : بورس تحصیلی جاناتان ادواردز در سال های اخیر بر سر تفسیر صحیح از کار او تقسیم شده است. محققانی مانند سانگ هیون لی و امی پلانتینگا پائو معتقدند که ادواردز از یک هستی شناسی گرایشی کاملاً جدید برای درک واقعیت های اساسی طبیعت استفاده کرده است. اولیور کریسپ، کایل استروبل و استیو استودبیکر استدلال کرده‌اند که ادواردز از هستی‌شناسی ذات‌گرایانه استفاده کرده است. من از موضع اخیر دفاع خواهم کرد و توضیح خواهم داد که چگونه با تثلیث گرایی ادواردز گره خورده است. من برای تفسیری از ادواردز استدلال می‌کنم که او را در بافت تاریخی و الهیاتی‌اش قرار می‌دهد. فلسفه مدرن اولیه عصر او با هستی‌شناسی ذات‌گرا مشخص شد. سنت اصلاح شده در زمان او با درک تثلیث به روشی ارتدکس مشخص شد. من استدلال می کنم که ادواردز هر دوی این مضامین را در فلسفه و الهیات خود ترکیب کرده است. این امر درک منحصر به فردی از هستی شناسی و تثلیث گرایی ایجاد کرد، اما ادواردز در محدوده فلسفه و الهیات زمان خود باقی ماند.
رونمایی از هستی الهیات: هایدگر و ماریون در تلاقی فلسفه و الهیات [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Wayne Brian Rogers
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هایدگر هستی‌شناسی را به‌عنوان شکلی محاسبه‌گر از تفکر تعریف می‌کند که همه چیز را بر اساس یک اصطلاح پایه‌ای مطلق به یک شی یا موجود تقلیل می‌دهد. در هستی‌شناسی از خدا خواسته می‌شود تا این عالی‌ترین واژه باشد که همه موجودات دیگر به‌عنوان یک کل بر آن مبتنی بر «هستی» جهانی خود هستند. از نظر تاریخی، هستی‌شناسی رابطه بین فلسفه و الهیات را بر این نظام هستی‌شناسی جهانی استوار می‌کند که تنها یکسانی را تحت شرایط علیت و دلیل کافی می‌پذیرد. هایدگر خواستار یک «گام به عقب» از هستی‌شناسی به سوی شیوه‌ای از تفکر فلسفی است که به موجودات اجازه می‌دهد بر اساس شرایط خودشان ظاهر شوند و به الهیات درجاتی از خودمختاری نسبی برای درمان رابطه وجودی مؤمن با دیگری می‌دهد. از سوی دیگر، ژان لوک ماریون راه‌حل «فلسفی» هایدگر برای هستی‌شناسی را رد می‌کند و راه‌حلی رادیکال «الهیاتی» است. ماریون مدعی است که مفهوم هستی‌شناختی خود منشأ هستی‌شناسی است و به این ترتیب، باید در رابطه‌ای عرفانی با دیگری کاملاً غلبه کرد که وارونگی بنیادی تفکر فلسفی را انجام می‌دهد. ماریون پروژه الهیات خود را با پدیدارشناسی «دادگی» تقویت می‌کند که پارادوکس رسیدن متعالی را به عنوان بالاترین امکان فلسفه در نظر می‌گیرد.

در این پروژه من خطوط گام‌های مربوط به هایدگر و ماریون را از به خداشناسی دنبال می‌کنم. و استدلال می‌کنند که اولین گزارش‌های هایدگر از «حیات واقعی» منابع پرباری را برای افشای یک هستی‌شناسی باقی‌مانده در اندیشه ماریون ارائه می‌دهد. من عمیق‌ترین منبع هستی‌شناسی را هرگونه تعهد به استقلال مطلق اندیشه نظری در مقابل تعهدات بنیادی یا جهان‌بینی می‌دانم. علاوه بر این، من استدلال می‌کنم که عقب‌نشینی ماریون از هستی‌شناسی نه تنها ناقص است، بلکه این دیدگاه فلسفی را که هستی‌شناسی لزوماً یا از نظر ساختاری خشونت‌بار است، تداوم می‌بخشد. من با ترسیم برنامه ای برای یک فلسفه مسیحی که به استقلال نسبی فلسفه و الهیات به عنوان رشته های نظری که به طور متقابل وجودی در جهان بینی ریشه دارند، به پایان می رسم. این بازیابی به شرایط اساسی هرمنوتیکی فلسفه‌ورزی احترام می‌گذارد، حتی در حالی که فضایی را برای فلسفه مسیحی باز می‌کند تا مفروضات هستی‌شناختی خود را درباره رابطه سوژه با دیگری کاملاً بیان کند.

  • تعداد رکورد ها : 300