جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318634
نیچه و مسیحیت
نویسنده:
کارل یاسپرس؛ ترجمه: عزت الله فولادوند
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ماهی,
جهان و تاملات فیلسوف: گزیده‌هایی از نوشته‌های آرتور شوپنهاور
نویسنده:
آرتور شوپنهاور؛ ترجمه: رضا ولی یاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر مرکز,
چکیده :
"جهان و تأملات فیلسوف" شامل ۱۵ مقاله از آرتور شوپنهاور در مورد مسائل مختلف است. در "جهان و تأملات فیلسوف" بسیاری از دغدغه هایی که افراد به طور روزانه با آن ها روبرو می شوند مورد بررسی و توجه قرار گرفته اند. بخش ها و فصول این کتاب عبارتند از: • دفتر اول 1. در باب اثبات اراده ی حیات 2. متافیزیک عشق 3. در باب زنان 4. در باب عبث بودن وجود 5. در باب آلام جهان 6. در باب خودکشی 7. گفتگویی در باب جاودانگی 8. راه رستگاری • دفتر دوم 1. در باب نویسندگی و سبک 2. در باب مطالعه و کتب 3. در باب خودشناسی 4. در باب اهل فضل 5. چهره شناسی 6. در باب نبوغ 7. ملاحظات روانشناختی در ابتدای کتاب جمله ای از شوپنهاور آمده است با این مضمون: "زندگی پرسش دشواری است، من ترجیح می دهم آن را صرف تأمل بر خودش کنم." محتوای کتاب پیرامون همین جمله ارائه شده است. شوپنهاور جهانی مملو از رنج را به تصویر می کشد و این تصویر را با چنان نثری ارائه می کند که او را تا مقام یکی از بزرگترین نثرنویسان آلمان ارتقا می دهد. نثرش خوش آهنگ و ساده و مفهومی است و بسیاری از عباراتش به قدری نغز و دل انگیز و عمیق است که می توان آن ها را بارها خواند و لذت برد و حتی به خاطر سپرد. بی پرده و به صراحت سخن می گوید و از متلک پرانی و تمسخر و بعضا حتی فحاشی نیز ابایی ندارد. نیچه در مورد او می گوید: «مطلقا تنها بود و کمترین دوستی نداشت و فاصله ی میان یک و هیچ لایتناهی است. هیچ چیز متفکرین آلمان را به اندازه عدم شباهتی که میان شوپنهاور و آنان بود رنج نداد. این کتاب یکی از بهترین کتاب هایی است که نظرات شوپنهاور رو در مسایل مختلف مورد بررسی قرار میده ، قسمت اول شوپنهاور جهان رو و عشق و زن رو توصیف میکنه ، جملاتی بسیار زیبا مانند : زمان حال چیست ؟ آن دمی که میگذرد و دمی دیگر نیست ما یکسره در بین گذشته و آینده زندگی میکنیم . خواندن این کتاب دیدی وسیع نسبت به وضعیت انسان در جهان می دهد.
قدرت اندیشه
نویسنده:
آیزایا برلین؛ ترجمه: عزت الله فولادوند
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ماهی,
چکیده :
مقالاتی که در این جلد جدید گردآوری شده‌اند، آیزایا برلین را واضح‌ترین و در دسترس‌ترین متفکر معاصر نشان می‌دهند. این قطعات کوتاه تر و مقدماتی تر، نقطه شروع کاملی را برای خواننده تازه کار او فراهم می کند. کسانی که قبلا با نوشته های او آشنا هستند نیز میتواندد از این کتاب به خوبی بهره ببرند. موضوع پیوند دهنده این مقالات، مانند جلدهای قبلی، نقش حیاتی اجتماعی و سیاسی - گذشته، حال و آینده - ایده ها و مولدین آنهاست. طیف گسترده ای از موضوعات ارائه شده است - از فلسفه گرفته تا آموزش، از روسیه تا اسرائیل، از مارکسیسم تا رمانتیسم - به طوری که حقیقت هشدار هاینه در یک جبهه گسترده نشان داده می شود. این هشداری است که برلین اغلب به آن اشاره می‌کند، و پاسخی به کسانی می‌دهد که هر از گاهی می‌پرسند چرا تاریخ فکری اهمیت دارد. از جمله آثار «مسیر فکری من»، آخرین مقاله برلین، بررسی زندگی‌نامه‌ای گذشته‌نگر از مشغله‌های اصلی اوست. و «بردگی و رهایی یهود»، بیانیه کلاسیک دیدگاه‌های صهیونیستی او که مدت‌ها در دسترس نبود. موضوعات دیگر او عبارتند از: روشنگری، جیامباتیستا ویکو، ویساریون بلینسکی، الکساندر هرزن، جی. پلخانف، روشنفکران روسیه، ایده آزادی، رئالیسم سیاسی، ناسیونالیسم و تاریخ گرایی. این کتاب طیف کاملی از تخصص بسیار گسترده او را به نمایش می گذارد و فردیت چشمگیر و بسیار جذاب و همچنین قدرت ایده های او را نشان می دهد.
میشل فوکو
عنوان :
نویسنده:
سارا میلز؛ ترجمه: مرتضی نوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر مرکز,
چکیده :
تصور نظریه انتقادی معاصر بدون آثار میشل فوکو غیرممکن است. بازنگری بنیادین او از مفاهیم قدرت، دانش، گفتمان و هویت بر گسترده‌ترین طیف ممکن از نظریه‌ها تأثیر گذاشته و بر حوزه‌های رشته‌ای از مطالعات ادبی تا انسان‌شناسی موثر بوده است. این کتاب "میشل فوکو "با هدف آشنایی دانشجویانی که برای اولین بار به متون فوکو نزدیک می شوند، ارائه می دهد: * بررسی زمینه های فکری فوکو * راهنمای ایده های کلیدی او * مروری بر پاسخ به کار او * نکات کاربردی در مورد "استفاده از فوکو" * راهنمای مشروح برای تأثیرگذارترین آثار او * پیشنهاداتی برای مطالعه بیشتر کار فوکو با به چالش کشیدن نه تنها آنچه که فکر می کنیم، بلکه چگونه می اندیشیم، همچنان موضوع بحث های داغ است. "میشل فوکو"، اثر سارا میلز، مقدمه‌ای بر ایده‌ها و بحث‌ها ارائه می‌کند و خوانندگان دانشجو را برای رویارویی با آثار او کاملا مجهز می‌کند.
من دینامیتم! سرگذشت فریدریش نیچه
نویسنده:
سو پریدو؛ ترجمه: امین مدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: برج وابسته به شرکت برج فرازان فکر و اندیشه,
چکیده :
فردریش نیچه یکی از اسرارآمیزترین شخصیتهای فلسفه است و مفاهیم وی - ابرانسان ، اراده قدرت ، اخلاق برده - اساسا درک ما از شرایط انسانی را تغییر داده است. اما واقعا بیشتر مردم چه چیزی در مورد نیچه می دانند - فراتر از سبیل ، مضراب و پیوند طولانی مدت با نهیلیسم و فاشیسم؟ متفکری را که به یک اندازه مورد علاقه آلبرت کامو ، عین رند ، مارتین بوبر و آدولف هیتلر بود کجا قرار دهیم؟ نیچه نوشت که تمام فلسفه زندگی نامه ای است و در این بیوگرافی کاملا جذاب و بدیع ، سو پریدو خوانندگان را به دنیای این انسان درخشان ، عجیب و غریب و کاملا آشفته وارد می کند و وقایع و افرادی را که زندگی و کار او را شکل داده اند ، روشن می کند. پریدو از طریق تربیت متواضعانه و متعبدانه مسیحی خود - تحت الشعاع مرگ مرموز پدرش - از طریق حرفه تدریس ، فلسفه پردازی تنها در کوههای بلند ، و سقوط قلب شکسته به جنون ، زندگی فکری و احساسی نیچه را با بینش و حساسیت یک رمان نویس مستند می کند. او همچنین پرتره های فراموش نشدنی از افرادی که برای او مهمترین بودند را تهیه می کند ، از جمله ریچارد و کوزیما واگنر ، لو سالومه ، زنی که قلب او را شکست. و خواهرش الیزابت ، ملی گرایی خشمگین و ضد یهودی آلمانی که متون او را دستکاری کرده و آرشیو نیچه را به مقصدی برای ایدئولوگ های نازی تبدیل کرده است. من دینامیتم! بیوگرافی ضروری برای هر کسی است که بدنبال درک مورد سو تفاهم قرار گرفته ترین فیلسوف تاریخ است.
زیبایی‌ شناسی کانت
نویسنده:
کنت‌ اف راجرسون؛ ترجمه: علی سلمانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
چکیده :
کتاب حاضر، به مطالعه بخش اول نقد قوه حکم «کانت» می‌پردازد و با عنوان نقد حکم زیباشناختی را بر خود دارد. دغدغه اصلی این کتاب تفسیر آن چیزی است که به تحقیق مهم‌ترین موضوع زیبایی‌شناسی «کانت» است؛ یعنی مفهوم هماهنگی آزاد خیال و فاهمه. «کانت» در نقد حکم زیباشناختی معتقد است که یکشی زیباست اگر و تنها اگر لذتی به ما بدهد که منشأ آن حالتی ذهنی شبیه به شناخت باشد. این حالت ذهنی، هماهنگی آزاد خیال و فاهمه نامیده می‌شود. او معتقد است اگر و تنها اگر لذت زیباشناختی ما مبتنی بر این حالت باشد، می‌تواند احکام ذوقی ما را آن‌سوی ذهنیت محض برده و ادعایی کند که برای تمام کسانی که اعیان زیباشناختی را به‌درستی ارزیابی می‌کنند، معتبر باشد.
مسائل اساسی پدیدارشناسی (مجموعه‌ی آثار) بخش دوم: درس‌گفتارها 1923 - 1944
نویسنده:
مارتین هیدگر؛ ترجمه: پرویز ضیاء شهابی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مینوی خرد,
چکیده :
این کتاب در اصل مجموعه درس گفتارهایی است که هایدگر در سال های پس از انتشار «وجود و زمان» در دانشگاه ماربروگ ارائه کرده و مباحث آن به نوعی ادامه مسائل همان کتاب است. خود هایدگر نیز معتقد بود به طورکلی درس گفتارهایش برای فهم دیگر آثار او لازم و ضروری هستند. در این اثر نیز هایدگر در ابتدا گزارشی تفسیری از آراء و نظریات کانت، ارسطو و فیلسوفان قرون وسطی، دکارت و منطق دانان درباره وجود می دهد. از نظر هایدگر، در تمام این موارد وجود با موجود یکسان گرفته شده است. اساساً از نظر او در تاریخ فلسفه، وجود همیشه با موجود خَلط شده است. اهل فلسفه می دانند مسئله اساسی هایدگر در تمام دوران فلسفی اش پرسش از وجود بود. او از آغاز تا پایان حیاتش با همین پرسش درگیر بوده و به شیوه ها گوناگون به آن پرداخته و با همین پرسش تاریخ فلسفه را نیز نقد و بررسی کرده است.
واکاوی جواز شرعی وقف پول
نویسنده:
سیدمهدی سیدخاموشی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از مسایل اختلافی در موضوع وقف، بحث از جواز یا عدم جواز وقف پول است. در این خصوص دیدگاههایی از عدم جواز، تردید در جواز، جواز به صورت مشروط و جواز بدون قید و شرط در بین فقهای شیعه وجود دارد. این اختلاف در بین فقهای مذاهب چهارگانه اهل سنت نیز کم و بیش وجود دارد. مخالفان جواز و نیز تردیدکنندگان، عقیده خود را بر این دلیل استوار کرده‌اند که در وقف پول، عین آن باقی نمانده بلکه در مسیر اضمحلال قرار می‌گیرد و در نتیجه منفعتی بر چنین وقفی مترتب نخواهد بود. در مقابل موافقان جواز معتقد به حفظ عین موقوفه بوده و وقف پول را با فرض انتفاع مستمر موقوف‌علیهم بلامانع اعلام کرده‌اند. مستند عقیده موافقان، وجود روایاتی است که ناظر برحفظ عین موقوفه و بلکه مالیت و ارزش ذاتی آن است، همانگونه که در قرض‌الحسنه و عاریه، اصل بر بقای عین نقدینگی و استرداد آن به صاحبان اموال است.
صفحات :
از صفحه 165 تا 184
تاریخ به مثابه نظام
نویسنده:
خوزه ارتگا ئی گاست؛ مترجم : رضا وسمه گر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: آگاه,
چکیده :
«تاریخ به مثابه‌ی نظام» اثر خوزه ارتگا ئی گاست، یک پژوهش فلسفی در مورد ماهیت تاریخ و نقش آن در زندگی بشر است. خوزه ارتگا گاست، فیلسوف و مقاله‌نویس اسپانیایی، در این کتاب دیدگاهی متفاوت از تاریخ ارائه می‌کند که فراتر از وقایع‌ نگاری صرف رویدادهای تاریخی است. وی پرسش‌های وجودی و متافیزیکی عمیق‌تری را دربار‌ه‌ی ماهیت تاریخ مطرح کرده و به بررسی آن‌ها می‌پردازد. ارتگا گاست، در این اثر، به شرح بحران عقل غربی می‌پردازد و عقل‌گرایی، فیزیکالیسم و طبیعت‌گرایی پوزیتیویستی را که بر دوران مدرن حاکم بوده‌اند، نقد می‌کند. او ایده‌های برجسته‌شده راجع به پیشرفت و آرمان‌شهر که تفکر معاصر را شکل داده‌اند به چالش می‌کشد و استدلال می‌کند که اندیشیدن به معنای درگیر شدن در گفت‌وگو با شرایط است. در واقع، فلسفه‌ی ارتگا گاست به عنوان پاسخی به بحران و تشخیص آن، نه تنها در مورد علوم یا مبانی آن‌ها، بلکه به‌عنوان الگویی عقلی برای انسان مدرن نیز مطرح می‌شود. او معتقد است که انسان وجود خود را به عنوان یک درام با یک پایان تلخ، یعنی مرگ، نقد می‌کند، انسان «زندگانی‌ سرخورده» را کنار می‌زند و در خود تاریخ «دلیل اصیل و مستقل» خود را برای بودن می‌یابد. کتاب با نقد رویکردهای سنتی به تاریخ آغاز می‌شود که اغلب تاریخ را به مجموعه‌ای از روابط علّی-معلولی یا توالی قطعی وقایع تقلیل می‌دهند. در عوض ارتگا گاست پیشنهاد می‌کند که تاریخ باید به عنوان یک سیستم پویا درک شود، سیستمی که دائما توسط اعمال و انتخاب‌های انسانی ساخته و بازآفرینی می‌گردد. این نوشته به عنوان یک رساله‌ی فلسفی که در پی درک و فهم وضعیت بشر از دریچه‌ی تاریخ است، همچنین عاملی است برای درک و وسیله‌ای برای تبیین واقعیت. برای ارتگا گاست عقل تاریخ را هدایت می‌کند و در نتیجه حقیقت در تاریخ کشف می‌شود. این کتاب، اثر قابل توجهی در فلسفه و به خصوص فلسفه‌ی تاریخ محسوب می‌شود و همچنان به بحث‌های معاصر درباره‌ی ماهیت دانش تاریخی و نقش فرد در شکل دادن به تاریخ مرتبط است.
تاملات فلسفی در تکنیک
نویسنده:
خوزه ارتگا ئی گاست؛ مترجم : داوود منشی زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
پرسش,
  • تعداد رکورد ها : 318634