جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 316604
معرفی مکتب‌های فلسفی هند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ساتیش چاندرا چاترجی، دریندرا موهان‌داتا
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Motilal Banarsidass,
چکیده :
مجموعه‌ی حاضر در فصل نخست، شامل اصول کلی فلسفه‌ی هند به همراه طرحی اجمالی از هر مکتب است. در این بخش مباحثی نظیر "ماهیت فلسفه"، "معنا و قلمرو و فلسفه‌ی هند"، "مکتب‌های فلسفی هند"، "جایگاه مرجعیت و احتجاج عقلانی در فلسفه‌ی هند"، "چگونگی تکوین فلسفه‌ی هند"، "وجوه اشتراک مکتب‌های فلسفی هند" و "زمینه و پیشینه‌ی زمان و مکان این مکاتب"، بازگو شده‌اند. در فصل‌های بعدی کتاب، دیدگاه‌های برخی مکاتب فلسفی هند نظیر مکتب "چارواکا"، جایتا"، "بودا"، "نیایا"، "وی شه شیکا"، "سانک های"، "یوگا"، "می‌مام‌سا" و "ودانتا" مطرح می‌شود. از وجوه مشترک این مکاتب، می‌توان به این موارد، اشاره کرد: "چگونگی زیستن به بهترین نحو ممکن"، "توجه به رنج انسان در زندگی که با بدبینی آغاز می‌شود، اما با تراژدی و یاس به پایان نمی‌رسد"، "اعتقاد به یک نظم اخلاقی لایزال در هستی"، "هستی را منزلگاه اخلاق دانستن"، "جهل نسبت به واقعیت، یگانه علت رنج و اسارت"، "مراقبه‌ی (مدیتیشن) مداوم"، "مهار نفس برای تمرکز ذهن بر روی حقایق نظری" و "اعتقاد به رهایی و آزادی به منزله‌ی والاترین هدف زندگی".
مایکل دامت: صدق و دیگر معماها [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
برنارد وایس
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
«صدق و دیگر معماها»، مجموعه‌ای از برخی نوشته‌های «مایکل دامت» است که به مباحثِ معنا و فهم، زمان و علیت، گذشته، واقع‌گرایی، منطق، برهان، ابهام و خود فلسفه می‌پردازد. این نوشته‌ها بخش قابل‌توجهی از سِیر حرفه‌ای دامت -از سال 1959 تا 1975- را شامل می‌شود، و بازتابی از دغدغه‌های متنوع او در آن دوره‌ است. در این اثر دو مسئله محوری‌اند؛ یکی ناظر به مجادلاتی دربار‌‌ه‌ واقع‌گرایی است، و دیگری به این دیدگاه مربوط است که کاربردِ یک عبارت معنای آن را تعیین می‌کند. دامت این دیدگاه را از «ویتگنشتاینِ متأخر» وام گرفته و کار او عمدتا تلاش برای استدلال به نفع این برنهاد، توضیح محتوا و استنتاج نتایج آن است. از نظر دامت، یکی از مهم‌ترین نتایج این برنهاد به مجادله واقع‌گرایی مربوط می‌شود. بسیاری از فیلسوفانِ دیگر اهمیت اصلیِ کار دامت را دقیقا در درک پیوند میان دو مسئله فوق می‌دانند. «صدق و دیگر معماها»، اولین تلاش‌های او برای بررسی این مسائل است.
تفاوت میان دستگاه فلسفی فیخته و شلینگ: در رابطه با مقالات راین هولد درباره پژوهش مناسب‌تری از ... [کتاب به آلمانی]
نویسنده:
گئورگ‌ ویلهلم‌ فریدریش هگل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
اين کتاب با تأملات کلي درباره نياز، فرض و اصول اساسي و غيره فلسفه آغاز مي‌شود. در آن‌ها نقيصه‌اي است که تأملات کلي‌اند، ولي موجب آن اين واقعيت است که فرض، اصول و اشکالي از اين قبيل هنوز ورود به فلسفه را با تارعنکبوت‌هايشان مي‌پوشانند. بدين سال تا جايي هنوز ضروري است بدان‌ها تا روزي که فرامي‌رسد، هنگامي‌که از آغاز تا فرجام، خود فلسفه است که صدايش شنيده مي‌شود.
کتاب « معرفت بزرگ» و « آیین میانه گزینی»: متون اصلی آیین کنفوسیوسی (چهار کتاب) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
جیمز لگ
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
کنفوسیوس فیلسوف، نظریه‌پرداز سیاسی و معلم چینی است که در چین باستان زندگی می‌کرد. وی در ۵۵۱ پیش از میلاد در ایالت کوچک لو که امروزه بخشی از استان جدید شاندونگ است متولد شد و در ۴۷۹ پیش از میلاد در گذشت. والدینش، که در زمان کودکی او زندگی را بدرود گفتند، او را کونگ-چیو (به معنی تپه) نامیدند. کنفوسیوس از کلمهٔ کونگ فوز، به معنای «استاد بزرگ، کونگ» گرفته شده‌است. آموزه‌های کنفوسیوس اجتماعی بودند نه مذهبی. او هرگز ادعا نکرد از جانب خدا آمده‌است یا در حقیقت در انحصار اوست. از خود هیچ اثر مکتوبی به جای نگذاشت اما پس از مرگش برخی از شاگردانش گفته‌های او را در کتابی به نام منتخبات کنفوسیوس منتشر کردند. کنفوسیوس از همهٔ فلاسفهٔ چین در دنیا نام‌آورتر است. عمده‌ترین کار کنفوسیوس این بود که هر آنچه که از فرزانگان کهن برگزیده بود، گرد آورد و بر مبنای این میراث یک نظام جامع فلسفی بنیاد نهاد. این فلسفه در طی بیست و پنج قرنی که چراغ راه ملت چین بوده‌است توانسته عادات و تفکر ملت چین را شکل ببخشد. جامعهٔ مورد نظر او در واقع خانواده‌ای بزرگ است که بر ساختاری سلسله مراتبی، مشتمل بر روابط پنجگانهٔ فرمانروا و فرمانبردار، پدر با فرزند، شوهر با زن، برادر بزرگتر با برادر کوچکتر و دوست با دوست مبتنی است. در این جامعه انسان‌ها به یکدیگر احترام می‌گذارند و نسبت به همدیگر عشق می‌ورزند. از نظر کنفوسیوس، در یک حکومت نیک باید سه هدف اساسی مد نظر باشد: مواد غذایی باید به فراوانی فراهم شود؛ سپاه باید منظم و درستکار باشد و اعتماد مردم به حکومت باید کامل باشد. اندیشه کنفوسیوس اندیشه‌ای انسان محور است. وی اولین گام برای شناخت و کشف اصول و مبانی سیاست را شناخت و تحلیل انسان می‌داند و هدف وی رستگاری انسان است و معتقد است که همه چیز تا زمانی وجود دارد که با انسان هماهنگی داشته باشد و انسان ذاتا و فطرتا دارای سرشت پاکی است که در معرض فساد و انحراف قرار می‌گیرد و جوهر وجودی انسان ریشه در تاریخ دارد؛ بنابراین این تاریخ است که مشخص کننده اصل و بدل انسان می‌باشد؛ لذا بنابر باورهای وی بایستی تاریخ را خوب شناخت تا عوامل فساد را کشف نمود. منتخبات (مکالمات) کنفوسیوس و منسیوس ، چهار اثری‌اند که حدود قرن یازدهم میلادی در زمان سلسه سانگ مجموعه‌ای را تشکیل دادند و چهار کتاب خوانده شدند.
برتراند راسل: قدم اول [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
دیو رابینسون
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Icon Books,
چکیده :
کتاب حاضر، قدم اولي است براي آشنايي با ميراث علمي و نيز زندگي پرتلاطم فردي که مطمئن بود بشر مي‌تواند جهاني بسازد عاري از نفرت، طمع و حسادت. «برتراند راسل» مسير فلسفه غرب را براي ابد تغيير داد. او پيشگام تحليل منطقي بود و به شيوه سرسختانه‌اي از تجربه‌گرايي دفاع مي‌کرد. راسل با مسائل دشواري همچون چگونگي کارکرد ذهن، شيوه تجربه کردن جهان پيرامون، ذات واقعي معناي کلمات و جملات دست‌وپنجه نرم کرد.
زندگی‌نامه کانت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
مانفرد کوئن
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
New York;Germany: Cambridge University Press ,
چکیده :
This is the first full-length biography in more than fifty years of Immanuel Kant, one of the giants among the pantheon of Western philosophers, and one of the most powerful and influential in contemporary philosophy. Taking account of the most recent scholarship, Manfred Kuehn allows the reader to follow the same journey that Kant himself took in emerging as a central figure in modern philosophy. Manfred Kuehn was formerly Professor of Philosophy at Purdue University. A specialist on German philosophy of the period, he is the author of numerous articles and papers on Immanuel Kant.
دکارت: قدم اول [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
دیو رابینسون
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Icon Books,
چکیده :
مطالعه کتاب حاضر، قدم اولي است در جهاني که دکارت از منظر جايگاه انسان مورد پرسش قرار مي‌داد و همچنين روايت روشني است از سهم دکارت در علوم مدرن،‌ رياضيات و فلسفه علم.
بررسی زبان‌شناختی استعاره‌های «غم و شادی» در ترجمه فارسی نهج‌البلاغه: رویکرد نظریه معاصر استعاره (چارچوب‌شناختی)
نویسنده:
سید رضا برزگر ، محمدحسین شرف زاده ، آمنه زارع ، اسماعیل جدیدی خیرآبادی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظریه معاصر استعاره بر این باور است که نظام درک و دریافت انسان اصولاً بر پایه استعاره بنا شده است و استعاره به طور کاملاً غیرارادی با زندگی روزمرۀ انسان درآمیخته و جزئی از زندگی انسان به حساب می‌آید. بر طبق این نظریه، استعاره‌ها نه تنها یک کارکرد زبانی محض که ابزاری اساسی برای درک امور انتزاعی و غیرملموس در ذهن بشر هستند و حوزه کار و نفوذ آنها نه در سطح واژگان که در عمق معنا و مفاهیم است. از آن جا که بخش از ساختار زبان متون دینی از جمله نهج‌البلاغه، حاوی استعاره است و استعاره‌های این متن مذهبی، بسیار فراتر از استعاره‌های زبانی و ادبی هستند، سعی شد تا در این پژوهش با هدف بررسی استعاره‌های مفهومی در دو حوزه انتزاعی«غم» و «شادی» تحقیقی زبان‌شناختی انجام شود. لذا با بررسی نهج-البلاغه و ترجمه آن، واژه‌ها و عبارات مربوط به حوزه غم، شادی و مشتقات آنها یافت شد و مطالعه بر روی مواردی که حاوی استعاره‌ی مفهومی هستند انجام شد. با استفاده از نظریه لیکاف و جانسون (1980) این استعاره‌ها تبیین و تشریح شد و نام‌نگاشت‌های غم شیء است، غم ماده سیال است، غم ماده خوراکی است، غم لباس است، غم ماده‌ است، غم ماده مخرب است، غم میوه است، غم ماده خوراکی است و نیز نام‌نگاشت‌های شادی شیء است و شادی موجودی زنده است، به دست آمد. در مجموع دید بهتر و روشن‌تری از نگاه نهج‌البلاغه به دو مقوله غم و شادی با پی‌بردن به استعاره‌های مفهومی مورد استفاده برای آنها، به دست آمد.
صفحات :
از صفحه 41 تا 62
دیدگاههایی از زندگی واقعی: سخنرانی‌های آغازین گورجیف
نویسنده:
گیورگس‌ ایوانوویچ گرجیف؛ ترجمه: رویا منجم
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: علم,
چکیده :
ین کتاب اولین بار در سال 1973 منتشر شد و خود را به عنوان منبعی معتبر برای علاقه مندان به ایده های گورجیف و رویکرد او به کار عملی روی خود تثبیت کرد. تغییرات بزرگی در ربع قرن پس از مرگ جورج ایوانوویچ گورجیف رخ داده است، با این حال بسیاری از رازهایی که او را در طول زندگی اش احاطه کرده بود، باقی مانده است. این کتاب تقاضا برای "شنیدن" صدای واقعی و دستورالعمل های مستقیم او را برآورده می کند. - در قالب گفتگو بین گورجیف و شاگردانش. اینکه اصلا سخنرانی ها وجود دارد به خاطر چند دانش آموز است که - با قدرت حافظه حیرت انگیز و در بیشتر موارد کاملا بدون اطلاع گورجیف - توانسته اند آنچه را که پس از آن شنیده بودند، چه در دوران پرتنش و دشوار دوران خود، بنویسند. فرار از روسیه انقلابی، یا در موسسه توسعه هماهنگ انسان در نزدیکی پاریس، یا در هنگام بازدید از دانش آموزان آمریکایی در نیویورک و جاهای دیگر. بعد از سخنرانی‌های سال‌های 1917-1933، شرح گفت‌وگو با گورجیف به نام «نگاه‌های اجمالی حقیقت» که توسط یکی از دانش‌آموزان مسکو در سال 1914 نوشته شده و کلمات قصار گورجیف که قبلا بر روی دیوارهای خانه مطالعه در موسسه حک شده بود آمده که کتاب را پایان می دهد.
معجم الأحاديث المعتبرة المجلد 2
نویسنده:
الشيخ محمد آصف المحسني
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 316604