جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317567
لسا‌ن‌ الواعظین‌
نویسنده:
شفیعی‌، محمدولی‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
تعبیر از اراده با اشاره در فقه اسلامی
نویسنده:
ضیایی محمدعادل, یزدان پرست یونس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
اراده، اساس عقود و تصرفات به شمار می آید، به گونه ای که بدون آن نمی توان بر هیچ عقد و تصرفی آثار شرعی و حقوقی مترتب کرد. اراده، امری است پوشیده که مکان آن قلب است و کشف آن نیازمند نوعی اظهار؛ که اشاره یکی از آنهاست. اشاره همچون وسایل دیگر تعبیر از اراده، یعنی لفظ، کتابت، فعل و سکوت دارای احکامی است. به طور کلی اشاره یا در شخص لال مادرزاد مطرح است که اشاره وی بنا بر ضرورت تعبیر کننده اراده است، مگر اینکه قادر به نوشتن باشد که در این حالت کتابت بر اشاره ارجحیت دارد و یا اشاره در مورد شخص لال عارضی (غیرمادرزاد) محل بحث است که اشاره وی بنا بر دفع حرج و ضرر، ملاک تنفیذ است و احتمال رفع لال بودن وی در آینده هیچ تاثیری در حکم ندارد و یا اشاره از شخص ناطق حاصل می شود که در این حالت هم تعبیر به اراده می گردد، زیرا عرف حاضر در تعاملات مردم در مجالس قانونگذاری یا بازارهای بورس و غیره بیانگر تعبیر از اراده است. در همه موارد، اشاره باید مفهم و واضح باشد.
صفحات :
از صفحه 61 تا 75
نقش اعتقاد دینی در تحقق جرم و تعیین مجازات از منظر فقه اهل‌بیت (ع)، فقه حنفی و حقوق موضوعه افغانستان
نویسنده:
نویسنده:محمد طاهر اقبالی؛ استاد راهنما:عادل ساریخانی؛ استاد مشاور :محمدعلی جورکویه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
دیربازی است که بررسی موضوع ضرورت دخالت دین در زندگی اجتماعی بشر، یکی از مباحث دین‌شناختی تلقی شده است. در این میان یکی از مهم‌ترین مصادیق مداخله اسلام در زندگی انسان‌ها، ضرورت دخالت دین در فرآیند جرم‌انگاری و تعیین مجازات در نظام‌های کیفری بوده‌است؛ زیرا که اسلام براساس ویژگی‌های ذاتی خود مانند جامعیت ، جاودانگی، خاتمیت، هدف متعالی و جهانی بودن ضرورت دارد که در نظام کیفری دخالت کند. ازهمین‌رو، مسئله اصلی این رساله اثبات ضرورت دخالت باورهای اسلامی به لحاظ معرفت شناختی، هستی شناختی و انسان شناختی، در جرم‌انگاری و تعیین مجازات است. فرضیه رساله حاضر نیز این است که دخالت دین به لحاظ تئوری و عینی در جرم‌انگاری و تعیین کیفر ضرورت داشته است. ضرورت دخالت دین در جرم‌انگاری‌ها و در تعیین کیفرها درنظام کیفری اسلام به دو صورت رخ‌داده است؛ یکی به لحاظ مبنای معرفت‌شناختی، هستی‌شناسی و انسان‌شناختی؛ بدین معنا، که در منظومه‌ی جزایی اسلام، جرم‌انگاری‌ها و تعیین مجازات‌ها، مبتنی برنوع تلقی ویژه مباحث معرفت‌شناسانه، هستی‌شناسانه و انسان شناسانه‌ی دینی است. همین امر موجب شده است که در مباحث معرفتی، در کنار روش‌های عقلی، عرفانی، روش وحیانی نیز به‌عنوان سلطان روش‌ها پذیرفته ‌شده است. همچنین در موضوع هستی شناختی، هستی‌شناسی دینی مطرح گردیده که به جهان‌بینی فراطبیعی اعتقاد یافته است. در انسان‌ ‌شناسی نیز به انسان‌شناختی اسلامی باورمند است که انسان خلیفۀالله تلقی شده‌است. و دیگر به لحاظ مصداقی و موردی، بدین بیان که گزاره‌های دینی به‌طور عملیاتی شده در جرایم حدی به معنای اعم (حدود، قصاص، دیات) و نیز در جرایم تعزیری به جرم‌انگاری پرداخته و برای مرتکبین آن جرایم بر اساس مبانی معرفت‌شناختی، هستی‌شناختی و انسان‌‌ ‌شناحتی دینی، مجازات‌ها معین ‌شده‌اند. البته براساس تفسیر متفاوت از آموزه‌های مذهبی دربرخی از شرایط تاریخی مانند عصرغیبت، میان فقهای امامیه در اجرای مجازات‌های حدی اختلاف ‌نظر وجود داشته که اکثریت فقیهان امامیه اجرای کیفرها را در زمان غیبت پذیرفته و برای اثبات آن به ادله عقلی و نقلی تمسک جسته‌اند.گروه دیگر نیز از میان متفکران مسلمان در طی سال‌های اخیر به دلیل ارتباط با پیشرفت‌های صنعتی‌جوامع غربی و اثرپذیری از آن‌ها، به حیث دیدگاه مخالف ضرورت دخالت دین در نظام کیفری و جرم‌انگاری جرایم حدی و تعزیری و تعیین مجازات برای آن‌ها و اجرای کیفرها در شرایط کنونی بوده که از آن به‌عنوان چالش برون دینی یادشده است. این چالش، برخی نظری و برخی دیگر عملی است که هر دو بخش به ‌نقد گرفته‌شده است. به همین دلیل برآیند نوآورانۀ رساله، این است که ضرورت دخالت دین به لحاظ معرفت‌شناختی، هستی‌شناختی و انسان‌شناختی در جرم‌انگاری و تعیین مجازات به خوبی اثبات شده و نمونه عینی آن جرم‌انگاری جرایم حدی و تعزیری و تعیین مجازات و اجرای آن‌ها در همه اعصار تلقی شده‌ است.
مواقف ابي طالب (ع)  عقائدية أم عاطفية
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
چکیده :
‫حضرت ابي طالب عموي پيامبر (ص) و پدر امام علي (ع) است که نقش مؤثري در دفاع از دعوت پيامبر و گسترش اسلام داشته است؛ اما گروهي سعي در تضعيف شخصيت وي و مشرک بودن او دارند. نويسنده در اين نوشتار به دفاع از شخصيت ابوطالب (ع) و اسلام و ايمان و عقيده راسخ ايشان به پيامبر اسلام (ص) پرداخته و برخي از شبهات و ترديدها در شخصيت ايشان را مطرح و پاسخ داده است؛ از جمله وي برخي از مطالب انحرافي بعضي از علماي اهل سنت در مورد شخصيت ابوطالب و مشرک خواندن ايشان را مغرضانه و غير عالمانه مي‌داند. اين پژوهش در پنج فصل به تبيين ابعاد شخصيت و ايمان و اعتقادات ايشان و احترام ويژه پيامبر اسلام (ص) به وي پرداخته است. شناخت موقعيت جغرافيايي و اوضاع فرهنگي، اجتماعي و اخلاقي و فکري شبه جزيره عربستان در ابتداي اسلام از لوازم شناخت شخصيت ابوطالب است که در فصل اول به آن پرداخته شده و در ادامه آن، نقش بني‌هاشم در تنظيم مسايل اجتماعي و فرهنگي اعراب آن زمان تبيين گرديده است. در فصل دوم، نويسنده به معرفي سيره و شخصيت ابوطالب و نقش ممتاز وي در ميان قريش و نفوذ اجتماعي و شخصيت وي در ميان اعراب آن زمان پرداخته است. به اعتقاد وي، ابوطالب و اجداد وي به دين ابراهيم (ع) (دين حنيف) ايمان داشتند، از اين روي سعي کرده موحد بودن ابوطالب و اجداد او را قبل از بعثت پيامبر اکرم (ص) و ايمان کامل او را پس از بعثت به پيامبر اسلام (ص) اثبات کند. در فصل سوم نيز با اشاره به برخي از عملکردها و گفتارهاي ابوطالب در طول حيات خويش، ايمان راسخ او به تمام تعاليمي که پيامبر اکرم (ص) از سوي خداوند آورده بود اشاره کرده و از شخصيت ايماني ايشان دفاع مي‌کند. در اين راستا براي تأييد ديدگاه خود، آراي علماي شيعه و اهل سنت را در خصوص شخصيت ابوطالب نقل مي‌نمايد. فصل پنجم به بيان شواهدي براي تأييد ايمان ابوطالب اختصاص مي‌يابد؛ از جمله احترام خاص پيامبر اسلام (ص) به ابوطالب و شرکت در تشييع جنازه ايشان، کفن و دفن وي، دعا کردن در حق وي و وجود برخي از اشعار و سخنان علماي بزرگ اسلامي در حق وي. نويسنده در پايان با عنايت به اين شواهد، مي‌کوشد شبهات و خرافاتي که در مورد عدم ايمان ابوطالب و ارائه تصويري منفي از شخصيت ايشان مطرح شده پاسخ دهد.
مطالعهء روابط انسانی (با تأکید بر انگیزش) د رمرا کز آمو زشی
نویسنده:
ابوالفضل سهرابی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هر چه بر عمر مدیریت افزوده می شود توجه به عامل انسان به عنوان سرمایه فکری بیش تر مورد توجه سازمان ها و دولت مردان ترار میگیرد و با وجود تأکید برخی از استراتژی های افزایش بهره وری بر استفاده از تکنولوژی جدید و سرمایه، مدیران منابع انسانی می کوشند از طریق تغییر در روابط کارکنان به افزایش بهره وری دست یابند. اما به رغم اصرار مکاتب مدیریت، مدیران و دولت مردان بر اهمیت بخشیدن به نیروی کار، مشکلاتی در سازمان ها ظاهر می شود که می تواند بر بهره وری کارکنان اثرات منفی بگذارد و در نتیجه کارایی سازمان را کاهش دهد. تحقیق حاضر با مطالعه میدانی در زمینه روابط انسانی مبتنی بر انگیزش در مراکز آموزشی (به طور خاص، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کوشیده است بخشی از این مشکلات را مورد توجه قرار داده و راه حل هایی برای آنها بیابد. از نتایج این تحقیق بر می آید که چنان چه سازمان های آموزشی بخواهند از سرمایه فکری خود استفاده بهینه نمایند باید روابط انسانی مبتنی بر انگیزش که رفع نیاز کارکنان از طریق پاداش و جبران خدمات میتوانددر آن تاثیر بسزایی داشته باشد) را بهبود بخشیده و زمینه رشد بهره وری را فراهم و از تعارض جلوگیری نمایداین مقاله در دو بخش تهیه گردیده که در بخش اول مطالعات نظری در مورد انگیزش و در بخش دوم فرایند تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است
اصول دین و فروع دین : تعلیم واجبات برای همگان در مکتب اهل بیت علیهم‌السلام
نویسنده:
مولف محمداسحاق فیاض.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: پیام کتاب,
شمس ولایت: زندگانی علی‌بن موسی‌الرضا علیه‌السلام امام هشتم...
نویسنده:
مولف محمد‌تقی مقدم.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
مشهد: محمد‌تقی مقدم‏‫,
فدک، نماد مظلومیّت اهل بیت(علیهم السلام)
نویسنده:
محمدتقی رهبر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
ت‍ام‍لات‌ ک‍لام‍ی‌ و م‍س‍ائ‍ل‌ روز
نویسنده:
ن‍وش‍ت‍ه‌ اح‍م‍د ب‍ه‍ش‍ت‍ی‌؛ وی‍راس‍ت‍اری و م‍ق‍دم‍ه‌ س‍ع‍ی‍د ب‍ه‍ش‍ت‍ی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: اطلاع‍ات‌‏‫,
Babylonische Suhnriten, bosonders mit Rucksicht auf Priester und Busser‬
نویسنده:
‎Untersucht von Walther Schrank‬
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‎Leipzig‬: ‎Zentralantiquariat der DDR‬,
  • تعداد رکورد ها : 317567