جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 111
استدلال عقلی بر اثبات خدا در کلام امیرالمؤمنین
نویسنده:
نویسنده:فاطمه حسینی؛ استاد راهنما:سیدمحمد مظفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
اثبات وجود خداوند به عنوان اساسی ترین مساله اعتقادی و معرفتی همواره مورد توجه دانشمندان علوم انسانی بوده است. زیرا پاسخ به این سؤال که آیا خدایی به عنوان آفریدگار و صاحب اختیار جهان هستی وجود دارد یا خیر؟ در تمام شئون زندگی انسان ها از قیبل باورها، انتخاب ها و عملکردها تاثیر مستقیم و بسزایی دارد. پژوهش پیش رو با عنوان استدلال عقلی بر اثبات خدا در کلام امیرالمؤمنین ، در پی اثبات ذات باری تعالی با تکیه بر کلام مولاامیرالمؤمنین حضرت علی  می‌باشد. چرا که ایشان اولین و بزرگترین دانشمند جهان اسلام پس وجود مبارک پیامبراکرم  می‌باشد. لذا بیانات و سخنان ایشان همواره روشن کننده راه حق و حقیت خواهد بود. حضرت امیرالمؤمنین علی این معارف را در کلاس درس و یا به قصد تالیف کتاب منطقی، کلامی و یا فلسفی نفرموده است، بلکه غالبا در حال خطابه و سخنرانی به انتقال مفاهیم دینی از جمله خداشناسی همت گماشته است. بنابراین براهین نقل شده از ایشان بصورت ساختار منطقی و فلسفی امروزه نیست. اما در عین حال حضرت امیرالمؤمنین در پی اثبات ذات باری تعالی به صورت مستقیم به ده برهان اشاره نموده است. که عبارت اند از: برهان صدیقین، برهان فطرت، برهان امکان و وجوب، برهان نظم، برهان حدوث، برهان علیت، برهان حرکت، برهان معقولیت، برهان فسخ عزائم، برهان معجزه. همچنین ایشان با استدلال بر اقسام صفات خداوند، بطور غیر مستقیم، عقل ها را بر وجود موصوف و ذات حضرت حق رهنمون نموده است.
بررسی انتقادات ابن رشد بر ابن سینا در مباحث الهیات بالمعنی الاخص
نویسنده:
علی علم الهدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
چکیده :
ابن رشد انتقاداتی را بر ابن سینا در مساله اثبات واجب الوجود و تقسیم وجوب به وجوب بالذات و بالغیر و علم باری تعالی و عدم جسمانیت وی و معجزه انبیا مطرح می کند. عمده نقد وی در دو مساله خلاصه می شود: یکی آنکه سخنان شیخ از ابداعات وی است و ریشه در آثار ارسطو ندارد و دوم اینکه شیخ دچار تهافت گویی و تناقض بوده است. البته از آنجا که مباحث الهیات بالمعنی الاخص سابقه ای تحت همین مفهوم در آثار ارسطو نداشته و اصولا این مباحث بیشتر مبتنی بر خلاقیت و ابتکار فیلسوفان مسلمان است، لذا مجالی است که در آن تمایزها و تفاوت های دیدگاه های فلسفی حکیمان مسلمان با اندیشه ارسطویی مشخص می شود و بررسی انتقادات ابن رشد بر ابن سینا در این حوزه برای مشخص کردن تمایزات مذکور جایگاه ویژه ای دارد.
صفحات :
از صفحه 137 تا 149
علم طبیعی و علم الهی
نویسنده:
ابونصر فارابی؛ ترجمه: حسین خدیو جم
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی , فصل کتاب
منابع دیجیتالی :
سخنرانی جایگاه الهیات نزد ارسطو و ابن سینا
سخنران:
حامد روشنی راد
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
سخنرانی تئولوژی‌مداری و ایمان انحصاری
سخنران:
بیژن عبدالکریمی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چه رابطه‌ای میان تئولوژی‌محوری و‌ ایمان انحصاری به یک دین خاص و یگانه وجود دارد؟ پاسخ به پرسش‌های اعضای گروه تلگرامی «گفتگوی الاهیدانان» ، برگزار شده در نشست‌های مجازی گروه تلگرام دکتر بیژن عبدالکریمی.
انسان‌شناسی و الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Douglas Davies (داگلاس دیویس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Berg Publishers ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: انسان شناسی و الهیات مسیحی به طور سنتی دین را به روش های کاملاً متفاوتی تفسیر کرده اند و اغلب به عنوان دشمنی با یکدیگر تصور می شوند. در واقع، یک نگرانی اساسی برای تجربه انسانی در قلب هر دو رشته نهفته است. این کتاب ابداعی نگاهی تازه به مضامین کلیدی انسان‌شناسی و الهیاتی دارد و پیچیدگی‌های تأثیر متقابل آنها را در طول تاریخ و زمان حال بررسی می‌کند. فداکاری، تجسم، آیین، تجسم، نمادگرایی، هدیه و قدرت همه به گونه‌ای مرتبط هستند که بر رفتار و باورهای دینی نور جدیدی می‌تابانند. تجزیه و تحلیل دقیق مناسک اساسی مسیحی نشان می دهد که چگونه آنها به تولید معنای عاطفی و الهام بخشیدن به ایده های فلسفی کمک می کنند، و نشان می دهد که چگونه بدن به عنوان وسیله ای برای باورهای مذهبی عمل می کند. دیویس از طریق بررسی این مسائل و موارد دیگر نشان می دهد که چگونه مناسک مذهبی به مردم کمک می کند تا از نظر هویت خود ایمن شوند. این هجوم قابل دسترس به قلمرو جدید برای انسان شناسان، الهی دانان، یا هر کسی که به دین علاقه دارد و به دنبال تفسیرهای جدیدی از موضوعات آشنا است، خواندنی ضروری است.
جستارهایی در باب شخصیت فلسفی امام علی (ع)
نویسنده:
مسعود امید
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
پرسش از شخصیت فلسفی علی بن ابی طالب (ع) هم بجهت کشف جنبه ای از ابعاد وجودی آن بزرگوار و هم به سبب اهمیت دیدگاه های آن حضرت و هم به علت شأن پر اهمیت فلسفه و حکمت و جایگاه آن در دانش بشری، پرسشی بواقع با اهمیت و در خور توجه می باشد. این نوشتار در صدد گشودن باب جستارهایی چند در حول و حوش شخصیت فلسفی امام علی (ع) و ارائه تاملاتی در باب جنبه های متعدد آن است. امید آنکه بتواند نکاتی را در باب حکمت علوی و بلندای شخصیت و اندیشه فلسفی امام علی (ع) عرضه نماید.
صفحات :
از صفحه 3 تا 32
  • تعداد رکورد ها : 111