جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318305
تبیین الگوی تعامل تبلیغی معاونت تبلیغ حوزهای علیمه با رسانه ملی براساس اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب
نویسنده:
فضل الله شریفی ، محسن منطقی ، سیدحسین شرف الدین ، حسن خجسته
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
با وقوع انقلاب اسلامی، روحانیت نقش خود را در حدوث انقلاب بسیار برجسته و متمایز نشان داد؛ اما بعد از انقلاب، بررسی سازوکارهای تعامل مطلوب حوزة علمیه با سازمان ها، ازجمله رسانه ملی آنچنان که شایسته بوده، به صورت جدی مدنظر واقع نشده است. روحانیان به صورت انفرادی با رسانه ملی تعامل داشته اند، ولی این تعامل سازمان یافته نبوده و به همین سبب، مشکلاتی را به وجود آورده است. این پژوهش به دنبال تبیین الگوی تعامل رسانه ملی با معاونت تبلیغ حوزه های علمیه از منظر رهبر معظم انقلاب است. جهت گیری پژوهش حاضر کاربردی است و در زمره پژوهش های «کیفی» قرار دارد و از میان انواع راهبردهای پژوهش کیفی، راهبرد «نظریه پردازی داده بنیاد نظام مند» را انتخاب کرده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد ارتباط سازمانی میان رسانه ملی و حوزة علمیه مقوله ای محوری است و جلوگیری از ورود کارشناسان دینی کم سواد یکی از عوامل علّی؛ نهادینه سازی ایمان کارکنان رسانه ملی جزو عوامل زمینه ای؛ فقدان تعامل فکری گروهی یکی از عوامل مداخله گر؛ و سیاست گذاری آموزشی، تبلیغی، فرهنگی راهبردی تعاملی است که منجر به پیامدهایی، از جمله تبیین حقیقت دین همراه با هنر می گردد.
صفحات :
از صفحه 47 تا 66
شوپنهاور و نیچه
نویسنده:
گئورگ زیمل؛ ترجمه: شهناز مسمی پرست
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: علم,
چکیده :
کتاب شوپنهاور و نیچه خوانشی مدرن از متون فلسفی، دو استاد آلمانی فلسفه است که در اینجا توسط فیلسوف بزرگ گئورگ زیمل ارائه شده است. این کتاب توسط شهناز مسمی پرست به فارسی برگردانده شده و نشر "علم" نیز آن را منتشر کرده است. این کتاب درواقع ترکیبی فوق‌العاده خوب از شرح و تفسیر در مورد فلسفه‌های شوپنهاور و نیچه به حساب می آید . اگرچه بیشتر متن به شوپنهاور اختصاص دارد، بخش‌های کوتاه‌تر درباره نیچه شاید هوشمندانه‌ترین تعابیری را داشته باشد که تا به حال درباره مضامین نیچه‌ای «اشراف» و «بازگشت ابدی» ارائه شده است. گئورگ زیمل جامعه‌شناس، فیلسوف و منتقد آلمانی بود. او در حوزه جامعه شناسی بسیار تأثیرگذار بود. زیمل یکی از اولین نسل جامعه شناسان آلمانی بود: رویکرد نئوکانتی او پایه های ضد پوزیتیویسم جامعه شناختی را پایه گذاری کرد، با این پرسش که جامعه چیست؟ - که مستقیما به چیستی طبیعت کانت اشاره می کند؟ از نظر زیمل، فرهنگ به «تزکیه افراد از طریق عاملیت شکل‌های بیرونی که در طول تاریخ عینیت یافته‌اند» اطلاق می‌شود. رابطه، که در آن فرم به محتوا تبدیل می شود و بالعکس وابسته به زمینه است. از این نظر، زیمل پیشرو سبک های استدلال ساختارگرایانه در علوم اجتماعی بود. با کار خود در کلان شهر، زیمل همچنین پیشرو جامعه شناسی شهری، تعامل گرایی نمادین، و تحلیل شبکه های اجتماعی خواهد بود.
فلسفه شرق (شرق آسیا) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
مل تامپسون
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Contemporary Books,
فلسفه شرق (شرق آسیا)
نویسنده:
مل تامپسون؛ ترجمه: سنودا عباسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سومر نشر,
خواست ناممکن
نویسنده:
اسلاوی ژیژک؛ ترجمه: کامران برادران
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: حکمت کلمه,
چکیده :
اسلاوی ژیژک در این کتاب ( کتاب خواست ناممکن ) بی نظیر و به موقع به این پرسش ها می پردازد. این کتاب بر اساس مصاحبه‌های زنده، ژیژک را در بهترین حالت خود به تصویر می‌کشد و موضوعاتی مانند قیام‌های بهار عربی، بحران مالی جهانی، پوپولیسم در آمریکای لاتین، ظهور چین و حتی معمای کره شمالی را روشن می‌کند. ژیژک با تحلیل های خود از فیلم های هالیوود، گزارش های پلیس ونزوئلا، داستان های جنایی سوئدی و بسیاری موارد دیگر، خوانندگان را خیره می کند. هر جا که گفتگو بچرخد، ذهن پرانرژی او افق های غیرمنتظره را روشن می کند. ژیژک ضمن تجزیه و تحلیل شرایط کنونی، احتمالات تغییر را نیز بررسی می کند. برای چه جامعه ای ارزش تلاش کردن را دارد؟ چرا تصور ترتیبات اجتماعی و سیاسی جایگزین دشوار است؟ مبانی امید چیست؟ ژیژک می‌گوید که یک وظیفه کلیدی در دوران پرمشکل ما این است که جرأت کنیم سوالات اساسی بپرسیم: باید از نو تأمل کنیم و نظریه‌پردازی کنیم و همیشه آماده بازاندیشی و بازتعریف محدودیت‌های ممکن باشیم. این گفتگوهای اصیل و متقاعد کننده مقدمه ای جذاب و قابل دسترس برای یکی از مهم ترین متفکران زمان ما ارائه می دهد.
جرمی بنتام: فیلسوف لذت‌ گرایی
نویسنده:
پیرز‌ نوریس ترنر ... [و دیگران]؛ ترجمه: امید یعقوب زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پارسیک,
چکیده :
جرمی بنتام که اهمیتی انکارنشدنی در تاریخ اندیشه و فلسفه داشته، موضوع کتاب حاضر است. برخی گفتنه‌اند یکی از دلایل کم‌پرداختن به این شخص در ایران را باید کم‌توجهی متفکران ایرانی نسبت به فلسفه و اندیشهٔ انگلیسی در مقایسه با فلسفهٔ قاره‌ای به‌ویژه فلاسفهٔ آلمانی، فرانسوی و روسیه‌ای دانست. نویسنده‌های کتاب حاضر بر این باورند که بررسی آرای جرمی بنتام از اهمیت بسیاری برخوردار است و برای ادعای خود شواهدی ارائه کرده‌اند. شاید نتوان جرمی بنتام را در ردیف فلاسفهٔ بزرگی چون مارکس، هابز، لاک، دکارت، هگل و هایدگر قرار داد، اما به‌عنوان متفکری که اندیشه‌هایش تأثیرات بسیاری در روند تحولات تاریخی پس از خود داشته است، می‌توان او را یکی از تأثیرگذارترین متفکران و فلاسفهٔ قرن‌های جدید دانست. جرمی بنتام (Jeremy Bentham) (۱۷۴۸ - ۱۸۳۲) فیلسوف، اقتصاددان، حقوقدان و اصلاح‌گر اجتماعی انگلیسی بود. او به‌عنوان بنیان‌گذار سودمندگرایی مدرن شناخته می‌شود. راه‌حلی که بنتام ارائه کرد منجر به شکل‌گیری جنبشی سیاسی شد که به بنتامیست‌ها، سودمندگرایان یا رادیکال‌های فلسفی موسوم است و در پی انجام اصلاحات اجتماعی و قانونی مطابق با آرای بنتام برآمده است. جرمی بنتام و طرفدارانش تغییرات روشنفکرانه‌ای را درمورد قوانین رفتار با حیوانات، دارایی‌ها، مالیات، همجنس‌گرایی، فقر، حق رأی و بسیاری قوانین دیگر پیشنهاد کردند. بسیاری از این پیشنهادها در لایحهٔ اصلاحات سال ۱۸۳۲ میلادی به قانون تبدیل شد.
بررسی مؤلفه‌های «هوش سازمانی» حوزة علمیة قم در مدیریت بحران کرونا
نویسنده:
ابوالفضل ماندگار قلندری ،محسن منطقی ،محمد حسن زمانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شروع بحران جهانی کرونا با ابعاد گوناگون و نحوه مواجهه دولت ها و سازمان ها با این پدیده بحرانی غافلگیرکننده، به میدانی برای آزمون کارآمدی سبک مدیریت در این بحران تبدیل شد. عملکرد حوزة علمیه در شرایط ملتهب حاکم بر جامعه که از سوی جریان معارض با حاکمیت اسلام و انقلاب، متهم به شروع و شیوع این بیماری شده بود، مبتنی بر شناخت صحنه جنگ ترکیبی و ادراکی پیچیده در مدیریت بحران است. پژوهش حاضر با روش «پدیدارشناسی توصیفی» به دنبال شناسایی تأثیر مؤلفه های هوش سازمانی حوزة علمیه در مدیریت بحران کروناست. برای اندازه گیری هوش سازمانی از الگوی «هفت بعدی» آلبرخت، و برای مدیریت بحران الگوی چهارمرحله ای «بحران» مبنا قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که رابطه معناداری بین هوش سازمانی حوزه علمیه و مدیریت بحران کرونا وجود دارد. علاوه بر این، هوش سازمانی مطابق بررسی های حاصل از روش های آمیخته، از مؤلفه هایی به ترتیب اولویتی ذیل برخوردار است: سرنوشت مشترک، جرئت و شهامت، بینش راهبردی، اتحاد و توافق، فشار عملکرد، کاربرد دانش، تمایل به تغییر. اضافه بر هفت مؤلفه رصد شده، «معنویت» نیز فرا مؤلفه مهم هوش سازمانی حوزة علمیه در مدیریت بحران کرونا بوده است.
صفحات :
از صفحه 83 تا 104
حکمت یوگا: یوگا دارشان
نویسنده:
سوامی نیرانجان‌آناندا ساراسواتی؛ ترجمه: فرهاد صدارت
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سورا,
چکیده :
کتاب حکمت یوگا، یوگا دارشان، یکی از برجسته ترین آثار سوامی نیرانجاناندا ساراسواتی از مجموعه کتاب های یوگای مدرسه‌ی یوگای بیهار است. این کتاب از فلسفه یوگا آغاز می شود و در نهایت با جنبه های عملی یوگادارشانا پایان می پذیرد. سوامی نیرانجاناندا ساراسواتی در این کتاب مجموعه مطالب متنوعی در زمینه دانش یوگا را به صورت جمع بندی شده و مفید در اختیار علاقمندان به این دانش قرار می دهد.
اسطوره هگل و روش آن (نقدی بر مدعیات کارل پوپر)
نویسنده:
وال‍ت‍ر آرن‍ول‍د ک‍اف‍م‍ن‌؛ ترجمه: بهنام جودی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: قصیده سرا,
چکیده :
فلسفه‏ ی هگل پس از گذشت نزدیک به دو سده از مرگ فیلسوف همچنان مخاطبان خود را دارد و مخاطبانی جدید نیز می ‏یابد. طی این دو سده، در هر دوره از تحول تاریخی ـ فکری اروپا، فلسفه‏ ی هگل نیز با خوانش ‏ها و تفاسیری گوناگون و متعارض همراه شده است. یکی از پر مناقشه‏ ترین و بحث ‏برانگیزترین این دوره ‏ها، اواسط سده ‏ی بیستم بود که تحت تاثیر فاشیسم و بلوک‏ بندی شرق و غرب، اندیشه ‏ی هگل محل مناقشه‏ های بسیار داغ و جدی شد. انتشار کتاب کارل پوپر تحت عنوان جامعه ‏ی باز و دشمنان آن، مطابق مدعای پوپر، حمله ‏ای اساسی به متفکران توتالیتر در سنت فکری غربی بود. هگل یکی از فیلسوفانی بود که پوپر فصلی جداگانه برای حمله به او اختصاص داده بود و عملاً هگل را «نیایِ» نازیسم معرفی می‏کرد. والتر کافمان یکی از برجسته‏ ترین متخصصان فلسفه‏ ی آلمانی پاسخی مستدل و مستند به مدعیات پوپر داد و با دقتی مثال زدنی نشان داد «هرچند نفرت پوپر از توتالیترینیسم موتیف اصلی و انگیزاننده ‏ی نگارش کتاب اوست، متأسفانه روش پوپر مشابه «پژوهشگران» توتالیترین است.» ازهمین رو، کافمان با دقتی مثال زدنی نشان می‏ دهد که پوپر در خوانش اندیشه‏ ی هگل تا چه اندازه به خطا رفته است. کتابی که در دست دارید همان نقد کافمان بر مدعیات پوپر است.
طریقت: آموزه‌های فیلسوفان چینی در باب زندگی نیک
نویسنده:
مایکل پیوئت، کریستین گراس لو؛ ترجمه: حمیدرضا رفیعی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مان کتاب,
چکیده :
اولین کتاب در گونه خود، طریقت آموزه‌ های فیلسوفان چینی در باب زندگی نیک از کار فیلسوفان بزرگ اما عمدتا ناشناخته چینی استفاده می کند تا راهنمای عمیقی برای خوب زیستن ارائه دهد. با توضیح آنچه که این آموزه‌ها درباره موضوعاتی از تصمیم‌گیری تا روابط آشکار می‌کنند، برخی از عمیق‌ترین فرضیات ما را به چالش می‌کشد و ما را مجبور می‌کند تا بسیاری از ایده‌هایی را که به جامعه مدرن مربوط می‌شوند دوباره بیاموزیم. روشی که ما فکر می‌کنیم زندگی‌مان را می‌گذرانیم، آنگونه نیست که ما زندگی می‌کنیم. نویسندگان نشان می‌دهند که ما نه با یافتن خود و پیروی برده‌وارانه از یک نقشه بزرگ، آنطور که بسیاری از متفکران غربی می‌خواهند باور کنیم به خوبی زندگی می‌کنیم بلکه از طریق مسیری برای تزکیه نفس و تعامل با جهان زندگی بهتری خواهیم داشت. اعتقاد به خود واقعی تنها چیزی را که می توانیم با آن ایجار تغییر کنیم محدود می کند و تغییرات کوچک، از طرز فکر ما در مورد مشاغل گرفته تا نحوه صحبت با خانواده، می تواند تاثیرات قدرتمندی داشته باشد که مجموعه هایی از احتمالات جدید را باز کند. دوره پروفسور مایکل پوئت در فلسفه چینی هاروارد بسیار موفق بود. او در این کتاب با روزنامه‌نگار و نویسنده کریستین گراس لوه همکاری می‌کند تا برای اولین بار این حکمت بی‌زمان را برای همه در دسترس قرار دهد.
  • تعداد رکورد ها : 318305