جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2234
اهمیت مفهوم نقد «سکولار» ادوارد سعید در کارش درباره اسلام و مسئله فلسطین-اسرائیل [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Colleen Marie Keyes
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : پژوهش حاضر استدلال می‌کند که مفهوم مرکزی و عملکردی که آثار ادوارد سعید را متحد می‌کند، نقد «سکولار» است که او آن را به‌عنوان فعالیت و ابزار تعیین‌کننده روشنفکر انسان‌گرا تصور می‌کند. ما همچنین استدلال می‌کنیم که سعید رسالت اخلاقی روشنفکر در نقد «سکولار» را مبتنی بر درک سعید از «انسان‌گرایی» به‌عنوان تولید فکری با هدف تغییر واقعی در دنیای واقعی مبارزات انسانی برای عدالت جهانی و رهایی انسان از ظلم و ستم می‌داند. سعید در رابطه با حمایت خاص و همیشگی سعید از درک خاصی از اومانیسم، از لفاظی دینی-سکولار به عنوان سلاحی برای افشای و زیر سوال بردن واقعیت طعنه آمیز «مذهب بودن» آن افراد، جنبش ها و ایدئولوژی هایی استفاده می کند که اساس خود را به طور سرسختانه ادعا می کنند. "سکولار." در بدنه کلی تفسیر سعید، تلاش سعید برای بازیابی اومانیسم به عنوان یک عمل قابل استفاده برای رهایی انسان از سیستم های ظالمانه تا حد زیادی نادیده گرفته شده است. این امر عمدتاً به دلیل نادرست شناختن شرق‌شناسی به‌عنوان پروژه تعریف‌کننده سعید و در نتیجه فروکشیدن عناصر تعیین‌کننده به همان اندازه اگر نه مهم‌تر از شرق‌شناسی در آثار سعیدی است، به عنوان مثال. انتقاد «سکولار» این مطالعه نشان می‌دهد که ترفند دینی-سکولار، مفهوم سعید را از آنچه که نقد است و در یک اومانیسم بازسازی‌شده، «اومانیسم رهایی‌بخش» انجام می‌دهد، آن‌گونه که سریع مکدیسی به درستی آن را نامیده است، می‌رساند و نه آن‌طور که برخی از مفسران آن را دیده‌اند. بیان یک تحقیر متناقض از دین با یک موضع دفاعی همزمان در برابر اسلام. در این پایان نامه، لفاظی دینی-سکولار سعید به دلیل معنا، نقش آن در ایده انتقادی سعید، و اهمیت آن در تلاش سعید برای بازسازی اومانیسم به عنوان یک عمل رهایی بخش، تحلیل می شود. در نهایت، این مطالعه استدلال می‌کند که نوشته‌های سعید به جهان عرب-اسلام و به ویژه نوشته‌های او درباره فلسطین-اسرائیل، مصداق معنایی است که سعید از اصطلاح نقد «سکولار» دارد. از این نظر، کار سعید در مورد مسئله فلسطین-اسرائیل ترکیبی از کل پروژه انتقادی اوست. این تفسیر از این جهت منحصر به فرد است که این ایده را به چالش می کشد که کار سعید در مورد فلسطین-اسرائیل تلاشی خارج از حرفه حرفه ای او به عنوان یک انسان گرا است و صرفاً از دلبستگی پرشور سعید به سرزمین مادری اش ناشی می شود. هدف این پایان نامه نشان دادن این است که چگونه کار سعید در مورد مسئله فلسطین-اسرائیل، نه تنها الگویی از آنچه سعید از اصطلاح «نقد سکولار» می‌گوید، بلکه به همراه نوشته‌های سعید برای جهان عرب اسلام و در مورد آن، نشان می‌دهد. کار درباره فلسطین-اسرائیل نشان‌دهنده مهم‌ترین کار اومانیسم «غیر انسان‌گرا» یا «انسان‌گرایی رهایی‌بخش» او به‌عنوان یک رویه هنوز معتبر، و به‌عنوان چارچوبی فکری، اخلاقی و ابزاری برای پیشبرد عینی مبارزه برای جهانی شدن است. رهایی انسان - که سعید آن را کاملاً مطابق با کار او به عنوان یک اومانیست تعریف می کند. به عبارت دیگر، کار سعید در مورد مسئله فلسطین-اسرائیل یک حاشیه سیاسی جدای از کار او به عنوان یک مرد ادبی نیست، بلکه یک بدنه است…
درباره تعداد خدایان [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Dale Tuggy (دیل تاگی)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: طرح استاندارد ما برای توصیف و طبقه بندی انواع مختلف باورهای دینی، سه گانه توحید- شرک- الحاد، گیج کننده و گیج کننده است. در این مقاله من برخی از سردرگمی‌ها را نشان می‌دهم و طرح مفهومی بهتری را با تحلیل مفاهیم خدا، خدا و غایت ارائه می‌دهم. سپس یک اصطلاح اصلاح شده محافظه‌کارانه را پیشنهاد می‌کنم، پیشینه‌های تاریخی را برای این موضوع مورد بحث قرار می‌دهم و نشان می‌دهم که چگونه پیشنهادات من مشکلات مختلف طبقه‌بندی را روشن می‌کند.
فلسفه کلاسیک: مقدمه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher Shields (کریستوفر شیلدز)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه کلاسیک بررسی جامعی از فلسفه اولیه از دوران پیش دموکراتیک تا ارسطو است. هدف این کتاب ارائه توضیح و تحلیل ایده هایی است که در این زمان شکوفا شده اند و ارتباط آنها را هم با تحول تاریخی فلسفه و هم با فلسفه معاصر امروز در نظر می گیرد. از این اندیشه ها می توان به ریشه های استدلال در متافیزیک، معرفت شناسی، اخلاق و فلسفه سیاسی پی برد. این کتاب در چهار بخش توسط متفکر تنظیم شده است و شامل موارد زیر است: سبک پیشوسوکراتی سقراط افلاطون ارسطو کریستوفر شیلدز برای هر کسی که برای اولین بار به این موضوع می‌پردازد دعوت‌کننده، طراوت‌بخش و ایده‌آل است. او گزارشی متعادل از موضوعات و ایده‌های اصلی که از آن دوره پدید آمده‌اند ارائه می‌کند و شامل خواندن بیشتر مفید و مروری‌های فصلی می‌شود.
در گفتگو با یونانیان جلد 1: پیش سقراطیان و واقعیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rush Rhees, D. Z. Phillips (راش ریس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Pub Ltd,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اولین جلد از دو جلد درباره یونانیان توسط راش ریز به این پرسش فلسفی اصلی می پردازد: فلسفه به چه معنا واقعیت را بررسی می کند؟ ریس در پاسخ به این پرسش، کار پیشسوکرات ها را با فلسفه معاصر در ارتباط نزدیک می آورد. D.Z. تفسیر سرمقاله فیلیپس به ویژه برای کمک به خواننده با توجه به متن و روشن کردن تحولات در تفکر ریز مفید است. بررسی فلسفی واقعیت چه تفاوتی با علم دارد و آیا می توان گفت که علم جنبه هایی از واقعیت را بررسی می کند، در حالی که فلسفه واقعیت را به این صورت بررسی می کند؟ در این جلد اول، ریس تأیید می‌کند که به نظر می‌رسید اکثر پیشسوکراتیک‌ها به دنبال علم به‌عنوان وجود هستند، و به دنبال جوهری از واقعیت هستند که به سادگی وجود دارد. ریس می پرسد که اگر وجود واقعیت را نمی توان انکار کرد، پس چگونه می توان آن را ادعا کرد؟ آیا منطقی است که بگوییم واقعیت وجود دارد؟ اگر از چیزی صحبت می کنیم، از شرایط وجود آن صحبت می کنیم که مستقل از «چیزی» مورد بحث است، پس چگونه می توان این را در مورد واقعیت گفت؟ چه شرایطی غیر از خود واقعیت می تواند باشد؟ ریس استدلال می‌کند که واقعیت وحدت هر چه باشد، نمی‌تواند وحدت یک چیز باشد. ریس نشان می‌دهد که چگونه پیشسوکراتیک‌های فردی از مشکلات پیشینیان خود آگاه هستند، اما طعمه مشکلات جدید خودشان می‌شوند. در مبارزه با این ریز پیشنهاد می‌کند که آنچه از نظر فلسفی عمیق در پرسش‌های آن‌ها است را می‌توان در بحث از رابطه گفتمان و واقعیت یافت. آیا آنچه به یکدیگر می گوییم به یک منطق زیربنایی بستگی دارد که تعیین می کند چه چیزی را می توان گفت و چه چیزی را نمی توان گفت، یا به سیستمی از معانی تغییرناپذیر؟ یا آیا تمایز بین حس و بیهودگی ریشه در شیوه های واقعی تفکر و عمل ما دارد؟ در بحث درباره این مضامین ویتگنشتاینی، ریز صرفاً پیشسوکراتیک ها را روشن نمی کند، بلکه با آنها گفتگو می کند.
نام خدا در اندیشه یهود: تحلیل فلسفی سنت های عرفانی از آخرالزمان تا کابالا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael T. Miller
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یکی از قوی‌ترین سنت‌های شیفتگی یهودیان به زبان، سنت نام است. در واقع، سنت عرفانی یهود، تعمقی دو هزار ساله در مورد ماهیت نام در رابطه با ابژه، و چگونگی واسطه بین فاعل و مفعول به نظر می رسد. حتی در جریان چرخش زبانی قرن بیستم، جنبه قابل توجه در فیلسوفان یهودی - تقریباً کاملاً سکولار - مربوط به نام شخصی است که در اینجا در بیان روابط و گفت و گوهای انسانی اهمیت اساسی دارد. نام خدا در اندیشه یهودی به بررسی متون یهودیت مربوط به نام خدا می پردازد و تحلیلی فلسفی از آنها به عنوان ابزاری برای درک نقش متافیزیکی نام به طور کلی از نظر رابطه آن با هویت ارائه می دهد. این کتاب با شکل‌گیری یهودیت خاخام در اواخر دوران باستان آغاز می‌شود، و از طریق توسعه این موتیف به کابالای قرون وسطی سفر می‌کند، جایی که نام به بزرگ‌ترین و منظم‌ترین بیانیه‌اش می‌رسد - و چیزی که بیشترین کمک را به شکل‌گیری ایده‌های فیلسوفان یهودی کرده است. در قرن 20 و 21 این تحقیق ایده‌های متافیزیکی خاصی را که از منابع کتاب مقدس در یهودیت ایجاد شده و چالشی مستقیم برای پارادایم‌های فلسفه غرب ایجاد کرده است، برجسته خواهد کرد. بنابراین، یک زیرمتن بزرگتر، نقد متافیزیک یونانی هستی است که غرب آن را به ارث برده است، و فیلسوفان یهودی اغلب در معرض چالش هایی با ظرافت های متفاوت هستند. این فیلسوفان هستند که اغلب بر نام شخصی تأکید می‌کنند و این تأکید به تأثیر تاریخی سنت متافیزیکی نام خدا بستگی دارد. این کتاب با ارائه توصیفی جامع از جنبه‌های تاریخی نام-الهیات یهودی، راه‌های جدیدی از تفکر درباره ذهنیت و هستی‌شناسی را از طریق رویکرد اصلی خود به ماهیت نام، با ترکیب فلسفه با تحلیل متن-انتقادی ارائه می‌دهد. به این ترتیب، این یک منبع ضروری برای دانشجویان و دانش پژوهان مطالعات یهودیت، فلسفه و دین است.
ناسنجیده در اندیشه اسلامی معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mohammed Arkoun
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Saqi,
چکیده :
ترجمه ماشینی: رویکرد نویسنده با تکیه بر ترکیبی از رشته‌های مرتبط - تاریخ، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و مردم‌شناسی - هر نظام اعتقادی و غیر اعتقادی، هر سنت تفسیری، الهیاتی و فقهی را در معرض نقدی قرار می‌دهد که هدف آن رهایی عقل از چنگال اصول جزمی است. . هدف اثر محمد ارکون با تلقی اسلام به عنوان یک دین و همچنین به عنوان یک سنت فکری دیرینه، غلبه بر محدودیت‌های شیوه‌های توصیفی، روایی و زمانی در تاریخ است و با توصیه به توسعه کل اندیشه اسلامی - از قرآنی تا امروزی گفتمان های بنیادگرا - تحت یک تحلیل انتقادی با هدایت این مقوله ها قرار گیرند. نتیجه مورد انتظار چنین استراتژی یک دلیل سیاسی رهایی یافته است که دست در دست هم با تخیل خلاق برای بازسازی بنیادی ذهن و جامعه در جهان اسلام معاصر کار می کند.
حکمتی از ادیان جهانی: مسیرهایی به سوی بهشت ​​روی زمین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sir John Templeton
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Foundation Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب که مخصوصاً برای جوانان مناسب است، قوانین معنوی را از طریق داستان ها و حکایات جذاب زنده می کند. حکمت از مذاهب جهانی: مسیرهایی به سوی بهشت ​​روی زمین به گونه ای طراحی شده است که به مردم در تمام سنین و ملت ها فرصتی برای یادگیری بیشتر در مورد قوانین، اصول و آموزه های ادیان مختلف در سراسر جهان ارائه دهد. هر دین مجموعه‌ای از ایده‌ها یا حقایق معنوی تأیید شده دارد که اغلب در متون مقدس و ادبیات ثبت شده و در آموزه‌ها و سنت‌های انباشته نسل‌های زیادی اجرا می‌شود. این کتاب گزیده‌ای از آموزه‌های بودیسم، مسیحیت، کنفوسیوس، هندوئیسم، اسلام، جینیسم، یهودیت، پارسی، بومیان آمریکا، سیکیسم، تائوئیسم، ذن و زرتشتی را ارائه می‌دهد. شامل تمثیل‌ها، رشته‌ها و نقل‌قول‌های مدرن و باستانی است که ممکن است از فرصت‌های رشد سودمند برای پرسشگری و ذهن‌های باز حمایت کنند. محتوا و قالب Wisdom می‌تواند راهنمایی مفید و یک برنامه مطالعه منظم برای افراد، خانواده‌ها، گروه‌های مطالعه، سازمان‌های تجاری و حرفه‌ای، مدارس و کالج‌ها ارائه کند. برداشت های معنوی موجود در آن ممکن است به عنوان ابزاری موثر، عملی و قابل اجرا برای ایجاد یک زندگی بهتر استفاده شود. حکمت از مذاهب جهانی کتابی است که مطالب آن قابل مطالعه، بررسی، مطالعه، جذب و تمرین است. این کتاب خوانندگان را تشویق می‌کند تا زندگی معنوی را از طریق پرسش‌های تفکر برانگیز بررسی کنند، مانند: چگونه به سمت تجربه «بهشت روی زمین» به‌عنوان شیوه‌ای از زندگی حرکت کنیم؟ هدف انسان چیست و هدف انسان چیست؟ چگونه می توانیم با عشق و خلاقیت نامحدود عامل الوهیت باشیم؟ نشاط آور و آموزنده، حکمت ادیان جهانی برای همه ارزشمند خواهد بود.
رابطه دیالکتیکی میان وحی و محیط اجتماعی از منظر حسن حنفی و نصرحامد ابوزید و اثرپذیری آنها از خاورشناسان
نویسنده:
نویسنده:اوس نعمان منذرمرزه؛ استاد راهنما:غلامرضا رییسیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
در این تحقیق به پدیده وحی و رابطه ی دیالکتیکی آن با واقعیت و محیط اجتماعی پرداخته شد و بر نقش حسن حنفی و نصر حامد ابوزید و نحوه ی چگونگی بحث آن دو در این موضوع و مهمترین دیدگاه هایشان در بررسی رابطه ی دیالکتیکی بین وحی و محیط اجتماعی تاکید شده و مهمترین روش های علمی مورد استفاده ی آنها مورد بررسی قرار گرفت که اهم آنها عبارتند از هرمنوتیک، زبان شناسی تاریخی و رویکردهای تاریخی. و سپس، از این ارتباط از دیدگاه مستشرقان سخن گفته شد که در مطالعات شرق شناسانه حوزه ی وسیعی پیرامون بررسی این رابطه صورت گرفته است. و لذا توضیح دادیم که چگونه آنها سوره های قرآنی را باتوجه به توالی تاریخی و اهمیت اسباب نزول در این رابطه و میزان همبستگی میان آن دو تقسیم کردند. در این راستا، آنچه را که میان دیدگاه ها و رویکردهای میان شرق شناسان و مدرنیست های عرب تطابق داشت و اینکه یافته های آنها در مطالعه ی تاریخی متن و میراث دینی چه هستند و چگونه از خلال دیالکتیکی که بین آن دو است بر واقعیت تاثیر و تاثر گذاشته است، روشن ساختیم. این تحقیق چند نتیجه را در پی داشت: ازجمله اینکه وحی در محیط اجتماعی تاثیر گذاشته و از آن تاثیر پذیرفته است و اینکه مدرنیست های عرب از رویکردهای غربی ای استفاده کرده اند که توسط مستشرقین در مطالعه ی پدیده ی وحی مورد استفاده قرار گرفته است. و به منظور همگام ماندن با واقعیت و یک توسعه متمدن در ایجاد تفاسیر جدید، روش تاریخی بر متن و میراث اسلامی اعمال شده است.
دیاسپورای زرتشتیان: دین و مهاجرت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John R. Hinnells
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دین زرتشتی دین ایران باستان است که قدمت آن به قرن ها قبل از ظهور اسلام می رسد. بر دوگانگی بین خیر و شر، نور و شادی و تاریکی و رنج تاکید می کند. زرتشتیان همچنین قدیمی‌ترین اقلیت جنوب آسیا در بریتانیا هستند - با سابقه‌ای که به سال 1724 بازمی‌گردد. این اولین مطالعه درباره زرتشتیان بریتانیا است که شخصیت‌ها، سنت‌ها و دغدغه‌های معاصر این دین باستانی پایدار اما کمتر شناخته شده را در بر می‌گیرد.
  • تعداد رکورد ها : 2234