جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314143
بررسی و تحلیل توصیه های سلوکی در آثار فارسی صوفیه از ابتدا تا پایان قرن ششم هجری
نویسنده:
احمد شاکر نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اگر عرفان اسلامی را به دو بخش عمده، یعنی عرفان عملی و عرفان نظری تقسیم کنیم، عمده ترین بحث در عرفان عملی توصیه های سلوکی است. این توصیه ها، علی رغم اهمیتی که تا قرن هفتم، در تعلیمات صوفیان داشته است، بعد از ظهور اقطاب عرفانِ نظری کمتر بدانها توجه شده و امروزه نیز کمتر بازخوانی می شوند. با توجه به این مطلب، بررسی حاضر بر آن است تا با گردآوری این توصیه ها و ارائه ی تقسیم بندی جدید از آ نها، هم توصیه های سلوکی را بازخوانی کند و هم در حد امکان به سه سؤال عمده در این زمینه پاسخ دهد: 1. در ارائه ی این توصیه ها چه نسبیت هایی وجود دارد. 2. آیا می توان از میان این توصیه ها چند گونه نظام استخراج کرد که مثلاً یکی حاکی از نظم تعلیمی یا نظم وقوع آنها بوده و دیگری حکایت از نظم شجره ای آنها داشته باشد. 3. آیا می توان غایت واحدی برای این توصیه ها فرض کرد و اگر می توان، آن غایت چه می تواند باشد. برای دستیابی به اهداف خود در این راستا، ابتدا بحثی تحت عنوان مبانی تحقیق طرح می شود و در آن مبانی اتخاذ شده، از جمله قیود طرح، حیطه ی بحث، شرح مفاهیم، روش تحقیق و پیشینه ی بررسی مطرح می گردد. سپس در فصل دوم، توصیه های سلوکی تقسیم بندی شده و با ارائه ی توضیحاتی به بازخوانی آنها کمک می شود. در فصل سوم نیز سعی بر آن است که برای سؤالات مطرح شده جوابی درخور یافت شود.
عشق و محبت از دیدگاه عرفا و منابع اسلامی
نویسنده:
سیدمحمد نوراللهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در پایان نامه حاضر عشق و محبت و عقل در عرفان و آیات و روایات و فقه بررسی شده و مطالب آن در پنج فصل با این مباحث آمده است: فصل اول، محبت در منابع اسلامی (قرآن و سنت)؛ فصل دوم، عشق نزد عرفا و فلاسفه؛ فصل سوم، عشق در منابع اسلامی؛ فصل چهارم، عقل و عرفا؛ فصل پنجم، فقها و نظریات عرفا در مورد علم.
سیر ادیان ایران از زمان اشکانیان تا اسلام
نویسنده:
، لیلاشیرخان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف پژوهش بررسی تحولات اندیشه بشری و دینی ایران باستان در عصر اشکانیان تا اسلام و آشنایی با دینهای مختلف در ایران مثل : زرتشت، مهرپرستی، مانی، مزدک. روش پژوهش استفاده از منابع فارسی و انگلیسی و مقالات موجود در زمینه مسائل تاریخی و دینی این دوره ها ( اشکانیان - ساسانیان ). نتیجه کلی : معرفی تمدن و فرهنگ کشورم ایران و اینکه ایران همواره در دین و دانش یکه تاز میدان موفقیت و کامیابی بوده است و نتیجه اینکه، دین داری مفهومی ریشه دار و وسیع است و در فطرت و نهاد بشر به ودیعت نهاده شده است. که این وحدانیت در روح و فطرت انسانی در ابتدای امر به صورت دین و علاقمندی به آن متجلی می گردد.
دعا در قرآن و عرفان
نویسنده:
محسن منصوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
رخی از مهمترین مباحث این پایان نامه به این شرح است: تعریف دعا در لغت و اصطلاح از دیدگاه قرآن و سنت، اهمیت دعا در کتاب و سنت و اهل نظر و عرفان (اولیاءالله)، دعا از نظر عقل و فطرت، همخوانی دعا با فطرت و عقل، دیدگاه آیات و احادیث درباره دعا، آداب و آیین و شرایط ذکر و دعا، سفارش در بسیار دعا کردن و شرایط داعی و اسباب و زمینه های اجابت، ادب دعا کردن (ادب مع الله) و سرّ استجابت دعا، دعا از دیدگاه فصوص الحکم ابن عربی، آداب شب زنده داری.
تصحیح کتاب محبوب الصدیقین پیر جمال اردستانی
نویسنده:
فاطمه مشهدی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
انتخاب این کتاب بدین جهت بوده است که خوانندگان تا حدی بتوانند با پیرجمال و آثار او آشنا گردند. اهدافی که دراین کار مورد نظر بوده عبارت است از: 1-معرفی شخصیت پیرجمال اردستانی و شرح زندگانی وی . 2-آشنائی با آثار وی . 3-آشنائی با کتاب عرفانی -تعلیمی محبوب الصدیقین . در ابتدای کار مقدمه ای در شرح احوال و زندگانی شاعر نوشته سپس به معرفی طریقت و مذهب وی پرداخته و در ادامه آثار او بیان شده است . پس از آن توضیحی در مورد کتاب محبوب الصدیقین داده شده و شیوه نگارش کتاب بیان گردیده است . بعد از آن به تصحیح کتاب پرداخته شده و در پایان فهرستها که شامل فهرست اعلام ، احادیث و منابع است فراهم گردیده است .
آفرینش جهان هستی از دیدگاه اسلام و آیین مزدایی
نویسنده:
جهانگیر ولی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش کشف حقیقت در مورد آفرینش جهان هستی است. روش پژوهش به صورت کتابخانه ای است. در هر دو مکتب آفرینش جهان آسمانی است و قدرت ... مافوق قدرت بشر در خلقت هستی نقش دارد٬ خالق هستی در مکتب مزدایی « اهورامزدا » و مکتب اسلام « الله » و ... تا اهورامزدا بوده٬ آفرینش نیز با او بوده و ... در مکتب اسلام خداوند مقدم بر آفرینش جهان هستی است
مفهوم محبت در عهد جدید و قرآن
نویسنده:
زهرا محمدی پور ساوجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق حاضر موضوع محبت را به صورت مقایسه ای در قرآن و انجیل بررسی کرده و مباحث آن در دو بخش به این ترتیب سامان و نگارش یافته است: بخش اول، مفهوم محبت در عهد جدید: ماهیت محبت، آیات محبت در اناجیل اربعه، تحلیل آیات محبت در اناجیل اربعه، مفهوم محبت در رسائل رسولان؛ بخش دوم، مفهوم محبت در قرآن: ماهیت محبت، محبت و عشق از نظر عرفا، محبت در قرآن.
حکمت الهی در ادیان توحیدی
نویسنده:
سید شمس الدین عظیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
بررسی حکمت الهی در ادیان توحیدی و مقایسه آن با دیدگاه اسلام است. نوشتار حاضر در پنج بخش تنظیم شده و در پایان هر بخش نتیجه گیری شده است. بخش اول تحت عنوان «حکمت از دیدگاه صائبین» است، نویسنده بر این باور است که صائبین در تمامی اعتقادات دینی و تعالیم اجتماعی خود همواره از صفت حکمت یاد کرده و آن را همراه با خرد می دانند و خدا را به صفت حکمت متصف می دانند. نویسنده در بخش دوم از «حکمت الهی در آئین زرتشت» بحث کرده و معتقد است زرتشت و پیروان او حکمت را نوعی خردورزی می دانند و آنان خداوند را موجودی مرکّب معنوی معرفی کرده و معقتد به حکمت خداوند هستند. بخش سوم به تبیین صفت حکمت در مکتب یهود پرداخته و حکمت در منابع یهود و نقد تورات کنونی، کاربرد حکمت الهی در معارف یهودی و حکمت خدا در تعلیمات یهودیان را مورد بحث قرار داده است، «حکمت خداوند در آئین مسیحیت» عنوان فصل بعدی است که از حکمت الهی در نظام خلقت و نظم و غایت آن، حکمت خداوند در مبانی کلامی، فلسفی و اعتقادی مسیحیت سخن گفته است. بخش پایانی نیز به «حکمت الهی در دین مبین اسلام» اختصاص یافته و در این بخش به جایگاه کلامی و تبیین حکمت از دیدگاه آیات و روایات، ادلة اثبات حکمت، حکمت خدا در منابع و معارف اسلامی و شبهات حکمت الهی پرداخته شده است.
مسیحیت از دیدگاه اسلام و مسیحیان
نویسنده:
رفعت راست پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مسیحیت از دیدگاه اسلام و مسیحیان در زمینه های مختلف قابل بررسی می باشد.با توجه به اینکه حدود چهارده قرن از عمر مشترک اسلام و مسیحیت می گذرد ، اما هنوز عده ی زیادی از مسیحیان و مسلمانان نسبت به آموزه های دینی یکدیگر ناآشنا هستند، و نیز اظهار نظرها و انتقادات غیرعالمانه در زمینه هردو آیین توسط پیروان آن ها بیان می گردد که البته بهتر است قبل از ابراز هر گونه پیش داوری مغرضانه طرفین به جمع آوری اطلاعات صحیح از مبانی دینی و اصول احکامی هم بپردازند. هدف از انجام این تحقیق ، بررسی دیدگاه اسلام و مسیحیان امروزی در مورد مسیحیت ، آیین و عقاید مسیحیان ، کتب مقدس و تحریفات موجود در آن و پیروان حضرت مسیح(ع) می باشد تا نقاط مبهم در آیین مسیح و نقاط افتراق و اشتراک آن با آیین اسلام در بعضی موارد مورد بررسی قرار گیرد. این نوشتار متشکل از یک مقدمه، 5 بخش و یک پیوست می باشد. بخش اول با عنوان کلیات؛ شامل تبیین ، پیشینه، اهمیت موضوع، سؤالات اصلی و فرعی و واژگان کلیدی می باشد. بخش دوم، که شامل دو فصل است ، به بررسی زندگی مریم(س) ، چگونگی تولد و بزرگ شدن ایشان و چگونگی باردار شدن او و نیز تولد مسیح(ع) پرداخته است. سومین بخش نگاهی دارد به زندگی حضرت مسیح(ع) در مقاطع مختلف، و متشکل از 5 فصل شامل: ولادت مسیح(ع) ، دوران نبوت وی ، مواهب الهی و معجزات حضرت عیسی ( ع) و مصائب ایشان و فلسفه مصلوب شدن او و بررسی ظهور مجدد عیسی مسیح(ع) از دیدگاه های مختلف می باشد. بخش چهارم در قالب سه فصل با عنوان تطور مسیحیت پس از عیسی مسیح(ع) به بررسی زندگانی حواریون حضرت عیسی ( ع) و اناجیل موجود، انشقاق و انتشار مسیحیت و فرقه های موجود در مسیحیت می پردازد. در بخش پنجم باورها و آیین های مسیحیت در گذر زمان بیان می شود که شمل 3 فصل : عقاید مسیحیان، آیین های مقدس و دگر دیسی مسیحیت در عهد پسامدرون می باشد که سعی شده تحریفات بعد از عروج عیسی مسیح(ع) مورد بررسی قرار گیرد. در پی دست یافتن به اهداف فوق الذکر ، بسیار تلاش شد تا حد امکان از مطالبی صحیح و از منابع دست اول در زمینه های مورد نظر استفاده گردد.منابع تفسیری مانند تفسیر قمی ، تبیان، برهان، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، المیزان و نمونه و منابع تاریخی مانند تاریخ تمدن ، جهان مذهبی ، تاریخ ادیان جهان، تاریخ زنده ادیان، دین مسیح، جهان مسیحیت و... . همچنین برای بیان احادیث از کتب اصول کافی،وسائل الشیعه الی تحصیل مسائل الشریعه،من لا یحضره الفقیه و بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الائمة الاطهار کمک گرفته شده است. از آنجایی که در اکثر کتاب ها تنها در بعضی موارد جزئی به مسائل مسیحیت پرداخته شده ، و یا این که فقط از دیدگاه اناجیل و مسیحیان این آیین را بررسی کرده بودند.سعی بر شد تا مجموعه ای جمع آوری شود که شامل تمامی جنبه های آیین مسیحیت از شروع زندگی مریم(س) ، دوران زندگی عیسی ( ع) و بعد از مرگ او عقاید و آیین ها و فرقه های بوجودآمده ، باشد.تمام تلاش بر این بود که انحرافات و تحریفات موجود در این آیین را روشن ساخته و با استفاده از آیه هی قرآنی ، دلایلی بر ردآنها بیان گردد. لذا در این نوشتار به شیوه های مختلف سعی در تبیین و تفهیم بهتر و بیشتر آیین میحیت شده است تا بدین وسیله به نتایج زیر دست یابیم. 1- آشنایی اجمالی با چگونگی تولد مریم(س) و نحوه ی باردار شدن ایشان. 2- آشنایی با چگونگی تولد حضرت عیسی(ع)، دوران زندگی ایشان، نبوت و سرانجام حضرت مسیح(ع). 3- آشنایی با مسائل و نکات انحرافی که بعدا در این آیین بوجود آمد و ساخته زهن حواریون یا پیروان ایشان بود. 4- اثبات اینکه اناجیل امروزی با آنچه بر حضرت عیسی ( ع) وحی شده تفاوت دارد. 5- بررسی دیدگاه اسلام در مورد عقاید موجود در مسیحیت و بیان قرآن در رد آن ها. 6- آشنایی با دیدگاه های مختلف در مورد بازگشت مسیح(ع). 7- آشنایی با فلسفه اصلوب شدن عیسی مسیح(ع). 8- دستیابی به اطلاعاتی در زمینه مسیحیت کنونی. واژگان کلیدی: انجیل، تثلیث، حواریون، روح القدس، رهبانیت، صلیب، عیسی، مسیح، مریم، نصاری
جایگاه رضا در عرفان اسلامی با استناد به قرآن و روایات
نویسنده:
ناهید سبط
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه موضوع عرفانی و اخلاقی حالت و مقام رضا در عرفان اسلامی و فرهنگ دینی مسلمانان بررسی شده است. نویسنده با بهره گیری از قرآن، روایات و منابع تفسیری عرفانی و غیر عرفانی، به شرح معنای لغوی رضا، و بیان انواع رضا اعم از رضای خدا از بنده و رضای بنده از خدا و مراتب آن، قضا و قدر و رضای به آن پرداخته است. عناوین فصول آن به این قرار است: تصوف عرفانی اسلامی، سیر و سلوک، رضا در قرآن و روایات، رضا در عرفان اسلامی
  • تعداد رکورد ها : 314143