جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314142
آثاراعمال نمایندگی قراردادی نسبت به اشخاص ثالث
نویسنده:
حسن دادور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش، بررسی آثار اعمال نمایندگی قراردادی نسبت به اشخاص ثالث است. باتوجه به اینکه ایجاد، اثبات و اجرای هرحق مدنی مطابق قاعده این است که افراد اصالتا" و به مباشرت بتوانند آن راانجام دهند،لذا سعی می شود به این سوال پاسخ داده شود که آیاهمین وضعیت از طریق نیابت و وکالت هم امکان پذیر است؟ اگر جواب مثبت است در چه اعمالی اعطای نیابت و وکالت ممکن است و آثار اعمال نماینده نسبت به اشخاص ثالث چه می تواند باشد؟ فرضیاتی که جهت پاسخ گویی به این سوالات مطرح می گردد این است که درهمه اعمالی که شرط مباشرت در آنها نشده باشد، اعطای نیابت و وکالت امکان پذیر است و آثار اعمال نمناینده نسبت به اشخاص ثالث قابل احصاء نیست و هریک در جایگاه خاص خویش آثار متفاوتی را به همراه دارد. تحقیق حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن در سه بخش تنظیم شده است. بخش اول،تحت عنوان کلیات به مباحثی چون تاریخچه نظریه نمایندگی و مبانی آن و نیز مفهوم، ماهیت ، اهمیت و فایده نمایندگی می پردازد. در بخش دوم، صور ایجاد و اقسام نمایندگی قراردادی، شخص ثالث و مصادیق آن مورد بررسی قرار می گیرد. نهایتا" بخش سوم، روابط نماینده قراردادی، اصیل، شخص ثالث و آثار آن رامورد بحث قرار می دهد. براساس نتیجه تحقیق، آنچه در نمایندگی اصالت دارد، اراده مشترک نماینده( وکیل) و اصیل( موکل) است. اراده نماینده دراینجا جزیی از تراضی مورد توافق طرفین است که مفاد قرارداد نمنایندگی آمده است. درپایان نتیجه ای که از این رساله بدست می آید این است که حمایت ار حقوق اشخاص ثالث که ممکن است ازطریق سوء استفاده، تبانی، اخفاء و غیره این حقوق به مخاطره بیافتد همواره ازمهمترین مقاصد قانونگذار می باشد.
آثار(خیارفسخ) ناشی از نقض تعهد درحقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا مصوب ‎۱۹۸۰وین
نویسنده:
عباس گودرزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش، مقایسه حقوق داخلی به ویژه قواعد مربوط به عقد بیع با کنوانسیون بیع بین الملل کالا به منظور تعیین نقاط اشتراک و افتراق و بررسی آنها در جهت انتخاب مکانیسم های برتر برای حسن اجرای تعهدات و یاجبران خسارت وارده به متضرر است. دراین راستا، سعی می شود به سوالاتی از این قبیل پاسخ داده شود که تعریف، انواع و موضوع تعهد درفقه، حقوق داخلی و کنوانسیون چیست؟ مصادیق نقض تعهد درفقه، حقوق داخلی و کنوانسیون چیست؟" نقض اساسی" تعهد چه فرقی با نقض غیر اساسی دارد؟ تحقیق حاضر بااستفاده از روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن درسه فصل تنظیم شده است. فصل اول، اختصاص به تعریف، ماهیت، موضوع و ارکان تعهد داردو درادامه، برخی از مبانی فقهی و حقوقی انجام تعهدات رابررسی می کند. فصل دوم، به تعهدات هریک از بایع و مشتری درحقوق ایران و کنوانسیون پرداخته وآثار ناشی از نقض تعهدات متعاملین راذکر می کند. نهایتا" فصل سوم، باتوجه به اهمیت خیار فسخ ناشی از نقض تعهد و آثار مترتب بر آن، این موضوع را به طور مفصل بررسی می کند. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که درزمینه تعهدات بایع و مشتری، مشابهت های فراوانی بین حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا وجود دارد. دربخش مربوط به آثار ناشی از نقض تعهدات، علیرغم مشابهت های فراوان درهردوسیستم، برخی ضمانهتای اجرایی درکنوانسیون مشاهده می شودکه درحقوق ایران وجود نداشته ولی پذیرش آنها نیز با ئمبانب فقهی و حقوقی ایران منافاتی ندارد. یکی از مهمترین ضمانتهای اجرایی موجود در هردوسیستم " فسخ قرارداد" می باشدکه در اختیار بایع و مشتری قرارداده شده است تابراساس آن به عمر قرارداد خاتمه دهند. آنچه که دراین رابطه بسیار مهم است، اختلاف حقوق ایران و کنوانسیون در مورد ماهیت فسخ می باشد. این اختلاف جوهری موجب اختلاف در آثار ناشی از فسخ قرارداد می گردد. بنابراین ضروری است که درانعقاد قرارداد به ویژه هنگامیکه یک طرف آن ایرانی است به این امر توجه بسیار بشود.
آخرت شناسی در ادیان ایران قبل از اسلام و مقایسه آن با یهود ومسیحیت در مورد معاد
نویسنده:
قربان علمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر مشتمل بر هشت فصل است. فصل اول اعتقاد به زندگانی پس از مرگ در میان اقوام ، ملل ومکاتب مختلف مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده است که اعتقاد به آن از عنصر اصلی در عقاید آنها بوده است که می تواند ریشه در فطرت آنها داشته باشد. این موضوع در آیین زردشت به سه بخش تنظیم شده است، بخش اول در مورد سرنوشت روان پس از مرگ و داوری فردی می باشد که در فصل دوم مورد بررسی قرار گرفته است. بخش دوم در مورد آخرالزمان، رستاخیز و داوری نهایی بحث می کند که در فصل سوم گنجانده شده است. بخش سوم هم در رابطه با بهشت و جهنم و همستکان می باشد که در فصل چهارم مورد بحث قرار گرفته است. در فصل پنج آخرت شناسی در آئین زروان و مانی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. فصل ششم و هفتم به بررسی آخرت شناسی در دین یهود و مسیحیت می پردازد. و سرانجام فصل پایانی نیز به مقایسه آخرت شناسی میان ادیان ایران قبل از اسلام با یهود و مسیحیت مربوط می شود.
آثارغصب در حقوق ایران و مطالعه تطبیقی آن بافقه شافعی
نویسنده:
سیاوش سیف
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی آثار غصب د حقوق ایران و تطبیق آن با فقه شافعی است. رساله حاضر، بااستفاده از روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن درسه فصل تنظیم شده است: فصل اول، با عنوان " مفهوم غصب و ارکان تحقق آن " به تعریف غصب پرداخته و ضمن طرح نحوه شکل گیری آن، به بررسی تلفیقی مواد قانون مدنی با نظرات و مباحث حقوقی نظام حقوقی اسلام در جهت هماهنگی هرچخ بیشتر با فقه اسلامی می پردازد. فصل دوم به مغصوب و اقسام آن می پردازد. در فصل سوم، آثار غصب که هدف اصلی نحقیق می باشد، طی سه مبحث مورد بررسی قرار می گیرد. مبحث اول، به بررسی لزوم اعاده عین مغصوب از سوی غاصب پرداخته و در هر وضعیت غاصب را مجبور به ایفای تعهد اصلی خویش می نماید، اگرچه از این باب هزینه ای سنگین بروی متحمل گردد. لیکن، بعضا" کسانی که در اثر اشتباه بر مال دیگری دست یازیده اند، برخلاف مفاد قانون مدنی از این قسم جدا گردیده و باروشی متعادل تر با آنها برخوردشده است، مانند ماده واحده ‎۲۷ آذرماه ‎۱۳۵۸ تحت عنوان لایحه قانونی راجع به دفع تجاوز و جبران خسارت وارده به املاک. مبحث دوم با عنوان "دادن بدل" در راستای تعهد اصلی غاصب به اعاده عین مغصوب به بررسی مواردی که موضوع تعهد از بین می رود و یاامکان وصول به آن در جهت انجام تعهد مقدور نمی باشد، می پردازد. لازم به تذکر است که رجوع به عرف می تواند به عنوان یک معیار اصلی یا تکمیلی حائز اهمیت باشد. در نهایت با توجه به آنکه اصولا" ارزش هر مال به انتفاعی است که از آن مال برده می شود و نشز با عنایت به اینکه منافع اموال غالبا" قابل داد و ستد به پول بوده و دارای مالیت می باشند. بنابراین، باغصب مغصوب به وسیله غاصب و یا تصرف مال غیر در اثر اشتباه درهر صورت قاعده ضمان ید موجب ضمان غاصب و یا متصرف غیر عدوانی نسبت به منافع ممکن الوصل اعم از مستوفات یاغیر مستوفات خواهد شد که در مبحث سوم به آن اشاره می شود. اما باید در نظر داشت، که درهر صورت به نظر می رسد که غاصب را نمی توان ضامن منافع مبدل منه پس از دادن بدل دانست، زیرا غاصب ملزم به ابفای تعهد اصلی بوده است که به علت ممکن نبودن انجام آن به خسارت ناشی ازعدم انجام، تعهد خویش را به مالکک پرداخت می نماید، که این خسارت چیزی جز محرومیت مالک از انتفاع از مال خویش نمی باشد که بدین وسیله( استیفاء منفعت بدل به وسسیله مالک) جبران می گردد.
آزادی عقیده در اسلام و رابطه آن با ارتداد
نویسنده:
عباسعلی محمدی دهنوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در بخش اول این رساله چهار فصل گشوده شده که به بررسی آزادی در لغت و اصطلاح، آزادی تفکر و تعقل در امور دینی، آزادی انتخاب دین و مذهب، و آزادی عقیده و مسئولیت اجتماعی در قبال آن پرداخته.در بخش دوم رساله نیز به مساله ارتداد که یکی از شبهات مهم آزادی عقیده است پرداخته شده است .
آراء ونظریات کلامی تفسیر مجمع البیان
نویسنده:
سیدعبدالحمید صفوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه مشتمل بر چهار فصل است. در فصل اول با عنوان اثبات خدا و صفات و افعال او ازموضوعاتی چون ادله اثبات خدا، صفات ذاتی و فعلی،مراتب توحید و جبر و اختیار بحث شده و در فصل دوم تحت عنوان نبوت مباحثی مانند ضرورت بعثت، معجزه راه شناخت انبیاء و عصمت پیامبران آمده است. فصل سوم درباره امامت است و مباحث مفهوم امام، ولایت آل محمدصلی الله علیه وآله، عصمت ائمه علیهم السلام، نصب ایشان از جاب خدا و علم امام را در بردارد . سرانجام فصل چهارم به موضوع معاد اختصاص دارد و در آن ماهیت مرگ، عالم برزخ، عالم قیامت، معاد جسمانی، کیفر و پاداش، احباطو تکفیر و شفاعت بررسی شده است.
آراستگی فردی در آیینه اسلام
نویسنده:
پری اسمعیلی یدکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پژوهش « آراستگی فردی در آینه اسلام » است . مسلم است که میل به آراستگی و زیبایی یکی از امیال فطری بشری می باشد که در میان جوانان بیشتر خود را نشان می دهد . مراد از آراستگی « زیبا ساختن و زینت بخشیدن » است که این مجموعه بیشتر به آراستگی ظاهری افراد توجه دارد و با استفاده از منابع تفسیری ، روایی و علمی چون المیزان و وسائل الشیعه و اعجاز در قرآن از دیدگاه معاصر سعی دارد نشان دهد که اسلام با نفس جمال و آراستگی مخالفت نداشته اما برای آن حدودی قائل است تا مسلمانان گرفتار افراط و تفریط در این مسئله نگردند . اسلام برای رسیدن به این اهداف روش هایی را توصیه نموده که در نتیجه آشنایی با این مباحث جوانان جامعه می توانند به جای الگو پذیری نادرست از شخصیتهای کاذب و گروههای فساد با الهام از تعالیم دین اسلام ظاهر خود را به گونه ای آراسته نمایند که هم در جامعه از شخصیتی والا بهره مند گردند و هم آموزهای دینی را رعایت کنند . برای نیل به اهداف اسلام آراستگی را در حوزه های مختلف مدنظر دارد . یعنی اگر فرد بخواهد آراسته باشد باید علاوه بر پاکیزگی و نظافت عمومی ، پوستی زیبا وسالم ،دندانهای تمیز ، ناخنهای کوتاه پاکیزه و مویی مرتب و ... داشته باشد . در سیره پیامبر گرامی اسلام ( ص) و ائمه اطهار به ظریفترین این مباحث توجه شده است . علاوه بر رعایت بهداشت عمومی و پاکیزگی جسم ، به کارگیری وسایلی همچون عطر ،سرمه ، خضاب ،لباس آراسته ،زیور و ... در آراستگی فرد نقش مهمی دارد . مباحث این پژوهش با کمک کلید واژه هایی مثل قرآن ، حدیث آراستگی ، زینت ، سرمه ، خضاب ، روغن ، مو ،شانه ،دندان ، پوست ، ناخن ، لباس و ... جمع آوری شده و در چهار بخش تحت عناوین کلیات آراستگی و ویژگیهای آن ،دین وحوزه های آراستگی و لوازم آرایشی بیان شده است.
آراء کلامی شیخ صدوق درذات وصفات حق
نویسنده:
عزیزاده رحیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این رساله شامل مباحث مطرح شده به شرح ذیل است: - زندگی نامه شیخ صدوق - اوصاف سیاسی و فرهنگی شیعه - منشأ حدیثگیری در اسلام و شیعه - طریق نقد حدیث - ضرورت نقل حدیث - آراءکلامی شیخ صدوق در ذات و صفات حق - اختلاف آراء متکلمین در توحید - نظر کلی شیعه در مسائل توحید - ذات و صفات حق تعالی - اثبات وجود حق - ذات و صفات - تقسیم صفات - قدرت از دیدگاه اشاعره، معتزله و امامیه - علم،حیات و اراده حق تعالی - شیعه و مخلوقیت قرآن - کلام حق از دیدگاه فلاسفه وعرفا - نفی الشریک – نفی ترکیب از حق- نفی جسمیت حق- نفی مکان و جهت- نفی حلول و اتحاد و نفی رؤیت حق - معانی اسماء حق - شرح آیه نور
آراء متکلمین اسلامی درباره توبه با عنایت به آیات و روایات
نویسنده:
طاهره بیرقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
فصل اول این رساله که با عنوان بررسی آراء متکلمین درباره توبه است مطالبی را درباره تعریف توبه پشیمانی بر قبیح به خاطر قبح آن و عزم به ترک قبیح به خاطر قبح آن آیا توبه از گناه واجب است؟ قبول توبه از جانب خداوند و اسقاط عقاب گناه اقسام توبه توبه اجمالی و تفصیلی تجدید توبه خداوند توّاب است در توبه کسی که به گناه باز می گردد، بیان می کند. فصل دوم به بررسی توبه در قرآن و حدیث می پردازد. فصل سوم مطالبی را در زمینه گناه کبیره و صغیره بیان می کند. فصل چهارم که با عنوان احباط و تکفیر از نظر معتزله است مباحثی را در زمینه های معانی احباط و تکفیر تقریر وبیان نظر معتزله در مورد احباط و تکفیر دلایل معتزله در قول «احباط و تکفیر» و نقد و بررسی این دلایل دلایل مخالفین قول به احباط ردّ قول موازنه احباط و تکفیر در آیات و نقد و بررسی احباط و تکفیر مورد نظر معتزله با عنایت به قول اتحاد «جزا و عمل» و «عامل و عمل» بیان می کند.
آرامش از دیدگاه اسلام
نویسنده:
کبری غفوری رادشمس آباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آنچه در این مجوعه ی ناچیز می خوانید، بر محور « آرامش» دور می زند و سعی بر این شده است که معنا و مفهوم صحیح آرامش بیان شود تا آرامش صادق و کاذب از یکدیگر بازشناخته شود تا انسان در انتخاب راهش به بیراهه نرود و به آرامش های دروغین دل نبندد که چه بسا او را به ورطه ی نابودی و هلاکت می کشاند. مطالب این تحقیق شامل چهار فصل می باشد. در فصل اول ، آرامش و مقام نفس مطمئنه شرح داده می شود تا انگیزه ی بیشتری برای تحصیل آن و کنار زدن موانع آن بوجود آید و نیز به آرامش صادق و کاذب و نوع آرامش و اضطرابی که بر مؤمنین حاکم است پرداخته می شود. فصل دوم، مربوط به موانع آرامش است که در آن به اضطراب و نگرانی و عوامل آن و راه درمان آن اشاره می گردد. عواملی هم چون، کفر ، ترس از آینده و نگرانی و اندوه گذشته، ضعف و ناتوانی ، احساس پوچی در زندگی ، ناسپاسی، دنیا پرستی و .... . فصل سوم، عوامل آرامش و راه های تحصیل آن را بیان می نماید که در ان به عواملی چون ایمان ( که مهم ترین و اصلی ترین عامل آرامش است)، ذکر، توجه به راز وجود مشکلات و ناکامی های زندگی، رضایت به قضا و قدر الهی و توکل، پرهیز از گناه، دعا، آخرت گرایی، توبه، زهد گرایی، سیر و سفر، اسلام و ازدواج می پردازد؛ که در بحث ازدواج، نقش آرامش در ثبات خانواده ها و تربیت فرزندان صالح نیز بیان شده است و به دلیل اینکه عوامل بسیار دیگری در تحصیل آرامش نقش ندارند، به برخی از آن ها نیز به صورت اختصار در آخر این فصل اشاره می شود. چرا که هر کدام از عوامل آرامش، خود تحقیق و پژوهشی جدا می طلبند که در این مجموعه مجال پرداختن به ان ها نمی باشد. آخرین فصل(فصل چهارم)، فصل آرامش و سلامت می باشد که در آن نقش آرامش در سلامتی انسان(سلامت روحی، جسمی) بیان می گردد و تأثیرات ناخوشایندی که اضطراب بر اعضای بدن می گذارد و علائمی که در نتیجه آن ( به صورت بیماری) بروز می نماید، آورده می شود. و در آخرین قسمت، سعی بر این شده است که راه درمان اضطراب را از طریق ارائه راهکارهای کاربردی و مهم بیان نمائیم. راهکارهایی همچون؛ تمرین، سکوت، نماز، خویشتن داری و کنترل و ... . در قسمت نتیجه نیز به اختصار به برخی از مصادیق آرامش اشاره می شود که با الگوگرفتن از آنها می توان به زندگی سالم و سعادتمندانه ای دست یافت. کلید واژه های این بحث عبارتند از : آرامش، سکینه، امن، ایمان، اضطراب.
  • تعداد رکورد ها : 314142