جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314142
تصویرپردازی از ویژگی های آینده موعود و تاثیر آن بر سازمان: به سوی الگوی قرآنی
نویسنده:
علیرضا افضلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تصویرپردازی از آینده یکی از حوزه های مورد بحث در آینده نگری می باشد. این حوزه با دو رویکرد القایی و بصیرت بخش قابل انجام می باشد. تصویر پردازی از آینده را نمی توان با رویکرد القایی انجام داد چرا که از مشروعیت برخوردار نمی باشد و در سیر زمان محکوم به شکست است. بنابراین جهت ارائه تصویری عقلایی و منطقی از آینده باید آن را با رویکرد بصیرت بخش دنبال نمود. لذا تنها زمینه آینده نگری الهی است که منجر به تصویرپردازی بصیرت بخش می باشد. ادیان و به ویژه دین اسلام و خصوصا" مذهب تشیع سرشار از تصویرپردازی ها از آینده می باشد. در قرآن کریم و روایات ائمه علیم السلام نکات برجسته ای در مورد آینده و خصوصیات آن ذکر شده است. در این تحقیق بر آن هستیم تا تصویری روشن از آینده موعود براساس آیات قرآن کریم و روایات ذیل آنها ارائه داده و در نهایت تاثیر این تصویر بر سازمان های فعلی را مورد بررسی قرار دهیم. در این تحقیق ابتدا در فصل اول کلیات تحقیق و در فصل دوم ادبیات موضوع تحقیق شامل مباحثی در رابطه با آینده نگری، آرمانشهرپردازی، تصویرپردازی ارائه شده است. در فصل سوم تحقیق در بخش اول روش های تحقیق در آینده نگری مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت روش تصویرپردازی به عنوان بهترین روش در حوزه آینده نگری الهی معرفی شده است. در بخش دوم آن روش تحقیق در الهیات با توجه به موضوع تحقیق مورد بررسی اجمالی قرار گرفته است. این روش از دو قسمت گردآوری اطلاعات و تحلیل آن تشکیل شده است. در قسمت گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و در قسمت تحلیل اطلاعات از روش استنباطی - اجتهادی رایج در حوزه های علمیه و همچنین روش تفسیر قرآن به قرآن استفاده شده است. در فصل چهارم در بخش اول مبانی مورد نیاز جهت ورود به بحث تصویرپردازی از آینده براساس آیات و روایات، ارائه شده و در بخش دوم تصویر آینده موعود براساس آیات قرآن کریم و روایات ذیل آنها ارائه شده است. در نهایت در بخش سوم استراتژی انتظار به عنوان تأثیر تصویر آینده موعود بر سازمان های فعلی بیان شده است. در فصل پنجم تحقیق نتیجه گیری و پیشنهادهای تحقیقاتی در رابطه با تحقیق های آینده ارائه شده است. تصویری که براساس این تحقیق از آینده موعود ارائه شده است تصویری امید دهنده و روشن از آینده است. تصویری است که بر پیروزی حق بر باطل تأکید داشته و اساس آن بر گسترش عدل و فراگیر شدن آن است.
بررسی تأثیر مدرنیته در تکوین دین ایدئولوژیک
نویسنده:
حسین باب الحوائجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
بخش اول این رساله در موردجامعه شناسی دین و رهیافتهای غالب در مطالعه دین مطالبی را بیان می کند. بخش دوم به تعریف مفاهیمی در مورد سنت، ایدئولوژی، دین، دین سنتی و ایدئولوژیک می پردازد. بخش سوم در موردنوع آرمانی تمدن جدید، عقلانیت وعلم جدید و اومانیسم بحث می کند. بخش چهارم به بحث و بررسی جایگاه تغییر و حرکت در دین و ایدئولوژیک، جایگاه عقلانیت جدید و علم جدید و اومانیسم در دین ایدئولوژیک می پردازد. بخش پنجم در مورد سکولاریزاسیون و دین ایدئولوژیک مباحثی را ارائه می دهد . بخش آخر هم به بیان انتقادها و پاسخها پیرامون ایدئولوژی و دین ایدئولوژیک می پردازد.
«همراه با قرآن» ترجمه وتحقیق کتاب Companion to the Quran مونتگومری وات
نویسنده:
علی جعفری ندوشن
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه : ,
چکیده :
رساله حاضر ترجمه قسمتی از کتاب «تنزیه القرآن عن المطاعن» یا «نزهه القرآن عن المطاعن» نوشته قاضی عبدالجبار مقزلی است. در این کتاب مؤلف بنا بر قول خودش آیات متشابه قرآن و آراء گوناگون از گروههای مختلف دربارة آنها را جمعی آوری و پاسخ گفته است. در این رساله ترجمه و تحقیق راجع به قسمتهای «بسم الله الرحمن الرحیم» ، «سوره حمد» و «سوره بقره» از این کتاب می باشد که حدوداً نود و نه اشکال و مسئله را در بر می گیرد. در ابتدا هم مقدمه ای از مؤلف و زندگینامه او آمده است.
«نور و رنگ» در متون عرفانی اسلام تا قرن پنجم
نویسنده:
جواد محمد زاده مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش حاضر شامل دو بخش است که به چند فصل تقسیم می شود: بخش اول که با عنوان نور است که به فصلهای نمادگرایی نور در ادیان، مفهوم و ماهیت نور (از نظر عارفان)، تجلّی نور، مقام بروز نور، مدارج و جلوه های نور و نور محمدی و نار و نور تقسیم شده است. بخش دوم هم که با عنوان رنگ است شامل فصلهای 1- نماد پردازی رنگ در ادیان 2- نماد پردازی رنگ در قرون کلاسیک و نور سیاه می باشد.
 نقش سیاسی و مبارزاتی عبدالله ابن زبیردرتاریخ اسلام
نویسنده:
مرتضی امیر تیموری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
(شامل خلاصه ، اهداف ، روشهای اجرا و نتایج بدست آمده): عبدالله بن زبیر از قبیله ی بنی اسد بود اما خویشاوندی که از طریق مادربزرگش صفیه ( عمه ی پیامبر(ص)) و عمه ی پدرش خدیجه ( همسر آن حضرت) و خواهر زادگی وی با عایشه ( همسر دیگر پیامبر) و نوه ی اولین خلیفه ی راشدین بودنش ، زمینه ای فراهم ساخت تا او یکی از چهره های مشهور اسلام گردد. عبدالله که تحت تاثیر خاله اش عایشه با کینه و عداوت نسبت به علی (ع) و بنی هاشم بزرگ شده بود باعث رودررویی زبیر پدرش با علی (ع) در جنگ جمل شد. عبدالله فرزند ارشد زبیر که به تعبیری فرزند خوانده ی محبوب عایشه بود ، در برپایی فتنه ناکثین و جنگ جمل نقش اصلی و محوری داشت و از آن پس پیوسته برای رسیدن به حکومت مترصد فرصت بود. تا اینکه پس از مرگ یزید با تزلزلی که در حکومت بنی امیه بوجود آمده بود در اکثر بلاد اسلام بنام او خطبه خواندند و از سال 64 تا سال 73 هجری حکومت کرد. بنابراین بررسی نقش سیاسی و مبارزاتی عبدالله بن زبیر در تاریخ اسلام از ارکان اصلی این پژوهش است .
: تاریخ درنهج البلاغه
نویسنده:
فاطمه السادات سید قوامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
(شامل خلاصه ، اهداف ، روشهای اجرا و نتایج بدست آمده): امام علی(ع)، با علمی همه جانبه که از سرچشمة وحی نشأت گرفته است در جای جای نهج البلاغه از تاریخ: با همة ابعاد گسترده اش سخن می گوید که این رساله صرفاً به بررسی سیمای تاریخی علی (ع) از بعد تاریخی، عبرتهای تاریخی و فلسفة تاریخ در نهج البلاغه پرداخته است. هدف این نوشتار با بضاعت اندک علمی ام درس گرفتن جهت بنای زندگی سالم انسانی و اسلامی در پرتو رهنمودهای گرانمایة علی(ع) بوده که تعدادی از خطب، نامه ها و کلمات قصار امام علی (ع) را با موضوع «تاریخ در نهج البلاغه» به روش « کتابخانه ای » جمع آوری نموده و با استفاده از شروح نهج البلاغه و با استفاده از روش منقول و معقول در حد بضاعت به تجلیل آنها پرداخته ام.امیرالمؤمنین علیه السلام در فرازهای یادشده به انسانها و جوامع می آموزد که چگونه زندگی کنند تا دچار خسران نگردند و عبرت آموزی از تاریخ را مرتباً تکرار می فرماید. از دیدگاه علی(ع) بروز حوادث مشابه به حادثه های گذشته در صورتی که عوامل آن ایجاد شود، امکان پذیر است و انسان باید همواره نمونه های تاریخی را دریابد و سرنوشت اقوام و ملتهایی را که در اثر اعمال ناشایست خود هلاک شدند و خداوند عزّت و شوکت آنها را گرفت و آنها را در هم کوبید، همچون قوم ثمود و فرزندان اسماعیل و اسحاق و یعقوب را پیش روی خود داشته باشد و وعده های الهی و سنتهای او را که در تاریخ بشری جریان دارد همچون سنت ابتلا، استدراج، امهال و سنت برکات و اعراض و نصرت الهی و 000 را کوچک نشمرد و دست کم نگیرد.
" داوری در طلاق با مطالعه تطبیقی در فقه عامه "
نویسنده:
مهدی آل بویه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
داوری برای حل اختلافات بین زن و شوهر از دیرباز مورد استفاده بوده و بیشتر برای جلوگیری از طلاق به کار می رفته است در اسلام هم ارجاع این گونه اختلافات به داوری پیش بینی شده است (آیه‎۳۵ از سوره نساء) فرق داوری با دادرسی این است که داور اصولا" بوسیله اصحاب دعوی انتخاب می شود و به تعبیر دیگر داوران اصولا" قضات منتخب اصحاب دعوی هستند در حالی که دادرس بوسیله مقامات عمومی منصوب می گردد. به علاوه داور دارای سمت قضایی و مکلف به رعایت تشریفاتت و آیین دادرسی معمولی نیست. قبل از قانون حمایت خانواده ارجاع اختلافات بین زن و شوهر به داوری در ماده قانون آیین دادرسی مدنی پیش بینی شده بود. قانون حمایت خانواده در سال ‎۱۳۵۳ به این مساله توجه خاصی مبذول داشت و قواعدی به آن اختصاص داد که تقریبا" جامع و مانع بود هرچند گکه خالی از اشکال نبود در قانون حمایت خانواده فرقی نداشت که طلاق توافقی باشد یا یکی از زوجین تقاضای طلاق کند. در هر سه صورت دادگاه اختلاف را به داوری ارجاع می داد. لایحه قانونی دادگاه مدنی خاص مصوب ‎۱۳۵۸ ارجاع به داوری را فقط در موردی که شوهر بخواهد زن خود را طلاق دهد مقرر داشت و مقررات قانون حمایت خانواده در مود داوری با وضع لایحه قانونی مزبور نسخ ضمنی د. تبصره ‎۲ از ماده ‎۳ لایحه قانونی مذکور چنین می گفت.... در مواردی که شوهر به استناد ماده ‎۱۱۳۳ قانون مدنی تقاضای طلاق می کند دادگاه بدوا" بر حسب آیه کریمه " و ان خفتم شقاق بینهما فابعثوا حکما" من اهله و حکما" من اهلها ان یریرد اصلاحا" یوفق ا... بینهما ان ا... کان علیما" خبیرا" موضوع را به داوری ارجاع می کند و در صورتی که بین زوجین سازی حاصل نشود، قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ‎۱۳۷۰ و آیین نامه اجرایی آن قواعد جدیدی راجع به داوری مقرر داشت که حاکی از توجه بیشتر قانونگذار به امر داوری و نزدیک شدن به قواعد و مقررات مصوب ‎۱۳۵۳ می باشد.در مورد آیه مورد بحث می توان گفت که ارضای زوجین به داوری شرط نیست و داوران را می توان از غیر اعضای خانواده انتخاب کرد و داوران حق تفریق (طلاق) ندارند و اینکه ارجاع به داوری امری است واجب.
: تأثیرسیاسی اجتماعی نخبگان سادات حسنی درحکومتهای مختلف از اواخرنیمه اول تا آخر قرن چهارم هجری قمری
نویسنده:
مجید صادقی نیارکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پایان نامه (شامل خلاصه ، اهداف ، روشهای اجرا و نتایج بدست آمده): پس از قیام عظیم شهید کربلا سعی و تلاش به منظور مبارزه با طاغوت زمان (امویان) فزونی یافت تا آن جا که بنی عباس براساس نقشه خویش، همانا استفاده از نفوذ علویان در بین مردم، توانستند خلافت را تصاحب کنند. گذشت زمان، محقق نشدن شعارهای عباسیان و وجود نارساییهای فراوان در سرتاسر قلمرو خلافت، علویان را بر آن داشت تا به منظور روشنگری اذهان عمومی و ابراز نارضایتی خویش از وضع موجود دست به قیامهای متعدد زنند تا خلیفه و عاملانش را عزل و حکومت علوی را با شعار «الرضا من آل محمد» و گسترش عدالت علوی حاکم نمایند. در این بین فرزندان حسن بن علی (ع) از مهمترین مخالفان دستگاه خلافت بودند. آنان قیام های متعددی از قبیل: محمد نفس زکیه و ابراهیم باخمری در عصر منصور، حسین صاحب فخ در عصر هادی، یحیی صاحب دیلم در عصر هارون، محمد بن ابراهیم طباطبا در عصر مأمون را رهبری کردند. سادات حسنی تا به آن جا عرصه را بر عباسیان تنگ کردند که موفق به تأسیس حکومتهای علوی و در نتیجه تضعیف خلافت عباسی در سرزمین های: مراکش؛ حکومت ادارسه، صعده و یمن؛ حکومت بنی رسی، طبرستان و مازندران؛ حکومت علویان طبرستان، شدند. که در مجموع دارای کارنامه موفق سیاسی، اقتصادی، اجتماعی بودند.
«ترجمه و تحقیق کتاب فکرة الاعجاز القرآن منذ البعثه النبویه حتی عصرنا الحاضر» «صفحات 216 الی 304» (بررسی تفسیر علمی قرآن در قرن چهاردهم ه . ق)
نویسنده:
ایراندخت سعدی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مطالب مورد بحث در این تحقیق به شرح ذیل است: ارزش علم در دین اسلام از دیدگاه دانشمندان جهان ارتباط قرآن با علوم تفسیر علمی مؤلفین و مفسرین قرن چهاردهم هجری قمری گرایش علمی گروه گرایشات علمی علی فکری دکتر محمد توفیق صدقی طنطاوی جوهری تفسیر الجواهر القرآن و العلوم العصریّه محمد احمد جاد المولی بک الملباری الاستامبولی آیات علمی موریس بوکای قرآن و دانش جدید از دیدگاه موریس بوکای تولید مثل انسان خروج موسی(ع) تفاوت های قرآن و عهدین نکات مشترک قرآن با عهدین دکتر محمد رشاد خلیفه محمد متولّی شعراوی نمونه آیات علمی ضمیمه خلاصه ای پیرامون اعجاز علمی قرآن و اندیشة بشر مفسرین کهن و تفسیر علمی امام ابوحامد غزالی و تفسیر علمی فخر الدین رازی و تفسیر علمی ابن ابی الفضل المرسی وتفسیر علمی زرکشی و تفسیر علمی سیوطی و تفسیر علمی محمد بن احمد اسکندرانی و تفسیر علمی طنطاوی و تفسیر علمی استاد عبدالرزاق نوفل و تفسیر علمی رشاد خلیفه و تفسیر علمی نمونه ای از اعجاز عددی اسرار آفرینش در قرآن قرآن در عصر جهالت نمونه آیات علمی قانون توازن در قرآن قانون تلقیح در قرآن قانون زوجیت حرکت زمین در قرآن قاره های ناشناخته در قرآن کرویت زمین در قرآن فرضیه تکامل و عقاید مذهبی آیا فرضیه تکامل با خداشناسی منافات دارد؟ فرضیة داروین وکیفیت آفرینش انسان تکامل تکامل امروزی تکامل در قرآن طراحی انسان مثلث طبیعت، تکامل، توحیدی و موضع انسان سرنوشت کیهان
آثار اعتقاد به خدا در زندگی فردی و اجتماعی
نویسنده:
طیبه اسحاقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع ایمان و عقیده از مهم ترین مسائل انسانی است که هماره ضرورتی نخستین و عام دارد زیرا امتیاز انسان در انتخاب و گزینش اوست و اگر خداشناسی و خداجویی و خدا پرستی برای انسان بیان شده یا رشد نکند، انسان مراحل تکاملی خودش را نمی تواند بپیماید. این موضوعی است که از ابتدای خلقت انسان مورد توجه بشر بوده و همیشه به این مسئله پرداخته شده و هر چه بیشتر به آن پرداخته می شود، نکات بهتر و قابل استفاده تر و نوتری به دست می آید. زیرا فطرت امری است که نیاز به تفصیل و تکامل دارد. شناخت ذات حق ممکن نیست اما رهیابی به او از طریق آیاتش امکان پذیر است و ثمره ایمان همان شناخت ایات اوست. در این تحقیق سعی شده در بخش اعتقادات، اعتقاد به خدای یگانه به عنوان مقدمات و ارکان دین مطرح گردد و سپس آثار این نگرش در فرد یا در جامعه تبیین گردد که برای جمع آوری این مطالب از هفتاد و اندی منبع استفاده شده که این منابع عبارتند از؛ کتب قرآنی، روایی تفسیری، کتب لغت و نیز تعدادی نشریات و مقالات. این تحقیق شامل سه فصل است تحت این عناوین، یک: رابطه خداشناسی و معرفت انسان، که از مهمترین مباحث آن بررسی راههای وصول به خداشناسی یعنی عقل و فطرت است که به تفصیل به هر یک پرداخته شده و همچنین به برخی نظرات از جمله فلاسفه و متکلمین در این بین اشاره شده. دو: کلید سعادت، عبادت و پرستش، و در این فصل رئوس مطالب عبارتند از: حقیقت عبادت، عبادت و مراتب آن و ... . سه: تأثیر ایمان و عقیده، که در این فصل نیز به بازتابها و تبعات مختلفی که اعتقاد به معبود، در زندگی پرداخته شده، از جمله روشن بینی که در سایه ایمان و تقوی حاصل می آید و مباحث دیگر از قبیل عقیده به غیب، فواید این عقیده و اعمال صالح، اخلاق در پرتو ایمان، نیل به یقین و ایمنی از شر شیطان و ... ؛ و در پایان، حاصل مطالب روشنگر این است که انسان با رهنمودهای عقل توانسته است اعتقاد به معبود را کسب کرده و به قرب او نائل شده وآن کمالی که از خلقت او مد نظر بوده دست یابد، به رضوان الله راه یافته و به آرامش و سعادت ابدی برسد.
  • تعداد رکورد ها : 314142