جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314143
 از فراق رسول تا وصال بتول
نویسنده:
ندا اصغرزاده کاریزکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق که با عنوان از فراق رسول تا وصال بتول ارائه شده، از شش فصل تشکیل می گردد. فصل اول: این تحقیق در مورد شناسنامه و انعقاد نطفه حضرت و معرفی شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها و حوادث پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و دلایل مبارزه حضرت زهرا علیهاالسلام پس از رحلت پدربزرگوارشان و فضایل حضرت از دیدگاه قرآن و پیغمبر بزرگوار صلی الله علیه وآله و سلم و همچنین در مورد علم حضرت فاطمه علیهاالسلام می باشد. فصل دوم: که با عنوان گریه های حضرت زهرا علیهاالسلام می باشد که در مورد ناله های حضرت در فراق پدر و علل این گریه ها و در پایان هم بخشی از محتوای خطبه ای که ایراد نمودند می باشد. فصل سوم: که با عنوان خطبه های حضرت زهرا علیهاالسلام در مدینه می باشد که حتی الامکان سعی شده موضوعات خطبه به صورت خلاصه و مفید بیان شود و در پایان نیز در مورد اخبار غیبی که به حضرت زهرا سلام الله علیها می رسیده توضیحی داده شده است. فصل چهارم: که با عنوان حضرت زهرا علیهاالسلام مدافع حریم ولایت ارائه شده است و نقش حضرت زهرا علیهاالسلام در بیداری جامعه و بررسی قیام دختر پیغمبر خاتم صلی الله علیه و آله و سلم به صورت پرسش و پاسخ بیان شده است، ودر پایان اشاره ای به مصحف حضرت زهرا سلام الله علیها و حمله به خانه حضرت و ظلم و ستم هایی که به حضرت شده در روایات شیعه و اهل سنت آورده شده است. فصل پنجم: که با عنوان فدک ارائه شده توضیحی از سرزمین فدک و دلایل غصب کردن آن توسط غاصبان و انکارهای غیرقابل قبول عمر و ابوبکر و تلاش زیاد حضرت زهرا علیهاالسلام برای گرفتن این ارث که از پدرشان باقی مانده بود فصل ششم: با عنوان شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام ارائه شده و در مورد بیماری حضرت و توصیه کردن به ساختن تابوت وچگونگی شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام و زمان شهادت ایشان و بررسی وصیت نامه ی حضرت وعمل کردن به وصیت ایشان و تلاش های بی نتیجه برای پیداکردن قبر حضرت که تا زمان ظهور فرزندشان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف به خاطر مصلحت وحکمت هایی که وجود دارد پنهان خواهد ماند. و در پایان نیز سخنان و سفارشات حضرت زهرا سلام الله علیها به مردم زمان خود و بعد از خود که خیلی جالب و کاربردی می باشد.
 اخلاق محمدی ( ص)
نویسنده:
صدیقه دهقان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این مجموعه از اخلاق ملکوتی حضرت محمد ( ص) بر اساس آنچه در کتب معتبر آمده است، را در پنج بخش با عنوان های: 1-تعریف اخلاق 2- اخلاق فردی 3- اخلاق عبادی 4- اخلاق خانوادگی 5- اخلاق اجتماعی گردآوری کرده ام. در بخش اول به تعریف لغوی و اصطلاحی اخلاق پرداخته ام، در این بخش اخلاق و رفتار پیامبر(ص) قبل از ظهور اسلام و نبوت را مورد بررسی قرار داده ام . در بخش اخلاق فردی پیامبر اکرم(ص) از جمله سادگی، بی آلایشی، زهد، تقوا، صداقت و راستگویی و همچنین اخلاق پیامبر(ص) از جنبه بهداشت از قبیل پاکیزگی و آراستگی، خوش بویی و مسواک زدن، مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش سوم به اخلاق عبادی پیامبر اکرم(ص) از قبیل عبادت، پرستش، نماز، دعا و نیایش رسول اکرم(ص) پرداخته ام. در بخش چهارم که عنوان آن اخلاق خانوادگی و عاطفی رسول اکرم ( ص) می باشد، چگونگی حسن خلق در خانواده از قبیل خوش خلقی با همسر و خوش رفتاری با خدمه و همکاری در امور خانه و همچنین ملاطفت با کودکان و حقوق والدین مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش آخر این مجموعه نیز اخلاق اجتماعی پیامبر اکرم(ص) که شامل نمونه هایی از حسن خلق پیامبر(ص) در روابط اجتماعی و رفق و مدارای پیامبر(ص) و رعایت حقوق انسان ها از جانب پیامبر ( ص) مورد بررسی قرار گرفته ا ست . و در پایان نیز به فرازهایی از سخنان رسول خدا(ص) درباره مکارم اخلاق ، تمسک به کتاب و سنت، ایمان، اسلام و تحصیل علم و دعا پرداخته ام. تعریف لغوی اخلاق: اخلاق جمع خلق به معنای خوی، سرشت، طینت، خصلت و طبیعت است. تعریف اصطلاحی اخلاق: اخلاق عبارت است از مجموعه دستوراتی که بشر باید آنها را به کار بندد تا به سعادت واقعی دست یابد.
اخلاق محمدی ( ص)
نویسنده:
ملیحه صالح زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی که هم اکنون در پیش رو دارید، در مورد اخلاق محمدی(ص) می باشد. در این تحقیق ابتدا موارد اخلاقی حضرت محمد(ص) در امر عبادت آمده است و بیان می شود که ایشان عملأ در نماز و روزه از دیگران کاملتر و بهتر بود. همچنین اخلاق فردی حضرت محمد(ص) چون در زهد و ساده زیستی، راستگویی و امانتداری و صبر و پایداری بحث می شود که آن بزرگوار به تمام و کمال آن موارد را رعایت می فرمودند. دیگر در بعد خانوادگی حضرت محمد(ص) نسبت به همسر و فرزندان، اقوام و همسایگان آمده و موارد اخلاقی آن حضرت به تفکیک بیان شده که برای آن ارزش بسیاری قائل بودند. همچنین اخلاق اجتماعی حضرت محمد(ص) ذکر شده که ایشان در اجتماع با نهایت تواضع و فروتنی و عدالت جامعه را به سوی سعادت رهنمون می کردند. حتی موارد اخلاقی مهم آن بزرگوار در مهربانی و گذشت و نرمی و مدارا در صحنه ی جنگ که هر کدام به صورت جداگانه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. بنابراین در این تحقیق اهدافی نیز مد نظر بوده است. از جمله نیازی که جامعه به یک سری از الگوهای اخلاقی و رفتاری از طریق پیامبران علی الخصوص حضرت محمد(ص) و ائمه معصومین دارد به علت جلوگیری از رفتارهای نا مطلوب در فرد و اجتماع که از طریق قشر جوان به جامعه انتقال پیدا می کند؛ تا آنجا که الگو گرفتن از حضرت محمد(ص) را عامل مهم علمی و عملی برای این قشر جوان می دانیم و همین موجب شد که موضوع اخلاق محمدی(ص) به عنوان تحقیق پایانی انتخاب شود. در این تحقیق به سئوالاتی پاسخ داده خواهد شد سئوالاتی نظیر: 1-اخلاقی عبادی حضرت محمد(ص) چگونه بوده است؟ 2- چه مواردی در اخلاق فردی و خانوادگی حضرت محمد(ص) مد نظر قرار گرفته است. 3-حضرت محمد(ص) در اجتماع و صحنه ی جنگ به چه موارد اخلاقی تأکید داشته اند؟ منابعی که در این تحقیق استفاده شده است بیشتر در غالب سیره و زندگانی حضرت محمد(ص) می باشد. روش گردآوری این اثر از طریق تهیه فیش و به صورت کتابخانه ای و توصیفی بوده است. امید است که مسلمانان با مطالعه این اثر گامی مؤثر در جهت ارتقای سطح الگو پذیری از حضرت محمد(ص) در حال یا آینده باشند. واژگان کلیدی: اخلاق، حضرت محمد(ص) مهربانی و گذشت، نرمش و مدارا، مشورت ، عدالت.
 اخلاق فاطمی ( س)
نویسنده:
وجیهه امیدواری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان این تحقیق پایانی « اخلاق فاطمی» سلام الله علیها می باشد. امروزه با تغییر الگوهای زندگی بشری و رنگارنگی افکار و خواسته های مردم ، یادآوری و درست معرفی نمودن الگوهای رفتار و اخلاق نیکو – اهل بیت رسالت علیهم السلام – و تطبیق روش و منش و اخلاق خداگونه ی آنان با روزگار بشر امروز کاری مهم و درخور توجه به نظر می آید. چه آنکه دور شدن از زندگی سراسر درس شخصیتی والا همچون فاطمه ی زهرا(س) ، دختران و بانوان شیعه را که سهم مهم و قابل توجه جامعه را به خود اختصاص داده اند ، دچار سردرگمی ساخته و چه بسا الگوهای کاذب و مخربی را در زندگی آنان مطرح نموده است ،که پیروی از آن ها سقوط از چاله به چاه خواهد بود. تلاش حاضر ، درصدد است تا با نعرفی و قابل دسترس نمودن زندگی صدیقه ی طاهره ( س) و اخلاق عملی این بزرگوار برای زنان و دختران جامعه ی معاصر ، راهی باشد هر چند باریک و ناچیز برای تحقق حضور زنده و مستمر بانوی دو عالم در جای جای زندگی مسلمان شیعه. این تحقیق به منظور بررسی تاریخی و ابعاد اخلاقی زندگی حضرت زهرای مرضیه ( س)و به قصد روشن شدن حقایقیاز زندگی ایشان و عمل ها و عکس العمل های صدیقه طاهره(س) است ، یعنی تحقیقی توصیفی – تحلیلی است که از طریق بررسی اطلاعات ثبت شده و در متون و اسناد ( تحقیق کتابخانه ای) سعی شده است در طی آن به بررسی چگونگی اخلاق دخت گرانمایه حضرت رسول اکرم(ص) بپردازیم. در تحقیق حاضر سعی بر این بوده است که تمام احادیث و روایاتی که مربوط به اخلاق حضرت صدیقه ی اطهر ( س) است ، از کتاب های معتبر و دست اول ، جمع آوری شده و پس از تفکیک و منظم سازی ، تحت عنوان سه فصل ؛ اخلاق فردی ، اخلاق اجتماعی و اخلاق سیاسی ذکر گردد. در طی این تحقیق به وضوح در می یابیم اخلاق حضرت زهرا(س) درتمام ابعاد فردی ، اجتماعی و سیاسی مطابق با اوامر الهی و دستورات قرآن کریم و نبی مکرم اسلام بوده است ، پیروی از اخلاق و سیره ی ایشان ، طبق فرمایش قرآن و ائمه هدی علیهم السلام ، در هر عصر و زمانی ، بر هر زن و مرد مسلمانی که خواهان سعادت دنیوی و اخروی هستند ، واجب و لازم است. کلید واژه ها : اخلاق، اخلاق فردی، اخلاق اجتماعی، اخلاق سیاسی، اخلاق فاطمی(س)
 اخلاق محمدی ( ص)
نویسنده:
عشرت ملاعلی فرخانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
موضوع پایان نامه اخلاق محمدی – صلی الله علیه و آله و سلم- است که به تحلیل اخلاق فردی ، اجتماعی و ... پیامبر – صلی الله علیه و آله و سلم- می پردازد . پیامبر – صلی الله علیه و آله و سلم- در هفدهم ربیع الاول به دنیا آمد، نام پدرش عبدالله و مادرش آمنه است ، هنگام ولادتش حوادثی بزرگ به وقوع پیوست که یکی از آنها خاموش شدن آتشکده ی فارس بود، سه روز از مادر شیر خورد و تا دو سال تمام دایه اش حلیمه او را شیر داد، چهار سال نزد حلیمه، سپس نزد مادرش آمد . شش ساله بود که مادرش فوت کرد و سرپرستی او را به عهده ی عبدالمطلب پدر بزرگش افتاد، هشت ساله بود که ابوطالب سرپرستی ایشان را قبول کرد. در 15 سالگی در جنگهای قریش با طائفه هوازن شرکت نمود و 25 ساله بود که در پیمان حلف الفضول شرکت کرد و در 25 سالگی با خدیجه – سلام الله علیها- ازدواج کرد و در 40 سالگی به بعثت رسید و نخستین آیات بر او در غار حرا نازل شد، 3 سال رسالت پنهان داشت و بعد از آن دعوت خود را علنی کرد و در سال 51 از عمرش به معراج رفت ، جنگهای زیادی در زمان ایشان اتفاق افتاد که درحدود 9 تای آن را خود حضرت – صلی الله علیه و آله و سلم- شرکت کرده بودند و در سال دهم هجرت به حج رفتند که آن را حجه الوداع نامیدند . حضرت در سن 63 سالگی فوت کردند و در عبادت آن چنان عبادت می کرد که رنگ از صورتش می پرید ،در همه حال یاد خدا می کرد ،عبادتش برای طمع بهشت یا ترس از جهنم نبود، پیاپی روزه می گرفت ،دائم الذکر بود، لباس پنبه لباس مورد علاقه ی ایشان بود و رنگ سبز مورد پسند ایشان بود، ابتدا سمت راست لباس را می پوشید،سپس سمت چپ آن را ، استوار ،متین، باقدرت راه می رفت، در نظافت بدن و لباس بی نظیر بود بسیار مهمان نواز بود. به کسانی که از در وارد می شدن احترام خاصی می گذاشت، در مجالس صدر نشین نمی نشستند و بیشتر روی زمین می نشست، اهل مزاح بودند، حرف باطل نمی گفت ،انتقاد پذیر بود واز مداحی و چاپلوسی متنفر بود، سخاوت بیشتری داشت متواضع بودند، همواره اندوهناک و دائما در فکر و اندیشه بود، هرگز بدون جهت سخن نمی گفت، سخنانش جنبه ی موعظه و پند داشت، اهل سکوت بودند، از یک دختر باکره بیشتر حیا داشت ، رختخواب حضرت بسیار ساده بود. آداب غذا خوردن را به صورت کامل رعایت می کرد ،اهل کار بود، شغلهایش چوپانی و بازرگانی بود، با اسیران رفتار انسانی داشت، با فقر مخالفت می کرد، با روح شرارت مبارزه می کرد . در تمام فعالیتهای اجتماعی مثل ساختن مسجد ... همکاری داشت، بر حال شهدا گریه می کرد ،در تمام موارد با اصحاب مشورت می کرد، در مورد یتیمان و حقوق آنها مژده و بیم می داد، همه در مقابل پیامبر در برابر قانون یکسان بودند، با زیر دستان و ضعیفان با ملایمت رفتار می کرد ،مراجعه کنندگان به نزد خود را مورد تکریم قرار می داد.مهربان ترین و خیر خواهترین نسبت به همنشینان بود، از دیدن مردم ابراز شادمانی می کرد، حقوق آنان را رعایت می کرد، با بهترین نام مردم را صدا می زد ،در فعالیتهای علمی حضور داشت. به بهداشت محیط اهمیت می داد، تربیت بدن را دوست داشت، اهل مسابقه ی ورزشی بود، در کارهای منزل به همسرانش کمک می کرد، در بین همسران به عدالت رفتار می کرد و در خلوت کردن با همسران خود خنده روتر، ملایم تر بود و اهل مزاح و گفتگو با آنها بود و در برابر اشتباهات همسران گذشت می کرد و با آنان مدارا می کرد عدر منزل به همسر خود کمک می کرد . به خواسته های کودکان اهمیت می داد و سعی در برآورده کردن آنها می نمود، از رنجش و ناراحتی کودکان دوری می کرد، فرزندان خود را نوازش می کرد و در مسئولیت دادن به جوانان سن را مد نظر نمی گرفت .
 آموزه های عاشورا و منتظران حقیقی
نویسنده:
بی بی حکیمه علوی گنابادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع پژوهش حاضر، آموزه های عاشورا و منتظران حقیقی می باشد.منظور از آموزه های عاشورا مجموعه مطالب آموزنده ای است که از واقعه ی عاشورا، یعنی دهم محرّم سال61 هجری و حوادث مربوط به آن به جای مانده است. منتظران حقیقی نیز پیروان راستین حضرت مهدی « عَلَیهِ السَلام» هستند که در حال انتظاری سازنده برای ظهور امّام زمان«عجّ الله تعالی فرجه الشّریف» می باشند. اهمّیّت حماسه ی عاشورا و شباهت آن با قیام حضرت مهدی « عَلَیهِ السَلام» نشان دهنده ی ضرورت این پژوهش می باشد.زنده کردن پیام های عاشورا و ترغیب منتظران نسبت به انجام وظیفه ی خود در عصر حاضر، از جمله اهداف اصلی این تحقیق به شمار می روند. امّا از آن جا که در کمتر کتابی به بیان ارتباط عاشورا و انتظار، پرداخته شده است؛ از این رو پژوهش حاضر به منظور آشنایی با این ارتباط نیز انجام خواهد گرفت. مطالب این تحقیق پنج فصل را تشکیل خواهند داد: عنوان فصل اوّل، جایگاه عاشورا در زندگی منتظران است. در این فصل به بررّسی اهمّیّت عاشورا و آموزه های آن در زندگی و اهمّیّت عصر انتظار پرداخته خواهد شد؛ و ویژگی های منتظران حقیقی و فضیلت انتظار بیان گردیده و ارتباط عاشورا با انتظار نیز مورد بررّسی قرار خواهد گرفت.فصل دوم بیان گر آموزه های عبادی عاشورا است. که روح خشوع در پیشگاه پروردگار را در انسان تقویت می کند. این تعالیم شامل دین داری و دین محوری، اهمّیّت نماز، تلاوت قرآن، شب زنده داری و مناجات، توسّل و زیارت و امر به معروف و نهی از منکر می شود.در فصل سوم به تبیین آموزه های عرفانی عاشورا پرداخته خواهد شد. یعنی تعالیمی که به وسیله ی آن ها می توانیم برای سیر و سلوک در مسیر تقرب الهی آماده شویم. این آموزه ها، خدادوستی، امّام شناسی، تولّی وتبرّی، توبه، زهد و وارستگی، گریستن بر مصیبت های امام حسین « عَلَیهِ السَلام»،، شهادت طلبی و پیروزی خون بر شمشیر را تشکیل می دهند. فصل چهارم بیان کننده ی آموزه های اخلاقی عاشورا می باشد که به معرفی صفت های پسندیده ای که شایسته ی به کار بستن در زندگی منتظران حقیقی است می پردازند. این صفت ها، عبارتند از توکّل، صبر و استقامت، تسلیم و رضایت، شجاعت، جوان مردی و کرامت، غیرت و ایثار و مواسات. در فصل پنجم نیز به آموزه های تربیتی عاشورا پرداخته می شود یعنی مهارت های که به کار گیری آن ها موجب سلامت روحی خواهد شد. این آموزه ها موضوع های هدف شناسی، عزّت نفس، بهره وری از فرصت ها، مهرورزی، نام گذاری نیکو بر فرزند و شهید پروری را تشکیل می دهند.بیشتر منابع این تحقیق، کتاب های دسته اوّل روایی و مقاتل تاریخی را تشکیل خواهند داد؛ که با استفاده از روش ترکیبی « بنیادی، توصیفی، دینی و تاریخی» انجام خواهد گرفت.از مجموع مطالب تحقیق، این نتیجه ی کلّی حاصل می شود که به کار بستن آموزه های مختلف عاشورا در زندگی، منتظران حقیقی را به سوی انتظاری سازنده سوق خواهد داد. واژگان کلیدی: آموزه، عاشورا، منتظر، حقیقی، عبادت، عرفان، اخلاق، تربیت.
 اخلاق فاطمی ( س)
نویسنده:
یگانه کیوانلوشهرستانکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اخلاق زهرای اطهر و قدر رفیع ایشان آن قدر عظیم است که قلم را یارای نوشتن آن نیست. و کاغذ را که بار سنگین نوشتار بر عهده گیرد. اهداف تحقیق: شناساندن شخصیت والای یگانه دخت پیامبر ( ص) به تمامی زنان، در جامعه ای که مملو از فساد و بی بندو باری است. والگوسازی برای زندگی آینده ی خود و خوانندگان محترم. تحقیق را در چهار بخش ارائه نموده ام: بخش اول دریک فصل تحت عنوان آیاتی که دلالت شأن نزولی بر فاطمه (ع) دارند. بخش دوم: جلوه های رفتاری حضرت زهرا(س) در چهار فصل: فصل اول رفتار با پدر، فصل دوم رفتار با همسر، فصل سوم رفتار با فرزند و فصل چهارم رفتارهای اجتماعی حضرت زهرا(س). بخش سوم: فضائل حضرت زهرا در چهار فصل: فصل اول: عصمت حضرت زهرا، فصل دوم: علم حضرت زهرا، فصل سوم: زهد حضرت زهرا، فصل چهارم: عبادت آن حضزت. بخش چهارم: زندگانی سیاسی حضرت صدیقه (س) : در دو فصل فصل اول: فدک یا « ندای هل من ناصر فاطمه» فصل دوم: دفاع از حریم ولایت. منابعی که در تحقیق استفاده نموده ام: بحارالأنوار: محمد باقر مجلسی، اسرار آل محمد: سلیم بن قیس هلالی، ریاحین الشریعه: شیخ ذبیح الله محلاتی، زندگینامه ی چهارده معصوم: آیت الله محمد تقی مدرس، اسرار فدک: محمدباقر انصاری، اصول کافی: ثقة الاسلام کلینی رازی، جلوه ای نور: علی سعادت پور، زندگانی فاطمه زهرا: سید جعفر شهیدی، جلوه های رفتاری حضرت زهرا: عذرا انصاری و سایر منابعی که در پاورقیها اشاره شده است.
 اخلاق خانوادگی پیامبر ( ص)
نویسنده:
بی بی عصمت هاشمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پایان نامه ای که هم اکنون در پیش رو دارید در مورد اخلاق خانوادگی پیامبر((ص)) می باشد. در این موضوع پایان نامه در فصل اول اشاره شده است به موضوع هدف اخلاق و نظریاتی که فلاسفه و عرفا در مورد علم اخلاق مطرح کرده اند و دیگر آنکه به نمونه ای از اخلاق پیامبر (( ص)) در قرآن و سنت اشاره شدکه اخلاقی داشتند که عقل در آن حیران بود و وجود پیامبر دارای لطف و محبّتی بی نظیر و صفا و صمیمیت بی مانند صبر و استقامت و تحمّل و حوصله ای توصیف ناپذیر بود و بزرگ مردی که عزت و شرف خود را در طبق اخلاص نهاد و در نهایت در راه هدایت بشر سعی و تلاش خود را انجام داد و مصداق این آیه قرآن بود لَقَد کانَ لَکُم فی رَسُولِ الله اسوهَ حسنه: حضرت محمد((ص)) برای شما الگو و سرمشقی خوبی است. در فصل بعدی اخلاق پیامبر (( ص)) در کودکی، نوجوانی و جوانی بحث شده که شامل احترام ایشان نسبت به مادرشان و دیگر افرادی که دایه ایشان بودند و قدرت و شجاعت و نیرومندی پیامبر((ص)) و راستگویی و امانتداری حضرت، خویشتن داری آن رسول گرامی (( ص)) و مطالبی که عبدالمطلب درباره حضرت عنوان کرده اند و اینکه ایشان را محمّد امین می نامیدند مباحثی بود که مطرح شد. دیگر آنها پیامبر خدا (( ص)) نسبت به همسران خود همراهی و عدالت داشتند ضمن اینکه به آنان احترام می گذاشتند در خانه و بیرون از خانه ظاهری آراسته و مرتب داشتند . پیامبر اکرم((ص)) مهربان وبا عفو و گذشت و صاحب طبعی بلند بود متواضع و فروتن در امور خانه به همسر، خدمتکار خود کمک می کردند و محیط خانه را آراسته داشتند. در زندگی خود ساده زیستی و زهد را سر لوحه قرار داده بودند و توجهی به مادیات دنیا نداشتند و هر آنچه که از ثروت حضرت خدیجه بود صرف اسلام می کردند. پیامبر((ص)) نسبت به فرزندان خود احترام قائل می شدند نه تنها فرزندان خود بلکه فرزندان اصحاب خود را مورد محبّت قرار می دادند کودکان را با هدیه دادن تشویق می کردند و رعایت عدالت را بین خود و دخترشان فاطمه ( س) را مورد توجه قرار می دادند و با کودکان در موارد دینی مدارا می کردند در پایان موضوع می توان گفت که پیامبر((ص)) مهربانی خود را حتی نسبت به میهمانان هم داشتند و با مهمان نوازی خود همگان را متحیر می کردند و میهمان خودرا از کار کردن منع می کردند با او غذا می خوردند و تا دم در او را مشایعت می کردند. و لذا می توانیم بگوییم حضرت نسبت به خویشان خود وفادار بودند و می فرمودند اگر کسی به شما ظلم و ستم کرد و از شما بُرید شما به سوی او بروید. حضرت محمّد (( ص)) با اقوام و خویشاوندان خود معاشرت داشتند و به آنها احترام می گذاشتند و با فصاحت و بلاغت خاصی که داشتند نسبت به خویشاوندان منافق و مشرک خود صبر و تحمّل می کردند و در نهایت تواضع و فروتنی با اقوام خود برخورد می کردند و البته حد و مرز تواضع توجه داشتند. زیرا زیاده روی در تواضع موجب ذلت و خواری می شود و اگر کسی در مقابل شخص متکبر اظهار تواضع و فروتنی کند چنین تواضعی نه تنها مفید نیست بلکه زشت و خوار کننده است اما پیامبر((ص)) کسی بود که اصحاب او را دوست داشتند و وقتی وضو می گرفتند آب وضویی را که از دستشان می چید می گرفتند و برسر و صورت خود می کشیدند و وقتی سخن می گفتند همه مهر سکوت بر لب های خود می زدند تا سخنان ایشان را بشنوند پس بنابراین پیامبر((ص)) نمونه عقل و کمال، سرچشمه حکمت و جلال ، مظهر دانش ، اسوه شجاعت و پرهیزگاری و انسان کامل و برخوردار از همه مقام و ارزش های بلند انسانی است. در اخلاقش نمی توان ضعف و ناپسندی دید و اینکه او انسانی معصوم و مصون از خطا و مبرا از لغزش و افضل مخلوقات جهان هستی است. و در این موضوع پایان نامه سعی شده اهدافی مدنظر باشد از جمله نیازی که جامعه دارد به یک سری الگوهای اخلاقی و رفتاری و پیامبران (( ص)) دارد بویژه حضرت محمد((ص)) می تواند الگوی خوبی باشد. و ما می توانیم روش اخلاقی پیامبر((ص)) را در ابعاد مختلف زندگی ایشان بررسی و به جامعه انتقال دهیم. و علت انتخاب این موضوع این بود که خود را در زمینه اخلاقی کامل کنیم و پیامبر((ص)) عامل مهم علمی و عملی برای ما می باشد. منابعی که در این پایان نامه عنوان شده در قالب سیره و اخلاقیات پیامبر((ص)) در بعد خانوادگی در کودکی و نوجوانی و جوانی با همسران و فرزندان ، میهمانان و خویشاوندان بیان شده است و روش گردآوری این اثر از طریق فیش و به صورت کتابخانه ای و توصیفی بیان شده است. امید است که افرادی که این مجموعه را مطالعه می کنند گامی ارزشمند داشته باشند در راستای تقویت خصوصیات اخلاقی خود نسبت به خانواده در حال و آینده داشته باشند
 اخلاق محمدی ( ص)
نویسنده:
اکرم چاکری بجستان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
خلق و خلق بروزن فلس و قفل ، در اصل یکی اند اولی مخصوص هیئت و اشکال و صور ظاهری است و دومی مخصوص به قوا و صفات است که با بصیرت قابل درک می باشد . پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله ) لحظه ای از خداوند و مدد او غفلت نداشت و در کارهای دشوار و مهم با آن که همه ی جوانب و دور اندیشی را رعایت می کرد از خداوند مدد می خواست و به درگاه او دعا و تضرع می کرد . پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله ) مانند همه افراد بشر بود و دارای رفتاری است که قرآن او را به عنوان الگو معرفی می کند ، شخصیت آن ضرت در تمامی عرصه ها می توان الکو باشد . پیامبر مردم را به کارهای اجتماعی تشویق فرمود . چرا که اسلام دین سعی و عمل است . پیامبر در میدان جنگ دلاور و شجاع بود ، در زندگی خانوادگی ، همسری شایسته ، پدری مهربان و دلسوز ، سفارش می کردند که با کودکان در نهایت مهربان برخورد کنید . از آنجا که اسلام خاتم ادیان است باید برای ارائه طریق و راهنما در همه مسائل زندگانی خود کفا باشد قرآن مجید و سنت و سیرت پیغمبر اکرم ( صلی الله علیه و آله ) جمیع جوانب سیاست و حکومت را به مرحله اجرا در آورده است . این تحقیق به 3 بخش تقسیم می شود و هر بخش به دو فصل تقسیم می شود بخش اول : مروری بر زندگی پیامبر اسلام ( صلی الله علیه وآله و سلم ) فصل اول : قبل و بعد از تولد تا بعثت ، فصل دوم از بعثت تا رحلت بخش دوم : اخلاق عبادی و فردی : فصل اول اخلاق عبادی ، فصل دوم اخلاق فردی بخش سوم:اخلاق اجتماعی،سیاسی:فصل اول اخلاق اجتماعی،فصل دوم اخلاق سیاسی
 آئین عزاداری و انحرافات ایجاد شده در آن
نویسنده:
سیده فاطمه ساقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوعی که درمورد آن تحقیق شده است ، آئین عزاداری و شناسایی انحرافات ایجاد شده د رآن و روش مقابله با آنها می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 314143