جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314143
احیاء اراضی موات «در مذاهب خمسه»
نویسنده:
سید عسکری حسینی مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر شامل مباحث ذیل است: تقسیم زمین از دیدگاه فقه اسلامی معنی اراضی موات مرجع تشخیص اراضی موات جایگاه و ملکیت اراضی موات معنی و شروط احیاء تصرف در زمینهای موات در زمان حضور حضرت (علیه السلام) دلایل اثبات ولایت فقیه حریم وتعریف آن حریم شهر وروستا، خانه و دیوار ، چاه و قنات ودرخت ید مسلمان و معاهد مشاهر عبادت تحجیر و فایده آن اهمال تحجیر کننده شرایط تحجیر اقطاع و اقسام آن اقطاع در عصر غیبت امام معنی حمی حمی در عصر غیبت امام فائده احیاء اراضی موات بالعارض و نوعی تقسیم بندی آنها ادله فقهاء (سنت ، اجماع و دلیل سوم) قسم دوم زمینهای موات بالعارض اراضی موات بالعارض در عصر غیبت و اراضی موات بالعارض در منابع عامه.
اخلاق و دین [تالیف: بارتلی III]
نویسنده:
زهرا خزاعی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مولف در مقدمه رساله به تاریخچه توجه به انسان در ادیان مختلف (آیین برهمن ، چین ، بودا ، یهود، مسیحیت ، یونانیان ، و اسلام پرداخته است.در بخش ا و ل مغایریت یا عینیت نفس یا رو ح با بدن و تجرد یا مادیت آن ازدیدگاه متکلمین شیعی و معتزلی مورد بررسی قرار گرفته است . در بخش دوم تحقیق با عنوان ادله اثبات روح یا نفس دیدگاه های مفید، علامه حلی، فاضل مقداد، هیوم،عبدالرزاق لاهیجی و فخر رازی را مورد بررسی قرار داده است .بخش سوم به رابطه نفس یا روح یا بدن می پردازد .
اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام
نویسنده:
حمید محمد قاسمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی مواضع اسلام در مورد اخلاق جنسی با توجه به آیات و روایات موجود در این زمینه است. تحقیق حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای و تحلیل محتوا انجام شده و اطلاعات از طریق فیش برداری گردآوری شده است. تحقیق حاضر در چهار بخش و مجموعا" یازده فصل به شرح ذیل تنظیم شده است: بخش اول، اختصاص به اخلاق جنسی از دیدگاه برخی از آیئنها و مکاتب دارد که در چهار فصل ارائه می شود. اخلاق جنسی از دیدگاه برخی آیینها و ادیان در اعصار گذشته در فصل اول، علل گرایش به رهبانیت و تجرد طلبی و عواقب آن در فصل دوم، اخلاق جنسی از دیدگاه برخی نظریه پردازان غرب در فصل سوم و در نهایت علل نضج و رشد فرهنگ ابتذال در پیکره تمدن غرب در فصل چهارم بیان می شود.بخش دوم طی سه فصل اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. سه محور عمدهمباحث این بخش عبارتند از: اسلام و عدم سرکوبی غرائز، اهمیت غریزه جنسی از دیدگاه اسلام و عدم آزادی مطلق غریزه جنسی در اسلام که به ترتیب در فصول اول تاسوم این بخش مورد بررسی قرار می گیرند. دراین بخش مشخص می شود که اسلام در فلسفه نظری خود طبیعت نفسانی انسان را شریربالذات نمی داند و قهرا" در فلسفه عملی خود مانند سیستمهای فلسفی و تربیتی هندی، کلبی، مانوی و یامسیحی از روش نابود کردن قوای نفسانی و یا لااقل حبس با اعمال شاقه آنها پیروی نمی کند. همنچنانکه دستورهای عملی اسلام نیز شاهد این مدعاست. اسلام غریزه جنسی را عامل حفظ موجودیت انسان به حساب می آورد و آنرا در حوزه حقیقی خود یعنی ازدواج محدود و منحصر می کند.آیات متعددی از قرآن کریم و همچنین احادیث معصومین، مساله غریزه جنسی و ازدواج را به اراده تکوینی خداوند نسبت داده و ارضاء غریزه را در محدوده شرع و براساس مصلحت جزء آیات و نشانه های خدا ذکر کرده است. مهمترین اهداف ازدواج از دیدگاه اسلام، پاسخ به ندای فطرت، بقای نسل، آرامش و سکون، حفظ عفت و صیانت از گناه وپیشرفت سطح زندگی می باشد. بخش سوم، در دوفصل، اسلام را به عنوان یک مکتب اعتدال، خصوصا" در زمینه مورد بحث معرفی می کند. در این بخش پس از بیان تعدیل غرائز از دیدگاه اسلام، شیوه های کنترل و تعدیل غریزه جنسی در اسلام مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. دراین قسمت به نقش عوامل اعتقادی مراقبتهای روحی و روانی و همچنین مراقبتهای اجتماعی اشاره می شود. ایمان، اخلاق مذهبی و عبادت مهمترین عوامل اعتقادی به شمار می آیند. از مراقبتهای روحی و روانی در کنترل و تعدیل غریزه جنسی می توان از کنترل نگاه و کنترل فکر وقوه مخیله نام برد. کوشش در جهت سالم سازی محیط اجتماع از وجود انواع محرکهای نابهنجار جنسی مهمترین مراقبت اجتماعی درکنترل غریزه جنسی می باشد. چهارمین و آخرین بخش تحقیق نیز در دو فصل، اخلاق جنسی و حیات اسلام را مورد نقد و بررسی قرار میدهد.معاشرتها و ویژگیهای آن از دیدگاه اسلام و نیز شیوه های تامین سلامت محیط اجتماعی از دیدگاه اسلام، مباحث اصلی این بخش هستند. در این زمینه به وظایف مردم و حکومت در نظارت و کنترل غرایز جنسی اشاره می شود. سرمایه گذاری در جهت احیاء فرهنگ متعالی اسلام، بهره گیریمناسب از وسایل ارتباط جمعی، ترغیب و تشویق به ازدواج و طرد و زجر عوامل فساد از وظایف اصلی دولت دراین زمینه به شمار می آیند.
اختیارات قاضی در امور کیفری در حقوق اسلام و ایران
نویسنده:
جعفر صادق منش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
چکیده:حقوق ایران به دلیل ابتنای قانون اساسی آن بر احکام ظرع اسلام آمیختگی زیادی با قوانین شکلی و ماهوی اسلامی دارد و قانوگذار کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره درصدد اسلامی تر کردن قوانین مختلف بوده اند. در این میان قوانین کیفری چه در زمینه آئین دادرسی و چه در زمینه حقوق جزا شاهد تحولاتی بوده اند اما این دگرگونی ها علی رغم اهتمام و تلاش خاص قانونگزاران، در همه موارد خواست شارع مقدس اسلام را برآورده نکرده است. بعنوان مثال در زمینه آئین دادرسی کیفری قانونگزار ما با شعار اسلامی کردن قوانین شکلی و اعتقاد بر خلاف شرع بودن برقراری سیستم دادسرا برای انجام وظیفه در مرحله تحقیقات این سیستم را از محاکم عمومی و انقلاب حذف و عمده اختیارات قضات دادسرا را ب روسای شعب دادگاه واگذار کرد. همچنین در زمینه رسیدگی و صدور رای در زمینه تعزیرات با تفسیری خاص از نصوصی نظیر (التعزیر بما یراه الحاکم) عملا" قوانین را به گونه ای وضع کرد که قاضی قدرت مانور فراوانیئ برای تصمیم گیری در این موارد داشته باشد. علاوه بر این در زمینه تجدید نظر از آرای محاکم با برداشتی سطحی از منابع اسلامی حکم به قطعیت آرای صادره جز دراین موارد داشته باشد. علاوه بر این در زمینه تجدید نظر از آرای محاکم با برداشتی سطحی از منابع اسلامی حکم به قطعیت آرای صادره در موارد استثنایی نمود. در این ارجوزه با بررسی مبانی فقهی موضوع اختیارات قاضی در امور کیفری و تطبیق آن با حقوق ایران نادرستی هر سه نظر و اقدام فوق ثابت گردیده و توضیح داده شده است همانگونه که اصل تصدی امر دادرسی از شئون حکومتی و از اختیارات رهبر جامعه اسلامی است، او می تواند با در نظر گرفتن مقتضیات زمان و مکان، مصالح جامعه اسلامی و قاعده عدالت در واگذاری این سمت ب قاضی صلاحیت دار به طور مستقیم یا از طریق مراجع قانونگزاری، حدود و ثغور و کم و کیف خاصی را تعیین کند.
 "تشدید القواعد فی شرح تجریدالعقائد" (مقاصد دوم، سوم، چهارم) شمس الدین محمودبن عبدالرحمان بن احمد اصفهانی ملقب به ابوالشعناء (متوفی749ه.ق.)
نویسنده:
سیده زهرا مطهری فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تجرید و به تبع آن تسدید در دو بخش الهیات به معنی الاعم و الهیات به معنی الاخص تدوین شده است که بخش اول شامل دو مقصد «امور عامه و جواهر و اعراض» و بخش دوم متضمن سه مقصد «توحید، نبوت و امامت و معاد» است . این رساله تلاشی است در مقصد دوم، سوم و چهارم (جواهر و اعراض، توحید و نبوت) که شامل بخش های ذیل می باشد. المقصد الثانی فی الجواهر و الاعراض، فی الأجسام، فی بقیة أحکام الأجسام، فی الجواهر المجردة. المقصد الثالث فی اثبات الصانع و صفاته و آثاره (فی وجوده، صفاته، افعاله تعالی) المقصد الرابع: فی النبوه
ادب اصحاب کساء (ادبیات در سیره آل عباء خمسه طیبه) (جلد اول:(ادب النبی) صلی الله علیه و آله جلد دوم:(ادب العلی) علیه السلام جلد سوم:( ادب الزهرا و الحسن و الحسین) علیهم السلام
نویسنده:
عباسعلی بهاری اردشیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
جلد اول که عنوان آن ادب النبی(ص) است در مقدمه توضیحاتی در مورد بلاغت به عنوان ناموس طبیعت، موضوعات علوم ادبی و تعریف ادب و تقسیم آن و رابطه اهل بیت با علوم ارائه نموده است. سپس سیمای کلی ادبیات عصر پیامبر را تشریح کرده و ابتدا شرح مختصری از زندگی پیامبر(ص) و سپس توضیحات لازم به وجود ضرب المثل، تشبیه تمثیل و سایر صنایع ادبی در سخنان پیامبر(ص) را بیان کرده است. در جلد دوم که عنوانش ادب العلی می باشد، پس از بیان سیمای کلی ادب در دوره حضرت علی(ع) به بیان زندگی آن حضرت و به انگیزه طرح زندگی به شخصیت علمی ایشان می پردازد. جلد سوم که عنوانش ادب الزهرا و الحسن والحسین (ع) است در بخش اول از این جلد ابتدا به بیان کلی سیمای ادب در دوره زندگی حضرت زهرا(س) وارد می شود و پس از طرح تاریخ زندگی حضرت زهرا(س) و رابطه آن حضرت با علم به بحث پیرامون ادبیات در سیره آن حضرت می پردازد. در بخش دوم شخصیت علمی اخلاقی حضرت امام حسن مجتبی(ع) با عنوان ادب النفس را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار می دهد. در بخش سوم از جلد سوم درباره حضرت امام حسین(ع) و فضائل و شخصیت اخلاقی و علمی و همچنین فصاحت و بلاغت و موضع گیریهای عالمانه و ادیبانه آن حضرت مباحثی را بیان می کند.
ارادت درعرفان اسلامی
نویسنده:
حسن بادنج
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر تحقیقی است درباره ارادت در عرفان اسلامی که در آن از رابطه مرید و مراد و صفات و وظایف هر یک بحث شده است و شامل دو فصل کلی به نام های نبوت و رسالت و ولایت شیخ و ارادت می باشد.
ادیان وعرفان درباره آریائیان دربین النهرین
نویسنده:
لوئیز شنکائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله شامل مباحث ذیل است: - آریائیان چه کسانی بودند - بابل - بنیان اجتماعی آریائیان ابتدایی - اعتقادات - معتقدات آریائیان - میتانی ها - اعتقاد به عالم پس از مرگ و دفن مردگان - هتی ها - آریائیان هند و ایران - حکومت - آریائیان در یونان - نظام سیاسی هستی ها - تاریخ فلات ایران - سازمان اجتماعی و قانون - کاسی ها - معتقدات هتی ها - هوری ها - دفن مردگان - عیلامی ها - جادو و سحر - سومر - اکد
ادله اثبات و بررسی تطبیقی آنها
نویسنده:
ارژنگ اردوان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
ادله اثبات دعوا و جرم از جمله مباحث اساسی، مهم و پر فایده آئین دادرسی حقوق و فقه می باشد‎۰ این پایان نامه به بحث در مورد ادله اثبات دعوا و جرم (مدنی و کیفری) می پردازد‎۰ استناد به آیات، روایات و ادله معتبر و نیز تطبیق میان مذاهب اسلامی و همچنین تطبیق بین فقه و حقوق (مواد قانونی) محتوای اصلی این پایان نامه است‎۰ نکات اخلاقی نیز که حلاوت و روح فقه بوده و فراتر از باید و نبایدهای محض است، مورد توجه و تبیین قرار گرفته است‎۰ ادله مورد بحث عبارتند از: اقرار، شهادت، یمین، قسامه، علم قاضی، قرائن و امارات‎۰ در بخش تکمیلی نیز به بررسی و تطبیق باب الحیل فی الاحکام کتاب من لایحضره الفقیه با ادله متعارف و متداول پرداخته شده است‎۰
ادله اثبات حق تعالی در بیان متکلمان و فلاسفه اسلامی
نویسنده:
علیرضا نجف زاده تربتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، بررسی ادله اثبات خدا در بیان متکلمان و فلاسفه اسلامی است. برای انجام تحقیق، ازروش کتابخانه ای استفاده شده و اطلاعات از طریق فیش برداری گردآوری شده است. در بخش اول این تحقیق، که مربوط به دلایل متکلمان اسلامی است، فقط دلایل سه فرقه کلامی معتزله، شیعه و اشاعره ارائه شده، زیرا از فرقه هایی مانند خوارج، حشویه، اصحاب حدیث و اتهل باطن، دلیل دردست نیست. خوارج معمولا" مقالاتشان پنهان بوده و باقی فرق نیز، یا با استدلال عقلی مخالف بوده و در اصول نیز مانند فروع طرفدار تعبد و تقلید بوده اند و یا استدلال عقلی را درباب شناخت خداوند بی ثمر می دانسته اند و طرفدار شهود قلبی بوده اند. بنابراین از فرقه معتزله، برهان حدوث نظام و برهان حدوث قاضی عبدالجبار و از فرقه شیعه ادله ابواسحاق ابراهیم بن نوبخت و شیخ طوسی مورد بررسی قرار گرفته است. از اشاعره نیز متکلمانی چون ابوالحسن اشعری، ابوبکر محمد باقلانی ، ابوالمعالی امام الحرمین جوینی ، ابوحامد غزالی، امام فخر رازی، قاضی عضدالدین ایجی و میر سید شریف جرجانی مورد مطالعه قرار گرفته اند. در بخش دوم که به فلاسفه اسلامی اختصاص دارد، دلایل فیلسوفانی آورده شده که تا حدی دارای دلایل ابداعی و ابتکاری بوده اند. بنابراین در این بخش از کندی، برهان حدوث ، از فارابی، برهان ماهیات، ازابن سینا، برهان امکان و وجوب و برهان حرکت، از شیخ اشراق، چهار استدلال یعنی استدلال از را امکان مجموعه سلسله ممکنات، برهان ماهیات، راه امکان عالم جسمانی، حرکت افلاک و حدوث نفس، از ابن رشد دلیل عنایت و دلیل اختراع، از محقق طوسی، برهان وجوب و ضرورت و از ملاصدرا برهان صدیقین با دو تقریر مرحوم سبزواری و مرحوم طباطبایی آمده است.
  • تعداد رکورد ها : 314143