جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317025
تولی و تبری از دیدگاه آیات و روایات
نویسنده:
زهرا مقیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
این پایان نامه در سه فصل با این مطالب نگارش شده است: در فصل اول، مفهوم واژگان تولی و تبری در کتب لغت و قرآن بررسی شده است. در فصل دوم، از ولایت و مراتب و درجات تولی بحث شده است. در فصل سوم، اصول کلی روابط مسلمانان با غیر مسلمانان، آثار تولّی بیگانگان، چگونگی تبری از دشمنان، چگونگی روابط مسلمانان با یکدیگر، آثار تولی خداوند و اولیای او، مدینه یِ فاضله یِ اسلامی، هجرت و رابطه یِ آن با ولایت خاصه مورد بحث واقع شده اند.
توسل در راستای توحید
نویسنده:
مریم سادات حسین پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
پژوهش حاضر پیرامون موضوع توسل و بررسی عینیت یا ضدیت آن با توحید است. این موضوع، بحثی کلامی است و از طریق آیات و روایات اثبات می گردد که نه تنها عقل و فطرت و قرآن، توسل به پیامبران و انسانهای صالح را تأیید کرده است، بلکه این مسأله در راستای توحید است چرا که متوسِّل، برای انسانهای صالح، استقلالی قائل نیست و آنها را خدا نمی پندارد بنابراین توحید عبادی و افعالی خدشه دار نمی شود و اگر به غیر این صورت باشد یعنی استقلالی جدای از خداوند برای انسانهای صالح قائل شود جزء توسلات باطل و تحریف شده خواهد بود که همه مسلمین باید با آن مبارزه کنند نه این که برخی منکر اصل توسل شده و نسبت شرک یا بدعت به آن بدهند و برخی دیگر به توسل باطل منحرف شوند. توسل به صالحین منحصر به زمان حیات آنها نمی شود و ارتباط با ارواح آنان و استمداد از ایشان پس از مرگشان نیز میسر است و این موضوع از طریق آیات و روایات و شواهد تاریخی ثابت گردیده و هیچ سند قطعی ای آن را شرک نپنداشته است. واژگان کلیدی توسل، استغاثه، شفاعت، توحید، شرک، بدعت، عبادت
جایگاه عفو درحقوق کیفری ایران
نویسنده:
ابوالفضل بهرامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی مبانی تئوریک نهاد حقوقی عفو و جایگاه آن درحقوق کیفری ایران است.پایان نامه دارای سه فرضیه می باشد که عبارتند از:‎۱) نهاد عفو به عنوان عاملی موثر در اصلاح افراد بزهکار و به عنوان نهادی مبتنی بر اصول علم جرم شناسی می تواند کمک شایانی به اعمال سیاست کیفری نموده و سبب بازگرداندن افراد بزهکار به جامعه شود.‎۲) اعطای عفو اگر چه به عنوان نهادی سازنده و مفید است، اما باید از اعمال بی رویه و بدون هدف آن جلوگیری شده تااغراض اساسی آن نقض نشود.‎۳) در نظام کنونی ایران ، نهاد عفو به دلیل الهام گرفتن قانونگذار جزائی از قواعد حقوق عرفی و بدلیل تبعیت وی از شرع مقدس اسلام در تقنین قانون مجازات اسلامی ، چهره ای دوگانه دارد و درواقع دو تاسیس با اختلاف درمفاهیم، ویژگیها و آثار به نام " عفو" در حقوق کیفری ایران وجود دارد. پایان نامه حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن درچهار فصل تنظیم شده است: فصل اول، کلیات مربوط به تحقیق را بیان می کند. فصل دوم، به مفهوم، ویژگیها، چگونگی اعطا، مبانی و آثار عفو عمومی می پردازد. در فصل سوم، عفو خصوصی مورد نقد و بررسی قرار می گیرد و سرانجام، فصل چهارم، به بررسی جایگاه نهاد عفو درسیستم حقوق اسلام و انعکاس آن درقانون مجازات اسلامی می پردازد. یافته های تحقیق نشان می دهد، امروزه علاوه بر حفظ جنبه های اخلاقی عفو، این نهاد به عنوان یک تاسیس حقوقی کارآمد و موثر و نیزبه عنوان ابزاری کهنه در اعمال سیلست نوین جزایی جایگاه مهمی داشته و عهده دارنقش بارز و چشمگیری است. امروزه ازاعطای عفو درمواردی که تاسیساتی چون آزادی مشروط، تعلیق مجازات، تخفیف و .... کارساز هستند خودداری می شود. بنابراین، نهادهای مذکور موجب شده اند عفو، جایگاه مناسب خود را بیابد و به اهداف خود نزدیکتر شود. باوجود آثار مثبت و رضایت بخشی که نهاد عفو در جامعه نسبت به بزهکاران دارد، همه حقوقدانان و جرم شناسان متف القولند که نباید در اعطای آن زیاده روی کرد. در مهمترین تقسییم بندی کلاسیک، عفو از جهت ماهوی به دونوع " عفو خصوصی " و " عفو عمومی" تقسیم می شود که هرکدام، آثار مربوط به خود، کیفیت اعطا و ویژگیهای خاصی دارند. عفو عمومی توسط قوه مقننه و بدون توجه به شخصیت مجرم و یامتهم اعطا می شود و بیشتر در جرائم سیاسی اعمال می شود. در حالیکه در عفو خصوصی به شخصیت فرد متهم توجه می شود. در نظام کیفری ایران ، علاوه بر اینکه، نهاد عفو درحقوق عرفی مورد توجه قرار گرفته، عفو درحقوق کیفری اسلام را نیز پذیرفته است . پیشنهاد می شود جهت اعمال عفو در جرائم سیاسی، قبل از هرچیز تعریف مشخصی از جرم سیاسی ارائه شود. همچنین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی با تفسیر نصوص مربوط به عفو، اختلافات موجود دراین زمینه را حل نمایند.
جاودانگی قرآن
نویسنده:
فیروز اصلانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق شامل یک مقدمه و چهار فصل با این عنوان هاست: فصل اول، کلیات تحقیق: بیان مسئله، سؤال های تحقیق، هدف پژوهش، پیشینه ی تحقیق،...؛ فصل دوم، اثبات جاودانگی قرآن: مفهوم جاودانگی قرآن، فطری بودن دین، نتایج فطری بودن دین، خاتمیت، دلایل خاتمیت، خاتمیت قرآن، علل ختم نبوت، ادیان دیگر مقدمه ی ظهور دین خاتم، دلایل جاودانگی قرآن، آیاتی که بر جاودانگی دعوت قرآن دلالت می کنند، روایات معصومین؛ فصل سوم، تبیین و تحلیل جاودانگی قرآن: کمال قرآن، اثبات کمال قرآن، آیه ی اکمال، آیه ی اظهار، گفتاری از صاحب المنار، بیان علامه محمدتقی جعفری، جلوه هایی از کمال قرآن، عدم تحریف قرآن، قرآن بیانگر حقایق ثابت، تحولات اجتماع بشری و جاودانگی قرآن (در حوزه های اعتقادات، اخلاق و احکام)، جهانی بودن قرآن، آیات دالّ بر جهانی بودن انذار قرآن؛ فصل چهارم، خلاصه ی مطالب.
حجاب از دیدگاه اسلام و دیگرادیان الهی
نویسنده:
محمد علی حسینی منش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش، اثبات ضرورت و لزوم حجاب در اسلام و ادیان الهی و ارائه آن به عنوان یکی از اساسی ترین و اولین راه حل های بحران اخلاقی نسل حاضر می باشد. تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته، مشتمل بر سه بخش است . بخش اول، اختصاص به فلسفه پوشش در اسلام دارد و به مباحثی چون فطری بودن پوشش، غریزه جنسی و خودآرائی، صیانت خانواده، بهداشت روانی جامعه، حفظ شخصیت زن و برهنگی و فساد اشاره می کند. بخش دوم، حجاب از نظر قرآن و روایات و فتاوی را مورد بررسی قرار می دهد. نهایتا" بخش پایانی، به اهمیت حجاب و عفاف در دیگر ادیان الهی می پردازد. براساس یافته های تحقیق در فرهنگ اسلامی زن و مرد به مثابه دو بال زندگی معرفی شده و مکمل یکدیگر می باشند. مظلومیت زن را باید در آنجا جستجو کرد که دستهای پلیدان یک روز تاسرحد حیوانیت اورا به زیر کشیده و روزی به عنوان دفاع از او درمیدان شهوت و شیطنت قبله گاه آمالش ساخته اند. حجاب زن مانع کسب علم و هنر و آزادی زن نیست بلکه موجب تحرک بیشتر و علو درجه و مقام او نیز می شود. زن در پوشش اسلامی، خوا، خانواده و جامعه را از فواید گرانبهایی نیز برخوردار می کند. نکته قابل توجه دیگر این است که تنها رعایت ظاهری حجاب از طرف بانوان در ایجاد سلامت و عفاف آنان و جامعه کافی نیست بلکه مردان نیز باید دل و دیده خود را پا کرده وسوسه های شیطانی را از خود دور کنند و باید آگاه بود که اشاعه فحشاء و فساد یکی از کاری ترین حربه هائی است که دشمن در مقابله با فرهنگ و انقلاب اسلامی به کار گرفته تا نسل فعال و آینده ساز جامعه اسلامی را فرسوده کرده و دوباره سلطه خویش را اعمال کند و همچون گذشته از آن بهره کشی کند.
جایگاه ونقش اهل بیت علیهم السلام درصحیفه سجادیه
نویسنده:
نسرین جمال پور مطلق
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
در این پژوهش ضرورت شناخت امام علی(ع) آن هم ابعاد ناشناخته اش پی گیری می شود و به هدف آشنایی با یکی از مهم ترین متون و مستندات دین و باز شناسی یکی از بزرگترین مسائل دین بر اساس صحیفه سجادیه نگرش این رساله در دو فصل به انجام رسیده است: فصل اول پس از آشانیی اجمالی با زندگانی امام سجاد(ع) و شرایط عصر او، اقدامات امام در جهت رفع این مشکلات و از جمله چگونگی تبیین امامت را در آن شرایط دنبال نموده، به معرفی اجمالی صحیفه سجادیه که منبع اصلی این تحقیق است می پردازد. و فصل دوم تثبیت جایگاه و نقش امام را در قالب دعا به عنوان ابزاری کارآمد در آن عصر پی گیری نموده، با جستجوی نمونه ها در صحیفه و اعتضاد آنها به آیات و روایات، جایگاه و نقش ائمه علیهم السلام را به بررسی می نهد. با این نتیجه که بار دیگر صلاحیت جانشینی پیامبر(ص) و ولایت بر مردم از هر آن کس غیر از اهل بیت(ع) سلب گردیده، اوصاف واقعی امام بر جاهلان روشن گردد، و بار دیگر بر همگان ثابت شود که اهل بیت و قرآن دو یادگار پیامبر و ثقلینند که هرگز از هم جدای نپذیرند و مادام که به آن دو تمسک شود اَمان از گمراهی و ضلالت خواهد بود.
جایگاه اهل بیت علیهم السلام درتأویل قرآن کریم
نویسنده:
محمد عینی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله به شیوه گزارشی و تحلیلی در پنج فصل نگارش یافته و مهم تریم عناوین آن عبارت اند از: پیشینه تاریخی فهم و تفسیر قرآن کریم، منابع فهم قرآن، بحثی در علم امام (ع)، بررسی واژه تأویل در لغت و اصطلاح، تأویل در حوزه کاربرد، بررسی محدوده تأویل در قرآن، جایگاه و اهمیت تأویل، تأویل در روایات اهل بیت (ع)، اختصاص تأویل به اهل بیت و جایگاه ایشان.
تناسب و ارتباط آیات نیمه اخیر جزء سی ام قرآن مجید
نویسنده:
مریم رحیمی ویشته
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
جهاد دفاعی در قرآن و حدیث
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
جامعة بشری از گذشته های دور با واژگان جنگ و صلح آشنا بوده است تجاوز و دفاع دو چهرة چنگ اند، و خاستگاه هشان قدرت طلبی ها و برتری جویی ها از یک سو و ستم ستیزی ها و عدالت خواهی ها از سوی دیگر بوده است (نساء/67) جاه طلبان از راه جنگ، در صدد گسترش دامنة نفوذ و سلطه خویش بر آمده اند عدالت خواهان نیز بناچار برای دفاع از کیان خویش به جنگ روی آورده و در برابر تجاوزگران، میدان کارزار را رها نکرده اند. پس از ظهور اسلام، بسیاری از مشرکان و یهودیان بنای ستیز و خصومت گذاشتند، و برای محو مسلمانی به جنگ دست یازیدند. مسلمانان نیز با نزول آیة اذن جهاد (حج/39)، اجازه یافتند تا ازخود دفاع کنند. از آن پس، جنگ های متعدّدی میان مسلمانان و مشرکان و یهودیان رخ داد و آیات جهاد، به تدریج نازل شد. در این آیات مبانی عقیدتی، اخلاقی، سیاسی و فقهی جهاد و پاره ای از مسائل نظامی تبیین گردیده است. افزون بر آیات، در روایات و سیرة عملی پیامبر(ص) و علی (ع) نیز ابعاد مختلف جهاد، مانند استراتژی در جهاد، اصول جنگ، تاکتیک های جنگی، جنگ روانی، حقوق انسانی و... روشن شده است. بررسی این دو منبع غنیّ و ارزشمند، هر محقّقی را بدین مهم رهنمون می کند که اسلام همانند سایر عرصه های زندگی در زمینة جنگ و دفاع نیز دارای مقرّرات است.
حب دنیا از دیدگاه اسلام
نویسنده:
راضیه شادکام عسکرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
موضوعی که در مورد آن تحقیق شده است، حب دنیا از دیدگاه اسلام است که به حب دنیا و آثارو پیامدهای آن و روش مقابله با آن پرداخته شده است. اهدافی که این تحقیق دنبال می کند به این شرح می باشد: شناخت دنیا و عوامل وابستگی به آن براساس قرآن و سنت،شناساندن عوامل وآثار و پیامدهای حب دنیا،تلاش برای از بین بردن حب دنیا با افزایش آگاهی مردم. این تحقیق از چهار فصل اصلی تشکیل شده است: فصل اول در مورد ماهیت دنیا واقسام آن و اقسام مردم دنیا می باشد. ابتدا معنای دنیا که به معنی پست تر و نزدیک تر است و سپس مختصری در مورد اقسام آن که شامل دنیای مذموم و ممدوح است و اقسام مردم در دنیا و حب دنیا بحث می شود. در فصل دوم به ویژگی های دنیا پرداخته می شود. و فهمیدیم که دنیا دار محنت و بلا، لهوو لعب است و سرایی فنا پذیر بوده و میدان آزمایش الهی است. در فصل سوم راه های از بین بردن حب دنیا که شامل صبر، توکل، یاد مرگ، قناعت و انفاق است مورد بررسی قرار می گیرد. و فصل آخر آثار و پیامدهای حب دنیا چه آثار دنیوی و چه اخروی و همچنین فردی و اجتماعی آن را هریک جداگانه آورده است. در این تحقیق از منابعی همچون قرآن و کتب روایی مثل نهج البلاغه، بحارالانوار، وکتب اعتقادی و اجتماعی، اخلاقی استفاده شده است. روش تحقیق، در این پایان نامه توصیفی کتابخانه ای بوده است که با استفاده از فیش برداری به جمع آوری مطالب پرداخته شده است. نتایجی که از این تحقیق به دست آمده از این قرار است: حب دنیا به معنای وابستگی به مادیات دنیا است،از زمان خلقت حضرت آدم ? مردم گرفتار حب دنیا بوده اند،آثا رو پیامدهای زیانبار دنیوی و اخروی حب دنیا بسیار است که هلاک کننده انسان هستند،حب دنیا ریشه همه گناهان است،عوامل این دوستی مواردی همچون حرص، طمع … است،برای از بین بردن این خصلت ناپسند باید صبر و توکل و … و در کل تقوا درافراد تقویت شود. واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از دنیا، آخرت،حب، زهد.
  • تعداد رکورد ها : 317025