جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314351
ترجمه کتاب الهوی فی حدیث اهل بیت(علیه السلام) به زبان اردو
نویسنده:
سید کمیل اصغر زیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله، شرحی است بر این حدیث قدسی که امام باقر(علیه السلام) از پیامبر گرامی اسلام| نقل فرمودند: خداوند کریم می فرماید: قسم به عزت، جلال، عظمت، کبریایی، نور و بالایی مکانم! هیچ بنده ای هوای نفس خود را بر رضای من ترجیح نمی دهد مگر این که امور او را پراکنده و دنیای او را مشتبه می سازم و قلبش را به همان مشغول می کنم و از این دنیا همان اندازه به وی عطا می کنم که برایش مقدر ساخته ام و.... این تحقیق با موضوع «ترجمة کتاب الهوی فی حدیث اهل بیت(علیه السلام)» در سه فصل به زبان اردو تنظیم شده است: فصل اول به تعریف هوای نفس، بیماری ها و راه های درمان و تسلط بر آن اختصاص دارد. فصل دوم درباره کسی است که هوای نفس خویش را بر رضای الهی ترجیح می دهد. فصل سوم در بیان کسی است که رضای خدا را بر هوای نفس خود ترجیح می دهد.
ترجمه و نقد شش فصل پایانی نسبیت اخلاقی
نویسنده:
محمود فتحعلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
کتاب نسبیت اخلاقی ( Moral Relativity )، مهم ترین و مشهورترین اثر دیوید بی. وانگ ( David B. Wong )، فیلسوف امریکایی چینی تبار، و استاد فلسفه در دانشگاه «برندیز» است. وی آثار دیگری درباره نظریه های اخلاقی، فلسفه چینی، و تاریخ فلسفه نیز دارد. برخی از مقاله های وی، تحت عناوین اخلاق تطبیقی، موتزو، و نسبیت گرایی اخلاقی در دائرة المعارف اخلاق بکر به چاپ رسیده است.آن چه این پایان نامه را شکل می دهد، ترجمه شش فصل آخر و دو ضمیمه کتاب نسبیت اخلاقی، همراه با برخی نکات توضیحی است که با عنوان یادداشت های مترجم، در پایان کتاب درج شده اند.آن چه در این فصول نقد شده، در واقع، دو ادّعای وانگ است: أ. دوحکم اخلاقی متعارض، هردو می توانند درست باشند; ب. چنین نیست که فقط یک نظام اخلاقی درست وجود داشته باشد; بلکه مجموعه ای از نظام های اخلاقی درست وجود دارد. برخی نکات محوری نظریه وانگ به طور خلاصه عبارتند از: 1. وانگ، تجربه اخلاقی را دارای دو جنبه عینی و ذهنی می داند; 2.از نظر وانگ، واقعیات اخلاقی که ملاک صدق و کذب گزاره های اخلاقی اند، همان ارتباط میان افراد، اعمال و قواعدند. 3. حقیقت و صدق اخلاقی، به نظامی اخلاقی مربوط می شود که از نیازها و علایق ذهنی افراد پدید آمده است; بنابراین، قرار داشتن در یک نظام نمی تواند اثبات کند که آن نظام یگانه نظام اخلاقی موجّه است.
ترجمه کتاب (پندهای امام صادق(علیه السلام) به ره جویان صادق) به زبان اردو اثر استاد مصباح یزدی
نویسنده:
اشرف حسین شگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این رساله به درس های اخلاق استاد فرزانه حضرت آیت الله محمد تقی مصباح یزدی دام ظله العالی اختصاص دارد و در 28 درس تنظیم شده است: درس اول: در این درس به موضوعاتی چون: گرایش فطری انسان در تقرب به خدا، پیروی از اهل بیت(علیه السلام) به عنوان عرفان حقیقی، بزرگ ترین خطر تهدیدکننده سالک الی الله و برخی از ویژگی های دوستان اهل بیت(علیه السلام) پرداخته شده است. درس دوم و سوم: این دو درس به عوامل وادارکنندة محاسبه نفس اختصاص دارد. درس چهارم: نگاه مؤمن به دنیا. درس پنجم: دعوت اهل بیت(علیه السلام) با رفتار و گفتار. درس ششم: نشانه های ایمان و مؤمن حقیقی. درس هفتم: رابطه ابزارانگاری دین و جهل دینی. درس هشتم: ثمرات استقامت در دینداری. درس نهم: شرط نجات بخش بودن ولایت اهل بیت(علیه السلام). درس دهم: خوف و رجا. دس یازدهم: شادی از دیدگاه اسلام. درس دوازدهم: دام های شیطان. درس سیزدهم: برحذر بودن از چند اخلاق ناپسند. درس چهاردهم: پاداش های بزرگ برای شیعیان واقعی. درس پانزدهم: شیعه از منظر امام صادق(علیه السلام). درس شانزدهم: گناه مغفور و نیکی مقبول. درس هفدهم: راه رسیدن به جوار الهی. درس هجدهم: چند نکته و سفارش اخلاقی. درس نوزدهم: عاقل، برحذر از تملق جاهل. درس بیستم: رابطه مؤمن با دنیا و مادیات. درس بیست و یکم: رابطه مؤمن با مؤمنان دیگر. درس بیست و دوم: پندهایی برای خردورزان. درس بیست و سوم: سفارش های عیسی بن مریم(علیه السلام) به حواریون. درس بیست و چهارم: اخلاق سالکان. درس بیست و پنجم: خدا و آخرت (غایت افعال مؤمن). درس بیست و ششم: نماز مقبول و آثار آن. درس بیست و هفتم: بحثی پیرامون حیا. درس بیست و هشتم: محبت اهل بیت(علیه السلام) پایه محکم اسلام.
تزکیه و اقسام آن در فقه اسلامی
نویسنده:
مرضیه سادات سجادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه با عنوان«تزکیه و اقسام آن در فقه اسلامی» به بررسی روشهای تزکیه در حیوانات گوناگون از دیدگاه اسلام می پردازد. و در بردارنده چهار بخش است: در بخش یکم تحت عنوان«کلیات» نخست معنای لغوی و اصطلاحی تزکیه بیان شده، سپس بحثی پیرامون مصرف گوشت و تزکیه حیوانات در ادیان مختلف ارائه شده است. آنگاه حیوانات تزکیه پذیر و تزکیه ناپذیر و حکم فقهی آنها مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش دوم، در باره شکار و اقسام آن و شرائط شکارچی و ابزار شکار و مسائل گوناگون آن بحث شده است. بخش سوم، در مورد چگونگی ذبح و نحر حیوانات و ویژگی های ذبح کننده و ابزار ذبح و شرائط آن است. بخش چهارم، پیرامون تزکیه ماهی و ملخ و مسائل مربوط به آن می باشد. منابع مهم آن عبارتند از: - احکام قرآن(دکتر محمد خزائلی) - تفسیر نمونه - پژوهشی تطبیقی در احکام فقهی ذبح(محمد رحمانی) و... .
ترجمه قسمتی از کتاب محجه البیضاء
نویسنده:
ابراهیم زاهدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر به ترجمه بخشی از کتاب محجه البیضاء اثر فیلسوف متأله ملامحسن کاشانی می پردازد. گفتاری که مؤلف به ترجمه آن پرداخته در باب نکوهش تکبر است که از جلد ششم کتاب محجه البیضاء(ذم الکبر) گرفته شده است. محجه البیضاء از سری کتا بهای اخلاق اسلامی است که در این رساله مؤلف ابتدا گفتاری در نکوهش خود خواهی، تکبر و بروز آثار آن در بیان فضیلت فروتنی می پردازد، سپس در یک فصل به شرح حقیقت تکبر و آفات آن، در آنچه بروی تکبر ورزند و اقسام و درجات آن و نتایج سرکشی در آن، آنچه به آن تکبر ورزند و آنچه موجب تکبر می شود، انگیزه های تکبر، اخلاق مردمان متواضع، جاهائیکه اثر تواضع و کبر، هردو ظاهر می شود. و سپس به راهنمایی برای معالجه این خصوصیت مذموم اخلاقی می پردازد و راه کسب کردن نقطه مقابل این صفت را که فروتنی است بیان می کند و در پایان نهایت ریاضت در صفت فروتنی را می بینیم.
 سیره اخلاقی و تربیتی حضرت زهرا ( س)
نویسنده:
اعظم علی محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
حضرت فاطمه ی زهرا ( سلام الله علیها ) ، طبق نظر علمای شیعه در سال پنجم بعثت، دیده به جهان گشود و دنیا را با قدوم مبارک خویش مزی?ن نمود . فاطمه، مشتق از فَطم و فطم در لغت عرب به معنی بریدن، قطع کردن و جدا شدن و همچنین به معنی برحذر شده از هر پلیدی است و از آن جهت که ذر?یه و محبان آن حضرت از آتش دوزخ در امان می باشند، فاطمه نامیده شده است . حضرت زهرا ( سلام الله علیها دارای اسامی و کنیه های مبارکی است که هر کدام از آنها نشان دهنده ی گوشه ای از شخصیت و حق یقت روح آن حضزت می باشد. فاطمه(سلام الله علیها ) نوری بود که زهرا لقب گرفت، از هر پلیدی و ناپاکی چنان به دور بود که طاهره نام گرفت و چنان در اوج سلوک عرفانی بود که راضیه ی مرضیه شد. در کتب مختلفی که در مورد زندگانی آن حضرت نگاشته شده، به آن القاب اشاره شده است. حضرت زهرا ( سلام الله علیها ) ، مادر، همسر، دختر و خواهری نمونه بود که نه تنها الگوی کامل زنان، بلکه الگوی همیشگی برای همه انسانها در طول تاریخ بشریت می تواند باشد . عصمت ، حیا و حجابش، علم ، طراوت کلامش، عظمتش و عطر عبادتش، همه نمونه های کاملی از اخلاق فردی است که می تواند سرمشق و الگویی باشد برای انسانها چه مرد و چه زن. شخصیت والای حضرت فاطمه ( سلام الله علیها ) ، یکی از بارزترین و ارزشمندترین شخصیت های دینی و مذهبی ما به شمار می رود که در سیره ی تربیتی آن حضرت می توان به گونه ای از رفتارها رسید که رعایت آنها د ر زندگی مایه ی آرامش انسان و اطرافیان او می شود و از آن جمله می توان به ایثار و دیگرگرایی، علم خواهی، معرفت طلبی و همچنین حمایت ایشان از پدر و همسر در بحرانی ترین شرایط اجتماعی و اطاعت از آنها ، طریقه ی رویارویی با مشکلات، رازداری، قناعت در زندگی، پاکی در خ لوص و همچنین در رابطه با فرزندان، بازی با فرزندان، رعایت عدالت بین آنها، ایجاد رقابت سازنده، گفتگوی علمی با آنها، توجه به سلامت کودکان و نیازهای طبیعی آنها، مقدم داشتن دیگران برخود، حضور در صحنه های سیاسی و اجتماعی اشاره نمود و از زندگی ایشان برای رسیدن به سعادت، الگو گرفت، لذا آگاهی از زندگی این بانوی بزرگ و شناخت خصوصیات و ویژگی های شخصیتی حضرت، می تواند در زندگی انسان تأثیر گذار باشد که رسیدن او به سعادت و رضایت خداوند را تخمین نماید. کلید واژه: فاطمه، زهرا، تربیت، اخلاق، سیره.
 ترجمه قسمتی از کتاب مجانی الادب فی حدائق العرب(جلد چهارم)
نویسنده:
صعود اقبالی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر ترجمه جلد چهارم کتاب الادب فی حدائق العرب است که بیشتر پیرامون بابهایی همچون پند و اندرز، ادبیات که شامل حکایات و مثلها روزگار می باشد و یا به مسائلی همچون خلق و خوی انسانی از قبیل صبر و سکوت و نگهداری زبان و راست گفتاری و مکارم که اشاره به نیکوترین اخلاق دارد می پردازد. سپس به اشعار و قصیده ائمه مثل قصیده زینبیه اشاره کرده که چه رنجها و سختیهایی بر زینب(س) در فراق برادر وارد شده است به و برگزیده ای از کشف الاسرار اشاره می کند که در آن به برخی از مسائل هم چون باد، درختان، گلها و غیره پرداخته است.
 سیره اخلاقی و اجتماعی امام رضا ( ع)
نویسنده:
سارا صوفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق پیرامون سیره اخلاقی و اجتماعی امام رضا ( ع) می باشد. سیره به معنای روش و شیوه زندگی و اخلاق به رفتاری گویند که در فرد ملکه شود. هدف از این تحقیق پژوهشی پیرامون زندگی امام هشتم می باشد تا بدین وسیله شناخت ما نسبت به امام افزون گردد و رفتار و کردار امام به عنوان سرمشق زندگی مد نظر قرار گیرد. علاوه بر آشنایی، این تحقیق در نظر دارد انگیزه های امام را برای گفتار و انجام اعمال از جانب ایشان بیان کند تا از هرگونه سوء برداشت نسبت به ذفتار امام جلوگیری شود و شخصیت مامون نیز به خوبی شناسانده شود تا انگیزه های او برای همگان پدیدار شود زیرا هر رفتار امام مسلما عکس العملی در مقابل حکومت بوده است. در این تحقیق از منابع فارسی و عربی همراه با هم و ترجیحا از ترجمه کتب عربی استفاده شده است. این تحقیق تاریخی و به روش کتابخانه ای انجام گرفته است. در نتیجه سعی شده جواب به این پرسش داده شود که آیا از زندگی امام رضا(ع) می توان الگو برداری کرد و این الگو برداری چگونه ممکن می شود. بخش اول به تاریخچه مختصری از زندگی امام می پردازد و این بخش شامل سه فصل می باشد. فصل اول شامل زندگی امام در مدینه است. در فصل دوم امام در هنگام هجرت از مدینه به مرو و کیفیت این سفر بیان شده است. فصل سوم شامل زندگی امام در مرو تا زمان شهادت امام به دست مامون می باشد. بخش دوم به بررسی سیره اخلاقی امام رضا(ع) می پردازد و شامل پنج فصل می باشد. فصل اول اخلاق فردی امام رضا(ع) را معرفی می کند. در فصل دوم از برخورد امام با اطرافیان سخن می گوید و در فصل سوم به عبادت از منظر امام پرداخته شده و در فصل چهارم امام به عنوان برترین اسوه معرفی شده است. موضوع فصل پنجم، خانواده از منظر امام و تکالیف یک خانواده مسلمان در قبال یکدیگر است و در آخر کلمات قصار امام رضا(ع) گردآوری شده است. بخش سوم به بررسی سیره اجتماعی امام رضا(ع) می پردازد و شامل پنج فصل می باشد. در فصل اول به مشکلات امام بعد از شهادت امام موسی کاظم(ع) پرداخته شده است. فصل دوم ، پیرامون ولایتعهدی بحث می کند و فصل سوم مناظرات امام را توضیح می دهد. فصل چهارم امام را به عنوان جانشین بر حق پیامبر معرفی می کند و در فصل پنجم مطالبی پیرامون شهادت امام آمده است.
 سیره امام جعفر صادق ( ع)
نویسنده:
طیبه عابدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
(سیره سیاسی امام جعفر صادق ( علیه السلام ) مجموعة تحقیق حاضر پیرامون سیاست های امام جعفر صادق ( علیه السلام ) در عصر امویان و عباسیان می باشد . از آن جایی که سیره به معنی روش و سیاست به معنی حکومت کردن است دراین تحقیق به روش حکومت کردن امام صادق ( علیه السلام ) و شیوه های برخوردسیاسی ایشان در عصر اموی و عباسی پرداخته شده تا با الگوقرار دادن روش های سیاسی امام صادق ( علیه السلام ) در عصرکنونی بتوانیم به پاسخگویی خیلی از سوالات فائق آییم در نتیجه نیازمندی به این شیوه های سیاسی بنده را به آن واداشت که این موضوع را انتخاب نمایم ابتدا سیاست را تعریف نمودم تامراد از سیرة سیاسی برای مخاطبان آشکار شود . سیاست یعنی تصدی امور اجتماعی برای اجرای دستورهای خدا در میان مردم ششمین پیشوای شیعیان ، در 17 ربیع الاول ، سال 83 در مدینه متولدشد . نام مبارکش جعفر ، کنیه اش ابوعبدالله و مشهورترین لقب اش صادق است . صادق نامیده شد تا از جعفر ، فرزند امام هادی علیه السلام معروف به جعفر کذاب بازشناخته شود . دوران 31 سالة پیش از امامت امام ( علیه السلام ) را می توان دوران آمادگی آن حضرت برای پذیرش رسالت الهی دانست . ایشان در سال 114 ه عهده دار منصب امامت شدند . این دوران از نظر سیاست اجتماعی با فراز و نشیب های زیادی روبه روبود که درهم پیچیده شدن طومار حکومت امویان و روی کارآمدن عباسیان از مهمترین آن هاست از جمله عوامل انقراض حکومت اموی ، ضدیت حکمرانان اموی با اسلام و فشارهای سیاسی و اقتصادی برمردم و همچنین کشمکش های درون دستگاه خلافت و دیگر عوامل می باشد با سقوط امویان عباسیان برمسند حکومت تکیه زدند . با ترسیم شرایط سیاسی دوران امام ( علیه السلام ) برای ما معلوم می شود علت اینکه امام ( علیه السلام ) قیام نظامی انجام نداد یکی نداشتن یار و یاور و دیگری عدم صداقت عباسیان بود. امام ( علیه السلام ) برای این که اعتراض خود را به مخالفان انتقال دهد شیوة تقیه را برگزید . از دیگر اقدامات مهم امام صادق ( علیه السلام ) تأسیس نهاد وکالت و تأسیس دانشگاه جعفری بود . از مهمترین ویژگی های این دانشگاه می توان به این مورد اشاره نمود که هویت این نهاد مستقل وابستگی به دستگاه حکومت نداشت . تضادو شکاف بین دو جبهة امامت و خلافت به جایی رسید که در نهایت ، منصور ، خلیفة عباسی به وسیله اسم امام صادق ( علیه السلام ) را در تاریخ 25 شوال سال 148 ه به شهادت رساند و در بقیع در کنارپدر و نیاکان خود به خاک سپرده شد . لهذا ، دستیابی به این مهم امکان پذیرنبود مگر با مراجعه کتب مرجع شیعی و سنی از جمله : ناسخ التواریخ ، تاریخ یعقوبی و تاریخ بناتکی و کتب روائی از جمله نهج البلاغه بهارالانوار . مهم ترین کلید واژ ه ها سیره ، سیاست ، امام ، صادق ، شیعه ، تقیه ، فقه ، اموی ، حنفی ، حنبلی ، مالکی ، شافعی و ... می باشد .
 سیره اخلاقی پیامبر اکرم ( ص)
نویسنده:
سمانه پهلوان مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
در این تحقیق اخلاق فردی و اجتماعی پیامبر – صلی الله علیه و آله و سلم- مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. فصل ابتدایی این اثر ، به اهمیت اخلاق در اسلام به ویژه از نگاه قرآن و روایات می پردازد . آیاتی که بیانگر اهمیت اخلاق از منظر قرآن است از جمله سوره ی شمس آیات 9 و10 ، در کلام معصومین نیز روایات فراوانی راجع به اهمیت و جایگاه اخلاق به چشم می خورد که همگی بیان کننده ی ارزش این مقوله یعنی اخلاق می باشد . همچنین دراین فصل به فواید و آثار اخلاق که مایه ی سعادت ، رشد ، عزت و ایمان کامل می شود، اشاره شده است و در پایان نیز آثار اخلاق در جامعه آورده شده است . فصل دوم نگاهی کوتاه به زندگی پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله و سلم – دارد . چنان که به معرفی پدر و مادر ایشان می پردازد ، تاریخ ولادت و حوادث هنگام ولادت آن حضرت را بیان می کند ، دوران کودکی ، نوجوانی و جوانی پیامبر را شرح می دهد ، به ازدواج آن حضرت با خدیجه اشاره می کند ، زمان آغاز بعثت را بیان کرده و به شرح مختصری از حوادثی که در فاصله آغاز بعثت تا رحلت رخ می دهد ، می پردازد . در فصل سوم به اخلاق فردی پیامبر اکرم– صلی الله علیه و آله و سلم – پرداخته شده است از جمله زهد و ساده زیستی و عدم دلبستگی آن حضرت به دنیا ، چنان که در هنگام رحلت هیچ دینار و درهمی از او باقی نماند . نحوه ی غذا خوردن ایشان که همیشه از جلوی خود غذا می خوردند و هر چه که در دسترسشان بود از آن می خوردند ، نحوه ی آشامیدن ایشان که در سه نوبت آب می نوشیدند و در هر بار اول آن بسم الله و آخر آن الحمد لله می گفتند ، لباس پوشیدن آن حضرت که همیشه لباس بلند به تن داشتند و لباس مورد علاقه ی ایشان لباس پنبه ای و به رنگ سفید بود ، آراستگی و پاکیزگی پیامبر که زبانزد خاص و عام بود از جمله عطر زدن همیشگی ، روغن مالیدن ، سرمه کشیدن و مسواک زدن ایشان ، خوابیدن و نشستن آن حضرت که همیشه با گفتن اذکار مختلف همراه بود و راه رفتن ایشان که با وقار و سریع همراه با گام های پر قدرت بود . فصل چهارم بیان کننده ی اخلاق اجتماعی رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم– است . صفاتی همچون حسن معاشرت و ادب و احترام ایشان در برابر اقشار مختلف مردم حتی در برابر کودکان ، اخلاق نیکوی ایشان نسبت به همسران از جمله رعایت کردن روحیه هریک از همسران ، مدارا کردن با ایشان و کمک کردن به آنان در کارهای منزل ، رحمت و محبت ایشان نسبت به همه ، صبر و بردباری در برابر مشکلات و اذیت های کفار و مشرکان ، عدالت پیامبر نسبت به همه حتی خانواده ی خود آن حضرت ، مدارا و نرمش با همگان ، شرح صدر ایشان و گذشتشان از کسانی که آزارش می دادند و بخشش های بی حد و اندازه ی آن حضرت ، تواضع و فروتنی ایشان در مقابل همه حتی کودکان و شجاعت و دلیری خارج از وصفشان و مشورت کردن با یارانشان در موقعیت های مختلف که همگی عامل موفقیت و نفوذ شخصیت و کلام ایشان در روح و جان مسلمانان شد . ویژگی این تحقیق این است که تنها به بررسی بعد اخلاقی شخصیت عظیم پیامبر می پردازد و هدف آن آشنایی با سیره ی اخلاقی پیامبر، معرفی ایشان به عنوان الگویی برای همه ی اعصار و نشر و انتقال سیره ی اخلاقی ایشان به همه ی نسلها خصوصاً نسل جوان است. در این تحقیق سعی شده است که بیشتر از منابع دست اول و مرجع استفاده شود. کتاب هایی مانند مکارم الاخلاق شیخ طبرسی(ره)، بحارالانوار علامه مجلسی(ره)، اصول کافی شیخ کلینی(ره) و .... روش کار نیز همان روش کتابخانه ای و از طریق جمع آوری اطلاعات و فیش برداری از منابعی که در ارتباط با سیره ی نبوی و تاریخ زندگی ایشان نوشته شده است، می باشد. نتیجه ای که از این تحقیق می توان گرفت این است که مهم ترین و اصلی ترین عامل موفقیت و پیشرفت پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله و سلم- در راه تبلیغ دین و.بیان معارف قرآن و نفوذ رهنمودهای ایشان در دل و جان مردم ، اخلاق نیک، حسن خلق و ادب و احترام ایشان به همه ی مردم حتی مشرکان و کفار است. واژگان کلیدی این تحقیق عبارتند از: سیره - اخلاق.
  • تعداد رکورد ها : 314351