جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314351
 نقش حضرت زینب ( س) در اسلام
نویسنده:
فاطمه میرزائیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
در مورد زن و حقوق او کتاب ها و مقاله های نستباً فراوانی نوشته شده است و هر کسی بر اساس دید و نوع نگرش خود به انسان و جامعه تفاسیری از آن ارایه داده است، ولی به جرأت می توان گفت در هیچ یک از مجامع و محافل مدّعی دفاع از حقوق بشر، حقّ زن اداء نشده است و در این بین تنها مکتب اسلام است که در ادّعای خود صادق است. و در زمینه آزادی و ادای حقوق زن و مرد و حضور سیاسی آن ها در صحنه ی اجتماع، طوری برخورد می کند که حقّی از کسی ضایع نمی شود، ولی همواره بر حفظ شئونات زن تأکید دارد. با تحقیق در باره ی زندگی سراسر حماسه ی زینت کبری ( س) و نقشی که آن بانوی بزرگوار در پیروزی اسلام ناب محمّدی ( ص) و پایداری آن داشت ی توان به صحت این ادّعا پی ببرد. زینب که در دامن بزرگانی چون جدّش رسول الله و پدرش علی ( ع) و مادرش فاطمه ی زهرا ( س) که خود عامل وعالم به مبانی تبیت اسلامی بودند رشد و نمو کرد تا همه ی استعدادهای نهفته در وجودش به فعلیّت درآید و برای انقلابی عظیم آماده گردید، انقلابی که باید ندایش به گوش تمامی جهانیان برسد. آری، روح بزرگ زینب ( س) در دامن عصمت و مهد نبوّت آن گونه تربیت شد که در برابر حوادث سهمگین روزگار نه تنها نشکست، بلکه کوه مصائب را در اسیای اراده اش به خاکستر مبدّل کرد. درخشش مقامات نفسانیّه و صلابت کم نظیر زینب ( س) در صفحات تاریخ عقول همه ی سیاست مداران و اندیشمندان روزگار را متحِیّر ساخت. زینب ( س) به تنهایی یک دانشگاه است، درس هایی که این معلّم به نوع بشر می دهد در قالب واژه های علمی امروز نمی گنجد، دختر علی ( ع) در هر میدانی قهرمان است، در میدان زهد، عبادت و سیاست و در همه ی ابعاد زندگی اش اسطوره ای کم نظیر است. انقلاب زینب دنباله ی انقلاب حسین ( ع) است، اسلام بدون عاشورای حسینی و عاشورا بدون زینب رونق و روحانیّت ندارد، شاهکارهای علمی، ادبی و تاریخی که از دشت نینوا از زبان زینب شنیده شد، ستون های محکم اسلام بوده که سال ها بناهای پایدار بر روی آن ساخته شده و سر به فلک کشیده است. زینب با نشانه های سرهای نواده های پیامبر و اسلحه زبان، سخن گوی اسلام محمّدی می شود و پایه های اسلام معاویه را متزلزل و بالاخره واژگون و چهره ی واقعی اسلام را به همگان برمی نمایاند.
 نقش حضرت زینب ( س) در اسلام
نویسنده:
طاهره عزیزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این رساله بررسی نقش حضرت زینب ( سلام الله علیها) در اسلام می باشد. هدف از گزینش این موضوع، نیاز نگارنده و نسل جوان به آشنایی با ابعاد زندگانی این بانوی گرامی می باشد، چرا که امروزه جامعه به ارائه الگوها و نمونه های کاملی نیازمند است تا بتواند از زوایای مختلف، بهره های کاربردی را از زندگی آنان ببرد. آن چه از بررسی ابعاد زندگی حضرت زینب ( سلام الله علیها) می توان به دست آورد، شخصیت جامع و اندیشمند ایشان است که می تواند در مسیر زندگی راهنمای کاملی باشد. در این نوشتار که در سه فصل تنظیم شده است به بررسی ابعاد زندگی حضرت زینب ( سلام الله علیها) پرداخته ایم. در فصل اول نقش آفرینی حضرت زینب ( سلام الله علیها) در دوران کودکی بحث شده است و در فصل دوم نقش آفرینی ایشان در دوران جوانی مورد بررسی قرار گرفته است که ضمن آن به وقایع این دوران زندگی شان اشاره نموده ایم. در فصل سوم نیز که در دو قسمت مجزا تنظیم شده است، به بیان نقش آفرینی حضرت زینب ( سلام الله علیها) در دوران امامت حضرت علی، امام حسن و امام حسین ( علیهم السلام) پرداخته ایم. در تهیه مطالب این رساله و تدوین آن ها سعی شده است از کتب معتبر تاریخی و روایی معتبر استفاده گردد. البته در کنار آن ها، برخی سایت های مرتبط با موضوع و نرم افزارهای حدیثی مانند: نورالانوار2 (جامع الاحادیث) و جامع التفاسیر نیز مورد استفاده قرار گرفته است. از نتایج تحقیق می توان به موارد ذیل اشاره نمود: دستیابی به تصویری روشن از ابعاد مختلف زندگی حضرت زینب ( سلام الله علیها). آشنایی با چگونگی نقش آفرینی آن حضرت در احیاء مکتب اسلام. به دست آوردن رمز موفقیت حضرت زینب ( سلام الله علیها)، که می توان آن را در خدا باوری و خدا محوری ایشان دانست. با توجه به موفقیت ها و توانمندی های فراوانی که در زندگی حضرت زینب ( سلام الله علیها) متبلور است و ارزش های دینی که در وجود ایشان جلوه گر می باشد، می توان زندگی ایشان را به عنوان اسوه ای جامع برای نسل جوان امروز ارائه نمود. واژگان کلیدی: نقش، زینب، اسلام.
 نقش حضرت خدیجه ( س)در تاریخ اسلام
نویسنده:
زهرا سالاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نقش حضرت خدیجه(س) در تاریخ اسلام پیامبر اکرم ( ص) فرمودند : مردان بسیاری به کمال رسیدند اما از زنان فقط چهار نفر به کمال رسیدند که عبارتند از : آسیه همسر فرعون، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد، و فاطمه دختر محمد. هر یک از این چهار بانوی نامدار ونمونه ، حقّ بزرگی بر فرهنگ و تمدن بشریت ( مخصوصا تمدن اسلامی) دارند، زیرا در استوار کردن راه سعادت و کمال بشر نقش سرنوشت سازی داشته اند. بدون شک کسی که به این مرحله از کمال رسیده باشد ، در تاریخ زمان حال و آینده ی خود تأثیری شگرف خواهد گذاشت؛ چرا که تاریخ، زندگی و سیره ی آن ها را به عنوان الگوی مناسب به مردان و زنان دوران ای مختلف معرفی خواهد کرد. در میان زنان تاریخ ساز ، زندگی خدیجه به عنوان یک اسوه ی نمونه و تأثیر آن حضرت در تاریخ اسلام ، از اهمیت خاصی برخوردار است. در اینکه از خدیجه می توان به عنوان یک زن نمونه و اسوه بای همه اعصار ( مخصوصا زمان حال) نام برد، جای هیچ شک و ابهامی نیست، چرا که پیامبر(ص) بارها فرمودند: افضل نساء اهل الجنه خدیجه بنت خویلد، و فاطمه بنت محمد ، و مریم بنت عمران، و آسیه بنت مزاحم امراه فرعون. برترین و پرفضیلت ترین زنان بهشت خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد و مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم، همسر فرعون می باشند. در این تحقیق به روش کتابخانه ای ف زندگانی حضرت خدیجه ( س) قبل و بعد از بعثت بررسی می شود، همچنین فضایل و مناقب آن حضرت از منابع اهل تشیع و تسنن ، از سه دیدگاه قرآن، احادیث و مورخان مورد بحث قرار می گیرد تا اولا نقش و تأثیر شگرف این بانودر شکل گیری و پیشرفت اسلام شفافتر شود، ثانیا زندگانی و شخصیت آن حضرت برای زنان حال و آینده جامه ما الگوی کاملی از زن مسلمان باشد. نقش و تأثیر خدیجه(س) در تاریخ اسلام و تأثیر آن حضرت ( س) در رشد و نمو درخت توحید را از دو دیدگاه مادی و معنوی می توان بررسی کرد. تأثیر مادی آن حضرت ( س) بر پیکره و شجره ی اسلام تا آنجاست که پیامبر اکرم ( ص) فرمودند: ما قام و لا استقام الدین الا بسیف علی و مال خدیجه. یعنی دین اسلام شکل نگرفت و مستحکم نگشت، مگر به شمشیر علی ( ع) و ثروت خدیجه. درباره تأثیر معنوی آن بانوی بزرگ بر دین اسلام ، همین بس که خداوند عزو جل از نسل و سلاسه ی خدیجه ( س)، شجره ی طیبه ی اهل بیت(ع) را خلق نمود و خداوند هر روز در برابر ملائکه مقرب درگاهش به وجود پر برکت خدیجه مباهات می کند. فان الله یباهی بک کرام ملائکته کل یوم مرارا.
 نقش حضرت زینب ( س) در اسلام
نویسنده:
زهرا نظری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
زینب به معنای زینت پدر کسی که پدر گرامیش به او افتخار می کرد به دلیل تقوی و بیان شیوایی که ایشان داشتند طبق آیات و روایات انسان ها می توانند با تقرب به خدا و توکل به حق به عزت نائل می شود و پرورش در دامن پاک و شریف عبادت خالصانه توکل به خدا و پشت پا زدن به زندگی راحت دنیوی توانستند برکی به برگ زرین تاریخ بیفزایند. توانستند طوری قیام عاشورا را بیان نمایند که هیچ کس زینب را از عاشورا جدا نمی داند و زندگی ایشان با کربلا عجین شده است با ایراد خطبه های آتشین توانست پایه های ظلم و بیداد را سرنگون سازد. و اسلام ناب محمدی را به عموم جهان معرفی نماید. حماسه انسانی قدر قهرمانانه پا به عرصه نهادند و حماسه های جاویدان بر صحنه تاریخ پدید آوردند که به همه حماسه های تاریخی و همه الگوهای دیگر در مقابل آن ها به حقارت می نشیند.
 نقش حضرت زینب ( س) در تاریخ اسلام
نویسنده:
انسیه پوستینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
بدلیل اینکه در تاریخ حیات اسلام همواره بانوان نقش عظیمی در علم و تقوا داشته اند و علاوه بر این فرزندانی مجاهد ، متقی و بزرگوار تربیت نموده اند لذا لازم و ضروری است که در رابطه با زندگی و نقش بانوان نمونه تحقیق شود . در این تحقیق که از شش بخش تشکیل شده است در هر بخش جداگانه به بیان نقش حضرت خدیجه ( سلام الله علیه و آله) پرداخته شده است . بخش اول که شامل کلیات تحقیق از جمله بیان مسأله ، اهمیت و ضرورت پژوهش و اهداف کلی پژوهش و ... می باشد . در بخش دوم اشاره ای به زندگی خدیجه ( سلام الله علیه و آله) تا قبل از ازدواج شده است . که از چه خانواده ای متولد شد و چه القاب و عنوانهایی گرفت . و از نظر شخصیت عاطفی و ایمان قلبی به ظهور اسلام چگونه بود و اشاره ای هم به ثروت بیکران خدیجه شده است . در بخش سوم به دوران ازدواج خدیجه ( سلام الله علیه و آله) می پردازیم که چگونه محبت پیامبر ( صلی الله علیه و آله) به قلب خدیجه ( سلام الله علیه و آله) انتقال یافت و ماجرای حرکت پیامبر ( صلی الله علیه و آله) با کاروان خدیجه به سوی شام و سپس ازدواج و پیوند زناشویی بین پیامبر و خدیجه ( سلام الله علیه و آله) و در ادامه اشاره به واکنشها بعد از پیوند مبارک شده است و در نهایت به انگیزة این پیوند درس آموز می پردازیم . در بخش چهارم : هدفها از تشکیل خانه و خانواده را بیان می کنیم و در واقع چگونگی زندگی خدیجه ( سلام الله علیه و آله) با پیامبر در هنگام جوانی و هماهنگی خدیجه ( سلام الله علیه و آله) با زندگی عارفانه حضرت محمد ( صلی الله علیه و آله)و در ادامه به اسلام و مسلمان شدن خدیجه ( سلام الله علیه و آله) می پردازیم که نخستین بانوی اسلام است و نقش زیادی در دعوت دیگران به اسلام دارد . و در نهایت به ایثار و مقاومت پرصلابت خدیجه ( سلام الله علیه و آله) در پاسداری از پیامبر ( صلی الله علیه و آله) و نقش ثروتش در پیشبرد اسلام و نقش او در محاصرة شدید اقتصادی اشاره شده است . در بخش پنجم : به موقعیت والای خدیجه در بارگاه خداوند و سیمای خدیجه در آینه تفسیر و مقام خدیجه از دیدگاه و نظر پیامبر ( صلی الله علیه و آله) و دیگر ائمه ? می پردازیم . در بخش ششم : به توصیف خدیجه ( سلام الله علیه و آله) در سخن اندیشمندان شیعه و اهل سنت می پردازیم که هر کدام به نوعی نقش خدیجه ( سلام الله علیه و آله) را در تاریخ اسلام بیان می کنند . و در پایان تحقیق به نتیجه گیری از مطالب تحقیق می پردازیم .
 نقش رسول خدا ( ص) در بنیان تمدن و فرهنگ اسلامی
نویسنده:
نرگس سادات آزاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
نقش رسول خدا در بنیان تمدّن و فرهنگ اسلامی، عنوان نوشته ای است که پیش رو دارید، و آن چه در این رساله مد نظر بوده است نشان دادن نقش اساسی رسول اعظم در ایجاد و تحکیم حکومت اسلامی است. سال 1385 سال پیامبر اعظم – صلی علیه و اله و سلم- بود شبهات زیادی در مورد پیامبر - صلی الله علیه و آله و سلّم- و اسلام وجود دارد به دلیل پاسخ دادن به این شبهات ونیز به دلیل نشان دادن جایگاه اساسی پیامبر - صلی الله علیه و آله و سلّم- در اسلام و رنج ها و زحمت هایی که در راه تحکیم آن کشیده ا ند و نیز عوامل دیگر مانند حفظ دین مبین اسلام از خرافات و عقاید باطله من را بر این داشت تا این رساله را بنویسم . گر چه در مورد پیامبر - صلی الله علیه و آله و سلّم- اسلام تحقیقات فراوان شده است اما با این عنوان پیشینه ی چندان طولانی ندارد. با در نظر گرفتن موارد فوق به بررسی زندگانی رسول اعظم با مطالعه ی منابع دست اول از تواریخ پرداختیم، تا بتوانیم آن چه که مد نظر است بیان نمائیم. به طور کلی این تحقیق، در پی پاسخ دادن به این سؤال کلی است که عرب جاهلی با عرب بعد از اسلام چه تفاوت هایی کرده است؟ و این تفاوت ها مدیون رنج کشیدن و صبر و بردباری چه فردی است؟ همچنین بررسی اقداماتی که رسول عزیز در برقراری حکومت اسلامی انجام داده اند. دین اسلام کامل ترین دین است گر چه قبل از آن پیامبران اولوالعزم دیگری نیز مانند شریعت حضرت موسی - علیه السلام- و حضرت عیسی - علیه السلام-بوده است اما دین اسلام کامل کننده ادیان دیگر بوده و تمامی اعمال و رفتار انسان ها را به وسیله خاتم الانبیاء برای بشر به ارمغان آورده است. به همین خاطر باید به بیان این مطالب می پرداختم که دین رسول اعظم - صلی الله علیه و آله و سلّم- قبل از اسلام چه بوده است و چه تأثیری در دین اسلام داشته است.
 نقش زن مسلمان در تاریخ اسلام
نویسنده:
زهرا حسین زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
«به خدا سوگند سیصد و سیزده نفر می آیند که پنجاه نفر از این عده زن هستند، که بدون هیچ قرار قبلی در " مکه" کنار یکدیگر جمع خواهند شد.» امام محمد باقر(ع) نبرزه و جنگ؛ غالب شدن،مغلوب گشتن، گرسنگی، سردی، گرمی،دفاع،هجوم و ... دارد و در این میدان مجاهدین خود را با شرایط تطبیق می دهند و در مواقع حساس صبر می نمایند. زنان مسلمانان نیز در عرصه پیکار نقش بسزایی داشته اند که می توان از آن ها الگو گرفت. آنان نه برای نسل خود بلکه برای نسل های بعدی در س شجاعت داده اند و پا به پای مردان در راه مبارزه قدم برداشته اند؛ در آخر الزمان نیز سیصد و سیزده یار حضرت حجة بن الحسن(عج) پنجاه نفر زن می باشند که امام ( عج) را یاری می نمایند. در این نوشتار با عنوان « نقش زن مسلمان در تاریخ اسلام» ابتدا تعریف نقش ، زن، مسلمان و اسلام در لغت، منابع و متون اسلامی بیان شده و به جایگاه زن در جامعه نخستین و عرب قبل از اسلام اشاره شده است. سپس نظرات دانشمندان اسلامی به طور اجمالی مورد بررسی قرار گرفته و به نظر کلی اسلام درباره زن و مبنای اسلام در نگرش به شخصیت زن اشاراتی شده است. نقش زن نیز در مکاتب مختلف بررسی شده است. گفته شده که زن می تواند همچون مادر موسی(ع) که از ایشان به بزرگی یاد شده و یا مانند خدیجه(س) و فاطمه(س)- دختر پیغمبر(ص)- و برخی زنان صدر اسلام ، نماد عصمت و تقوی و عبودیت خدا باشد. سپس درباره فعالیت های اجتماعی زنان در صدر اسلام، حضور زنان در بیعت، زنان مبارز در عصر رسالت ( نسیبه، ام سنان، صفویه و ...) و ( خدیجه(س)،ام سلمه و ...) و ( حضرت زینب(س)، رقیه(س)، سکینه و ...) سخن به میان آمده است. در این مبحث شجاعتهای زنان پیرامون پیامبر(ص) و ائمه بررسی شده که چگونه بارشادت و صبر، درس بزرگ استقامت داده اند. در ادامه به سیره عملی حضرت زهرا(س) اشاراتی شده است و اینکه فاطمه ( س) مادر پدرش بود. پرا که ایشان در دوران محاصره اقتصادی و شکنجه های شعب ابیطالب همراه با یاران و بستگان پیامبر(ص) بودند. همچنین به ویژگی های برترین بانوی جهان(علم ،ایثار،سیاست،خانه داری حضرت زهرا(س)، دفاع از ولایت علی(ع) و ... ) پرداخته شده است. نقش آفرینی حضرت زهرا(س) در جنگ ها و فضایل آسمانی ایشان بیان شده است و از ایشان به عنوان برترین الگوی زنان عالم یاد شده است. به نقش زنان در عصر حاضر و نقش پشتیبانی – رزمی زنان در دفاع پرداخته شده و از پیروان حضرت زهرا(س) به عنوان نمونه مجاهده و ایثار یاد شده است. و در انتها به تحلیل و ارزیابی و پیشنهادات موضوع مورد بحث پرداخته شده و از زن مسلمانان به عنوان جلوه ایثار و شهامت یاد شده است. زنان مبارز بهترین راه رسیدن به سسعادت و پیروزی در همه زمینه ها و دوران را هموار می سازند و باعث افتخار سرزمین اسلامی می شوند. واژه های کلیدی نقش : عمل و کنش معینی که افراد در یک جامعه عهده دار آن می شوند. زن : از دیدگاه اسلام زن نیز همانند مرد می تواند با مبارزه و تلاش ، عفاف و تقوی به سعادت انسانی دست یابد و به مراتب عالیه کمال برسد. مسلمان : انسان معتقد به دین محمد(ص) را گویند که پیروی از سیره نبی اکرم(ص) و قرآن را برنامه و الگوی زندگی خود قرار می دهد. اسلام : تسلیم در برابر خدا و اطاعت از پیامبر(ص)، آیین یکتا پرستی و تقوی در آن جلوه کرده و در محتوای آن اندیشه های دینی و عرفانی نهفته است.
درآمدی بر تربیت جنسی در متون دینی اسلام
نویسنده:
محسن فرمهینی فراهانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نقش آموزه های دینی در کاهش خشونت خانوادگی
نویسنده:
طیبه ماهروزاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
درآمدی بر تربیت سیاسی در سیره ی معصومین (ع)
نویسنده:
محمد منصورنژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 314351