جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314352
اندیشه های عرفانی در اشعار اقبال لاهوری
نویسنده:
بهناز آسیابانها
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اقبال شاعر ومتفکر مسلمان شبه قاره ی هند و پاکستان است او اساسا شاعر بود و قسمت بیشتر آثار او درشعر است ولی با وصف این در نثر نیز آثار گرانبهایی دارد در تمامی اشعار اقبال این نکته را نباید فراموش کرد که لفظ درشعر او به همان میزان ارزش دارد که وسیله ای برای بیان مفاهیم و معانی پرارزش شاعر باشد او در بیشتر قالبهای شعری طبع آزمایی کرده است. مثنوی، غزل، دو بیتی، قطعه، ترکیب بند و ترجیع بند اقبال شعر خود را در خدمت عقاید فلسفی و دینی خود قرار داده و هدف از شعر برای او اصلاح جامه ی بشری است. اندیشه های اقبال دارای سه جنبه بوده است یکی فلسفه ای مبتنی بر کمال روحانی و دیگری نوعی از عقیده اتحاد اسلامی برای تبلیغ در میان مسلمین و سومی عقیده سیاس نسبت به مملکت خود یکی از مهمترین ابعاد زندگی اقبال خداوندگار عشق و عرفان بعد عرفانی زندگی اوست او فرمانروای حماسه های عرفانی و جهان بینی اسلامی است مهمترین عاملی که در تشکیل شخصیت و تفکر اقبال بسیار مهم است همانا کتاب مثنوی معنوی است. فلسفه ی اقبال اساسا برخود استوار است. اقبال معتقد است یک رابطه ای بین اکتشاف » خودی« و » خدا« وجود دارد. اقبال در آثار خود به بزرگانی چون مولوی، حافظ، سعدی، شیخ محمود شبستری ونظیری نیشابوری و ... نظر داشته است. درباره ی اقبال همین نکته کافی است که او یکی از چهره های فکری و انسانی درخشانی است که فرهنگ بارور اسلام به جامعه ی انسانیت هدیه کرده است.
امامت امیرالمؤمنین علی (ع) از منظر نهج البلاغه
نویسنده:
هاجر باختری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش بیان موضوع امامت حضرت امیر المؤمنین از خلال خطبه نهج البلاغه و فرمایشات خودشان و نیز خصوصیات یک رهبر الهی است. روش پژوهش کتابخانه ای است. در این پژوهش تاکید بر این نکته گردیده که مصداق بارز خلیفه پیامبر چه کسی باید باشد. گرچه در این رساله بطور اخص به امیرالمؤمنین پرداخته شده ولی این خصائص به سائر ائمه نیز ساری و جاری است و اگر در مقطعی این حق مسلم از اهل بیت غصب شد اکنون با تأسی به خلغف صالح آن امام همام می توان مدینه فاضله را ایجاد نمود.
اقرار و احکام آن از دیدگاه مذاهب خمسه و تطبیق آن با قوانین موضوعه
نویسنده:
حسین ابویی مهریزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه در شش فصل تنظیم شده است: فصل اول کلیات اقرار شامل اقرار در لغت و اصطلاح، ادلّه حجیّت اقرار، الزام آور بودن اقرار نسبت به مُقِر و عدم تعدّی اثر اقرار به غیر مقر، ابتنای اقرار بر یقین، نظریه اصالة البرائة، تفاوت اقرار با بّینه، مصادیق اقرار ازلفظ، اشاره، کتابت و غیره، قاعدةاقرار العقلاء و مَنْ مَلَک، تفاوتها و مستندات و نسبت بین این دو قاعده، تجریه یا عدم تجزیه اقرار و اقرار وکیل و ولیّ از دیدگاه فقهاء و حقوقدانان است. فصل دوم در ارکان چهارگانه اقرار، شرایط صحت اقرار از نظر هر یک از این ارکان «مُقِر، مُقَرّلَه، مُقَرّبِه و صیغه اقرار می باشد. فصل سوم در مورد تعقیب اقرار به منافی شامل دو قسم، منافی مقبول (استثناء و شرایط و مسائل مربوط به آن) و منافی مردود إضراب از اقرار اعمّ از إضراب از مُقَرّلَه و اضطراب از مُقَرّبِه) است. فصل چهارم شامل اقرار به نسب و احکام آن از نظر مذاهب مختلف و تقسیم بندی و شرایط خاص هر یک می باشد. فصل پنجم تحت عنوان اقرار به حدود، مقایسه ای است میان احکام اقرار به حق الناس و حق الله، که به روشی جدید و ابتکاری است. و فصل آخر هم به مسألة مهم تعارض اقرار با اقرار، بیّنه ولَدْ (تصرف) می پردازد.
امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه ی اسلامی
نویسنده:
معصومه صحرائی ابکمه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مساله مورد بحث این پژوهش، امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه قرآن و سنت می باشد. اهداف این تحقیق، تبیین جایگاه ضرورت امر به معروف و نهی از منکر در اسلام، گردآوری شرایط و مراحل و شیوه های اجرای این فریضه در جامعه اسلامی و شناسایی موانع تأثیر و پیامدهای ترک آن در جامعه می باشد. در گام نخست در بررسی معانی کلید واژه های تحقیق شامل، امر، نهی، معروف و منکر باید گفت: امر به معنای درخواست و طلب چیزی و نهی به معنای بازداشتن از انجام کار ترجمه شده است. معروف نیز به آنچه که در نظر عقل و شرع پسندیده باشد اطلاق می گردد و منکر به هر چیزی که در نظر عقل و شرع ناپسند باشد گفته می شود. به این ترتیب، امر به معروف و نهی از منکر بطور خلاصه یعنی فرمان دادن به نیکی ها و بازداشتن از زشتی ها و بدی ها. این پژوهش به طور کلی در چهار بخش تنظیم شده است در بخش اول به کلیات پرداخته شده است و در بخش دوم، اهمیت، جایگاه این فریضه در قرآن و سنت فلسفه آن ذکر مصادیق معروف و منکر اشاره شده است. در بخش سوم به ابعاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر شامل شرایط، آداب و ویژگی های این فریضه و مراتب و مکانیزم های عملی آن پرداخته شده است و در بخش سوم، پیامدهای ترویج این فریضه و موانع و آفات اجرایی آن بیان شده است. در پایان نتیجه نهایی آن است که با نهادینه کردن فریضه عظیم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه می توان از آثار ارزنده آن که برخوردار از امنیت و آسایش، اقتصاد سالم و پویا، حاکم شدن ارزشهای اسلامی، و ... می باشد سود جست و زمینه را برای ظهور بزرگترین آمر به معروف و ناهی از منکر، مصلح واقعی جهان، منجی بشریت، امام زمان ( عج) فراهم نمود. واژگان کلیدی: امر- نهی- معروف- منکر.
الوقف و الا بتداء فی القرآن الکریم
نویسنده:
عبدالرسول عبائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بی شک، فهم و تدبر در معانی قرآن کریم از یک سو و تلاوت صحیح و درست آیات شریفة آن بستگی تمام به تشخیص تعبیرات آن دارد، دانشمندان اسلام برای حفظ کلام پروردگار مبانی و اصولی را ساخته و پرداخته اند که منجر به ایجاد علمی از علوم قرآن بنام«وقف و ابتدا» گشته است. برای آنکه قاری قرآن به هنگام تلاوت به دلیل کم آوردن نفس یا علت دیگر، وقف نابجا یا شروع ناشایستی نداشته باشد، می بایست به این اصول آشنا بوده و آن را بشناسد؛ چرا که رعایت نکردن آن در نهایت باعث ایجاد نقص یا دگرگونی در مفاهیم کلام پروردگار می شود؛ که خود از هر عیب و نقص مبرا است. این پایان نامه، بررسی کلاسیکی در زمینة وقف و ابتدا در قرآن کریم است، که در دو بخش عمده به آن پرداخته شده، در بخش اول در سیزده فصل به بررسی مبانی علم وقف و ابتدا پرداخته ام تحت عنوان«بررسی» و در بخش دوم سوره مبارکه حمد و صد آیه از سوره مبارکه بقره را انتخاب نموده به عنوان ارائه یک نمونه عملی اصول و مبانی پرداخته شده در بخش اول، بر آیات ذکر شده تطبیق گردید، که طی سه فصل تحت عنوان«تطبیق» نگارش شده.
الگوسازی رفتار مدیران با توجه به نامه های حضرت امیر (ع) در نهج البلاغه
نویسنده:
مسعود احمد خانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر بررسی الگوسازی رفتار مدیران با توجه به نامه های حضرت امیر ( ع) در نهج البلاغه است . این تحقیق برای پاسخگویی به سوالات زیر که در نامه های حضرت چه جایگاهی برای کارگزارام در مظر گرفته شده است ؟ در نامه های حضرت چه ارزشسها و حقوقی برای مردم تحت حکومت بیان شده است ؟ وظایف حکومت در قبال مردم و تکالیف مردم در برابر حکومت چیست ؟ کنترل و نظارت حضرت بر عمال خود چگونه و تا چه حدی است ؟ برآمده است این تحقیق برای اثبات این فرضیه مهم که بین الگوهای رفتار سازمانی غربی و الگوهای رفتاری نهج البلاغه رابطه معنی دار وجود دارد و از سوی دیگر اتینکه بین الگوهای رفتاری نظارت و کنترل و الگوی رفتاری نظارت و کنترل نهج البلاغه رابطه معنی دار وجود دارد ایجاد شد. روش تحقیق اسنادی بوده و مشتمل بر فصل است در فصل اول به مقدمه و کلیات تحقیق پرداخته است در فصل دوم به بررسی نظریه های رفتار سازمانی پرداخته است در فصل سوم الگوی نهج البلاغه را مورد بررسی قرار داده است در فصل چهارم به مقایسه پرداخته و تفاوت در ساختار و هدف را مورد بررسی قرار داده است و در فصل پنجم به نتیجه گیری تحقیق پرداخته است .براساس یافته های تحقیق الگوی ارائه شده در نهج البلاغه کلی و انسان گرا بوده و ار آن جهت به انسان ارزش می دهد که شان والا و کرامت انسانی را درنظر دارد اما الگوی غربی به انسان توجه می کنند تا او هرچه بیشتر و بهتر بتواند در جهت تامین سود مادی و منافع مالی اقدام کند و هنر مدیر اسلامی در این است که با توجه به موقعیت ، شرایط و امکانات موجود در هر سازمان گزینش از قوانین مناسب غربی همراه با توجه به اصول و قوانین اسلامی را انجام داده و در جهت پیشبرد سازمان خود این الگوی مناسب را ب کار گیرد.
امر به معروف و نهی از منکر و آزادی در اسلام
نویسنده:
محمد عسکری زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این رساله دیدگاه سنتی از امر به معروف و نهی از منکر پس از تأسیس حکومت اسلامی بانگرش واقعی آن به آزادیهای فردی، اجتماعی، سیاسی و نظارت مردم بر تمام شئون حکومتی مطرح می گردد که جا دارد گزیده ای از مطالب ارائه شده در این رساله، به ترتیب فصول آنها تبیین شود. فصل اول: جایگاه معنای تاریخی آزادی در غرب، به آداب و رسوم یونان باستان به مرکزیت آتن برر می گردد؛ اما در ایران شعار ازادی برای بازگشت به آزادی های ارائه شده در حکومت پیامبر اسلام(ص) و علی بن ابیطالب(ع) می باشد. فصل دوم: بعد از تبیین مفاهیم امر به معروف ونهی از منکر به تعریف های اصطلاحی آزادی پرداخته می شود، که متضمن دو تعریف مطلق ومقید از علماء مسلمان دربارة آزادی است. الف) انسانها را تکوینا کاملا آزاد قلمداد می کنند. ب)تشریعا، انسانها را آزاد از هر کسی و چیزی غیر از بندگی خدا می دانند. فصل سوم: هدف از امر به معروف و نهی از منکر، تشویق خوبان و تنبیه بدان، که اهم آنها بیان و انتقاد از اعمال فردی واجتماعی ستمگران و زمامداران بوده است. فصل چهارم: آزادی در اسلام شامل همة شؤون فردی، اجتماعی، سیاسی، عقیدتی، گفتاری، نوشتاری، فرهنگی و تجاری است. فصل پنجم:اسلام در تعاملات اجتماعی، ‎1. پذیرش عقیده را ازاد و تحمیل آن را غیر قانونی می داند. ‎2. تفکررا آزاد و خدعه و نیرنگ را منکر تلقی می کند. ‎3. بیان برای ارتقاء خوبیها و انتقاد از پلیدی ها را آزادو فتنه و براندازی را غیر قانونی می داند. ‎4. فعالیت فرهنگی در جهت تعالی انسان را آزاد، اماتوطئه فرهنگی را غیر قانونی معرفی می کند. ‎5. تجارت در اسلام آزاد لکن ضرر در کسوت تجارت به اشخاص و اجتماع غیر قانونی است.
الگوی پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) در جایگاه مرجعیت علمی مبتنی بر مکتب علمی امام صادق (علیه السلام)
نویسنده:
مهدی قضاوی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
دانشگاه امام صادق (علیه السلام) مانند هر مرکز علمی دیگر وظیفه مهم تحقیق و پژوهش را برای پیشرفت و نیز همگامی با تغییر و تحولات بعهده دارد. اما از سوی دیگر این دانشگاه یک رسالت مهم و تقریبا منحصر بفرد دیگری نیز دارد و آن تربیت متخصصین متعهد است که با تلفیق علم و دین در عرصه آموزش و پژوهش، نظرات اسلام را در زمینه علوم دانشگاهی (بویژه علوم اجتماعی - انسانی) که برای خدمت به جامعه بکار می روند ارائه نمایند؛ این مسئولیت خطیر با نظام تحقیق و پژوهش مناسب به انجام می رسد. این تحقیق در صدد آنست که که با الگوگیری از مکتب علمی امام جعفر صادق (علیه السلام) برای این دانشگاه، یک نظام پژوهشی پیشنهادی ارائه کند. الگوی پژوهشی مکتب علمی آن حضرت به روش تئوری سازی داده بنیاد که یک روش تحقیق کیفی جدید است تدوین و ارائه می شود. همچنین بمنظور بهره گیری از تجارب موفق، وضعیت چندین دانشگاه برتر دنیا نیز مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت نیز سه الگوی مکتب علمی آن حضرت، وضعیت فعلی دانشگاه و دانشگاه های برتر دنیا با یکدیگر در قالب رویکرد سیستمی تلفیق و ارائه می شوند. در الگوی تدوین شده از مکتب علمی آن حضرت، بر سه رکن آموزش (روایت)؛ پژوهش (درایت) و عمل کردن به آموخته ها (رعایت) تاکید بیشتری وجود دارد. مقوله محوری الگو، که موتور محرکه نظام پژوهشی است اجتهاد و استنباط از طریق درایت، تفکر و تدبر می باشد که منجر تولید علم و دانش می شود. بدین صورت که ائمه معصومین (علیهم السلام) که مخازن علم الهی هستند اصول و کلیات را بیان می فرمایند و از طریق تفکر و تدبر روشمند باید جزئیات و فروع را استنباط کرد.
الگوی مناسب موسسات مالی زکات در جمهوری اسلامی ایران
نویسنده:
مهدی اسماعیل پور دره
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
زکات یکی از واجبات دین مقدس اسلام است که در بسیاری از آیات قرآن، هم ردیف نماز ذکر گردیده و به آن پرداخته شده است و در نظام مالی اسلامی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار می باشد. به عبارت دیگر می توان گفت زکات یکی از منابع اصلی تامین مالی در اسلام است. بحث مهمی که در کشور ما در مورد زکات وجود دارد این است که تا کنون برخورد نظام مندی با جمع آوری، اداره و توزیع زکات صورت نگرفته است در حالی که در بسیاری از کشورهای اسلامی، موسسات مالی زکات به عنوان یکی از نهادهای مالی اسلامی در حال فعالیت هستند. به همین دلیل ایجاد موسسات مالی زکات در کشور ما نیز به منظور جمع آوری ، اداره و توزیع زکات ضروری به نظر می رسد. در این پایان نامه برآنیم که به منظور افزایش بهره وری و کارآئی و اثربخشی بهینه در حوزه های جمع آوری ، اداره و توزیع زکات، ایجاد موسسات مالی زکات را در کشورمان مورد بررسی قرار دهیم. برای این منظور در بخش اول به بررسی دو پیش نیاز فقهی ایجاد موسسات مالی زکات یعنی امکان تعمیم متعلقات زکات و نقش حکومت در قبال زکات می پردازیم. در بخش دوم به بررسی زکات در کشورهای اسلامی از نظر قوانین، ساختار اداری و شیوه های جمع آوری و توزیع خواهیم پرداخت و در بخش سوم وضعیت فعلی زکات را در جمهوری اسلامی ایران بررسی می کنیم و در پایان به ارائه الگوی موسسات مالی زکات در جمهوری اسلامی ایران خواهیم پرداخت.
افسردگی و حزن در آیات، روایات و روان شناسی
نویسنده:
محمد تقدیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه افسردگی و حزن باتوجه به آیات و روایات و علم روان شناسی مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدا، مفهوم افسردگی و نظریات مختلف درباره افسردگی، جایگاه افسردگی در روان شناسی غرب وبحرانهای زندگی و پیدایش افسردگی، سپس حزن ومفهوم آن، ارتباط حزن با افسردگی، علل و زمینه های پیدایش حزن و افسردگی، و آثار افسردگی بیان شده است و در پایان روشهای مختلف درمان افسردگی وحزن معرفی شده است.
  • تعداد رکورد ها : 314352