جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314352
 اعتدال در جهت گیریهای قرآن کریم
نویسنده:
محمّدجواد نصیرزاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مطالب این پایان نامه در پانزده فصل با این عنوان ها آمده است: واژه شناسی: واژه اعتدال، واژه قصد و مشتقات آن، واژه های وسط، اسراف، قسط، رشد، غی و طاغوت، افراط و تفریط; مرزهای اعتدال در قرآن کریم: حدود الهی، احکام خمسه تکلیفیه; مصادیق و الگوهای «افراط»، «تفریط» و «اعتدال» در قرآن کریم: اولواالالباب، موقنین، مقرّبین، حزب اللّه; راههای عملی رسیدن به «اعتدال» در قرآن کریم: وسیله یابی، صبر و صلوة و...; راههای خروج از «اعتدال»: پیروی از شیطان، اطاعت غیرخدا; «اعتدال» در جهت گیریهای عقیدتی قرآن کریم: توحید و «اعتدال»، صفات الهی و «اعتدال»; «اعتدال» در جهت گیریهای اخلاقی قرآن کریم: افراط و تفریط و اعتدال در قوای سه گانه، اعتدال در قوه تمیز و ادراک، اعتدال در قوه غضبیه، اعتدال در قوه شهویه; «اعتدال» در جهت گیریهای تربیتی: کرامت، تولّی و تبرّی، جبر و اختیار; «اعتدال» در جهت گیریهای فردی قرآن کریم: آزادی و بردگی، زهد، تقوا، «اعتدال» در فطرت، «اعتدال» در غرایز; «اعتدال» در جهت گیریهای اجتماعی قرآن کریم: طرح کلی «اعتدال» در احکام اجتماعی، «اعتدال» در احکام اجتماعی در پرتو مبدأ واحد و نظام واحد; «اعتدال» در جهت گیریهای عبادی قرآن کریم: «اعتدال» در احکام مربوط به نماز، «اعتدال» در احکام مربوط به روزه، تفسیر اعتدال در احکام عبادی از دیدگاه منابع روایی; «اعتدال» در جهت گیریهای معیشتی «اقتصادی» قرآن کریم: تبذیر، عفو در احکام معیشتی، ربا، اعتدال در کار، اعتدال در تفریح و استراحت، اعتدال در لباس و وسایل زندگی; «اعتدال» در جهت گیریهای حقوقی قرآن کریم: واژه حق، آیاتی که بیانگر حقوق متقابل زن و مرد هستند، اعتدال و مسأله ارث و دیه زن و مرد، تساوی یا تشابه؟!; «اعتدال» در جهت گیریهای جزایی قرآن کریم: خشونت بین جرم و کیفر، اعتدال در احکام مربوط به دزدی، قصاص و اعتدال...; آثار و نتایج «اعتدال»: بی نیازی و خودکفایی، تکامل مادی و معنوی، کمال دین و ایمان، خوشبختی و پیروزی، امانت داری و تعاون.
 اصلاحات از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده:
ثمینه وثوقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پایان نامه، (اصطلا حات از دیدگاه قرآن کریم) است. در این خصوص، ابتدای بحث به واژه شناسی اصلاح اختصاص داده شده است. و چون کلمه افساد، در اکثر آیات و روایات به عنوان کلمه متضاد اصلاح آورده شده، به واژه شناسی این کلمه نیز توجه شده است. سپس، جایگاه اصلاحات بررسی شده است. در ادامه، اقسام اصلاحات اعم از فردی، خا نوادگی، واجتماعی آمده است و پس از آن بعضی از روشهای اصلاحی نیز مطرح شده است. در خاتمه نیز به پاره ای از ویژگیهای مصلح اشاره شده و اصلا حاتی که در روزگار حضرت مهدی (عج) انجام خواهد شد، توصیف شده است.
 اعتدال و میانه روی از منظر قرآن و حدیث
نویسنده:
عیسی عاقلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه با عنوان «اعتدال و میانه روی از منظر قرآن کریم و حدیث» در چهار فصل و یک نتیجه گیری تدوین شده است: فصل اول به ضرورت و بیان موضوع، سؤال اصلی، سؤال های فرعی، فرضیه ها، پیشینه و روش تحقیق، ابزار گردآوری اطلاعات، اهداف، موانع و مشکلات تحقیق، معنای اعتدال در لغت و در اصطلاح قرآن کریم و احادیث اسلامی اختصاص دارد. فصل دوم به اقسام و ابعاد اعتدال (اعتدال در آفرینش، اعتقاد، اعمال، اخلاق و رفتارهای فردی و اجتماعی) پرداخته است. فصل سوم به مهم ترین آثار و نتایج مثبت و پیامدهای بی توجهی به آن اشاره دارد؛ از جمله: سرانجام نیک، کامل شدن ایمان، تندرستی و سلامتی، ضلالت و گمراهی، فساد در جامعه، گرفتار شدن به عذاب جهنم، فقر و نداری و محروم شدن از شفاعت در روز قیامت. در فصل چهارم، مهم ترین عوامل و زمینه های خروج از اعتدال از نظر آیات و روایات مورد دقت و توجه قرار گرفته است؛ از جمله: جهل و نادانی، پیروی و تقلید کورکورانه از گمراهان، غفلت، دوستی دنیا و پیروی از خواهش های نفسانی.
 اصول و شیوه های مشترک پیامبران اولوالعزم از منظر قرآن
نویسنده:
محمد عادل
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه با عنوان «اصول و شیوه های مشترک پیامبران اولوالعزم از منظر قرآن» در شش فصل تنظیم شده است. در ابتدا به عنوان مقدمه، تعریف موضوع، پیشینه، اهمیت، اهداف، فوائد و جنبة جدید بودن و نوآوری تحقیق بیان شده است. در فصل اول، مطالبی بیان شده که برای کشف اصول و شیوه های مشترک پیامبران لازم است؛ مانند: اصول و شیوه های پیامبران، تعداد پیامبران، اهداف و فوائد بعثت، وظایف پیامبران، عصمت پیامبران و حقیقت قرآن به عنوان تنها منبع مطمئن. در فصل دوم اصول ایمانی، در فصل سوم اصول اخلاقی و در فصل چهارم اصول عملی آنان مورد پژوهش واقع شده است. دعوت به توحید، وحی و نبوت، معاد، دعوت به تقوای الهی، دعوت به توکل، دعوت به توبه و استغفار، تشکر از نعمت های الهی، دعوت به عدالت اجتماعی، دعوت به وحدت، دعوت به حیات سازنده و برتر، دعوت به اطاعت از خدا و پیامبر، دعوت به آزادی، امر به اصلاح و نهی از فساد و دعوت به عبادات و اعمال صالحه، از اصول و تعلیمات مشترک پیامبران اولوالعزم است. در فصل پنجم و ششم، شیوه های گفتاری و کرداری پیامبران مطرح شده است. در شیوه های گفتاری ثابت شده است که پیامبران اولوالعزم در دعوت به دین از حکمت، جدال احسن، موعظه حسنه، تبشیر، انذار، صداقت، صراحت، هم زبانی و پرهیز از تکلف در سخن و در شیوه های کرداری، از معجزات، پرهیز از درخواست پاداش، عدم ترس از مخالفت مردم، تشکیل حکومت، قاطعیت در عمل، مبارزه با مفاسد اجتماعی و سنت های غلط، مدارا، آغاز دعوت از خویشاوندان، صبر و استقامت و پرهیز از اکراه، استفاده می کردند.
 اسلوب تشبیه و ظرائف و لطائف آن در قرآن کریم
نویسنده:
سید محمد تقی وزیری فرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله به بررسی تشبیهات قرآن از ابعاد مختلف پرداخته است. آشنایی با قرآن و فهم معانی آن نگارنده را بر آن داشت تا با توجه به رشته اش موضوع تشبیهات در آیات قرآن را دنبال کند. این رساله از یک مقدمه در تعریف تشبیه و دو فصل تشکیل شده است. فصل اول تشبیهات غیر تمثیلی، که خود به بابهای«تشبیه محسوس به محسوس»، «معقول به محسوس» و«محسوس به معقول» تقسیم شده است و هر باب شامل تشبیه بلیغ ومجمل مرسل می باشد. تشبیهات مجمل مرسل بر اساس ادات تشبیه مرتب شده اند. فصل دوم تشبیهات تمثیلی است که از دو قسمت تشکیل می شوند. قسمت اول تشبیهاتی هستند که ادات آنها«کاف» و قسمت دوم تشبیهاتی هستند که ادات آن«کان» می باشد. در جمع آوری این رساله از مآخذ زیادی استفاده شده است که مهمترین آن «کشاف» و«مجمع البیان» می باشند.
 اصول و مبانی ترجمه قرآن و نقد وبررسی: ترجمه دو حزب اول قرآن کریم (از پنج ترجمه)
نویسنده:
علی نجارپوریان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مباحث پایان نامه در دو حوزه مورد بحث و تحقیق قرار گرفته است . حوزه اول، مباحث اصول و مبانی قرآن که در این بخش موضوعات زیر مورد بحث قرار گرفته است . شرایطی که مترجم قرآن باید داری آن باشد اعم از شرایط عملی و ایمانی، موضوع دیگر مورد بحث، اصول و مبانی ای که مترجم قرآن کریم باید در ترجمه خود در آن عنایت داشته باشد. این اصول عبارتند از: اصولی همچون، جایگاه اصطلاحات در ترجمه، لزوم رعایت مبانی کلامی و فقهی در ترجمه، نقش سیاق در ترجمه، وجوه و نظائر در ترجمه و موضوعاتی دیگر همچون: ضرورت و اهمیت ترجمه و ادله موافقین ترجمه قرآن و پیشینه ترجمه قرآن در اسلام، تحلیل و ارزیابی نظرات لغویین درباره واژه ترجمه، مورد بحث در این حوزه قرار گرفته است . حوزه دوم بحث پایان نامه، نقد و بررسی دو حزب اول قرآن است که در این حوزه اشکالات ادبی، لغوی، بلاغی ترجمه آقایان (الهی، مکارم، ابوالفتوح، رازی، پورجوادی و میبدی) مورد بحث و ارزیابی قرار گرفته است و بعد از نقد و بررسی، پیشنهادی نگارنده بیان شده است/
 اعجاز عددی کلمات قرآن کریم
نویسنده:
ثارالله شرقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق که تحت عنوان «اعجاز عددی قرآن» از نظر می گذرد. به روش کتابخانه ای تهیه شده است. این پژوهش شامل پنج فصل است. فصل اول به کلیات تحقیق اختصاص داده شده است. در فصل دوم ابتداپس از بحث لغوی کلمه اعجاز به تعریف اصطلاحی و پیشینه بحث اعجاز و سپس به شرایط اعجاز قرآن از نظرمعصومین(ع) و ابعاد اعجاز قرآن پرداخته ایم. در فصل سوم به رابطه هایی مانند اعجاز عددی در کلمات متضاد و مترادف، کلماتی که بیانگر صفات و اعمال انسانی، کلماتی که بیانگر رابطه علیت و... پرداخته ایم. در فصل چهارم اعجاز عددی، عدد نوزده و رابطه آن با حروف مقطعه قرآن از نظر می گذرد. در پایانی نظریه هایی موافقان و مخالفان اعجاز عددی را بیان کرده و ضمن نتیجه گیری کلی، تحقیق به پایان می رسد.
 اصول مدیریت از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه
نویسنده:
حسن کاظمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پژوهش حاضر با عنوان اصول مدیریت از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه، در برگیرنده چهار فصل به شرح زیر است: فصل اول: در این فصل به تعاریف و کلیات راجع به مدیریت پرداخته شده که شامل تعریف مدیریت مدیر و مدیریت اسلامی می باشدکه برای هر کدام از این تعاریف از چند منبع مختلف استفاده شده و در ادامه تاریخچه مدیریت مورد بررسی قرار گرفته و در پایان این فصل هم با توجه به این که مدیریت در جامعه امری مهم تلقی می شود اهمیت و ضرورت مدیریت مورد بررسی قرار گرفته است. فصل دوم: شامل اصول مدیریت می باشد که یک مدیر با به کار گیری آن می تواند سازمان خود را به سوی مقصد هدایت کند در این فصل سعی شده تا این اصول با توجه به دو منبع قرآن و نهج البلاغه مورد بررسی قرار گیرد. فصل سوم: در این فصل اوصاف و ویژگی های یک مدیر اسلامی مورد بررسی واقع شده است و سعی شده این اوصاف و ویژگی ها با توجه به آیات قرآن و سخنان امام علی(ع) مورد بررسی قرار گیرد. فصل چهارم: از آنجا که همه انسانها در معرض لغزش و آسیب هستند در این فصل به آسیب ها و لغزش گاههایی که برای یک مدیر ممکن است وجود داشته باشد پرداخته شده است.
 اصول مدیریت از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
ذبیح اله سلگی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پژوهش اصول مدیریت از دیدگاه قرآن و روایات می باشد . این پژوهش در صدد است تا با تحقیق و تفکر در کتب مربوطه به اهداف ذیل دست یابد معنا و مفهوم مدیریت از دیدگاه اسلام ، اهمیت و ضرورت مدیریت از دیدگاه اسلام ، ارکان مدیریت ، اصول و مبانی مدیریت در اسلام . با توجه به امکانات و یافته های تحقیق روش توصیفی - تحلیلی برای انجام تحقیق برگزیده شده و محقق در این پژوهش به نتایج ذیل دست یافته است . مدیریت علم و هنر برنامه ریزی ، متشکل و هماهنگ کردن ، رهبری و کنترل فعالیت های مختلف به منظور نیل به هدفی مشخص و تدبیر امور در عرصه های مختلف است . مدیریت در هر جامعه ای ضرورتی اجتناب ناپذیر است که عدم آن باعث می شود شیرازه ی امور از هم بپاشد و جامعه در رسیدن به اهداف خود ناکام بماند . ارکان مدیریت عواملی هستند که مدیر با بکارگیری صحیح فنون مدیریت در استفاده از این عوامل برای رسیدن به اهداف خویش و مجموعه اش تلاش می کند و جامعه را در نیل به این اهداف یاری می نماید که از جمله مهمترین این عوامل می توان به برنامه ریزی ، سازماندهی ، تصمیم گیری ، انگیزش ، رهبری ، کنترل ، مبانی و اصول مدیریت اشاره نمود . اصول مدیریت ، اصولی هستند که مدیر جامعه همواره در صدد است که با اعمال آنها در زندگی شخصی خود و نهادینه کردن آنها با شخصیت فردی و اجتماعی خویش گامی مؤثر در جهت رسیدن به اهداف و رهنمون کردن جامعه به سمت موفقیت بردارد . این اصول از جمله عوامل موفقیت یک مدیر است که اگر در وجود شخصی به عنوان مدیر جامعه یافت شود حتماً قافله اش را به سر منزل مقصود خواهد رساند . که مهمترین اصول به شرح ذیل است : تقوا ، عدالت ، نظم و انضباط در امور، توکل بر خداوند ، آینده نگری ، شرح صدر ، قدرت ، عدم احتجاب ، مشورت در امور . در ضمن در طول این تحقیق ، منابع فراوانی با همین عنوان یافت شد که هیچ کدام به طور کامل به معرفی موضوع نپرداخته و مفاهیم و محتوای بیشتر این کتب یکسان و مشابه بوده و منابع استفاده شده در این کتب و ارجاعات آنها اکثراً مشترک و برگرفته از کتب خاصی بوده است . در پایان پیشنهاد می شود با توجه به ضرورت و اهمیت چنین موضوعی در هر جامعه ، مخصوصاَ جامعه ی اسلامی و همچنین منابع و آموزه های دینی فراوانی که در این زمینه موجود است این اصول و ارکان مهم را در کتب مختلف و با دیدگاه های مختلف تدوین نموده و در اختیار مدیران و مسئولان قرار گیرد .
 اعجاز بیانی قرآن
نویسنده:
زهرا درخانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قرآن و اعجاز آن از جنبه های گوناگون قابل تأمل و بررسی می باشد. اما آنچه در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته اعجاز بیانی قرآن است که با این اهداف به آن پرداخته ایم: بررسی مهمترین وجوه اعجاز بیانی در یک مجموعه خارج ساختن این جنبه از اعجاز از محصور بودن در میان کتاب های مملوّ از لغات پیچیده و ثقیل، و در آوردن آن در قالب الفاظ جدید و روان که مورد پسند نسل جوان باشد، افزایش انس و الفت بیشتر نسل جوان با قرآن در سایه ابتکار والای قرآن در استفاده از صنایع ادبی، جایگاه گسترده فصاحت و بلاغت اعجازین قرآن در زندگی تمامی افراد جامعه، برتری دین اسلام در مقایسه با سایر ادیان الهی به خاطر داشتن کتابی با جلوه هایی اعجاز آمیز و شگفت آور، درک قدرت بی نهایت خداوندی در سایه نظم بدیع و ترکیب های لطیف و معانی حکیمانه قرآن. این نوشته از یک مقدمه، سه بخش و یک پیوست تشکیل یافته است. موضوع بخش اول که شامل سه فصل ( اعجاز، تحدی، وجوه اعجاز) است با هدف بیان کلیاتی پیرامون اعجاز تدوین شده است. در بخش دوم، اعجاز بیانی قرآن بر اساس تقسیمات علم بیان در قالب 4 فصل تشبیه، مجاز، استعاره، کنایه و بخش سوم از این تحقیق به تجلی بلاغت در بیان قرآن در قالب دو فصل؛ اعجاز ادبی قرآن ( گزینش واژه ها) و هنرنمایی قرآن در ارائه مفاهیم و مضامین عالی اختصاص دارد. در پی دست یافتن به اهداف فوق الذکر تلاش بر آن بوده که تا حد ممکن مطالب متقن و صحیح باشد و از منابع دست اول در زمینه های مورد نظر استفاده گردد، منابعی مانند: معترک الاقران فی اعجاز القرآن، النکت فی اعجاز القرآن، تأویل مشکل القرآن، جواهر البلاغه، درر الادب ، تفسیر کشاف زمخشری، المیزان فی تفسیر القرآن، مجمع البیان و لسان العرب، مجمع البحرین، مفردات الفاظ قرآن و ... . همچنین برای مصادیق تشبیه، مجاز، استعاره و کنایه از کتاب های اعراب القرآن الکریم و بیانه (10 جلد)، التلخیص البیان فی مجازات القرآن، ثلاث رسائل فی اعجاز القرآن و .... کمک گرفته شده است. از آنجائی که در اکثر کتاب ها، به مسئله اعجاز بیانی به صورت بسیار پراکنده و مختصر اشاره شده و غالباً به تناسب موضوع، در ضمن سایر مثال ها و مصادیقی که ذکر می شده گاهی به ذکر آیه ای اکتفا شده و کتابی که لیست کامل کلیه آیات مربوطه به تشبیه، مجاز، استعاره، کنایه را ذکر کرده باشد وجود نداشت و کتابهای موجود هم بیشتر به حواشی، نظرات و آراء مختلف پرداخته بودند لذا ما برآن شدیم تا با انگیزه یک کار تقریباً جدید و ابتکاری به این موضوع بپردازیم، برای مثال در مورد آیات تشبیه، تا حد توان از منابع مختلف تمامی آیات تشبیه موجود در قرآن را جمع آوری نموده و به خاطر جذابیّت این گونه آیات و ترغیب خواننده برای پژوهش بیشتر در این زمینه علاوه بر جدولِ آیات با توضیح که در متن اصلی آورده ایم در پیوست نیز لیستی از آیات، بدون توضیح ذکر شده است. لذا در این نوشته به شیوه های مختلف سعی در تبیین و تفهیم بهتر و بیشتر این جنبه از اعجاز قرآن نموه ایم تا بدین وسیله به نتایج زیر دست یابیم. 1)افزایش اعتقاد مردم نسبت به معجزه بودن قرآن 2) بیان ساده و همه فهم اعجاز بیانی قرآن 3) مأنوس شدن هرچه بیشتر نسل جوان با این کتاب آسمانی 4) خداشناسی و خداپرستی در سایه آشنایی با چنین اعجازی 5) کشف خارق العاده بودن این کتاب عظیم 6) اثبات این نکته که معانی گسترده قرآن با گسترش زمان و تجدید نسل ها همیشه تازه و زنده است 7) بالارفتن سطح درک و فهم افراد به وسیله اشارت های قرآن 8) رسیدن به حقیقت با درک تشبیه، مجاز، کنایه و استعاره های موجود در قرآن 9) چشاندن شیرینی و لذت انس با قرآن. واژگان کلیدی: معجزه، تحدّی، فصاحت، بلاغت، بیان، تشبیه، مجاز، استعاره، کنایه.
  • تعداد رکورد ها : 314352