جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
بایسته های شهروندی در اندیشه اسلامی
نویسنده:
زهره کلیدری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر با عنوان " ویژگیهای شهروند از دیدگاه آیات و روایات" می باشد به بررسی ویژگیهای رفتاری شهروندان، متناسب با جامعه اسلامی که در آن زندگی می کنیم، می پردازد. این رساله در دو بخش تدوین شده که در بخش اول به ارتباطات اجتماعی میان شهروندان پرداخته و سعی شده که شهروندان را با حقوق و وظایف خود در روابط با همسایگان برادران دینی، دوستان، اقلیتهای مذهبی و ... آشنا ساخته و نیز حقوقی که ادای آنها بر شهروندان لازم است را به ایشان معرفی می کند و نیز در مورد مسائلی از قبیل انفاق و قرض الحسنه بحثهایی داشته ایم. در بخش دوم به بهداشت شهروندان اشاره شده است به طوریکه سفارشات اسلام در مورد کسب روزی حلال ( بهداشت معنوی و تغذیه)، بهداشت در خوراک، بهداشت فردی واجتماعی و ... بحث شده است. بخش سوم با نام شهروند و محیط زیست به معرفی جایگاه طبیعت در تعالیم اسلامی پرداخته و سپس به حفظ محیط زیست با درخت کاری توصیه می کند و نیز شهروندان را به درخت کاری تشویق کرده و پاداش معنوی آن را بیان می کند و عوارض قطع درختنان و تخریب چنگل ها را بر شمرده و به ارزش آب و جایگاه آن در فرهنگ اسلامی اشاره می کند. در بخش چهارم به سیاستهای اسلام در باب اقتصاد، بیت المال، قانون و آبادانی شهرها، به طور اجمالی و با توجه به محدودیتهایی که در این رساله موجود است اشاره هایی داریم. در فصل اول این بخش به جایگاه اقتصاد در زندگی شهروندان با توجه به تعالیم اسلامی پرداخته ایم سپس رباخواری را به عنوان آفتی برای اقتصاد معرفی کرده و نمونه هایی از عذاب برزخی رباخوار را در این فصل آورده ایم در فصل دوم به تکالیف شهروندان در قبال بیت المال و نیز وظایف مسئولین اشاره داشته ایم از دیدگاه امام علی ( ع) درباره بیت المال از منظر نهج البلاعه استفاده کردیم در فصل سوم اهمیت نظم و برنامه ریزی در اسلام و رعایت قانون را بر شهروندان یادآور شده ایم و در فصل چهارم دیدگاه اسلام در مورد عمران و آبادانی شهرها را بررسی کرده و به بعضی ازاصول خانه سازی در اسلام اشاره داشته ایم.
بدعت و دیدگاههای مختلف در باره آن
نویسنده:
یعقوبعلی برجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
ابتدا محقق به بیان معنای لغوی و اصلاحی درباره نیت و بدعت پرداخته و سپس نظرات محقق نراقی، میرزای آشتیانی، علامه مجلسی، شیخ عباس قمی را درباره تعریف بدعت آورده است . سپس دیدگاههای دانشمندان اهل سنت را در ا ن باره مورد اشاره قرار داده است. از دیگر مباحث این رساله بدعت و تفاسیر (رسوخ بدعت در تفاسیر قران ) تکیه بر قیاس و رای در استنباط احکام می باشد محقق در ادامه راههای پیشگیری از ترویج بدعت و شیوه های برخورد یا آن (دستور به افشاگری، مبارزه نفی، دستور ترویج سنت ) را بیان کرد . در انتها دیدگاه های مختلف در مورد بدعت را به دو دسته دیدگاه افراطی ( ابن تیمه، محمد بن عبد الوهاب ) و دیدگاه تفریطی ( میرزا ملکم خان، میرزا یوسف خان، طالبوف و کسروی) تقسیم بندی کرده و به بیان دیدگاه آنها پرداخته است.
برآیندهای کثرت گرایی دینی
نویسنده:
معصومه باقری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع مورد بحث، برآیندهای کثرت گرایی دینی است‎۰ در این رساله سعی نمودم لوازم، آثار و نتایج کثرت گرایی دینی را از دو جنبه بررسی نمایم: ‎۱- کثرت گرایی با توجه به لوازم عقلی و فلسفی مترتب بر آن ‎۲- کثرت گرایی با توجه به لوازم کلامی و دینی مترتب بر آن‎۰ این مجموعه شامل چهار فصل است‎۰ در آغاز نوشتار به تبیین موضع گیری های متفاوت در مواجهه با تنوع ادیان مبادرت نمودم و پس از ذکر دیدگاه های متفاوتی همچون طبیعت گرایی، وحدت گرایی، شمول گرایی و انحصار گرایی و نقد و بررسی مختصر هر یک از آن دیدگاه ها، کثرت گرایی دینی را از حیث پیشینه تاریخی، خاستگاه و مدعیان آن مورد توجه قرار دادم‎۰ آنگاه محل نزاع را تعیین نمودم‎۰ در فصل اول بیان نموده ام که کثرت گرایی دینی با توجه به برخی از مبانی اش به انکار واقعیت و سفسطه منتهی می شود‎۰ فصل دوم مربوط به ارتباط کثرت گرایی دینی با شکاکیت و بویژه حذف مفاد معرفتی از دین می باشد‎۰ فصل سوم مربوط به یکی دیگر از لوازم عقلی و فلسفی کثرت گرایی دینی یعنی نفی صدق و کذب پذیری از گزاره های دینی و بالاخره پذیرش دیدگاه پوزیتیویست ها در باب زبان دین می باشد‎۰ و در نهایت در فصل چهارم اثبات نموده ام که کثرت گرایی دینی با همسان انگاری دین با تجربه دینی، دین را تا حد یک تجربه روانی شخصی فرو می کاهد و در نتیجه به نفی دین می انجامد‎۰
برتری جویی از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
مجید مشایخی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تفسیر روح المعانی تألیف سید محمود شهاب الدین آلوسی کتاب است که در علوم مختلف از جمله: صرف، نحو، بلاغه، فقه، قرائت قرآن و... بحث می کند. نگارنده در این پایان نامه، شواهد صرفی، نحوی و بلاغی سه جزء آخر قرآن کریم [ 30، 29، 28 ] را در تفسیر روح المعانی مورد بررسی قرار داده است. که این کار با مراجعه به کتابهای معتبر صرفی، نحوی، بلاغی و تفسیر صورت گرفته است که مهمترین آن کتابها عبارتند از شرح این عقیل، مبادی العربیه ج 4، شذور الذهب، شرح مختصر المعانی، جواهر البلاغه، بلاغه الواضحه، مجمع البیان، التبیان فی اعراب القرآن، تفسیر کشاف و... شواهدی که در روح المعانی بیان شده با کتابهای فوق الذکر تطبیق و مطالب ریشه یابی شده اند تا مستند باشند. نگارنده در بیشتر جاها در حد توان به توضیح و تفصیل مطالب پرداخته است و مطالب را واضح و گویا بیان کرده تا برای خواننده آسان باشد. همچنین شواهدی که در روح المعانی ذکر نشده اند، با استفاده از کتابهای یاد شده در این پایان نامه بیان شده اند. نگارنده علاوه بر ذکر منابع و مأخذ، توضیحات اضافی و مطالب استنباط شده خود را در داخل [ کروشه ] که با ستاره مشخص شده قرار داده است.
برخورد امام صادق علیه السلام با منحرفین کلامی
نویسنده:
علی آقانوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نوشتار حاضر که بر اساس مدارک معتبر فریقبین تهیه شده است، جایگاه، اهل ( ع ) را به اعم و امام صادق ( ع ) را به طور احص در سرنوشت دینی و فرهنگی مسلمین و نقش انها را در جلو گیری از ا نحراف و مبارزه با منحرفین مورد بررسی قرار داده است . این رساله در هشت فصل تنظیم شده است . مقام منزلت اهل بیت ) حساسیت اهل بیت در برابر انحرافات، عصر امام صادق ( ع ) بر خورد امام صادق با معتزله و اسرائیلات، انحراف کلامی از دیدگاه امام صادق (ع) غلات، صوفیه و برخوردامام صادق ( ع) با انها، مواجه اهل بیت باالحاد، از مابحث مطروحه در این رساله می باشد.
بدعت از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
صمد عبداللهی عابد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف از این پایان نامه، بررسی مساله بدعت از دیدگاه قرآن و حدیث است. تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته مشتمل بر هشت فصل است. در فصل اول مفاهیم لغوی و اصطلاحی بدعت و سنت و در فصل دوم ابعاد و ویژگیهای سنت و لزوم متابعت از کتاب و سنت بررسی شده است. در فصل سوم اقسام بدعت از دیدگاه علمای بزرگ اهل سنت و شیعه بررسی شده و وجوه افتراق بدعت از سنت بیان شده است. درفصل چهارم، عوامل و آثار و خصوصیات بدعت و در فصل پنجم بدعتهای پیشینیان، عصر حاضر و آخرالزمان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در فصل ششم بدعت گذاران از دیدگاه قرآن و حدیث و دانشمندان به تفصیل بحث شده و در فصل هفتم لزوم مقابله با بدعت گذاران و شیوه های آن بررسی شده است. سرانجام در فصل هشتم مساله اجتهاد مورد بحث قرار گرفته، نوع مذموم آن به عنوان یکی از مصادیق بدعت شناسانده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد، بدعت در همه ادیان پدیدآمده است و شرایع، بخصوص شریعت اسلام با آن به مقابله برخاسته و روشهایی را معرفی کرده که بهترین و کارآمدترین آنها احیاق سنت است. بدعت در مقابل سنت قرار دارد. با تمسک به سنت و استفاده از آیات قرآن، نیازی به نوآوری دردین نیست. بدعت عواملی دارد که مهمترین عامل آن، ترک سنت و سپس جهل و تبعیت از هوی و هوس و غرض ورزی فرصت طلبان است. از جمله آثار بدعت، ترک سنت و اختلاف میان مسلمین و درنهایت تسلط کافرین بر مسلمین است.
بردگی در قرآن
نویسنده:
الیاس آل طه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نهاد بردگی از پدیده های نامطبوع جامعه بشری و اشکال ناموزون اصل «استخدام» است. آزادی برده ها چه استحبابی و چه وجوبی بارزترین گواه آن است. تعلیمات قرآنی، ضمن اعلام این مطلب به عنوان یک اصل، با این نهاد ریشه دار، برخوردی هدفمند را در پیش گرفت و همین مسئله، مبنای دو گرایش قرار گرفت: 1) گرایش انفعالی، 2) گرایش گزینشی و انتخابی. «گرایش انفعالی» واکنشی به فرهنگ زنده برده داری است، وگرایش گزینی و انتخابی، برنامه ای تربیتی است و می تواند در کنار پدیده هائی مانند زندان، اردوگاههای اسرای جنگی، اعدام و ... درمحک آزمایش قرار بگیرد؛ اگر چه نامطبوع است، اما برای افراد نامطبوع، مطلوب است.در شرایط بردگی، برده ها دو چیز را تجربه می کنند: 1- نابرابری 2- احسان؛ تا، آزادی کامل و مکتوب، میسر شود، «والقمر قدرناه منازل حتی عاد کالعرجون القدیم»
برخورد قضایی محاکم امامیه با پیروان سایر مذاهب و ادیان
نویسنده:
محمدرضا محمدزاده رهنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه ، به بررسی موضشوع «برخورد قضائی محاکم امامیه با پیروان سایر مذاهب و ادیان» پرداخته شده است هدف از انجام این تحقیقات جواب دادن به یکی از شبهات و سئوالاتی است که امروزه در محاکم اسلامی بسیار مهم به نظر می رسد و آن نحوه دادرسی دادگاههای شیعه نسبت به دعاوی اهل کتاب و اهل سنت است به این جهت این موضوع انتخاب و با مراجعه به منابع دست اول فقهی و حقوقی سعی شد که جواب قانع کننده ای به سئوال فوق (به صورت نگارش پایان نامه حاضر بدست آید این پایان نامه از شش فصل تشکیل شده است فصل اول : تعریف اصلاحات و واژه هایی که نقش مهمی در عنوان و موضوع پایان نامه دارند مانند حکم ، حاکم ، قضاآ، امور حسبی و ... فصل دوم : سابقه تاریخی و پیشینه بحث در مورد انواع کفار، پیروان مذاهب و ... فصل سوم : کلیات فقهی و حقوقی که در استدلال اصلی پایان نامه نقش محوری دارند مانند قاعده الزام ، قاعده ابرام ، حجیت اجماع منقول ، حجیت خبر ثقه و ... فصل چهارم : اقوال و ادله فقهاآ درباره اصل اولیه قضاوت در مورد کفار، حق انتخاب محکمه در دعاوی و بحث ارث مجوس و نظرات و ادله آن فصل پنجم : تطبیقات بحث در موارد حدود، تعزیرات ، ارث ، دیات ، نکاح و ... فصل ششم : خاتمه و نتیجه گیری و ضمائم کتابنامه نتایجی که از مباحث فقهی و حقوقی این پایان نامه بدست آمده بشرح ذیل می باشد ۱- مسلمانان و کفار در احکام شرعی فرعی (خطابات شرعی ) مشترک هستند و به این دلیل واجب است در بین کفار به احکام اسلام یعنی (ماانزل الله ) حکم شود و این مطالب در آیه (و ان احکم بینهم بما انزل الله ) نیز آمده است ۲- اهل کتاب (کفار کتابی ) در حدود دو قاعده الزام و ابرام از صدور حکم به احکام اسلام تخصیص خورده و به احکام خودشان الزام می شوند و یا برخی از احکام آنها مورد آنها تایید می شود ۳- دادگاه شیعه مجاز نیست در مورد اهل سنت بر طبق مذهب آنها حکم صادر کند بلکه واجب است که بر طبق احکام فقهی شیعه دادرسی نماید ۴- در موارد اختلاف بین فقه شیعه و اهل سنت ، اهل سنت در حدود دو قاعده الزام و ابرام از صدور حکم طبق قانون شیعه تخصیص خورده و به احکام خودشان الزام می شوند یا برخی از احکام آنها تایید می شود ۵- حکم بر طبق قاعده الزام و ابرام حکم «بماانزال الله» می باشد زیرا خود این دو قاعده جزو احکام اسلامی هستند و عمل به آنها خلاف دین نیست بنابراین در مورد بند ۲ و ۴ می توان چنین گفت : احکام اسلام (ماانزل الله ) درباره اهل کتاب و اهل سنت در حدود دو قاعده الزام و ابرام توسعه دارد به این معنی که «ماانزل الله» توسعه پیدا کرده و علاوه بر احکام اسلام شامل حودود دو قاعده نیز می باشد بنابراین عمل به «ماانزل الله» عمل به احکام اسلام خواهد بود به اضافه تعدادی از احکام اهل سنت و اهل کتاب که در جای خود در مورد پیروان آنها اجرا می شود.
بررسی اوصاف مخلصین با نظر به آیات و روایات و تفاسیر عرفانی در این زمینه
نویسنده:
حبیب الله بهرام پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش : بررسی اوصاف مخلصین از دیدگاه قرآن و روایات و تفاسیر عرفانی روش پژوهش : نظر به اینکه پژوهش مورد نظراز نوع کتابخانه ای است لذا، از منابع تفسیری قرآن و منابع روایی واخلاقی و عرفانی در مورد این پایان نامه استفاده شده است طرح پژوهش : پژوهش مورد نظر درسه فصل تنظیم شده است که فصل اول به عنوان پیش نیاز ورود به بحث اصلی می باشد و در زمینه بررسی واژه اخلاص و سپس تفاوت دو واژه مخلص و مخلص می باشد. پس از آن دربخش سوم هدف اصلی تحقیق یعنی اوصاف مخلصین بررسی شده است
بررسی تطبیقی اجرای حدود در مذاهب اسلامی
نویسنده:
رضا عاملی الهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف این پژوهش تحقیق و تبیین جایگاه اجرای حدود در مذاهب اسلامی است که با مراجعه به کتب فقهی مذاهب و روایات نکات مهم مربوط به پایان نامه یادداشت شده است این تحقیق با استناد به منابع اصیل کتب فقهی مذاهب و روایات و احادیث صورت گرفته است ابزار اندازه گیری : تحلیل عقلی و بررسی تطبیقی آراآ فقهای مذاهب امامیه و عامه ابزار اصلی سنجش در این پژوهش بوده است طرح کلی پژوهش متشکل از دو بخش که شامل کلیات و اقسام حدود و نحوه اجرای آنها می باشد که به عنوان مجموعه موضوع مطرح شده مورد بررسی قرار گرفته است نتیجه این پایان نامه با توجه به تحقیقات به عمل آمده این است که با عنایت به فتاوی مراجع محترم و آیات و همچنین با مطالعه کتب فقهی و احادیث و روایات متوجه خواهیم شد که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله ) و ائمه اطهار (علیه السلام ) بر اجرای حدود تاکید موکد داشته اند و روایات بسیاری موجود است که حتی تاخیر و تبدیل حدود را جایز نمی دانند و منع نموده اند
  • تعداد رکورد ها : 314353