جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
بررسی توقیعات امام مهدی(عج)
نویسنده:
لاله جعفر زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش شامل موارد ذیل است: تاریخ زندگانی امام مهدی (ع)، فلسفه و چگونگی پیدایش توقیعات، مدارک و اسناد توقیعات در کتب روایی، بررسی موضوعات و مضامین توقیعات شامل مباحث اعتقادی، صدور توقیعات در پاسخ مسائل فقهی، پیش گویی از امور مخفی، نهان بینی و اخبار از غیب، پاسخ به درخواستهای مختلف شیعیان، وظایف و تکالیف شیعیان برای امور مختلف، صدور توقیعات به جهت دفع خطر از شیعیان، افشای تزویر گمراهان، منحرفان و مدعیان دروغین نیابت و وکالت لعن و تکذیب آنها بوسیله صدور توقیعات، نصب و تایید نواب و وکلا، دعای حضرت برای شیعان و یارانشان و برگزیده ای از توقیعات شریفه حضرت صاحب الامر
بررسی جایگاه امام سجاد(ع) در حدیث شیعه
نویسنده:
زهره طباطبایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش شامل موارد ذیل است: نگاهی به زندگانی امام سجاد (ع)، اوضاع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دوران امام سجاد (ع)، آثار مکتوب امام، آثار غیر مکتوب امام (عملی و علمی) و بهره های شیعه از حدیث امام.
بررسی حجیت ظن، شرح و ترجمه عائده چهل و یکم کتاب عوائد الایام
نویسنده:
محمدرضا شیرازی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله ابتدای بندهای 1 الی 58 کتاب عوائد الایام را مورد شرح و بررسی قرار داده است. البته توضیحاتی هم درباره خود کتاب و مولف آن داده است. و در مرحله بعد در مورد شرایط صحیح نزد قدمای امامیه انواع اصلی حدیث نزد محدثین عامه شروط دیگر صحیح نزد امامیه و عامه مراتب صحیح مراتب صحیح نزد عامه تایید حدیث به جهانی دیگر تعارض مضمون حدیث مطالبی را بیان نموده است.
بررسی خصوصیات آیات و سور مکی و مدنی
نویسنده:
عبدالله جوان ملکوتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در این پایان نامه برای آیات و سور مکی خصوصیاتی چون کوتاهی آیات و سور، تندی خطابات آنها، غلبه مضامین مربوط به قیامت و بهشت و دوزخ وقصص انبیاء یاد شده و برای آیات و سور مدنی ویژگیهایی مانند بلندی آیات و سور و نرمی لحن آنها وغلبه آیات مربوط به احکام ذکر گردیده است.
بررسی جنبه های بهداشتی احکام اسلامی
نویسنده:
محمد عزیز حسامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
«لا یأتیه الباطلُ من بین یدیه و لا من خلفهِ تنزیل من حکیم حمید» «هیچ گونه باطلی، از هیج جهت و نظری، متوجه قرآن نمی گردد، فرو فرستاده ی یزدان است که با حکمت و ستوده است» (41/42) آنچه که اسلام چهارده قرن پیش در اجتناب از آلودگی ها و پیش گیری از بیماری ها مورد تأکید قرار داده است، برای بشر متمدّن قرن بیست و یکم که در اوج شکوفایی دانش و تکنولوژی است، جای تأمل است. قرآن کریم با تکریم انسان و لزوم حفظ حیات او امراض را به دو دسته ی قلبی و جسمی تقسیم نموده، تعدادی از میوه ها و غذاهای پاک را ذکر کرده و اجتناب از انواع آلودگی ها و نجاسات را مورد تأکید قرار داده است. اگر چه در احادیث نبوی دستورات درمانی معدودی دیده می شود اما تشویق پیامبر(ص) به یافتن درمان بیماری ها در حدیث: «ما انزل الله من داءٍ إلا انزل له شفاء» «خداوند هیچ دردی را نفرستاده مگر آن که برایش درمانی نازل نموده است»، نشان از توجه و تشویق اسلام به یافتن درمان بیماری هاست . آن حضرت(ع) اصحاب خود را به مداوای امراض امر فرموده و خود از داروهای مفرد و مرکب استفاده نموده است. در فقه اسلامی نیز حفظ ضروریات پنج گانه ی دین، نفس، نسل، مال و عقل در تمام احکام اسلامی رعایت شده و براساس قاعده ی فقهی «لاضرر و لاضرار» هر گونه آسیب و ضرر رسانیدن به خود و دیگران نهی شده است. متأسفانه قضاوت های ناعادلانه و تبلیغات سوء مستشرقینِ مغرضی چون ادوارد براون که طب اسلامی را التقاطی از چند شیوه ی طب باستانی یونانی و در سطح پایین تری هندی و ایرانی قلمداد کرده و تهمت های ناروایی به دانشمندان اسلامی زده است، نه تنها ذهنیت غربیان را درباره ی شیوه ی بهزیستی اسلام گمراه نموده بلکه بسیاری از مسلمانان سطحی نگر و جاهل را دچار شک و تردید کرده است. در واقع آنچه که از بررسی احکام اسلامی حاصل می شود این است که به طور یقین در بطن هر حکمی مصلحتی جسمی، روانی، اجتماعی و اخرویِ امتثالِ فرمانِ خداوندی که سرانجام آن رستگاری ابدی و سعادت دو جهانی است، وجود دارد و اگر دانش بشری نتواند برای فلسفه ی احکامی توجیهات علمی ارائه دهد و برای اذهان پویای دانشمندان و طالبان علم پاسخ های مناسبی داشته باشد، نه تنها تزلزلی در احکام شرعی ایجاد نمی شود، بلکه این ندانستن مجوزی برای غفلت از حکم خداوند محسوب نمی شود.
بررسی جایگاه خمس و زکات در تامین مالی حکومت اسلامی
نویسنده:
سعید ادیب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پدیده شگرف ظهور حکومت اسلامی ایران بر مبنای ولایت فقیه پس از ‎۱۴قرن از رسالت پیامبر اکرم(ص) با هدف اسلامی شدن در تمام ابعاد نظام بشریت از جمله فرهنگ، سیاست، مدیریت، اقتصاد و غیره باعث ایجاد نگرشی جدید در معادلات نظام دنیا گردید، این رساله قدمی هر چند کوچک در جهت ایجاد مدیریت منابع مالی اسلامی و اقتصاد اسلامی در قالب تشکیل نظام مالیاتی اسلام بر مبنای خمس و زکات می باشداستفاده از این دو ابزار مالی جهت تامین مالی حکومت اسلامی و سازو کار ایجاد یک نظام کارآمد در جمع آوری خمس و زکات و مصرف آن از اهداف این تحقیق می باشد با توجه به این که خمس و زکات از فروع دین بوده و فلسفه تشریح آنها اقتصادی و مالی می باشند همچنین ریشه در کتاب و سنت دارند لذا در این تحقیق به بررسی علمی ویژگی ها و اهداف مالیاتهای ثابت اسلامی (خمس و زکات) و مالیاتهای متعارف براساس الگوی تحصیل ومصرف پرداخته شده است همچنین تاثیرات اقتصادی آنها بر متغیرهای اقتصادی و محاسبات ظرفیت های بالقوه آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است و کارآیی مالیات های اسلامی خمس و زکات نسبت به مالیات های متعارف مشاهده می شود. در ایت تحقیق خمس و زکات در کنار یکدیگر دیده شده است و در واقع خمس مکمل زمات می باشد در نهایت با توجه به مطالعات علمی و آزمون فرضیه های تحقیق توانایی مالیات های اسلامی(خمس و زکات) از لحاظ میزان و قابلیت آنها در جهت تامین مالی حکومت اسلامی به اثبات رسده است همچنین امکان ایجاد یک تشکیلت نظام مند جهت دریافت و اخذ خمس و زکات و مصرف آنها در بودجه نظام حکومت اسلاکی نتیجه شده است.
بررسی حقوق زنان از دیدگاه اسلام
نویسنده:
فخری آل شیخ
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
قسمت اول تحقیق را کلیات تشکیل می دهدکه درآن از اهداف وضرورت تحقیق بحث می شودومشکلاتی که برسرراه این تحقیق وجودداشته رابیان می کند. باتوجه به اینکه این تحقیق یک بحث حقوقی است این تحقیق رادرچهارفصل موردبررسی قرارداده ونکات مربوطه به هربحث را بیان می کنیم. فصل اول؛ درباره نفقه می باشد. نفقه یک نهاد حقوقی دراسلام است ودر سایرادیان هم وجودداشته است اسلام پرداخت نفقه را برعهده مردگذاشته است چون زن از نظرنیرومندی وقدرت جسمانی ازمرد ضعیف تراست.نفقه تمام لوازم زندگی راشامل می شودازجمله:غذا،پوشاک،مسکن...درطلاق رجعی زن حق نفقه دارداما با فوت مردچنین حقی ساقط می شود. فصل دوم؛درباره مهراست.مهر از زمان های قدیم مرسوم بوده است مرد درهنگام ازدواج چیزی به همسرش تقدیم می کندکه دراصطلاح به آن مهریاصداق می گویند.مهرازآنجایی قرارداده شده که نقش هریک از زن و مرد درعشق مغایر با دیگری است.وضعف زن درمقابل نیرومندی مرد بدینوسیله تعدیل می شود.هرچیزی که مالیت وارزش داشته باشدمی تواند بعنوان مهرقراربگیرد و مقدارآن بستگی به توافق طرفین دارد. فصل سوم؛درباره ارث است.یکی ازحقوق زن که براثرعقد دائم بوجود می آیدحق ارث است.درگذشته به زن ارث نمی دادند.ولی با ظهوراسلام این قانون ملغی شدسهم الارث زن1/4ازاموال شوهراست اگرشوهرفرزندنداشته باشد و 1/8 ازاموال مرداست اگر اوفرزندداشته باشد. فصل چهارم؛درباره قصاص است. طبق قانون مجازات اسلامی ایران درصورتی که زنی مردی را عمداً به قتل برساند،زن قصاص می شود بدون هیچ گونه شرط خاصی،ولی اگرمردی زنی را عمداً به قتل برساند،درصورتی قاتل قصاص می شودکه اولیای دم مقتوله نصف دیه را به او بدهند واگرنصف دیه را ندهندیا نتوانند بدهند مرد قصاص نمی شود.
بررسی جایگاه هنر از دیدگاه قرآن و احادیث
نویسنده:
علی نصیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه در هشت فصل نوشته شده است و مباحث آن عبارتند از: مفهوم هنر حاوی مباحث عناصر زیبایی، نقش هنر در حفظ آثار اسلامی، طبقه بندی هنرها، بررسی عوامل رویکرد آدمی به جلوه های هنری، بررسی علل مخالفت با مقوله های هنری، فلسفه ی هنر، جلوه های هنر در کتاب تکوین و تشریع؛ قرآن شاهکار اثر منثور شامل موضوعات ویژگی های اثر منثور، خصوصیات هنر بیانی قرآن، و قرآن و رعایت سجع؛ هنر خطابه و جایگاه آن در کتاب و سنت، بررسی جایگاه شعر در قرآن و روایات، بررسی جایگاه هنر قصه پردازی در قرآن و روایت. هنر موسیقی و جایگاه آن در قرآن و روایات، هنرهای تصویری و تجسمی از نگاه کتاب و سنت و هنر نمایش رساترین ابزار انتقال پیام. برشمرده، ضمن تعریف نمایش، هنر نمایش از دیدگاه آیات و روایات را بررسی نموده و در آخر، تحلیلی نهایی بین انظار صاحبان بینش و کسانی که غیر آنان دارد که با این تحلیل رساله پایان می پذیرد.
بررسی داوریهای بشری و مبانی آن در قرآن کریم
نویسنده:
زهرا رنجبر چوبه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
با توجه به اهمیت و حساسیت « قضاوت و داوری» در اسلام، این سئوال مطرح می شود که آیا «قضاوت» فقط در بعد خاص مدنظر است یا در بعد عام نیز هرگونه اظهار نظر وابراز عقیده در باره اشخاص، مسائل و رویدادهای مختلف نوعی داوری تلقی شده و از نظر اهمیت در ردیف قضاوتهای نوع اول است؟ آیا اصول و مبانی خاصی برای این نوع داوریها وجود دارد؟ این داوریها بر چند نوعند ، آثار و پیامدهای آنها چیست؟ ازآنجایی که قرآن «تبیانا لکل شی» است ، به نظر می رسد با مراجعه به آن بتوان به پاسخ این سئوالات دست یافت ورساله حاضر درهمین راستا شکل گرفته و درصدد تبیین ابعاد مختلف قضاوت و داوری در معنای عالم است.روش کار دراین زمینه مراجعه به قرآن، استخراج آیات مربوط به موضوع، تجزیه و تحلیل ، دسته بندی و سپس شرح و توضیح آنها با استناد به تفاسیر معتبر شیعی و روایات معصومین (علیهم السلام) بوده است. نتایج تحقیق حاضر عبارت است از این که قرآن هرنوع اظهار نظر، موضع گیری و انتخاب انسان را نوعی داوری محسوب کرده که می تواند حق یا باطل باشد. رعایت «عدل و قسط » از طریق توجه به ندای فطرت سلیم، رجوع به کتاب خدا، پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم که عدل مجسم اند؛ ضامن حقانیت قضاوتهای بشری است و برعکس پیروی از هوا و هوس، ظن و گمان، تعصبات بی جا، عناد با حق و... داوری را درمسیر باطل قرار داده و انسان را گرفتار پیامدهای زیانبار دنیوی و اخروی آن می گرداند. بیان نمونه های فراوانی از قضاوتهای حق و باطل بشری در قرآن در واقع آموزش چگونگی تنظیم قضاوتها در مسیر حق و پرهیز از قضاوتهای باطل است. کلیدواژه: قرآن، اختلاف، داوری، قضا، حکم،حق، باطل، عدل، ظلم
بررسی روش و گرایش محمدحسین فضل الله در تفسیر (من وحی القرآن)
نویسنده:
نرگس طاهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
همواره میان روش، گرایش و اسلوب مفسران در ارائه مباحث قرآنی تفاوت وجود داشته است‎۰ ظهور گرایش های اجتماعی، موضوعی، اجتهادی، فلسفی، ادبی، عصری و ‎۰۰۰ نتیجه این تفاوت هاست، در این میان (من وحی القرآن) با تمایل به جنبه اخیر (عصری) توسط محمدحسین فضل الله نگارش یافته است‎۰ او این تفسیر را به زبان عربی و بنابر مذهب شیعه اثنی عشری و به خاطر ایجاد بینش اسلامی - قرآنی میان جوانان و علاقمندان به مفاهیم دینی نوشته است‎۰ مفسر تلاش کرده است با جامع نگری به شبهات و نیازهای انسان معاصر و چالش های جامعه اسلامی پاسخ گوید‎۰ هدف این پایان نامه، بررسی روش و گرایش محمدحسین فضل الله در این تفسیر است‎۰ این نوشته در شش فصل تنظیم شده است‎۰ در فصل اول به زندگی، فعالیت ها و ویژگی های ساختاری این تفسیر پرداخته ایم‎۰ در فصل دوم و سوم (ملاک های برخورد با آراء تفسیری و مبانی پذیرش و نقد روایات) نزد فضل الله را بیان کرده ایم‎۰ در فصل چهارم و پنجم این مفسر را در مورد (علوم قرآنی و چگونگی بهره گیری او از علوم بلاغت و ادبیات عربی) جستجو کرده ایم‎۰ برای آگاهی از نظریات فضل الله در باره آیات اعتقادی و همچنین دیدگاه ویژه او در باره (عصمت)، مطالعه فصل ششم مفید خواهد بود‎۰
  • تعداد رکورد ها : 314353