جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
سیره پیامبر ( ص) در تحول عصر جاهلیت
نویسنده:
کبری کمالی نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش حاضر با عنوان « سیره پیامبر ( صلی الله علیه و آله وسلم ) در تحول عصر جاهلیت » است . در این پژوهش سعی شده است، دوران جاهلیت از جوانب مختلف و به صورت مختصر بررسی گردد و به مفاسد رایج آن زمان عربستان در همه ابعاد اقتصادی مانند : ربا خواری ، قمار و ... ، اجتماعی ( جنگ های بی علت و غارت اموال یکدیگر ... ) ، اخلاقی ( زنده به گور کردن دختران و روابط نا مشروع شایع ...) و اعتقادی ( مذاهب تحریف شده و شیوع زیاد بت پرستی ) اشاره شود و تأثیرات و تحولاتی که پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم ) برای دگرگونی آن عصر، در دوران سیزده ساله شروع دعوتشان در مکه و ده سالی که در مدینه تشکیل حکومت دادند، و کار های اساسی که در طی جنگ ها و برنامه های حکومتی و زندگی شخصی ایشان انجام گرفت بررسی گردد؛ و گوشه ای از اصلاحاتی که نسبت به از بین بردن شرک و جهل و تضاد طبقاتی و حقوق زنان و بردگان و برقراری مساوات در بین همگان صورت پذیرفت ذکر گردد، در انتها نیز بررسی کوتاهی از تمدن اسلامی بعد ازپیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم ) خواهیم داشت ؛ با این هدف که با مطالعه بیشتر سیره پیامبر بزرگوار اسلام ( صلی الله علیه و آله وسلم ) بتوانیم گوشه ای از آن را در زندگی و اجتماع خود پیاده کنیم ، چرا که در انتها بیان شده ایرانیان بودند که توانستند اسلام ناب محمدی را تا این زمان به صورت حقیقی حفظ کنند و ایران را به عنوان کشوری شیعی در تمام جهان معرفی کنند و حتی آیین آزادی بخش اسلام را با بانگ رسا به جهانیان برسانند . این مطالب در سه بخش و هفت فصل گنجانده شده است . بخش اول : شناخت عصر جاهلیت فصل اول : عصر جاهلیت فصل دوم : عربستان وادی جاهلیت ، خاستگاه پیامبر بخش دوم : رویکرد اسلام در مکه فصل اول : بعثت پیامبر اسلام ( صلی الله علیه و آله وسلم ) و آغاز تحول فصل دوم : نخستین گام ها در توسعه اسلام بخش سوم : دوران شکوفایی اسلام فصل اول : تشکیل حکومت اسلامی فصل دوم : حضرت محمد ( صلی الله علیه و آله وسلم ) و ره آورد اسلام فصل سوم : نحوه عملکرد به سیره پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم ) بعد از رحلت ایشان. کلید واژه ها: جاهلیت – اسلام - پیامبر – تحول – تمدن .
تأثیر روحی، اخلاقی ذکر از دیدگاه قرآن و معصومان علیهم السلام
نویسنده:
محبوبه محمّدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق بر آن است که با تفحّصی عمیق، تأثیر روحی، اخلاقی ذکر خدای تعالی در نهاد بشر را با استفاده از آیات قرآن مجید و روایات معصومان علیهم السلام و با تأکید بر استفاده از تفاسیر شیعه و سنّی از آغاز تاکنون که منابع عظیم اسلامی هستند، مورد بررسی قرار دهد، تا گامی در جهت حلّ مشکلات عدیده انسانِ قرن حاضر از جهت روحی بردارد. از آن جا که بشر قرن حاضر، دست خوش نگرانی ها و اضطراب های عمیق روحی است و هر روز بر بیماری های روحی و عصبی او افزوده می شود، درحالی که کامل ترین دین هاست و به حق، داعیه سعادت دنیوی و اخروی بشر را دارد و دستیابی به آن را به شرط متخلّق شدن به اخلاق اسلامی می داند، لذا ضروری است که موانع سعادت بشر، شناخته شود و مهم ترین راه دستیابی به اطمینان و آرامش روحی از نظر اسلام، بررسی و دستورالعمل آن به کار گرفته شود. از احادیث بسیاری که در ذیل آیات مربوط ذکر آمده، مشخّص می شود که ارتباط اجتناب ناپذیری بین یاد خدای متعال، اطمینان، هدایت و نشاط روح و قلب وجود دارد. پس لازم است بر اساس نقل و عقل، شناخت صحیحی نسبت به خدا باشد تا حقیقت ذکر، آن چنان که باید در وجود ذاکر تأثیر بگذارد و طی مراحل کمال در پرتو ذکر برای انسان محقّق شود و نیز مسائلی مانند: رابطه ذکر و علم، ذاکران و تاریخ، ولو اجمالاً، دانسته شود. این موضوع، طی پنج فصل در پایان نامه این محقّق، عرضه شده است: وی در فصل اوّل، ارزش و اهمّیت موضوع و سوابقی از مطالعات خود را تحلیل نموده است. در فصل دوم، منابع اصلی برگزیده، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. در فصل سوم، چگونگی و حیطه تحقیق، عنوان شده است. در فصل چهارم، که شامل دو بخش است، نگارنده، یافته های خود را عرضه نموده است. وی در بخش اوّل، ابتدا به بررسی مفهوم ذکر پرداخته و سپس دلایلی از قرآن و روایات را با توجّه به تفاسیر برگزیده و شرح احادیث عنوان نموده، تا ثابت کند ذکر، واجب عقلی است. وی در این بخش، تأثیرات مختلف ذکر را بررسی نموده و اُسوه های متعالی ذکر را معرّفی کرده است. سپس عوامل بازدارنده ذکر را مطرح ساخته و راه کسب این خُلق متعالی را تفصیلاً بیان کرده است. در پایان این بخش نیز خالق سبحان را که مذکورِ ذکر است، با استفاده از کلام خداوند و روایات، معرّفی نموده تا حقیقت ذکر، آن چنان که شایسته کمال انسان است، محقّق شود و بر اساس بینش و معرفت، استوار گردد. نگارنده، در بخش دوم این فصل، نقطه مقابل ذکر را که غفلت است، بررسی نموده و تأثیرات آن را ذکر کرده است. در این راستا، تأثیر غفلت در جهان امروز را مطرح کرده و راه گریز از آن را با استفاده از کلام هدایتگر الهی و سخنان گهربار معصومان علیهم السلام و همچنین نظریات برخی از دانشمندان اسلامی و غربی مطرح کرده است. در فصل پنجم، نتایج مطالب عرضه شده، در چهار قسمت بیان شده و سپس، توصیه هایی در زمینه تحقیق عرضه داشته است. این فصل، در پایان، شامل کتاب نامه است که نگارنده، شصت منبع مورد استفاده خود را در آن ثبت نموده است.
تأثیر تداوم وحی در تثبیت قلب پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و بررسی آیات قرآنی مربوط به آن
نویسنده:
مهدی حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اگرچه همه انبیاء الهی در یک خط و مسیر، یعنی واسطه هدایت الهی بودن، قرار داشتند، مقتضیات زمان و سطح تعلیمات آنان یکسان و شبیه به هم نبوده است.در این زمینه رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله ویژگیهای بارزی نسبت به سایر انبیاء عظام داشته اند. بارزترین این ویژگیها، خاتمیت آن حضرت است. او باید مکتبی راپایه ریزی می کرد که تا پایان حیات بشر اساس و برنامه زندگی قرار می گرفت. انجام این مهم دشواریهای فراوانی را به دنبال داشت. شدت حرص پیامبر صلی الله علیه وآله برهدایت قوم از یک سو و اذیتهای فراوان روحی وجسمی دراین راه از دیگر سو ایجاب می کرد که حضرتش با اتکا به پشتوانه های قوی به رسالت خویش ادامه دهد و نه تنها خسته و مانده نشود بلکه روز به روزاستوارتر گردد. به همین علت، خداوند کتاب آسمانی نازل بر او را که معجزه اش بود بتدریج در بستر زمان وهمپای حوادث فرو فرستاد تا مایه دلگرمی و تثبیت قلب آن حضرت شود و این مهمترین راز نزول تدریجی قرآن نیز بود . این نزول با ارائه بهترین رهنمودها و اتخاذمتنوعترین و عالیترین شیوه ها، پیامبر را در جهت رسالت جهانی و تکمیل اهداف الهی کمک می کرد وتدریجی بودنش موجب می گشت آن حضرت با داشتن بهترین پشتوانه دلگرم کننده با پایداری تمام به ادای رسالت خویش بپردازد.
تاثیر انقلاب اسلامی ایران برجنبش توحیداسلامی درلبنان ( طرابلس )
نویسنده:
قاسم فرج اللهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، بررسی روابط جمهوری اسلامی ایران و جنبش توحید اسلامی و نحوه تاثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران براین جنبش است. تحقیق حاضر، بااستفاده از روش کتابخانه ای انجام گرفته و بطور کامل در پنج فصل تنظیم شده است. فصل اول، که خود شامل چهار بخش است، ساختار دولت و قدرت در لبنان، ابعاد داخلی و بین المللی بحران لبنان، ساخت رهبری و گروههای قدرت در لبنان و حرکتها و جنبشهای اسلامی در لبنان را مورد بررسی قرار می دهد. دراین فصل با مروری بر ساختار اجتماعی- سیاسی و دینی لبنان و احزاب و نیز سایر گروههای سنی، شیعی و دروزی، زمینه های تاسیس جنبش توحید اسلامی در بستر محیط اجتماعی- سیاسی لبنان وضوح بیشتری می یابد. فصل دوم، به طور کل اختصاص به معرفی جنبش توحید اسلامی دارد. فصل سوم، روابط جمهوری اسلامی ایران و جنبش توحید اسلامی را بررسی می کند. بررسی تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر جنبش توحید اسلامی و نتیجه گیری از تحقیق به ترتیب در فصلهای چهارم و پنجم ارائه شده اند. نتایج حاصل ار تحقیق نشان می دهد که لبنان کشوری است اسلامی که طوائف و گروههای مختلف آن در برابر رژیم اشغالگر مبارزه می کنند، بنابراین ارتباط با این گروهها و حمایت از آنها می تواند مخالفت اسلام و نظام اسلامی را با صهیونیسم نشان دهد. بنابراین یکی از اهداف انقلاب اسلامی کمک و حمایت از جنبشهای اسلامی دنیا می باشد. ازجمله حرکتهایی که در لبنان مورد نظر نظام اسلامی قرار گرفت، حرکت توحید اسلامی بود که در سال ‎۱۹۸۲ به رهبری شیخ سعید شعبان تاسیس شد. از اهداف مهم این جنبش، بازگشت به اصل قرآن و سنت رسول خدا و نابودی و انحلال حرکتهای غیر اسلامی در منطقه بود، از اهم درگیریهای این جنبش می توان به درگیری جهت تصفیه جماعت شمشوم( الحشاشین) در منطقه " قبه" درگیری با حزب بعث عراق در سال ‎۱۹۸۳، درگیری با جنبش ‎۲۴ اکتبر ( تشرین) و درگیری با حزب کمونیست اشاره کرد. جمهوری اسلامی ایران به دلایل مختلفی سعی در ارتباط با جنبش توحید اسلامی به خصوص رهبری این جنبش داشته است، از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد ‎۱) ایجاد ارتباط با گروههای سنی جهت عینیت بخشیدن به وحدت مسلمین ‎۲) انقلابی و اسلامی بودن افکار شیخ سعید شعبان ‎۳) مخالفت شیخ سعید شعبان با حزب بعث و مبارزه با این حزب و بالاخره نابود گکردن آن در شهر طرابلس ‎۴) حرکت اسلامی و انقلابی جنبش در برابر جماعت شمشوم( الحشاشین) ‎۵) حضور فعال و گسترده تر جمهوری اسلامی ایران در منطقه در رویارویی با رژیم اشغالگر در روند برقراری ارتباط جمهوری اسلامی ایران با جنبش توحید اسلامی سه دوره، کاملا" از یکدیگر متمایزند: دوران سوء ظن، دوران رفع ابهام و دوران تحکیم و تقویت روابط، که هر کدام به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته اند. این جنبش برای ادامه فعالیت خود در منطقه باید مواردی چون رعایت اعتدال و میانه روی در موضعگیریهای خود نسبت به شیعیان و اهل تسنن، ایمان و اعتقاد به خدا و تبعیت از قرآن و سنت رسول خدا، تقویت ایمان و تقوا و همکاری در مبارزه با رژیم اشغالگر، توجه به نیروهای مردمی، حفظ و تداوم وحدت با سوریه، موضعگیری در برابر سیاستهای جهانی و به خصوص کشورهای اسلامی، تداوم و تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه قرار دهد.
تاثیر عفت در جامعه اسلامی
نویسنده:
اقدس سعیدی کلوخی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان تحقیق تاثیر عفت در جامعه اسلامی است . از فواید واهداف تحقیق بیان معیارهای کلی درباره عفت ودامنه آن که ابهامات رادراذهان ازبین ببرد ، شناخت عوامل بی عفتی درجامعه،بیان راه های گسترش عفت درجامعه وراه های مقابله با بی عفتی. این موضوع از ابتدای خلقت حضرت آدم وحوادر میان بشر وجود داشته است. زمانی که شیطان آن دو را فریفت و از آن درخت خوردند، شرمگاه هایشان آشکار شد و با برگ های بهشت خود را پوشاندند. عفت از ریشه«عف» به معنی « خودداری از آنچه حلال نیست و خودداری از سخن یا عمل ناپسند» است . در ارزش عفت گفته اند : که هویت شرافتی انسان و مخصوصاً شخصیت انسانی زن بدان وابسته است حفظ عفت در اسلام واجب و به صورت یک حق است. عفاف لفظی عمومی است و تمام مردم را در برمی گیرد، یعنی در لزوم عفاف، تفاوتی بین مرد و زن یا مجرد و متاهل وجود ندارد.قرآن مهمترین فلسفه عفاف را تزکیه و شکوفایی استعدادها و رشد شخصیتی و معنوی انسان ها می داند.عفت با غیرت وحجاب رابطه مستقیم دارد زیرا کسی که برای ناموس خود حرمت قایل است به خود اجازه نمی دهد که به ناموس دیگران خیانت کند. و برای اینکه دامن زنان از بی عفتی پاک باشد لازم است خود را در حفاظ حجاب قرار دهند. دامنه عفاف را می توان در فکر، نگاه، معاشرت، زینت، گفتار، پوشش و ستر یا حجاب بیان کرد به طور کلی در تمام شئون زندگی عفت باید باشد. آفات عفاف شامل نگاه حرام، استماع موسیقی مبتذل، فکر ناسالم افراد وهمچنین خلوت با نامحرم و .... می باشد. آثار عفاف را می توان به دوبخش فردی و اجتماعی تقسیم کرد. دوعامل وراثت و تربیت نقش مهمی در پرورش سجایای اخلاقی ازجمله عفت دارند. و همچنین می توان عفت را امری فطری دانست که انسان بدان رغبت دارد. مهمترین زمینه های اجتماعی عفاف، امر به معروف و نهی ازمنکر، حجاب و رعایت های اجتماعی می باشد. عفاف زمانی درجامعه به صورت همه گیر و همه جانبه برقرار می شود که هرکس به نوبه خود نسبت به خود ودیگران مسئول باشد، وقبول داشته باشد که اعمال و رفتار دیگران، درسرنوشت او نیز تاثیر دارد. عفت یکی از اصول اساسی زندگی هر فرد و جامعه است که باید به طور همه جانبه به آن پرداخته شود و اصلی ترین راه عفت ورزی حجاب است که باید شبهات آن در بین نوجوانان و جوانان برطرف شود . کلیدواژه های تحقیق عبارتنداز: عفت ، عفاف،عفیف،غیرت . و در نهایت روش تحقیق از روش کتابخانه ای که با جمع آوری مطالب از طریق فیش برداری آماده شده است .
تاثیر رد و اجازه در عقود فضولی و تطور تاریخی آن
نویسنده:
صدیقه غربتیان واحد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
چون موضوع پایان نامه تاثیر رد و اجازه در عقد فضولی و تطور بحث است . ابتدا ماهیت عقد و تعریف لغوی و اصطلاحی آن بررسی ، و شرایط اساسی صحت آن ذکر و انواع عقد مورد بحث قرار خواهد گرفت سپس وارد بحث عقد فضولی شده و تعریف لغوی و اصطلاحی فضول آورده میشود. آنگاه تعریفی جامع از عقد فضولی ذکر میگردد. پس از آن مستندات عقد فضولی که عبارت است از دلایل قرآنی و دلایلی از سنت که قائلین به صحت عقد فضولی به آن استناد کرده اند ذکر میشود و مفصلا بحث بعمل می آید. قائلین به بطلان عقد فضولی هم دلایلی برای اعتقاد خود ذکر کرده اند که بطور مفصل مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت گروهی هم قائل به تفضیل شده که اگر عقد فضولی به مصلحت مالک باشد و منهی عنه نباشد با اجازه قابل تنفیذ است پس از آن اجازه و مفهوم لغوی و اصطلاحی آن آورده شده و فرق آن با اذن و تاثیرش در عقد فضولی بررسی و اثر رد هم به همین ترتیب بیان میگردد قول به کاشفیت و یا ناقلیت اجازه هم بحثی مفصل را میطلبد که انجام میشود و سپس سرایت فضولی در عقود دیگر و اینکه آیا میتواند فضولی در عقودی چون نکاح و وصیت و وقف و غیره جریان یابد یا خیر؟ و آیا با اجازه نافذ میگردد یا اجازه در آنها تاثیری ندارد، توضیح داده خواهد شد تطور بحث فضولی در ادوار گذشته تاکنون آورده شده و کل بحث مورد استنتاج قرار خواهد گرفت
تاثیر اشتباه برمسئولیت کیفری باتکیه برتاثیر آن درحدود و قصاص
نویسنده:
محمد مقبولی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
چکیده:هدف از این پایان نامه، بررسی تاثیر اشتباه بر مسوولیت کیفری با تاکید بر تاثیر آن درحدود و قصاص است. لذا سعی می شود به سوالاتی از این قبیل پاسخ داده شود که تاثیر اشتباه اعغم از موضوعی و حکمی بر مسوولیت کیفری در جرایم مستوجب حد چگونه است؟ اشتباه موضوعی در جرایم علیه تمامیت جسمانی - جرائم موضوع باب قصاص به چه نحو بر مسوولیت کیفری مرتکب تاثیر می گذارد؟ منظور قانونگذار از جهل به حکم و جهل به موضوع دربرخی از مواد قانون مجازات اسلامی، چه نوع جهلی است. جهل قصوری یا جهل تقصیری ؟ تحقیق حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن در سه فصل تنظیم شده است. فصل اول، اختصاص به کلیات دارد. درفصل دوم، تاثیر اشتباه بر مسئولیت کیفری در حدود مورد بررسی قرار می گیرد و نهایتا" فصل سوم، به تاثیر اشتباه بر مسوولیت کیفری در قصاص می پردازد. برای بررسی تاثیر اشتباه بر مسوولیت کیفی لازم است، اشتباه را به دوقسم حکمی و موضوعی تقسیم نمود. در رابطه با اشتباه حکمی ( جهل به قانون ) می توان گفت که از دیدگاه حقوق جزای عرفی باتوجه به قاعده معروف " جهل به قانون رافع مسوولیت نیست " بعد از مضی مدت مشخصی، ادعای اشتباه حکمی از سوی مرتکب، مسموع و قابل پذیرش نیست. البته اخیرا"دربعضی از قوانین جزائی مبتنی بر حقوق عرفی، اشتباه حکمی قهری و اجتناب ناپذیر از قاعده مذکور استثناء شده است. در حقوق جزای اسلام( فقه شیعه) نیز ادله معذور بودن جاهل به واسطه دوقاعده وجوب تعلم احکام شرعی و اشتراک حکم بین عالم و جاهل تقیید و تخصیص خورده و به عبارت روشنتر، جهل و اشتباهی که مانع از تحقق مسوولیت کیفری میگردد، تنها جهل و اشتباه ناشی از قهر و غلبه و قصور است نه هر نوع جهل و اشتباهی که متاسفانه درقانون مجازات اسلامی، بدین امر تصریح نشده است. اما دررابطه با اشتباه موضوعی لازم به ذکر است که گر اشتباه موضوعی در جرایم عمدی حادث شود، تاثیر آن برحسب اینکه به یکی از عناصر و اوصاف اساسی یا فرعی و یابه یکی از علل مشدده جرم تعلق گیرد، متفاوت است و درصورتیکه اشتباه درجرایم غیر عمدی رخ دهد، اصولا" مسوولیت کیفری فاعل را زائل نمی کند. اشتباه حکمی و موضوعی درجرایم موضوع کتاب دوم قانون مجازات اسلامی - حدود به معنی الاخص - باعث منع تقصیر کیفری و نهایتا" سقوط مجازات می گردد. هرچند که مقنن در ماده ‎۶۵،۶۴ تبصره ‎۱ ماده ‎۱۶۶ و بند ‎۵ و ‎۶ ماده ‎۱۹۸ فقط به تاثیر اشتباه بر مسوولیت کیفری در سه جرم ( زنا، شرب مسکر، سرقت حدی ) تصریح کرده که شایسته بود حکم فوق به سایر حدود نیز تسری پیدار می کرد. درجرایم موضوع کتاب سوم قانون مجازات اسلامی - قصاص - نیز حکم کلی اشتباه و مقدار تاثیر آن بیان نشده است، اما اشتباه موضوعی در بند ج مواد ‎۲۰۶ و ‎۲۷۱ و نیز ‎۲۲۶ و‎۲۹۵ مورد توجه قرار گرفته است.
تأویل و ضوابط آن نزد شیعه
نویسنده:
محسن حسین زاده باجگیران
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه از یک مقدمه و هفت فصل تشکیل شده است. عناوین فصول هفتگانه عبارتند از : تفسیر،تفسیر به رأی، منشأ خطا در تفسیر، مصادر تفسیر شیعه،باطن در قرآن، تأویل و ضوابط آن.
تأثیر وجود فرهنگ شهادت طلبی درحفظ دین و ارزش های دینی
نویسنده:
علیرضا ذبیح
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
به شهادت تاریخ، دین مقدّس اسلام که کامل ترین نسخه الهی برای هدایت، شفای امراض درونی و کمال بشر است، از بدوِ پیدایی تاکنون، از طرف دشمنان حقّ و عدالت و معرفت، در معرض انواع حمله ها و تهاجم ها بوده است و خواهد بود; از این رو، طرّاح حکیمِ آن باید راهکارهای مناسبی را جهت حفظ آن پیش بینی کند; زیرا حفظ، گسترش، بالندگی و اقتدار دین و جامعه دیندار، در گرو داشتنِ راهکارهای دفاعی مناسب برای این منظور است تا از هر گونه آسیب و خطر دشمن در امان بماند. با بررسی قرآن کریم و روایات معصومان(علیهم السلام) می توان گفت که فرهنگ شهادت طلبی، یکی از مهم ترین راهکارهای اجتماعی دین برای تحصیلِ هدفِ پیشین است بدین بیان که این فرهنگ، با تزکیه مؤمنان و تقویت روح ایمان، تعبّد و غیرت دینی در آن ها و نیز تقویت روحِ ایثار و تعاون و صبر و ولایت پذیری و احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی، جامعه دینی را اقتدار، عزّت و استحکام می بخشد و بدین صورت از دین و ارزش های متعالی آن پاسداری می کند. موضوع مورد بحث دراین رساله، فرهنگ شهادت طلبی و تأثیری است که این فرهنگ می تواند در حفظ دین داشته باشد. برای روشن شدن مطلب، ابتدا به بحث انسان، دین، و شهادت پرداخته شده تا جایگاه و مسؤولیت انسان در عالم، و رابطه او با خدا، خود و دنیا مشخّص شود. در بخش دیگر، شهادت طلبی از منظر قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) مورد بحث قرارگرفته، و عوامل تقویت و نیز موانع ایجاد و رشد روحیه شهادت طلبی بیان شده است. بخش آخر نیز به بیان اسرار و آثار فرهنگ شهادت طلبی اختصاص یافته است.از آن جا که عامل شهادت طلبی مؤمنان، عشق به خدا و شوق دیدار او و انجام دستورهایش برای تقرّب بیشتر به او و تقوای مطلوب او و محبّت و رحمت به بندگانش در دفاع از حقوق فطری و الهی آن ها و در یک کلمه، دفاع از انسانیت انسان ها است، شهادت طلبی، از مطلوب ترین و ارزشمندترین روحیات و ملکات فاضله انسانی نزد خدای سبحان به شمار می رود و فرهنگ آن از محبوب ترین فرهنگ ها نزد او است; بنابراین، این فرهنگ نیکو نه تنها سبب ترویج خشونت در جامعه نیست، بلکه یکی از مهم ترین عوامل ریشه کن کردن آن برای ایجاد مدینه فاضله در جوامع بشری است.
تاثیر دین در اجتماع از دیدگاه اسلام
نویسنده:
معصومه یگانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پیوند دین و اجتماع، پیوندی ناگسستنی است و این دو در همه اعصار با هم رابطه ای تنگاتنگ داشتند، لذا تأثیر دین بر زندگی و روابط پیچیده انسانها و اثبات نیک فرجامی آدمی همگام با دین، در این پایان نامه منظور نظر بوده است. چگونگی تأثیر دین بر فرد و جامعه از دیگر اهداف این نوشتار است. در این تحقیق سعی شده است تا حدودی از کتب دست اول استفاده شود، علاوه براینکه از مراجع و منابع مربوط به این مطلب به قلم دانشمندان بزرگ اسلامی نیز مدد گرفتیم. نوع کار هم به شیوه ی تحقیق کتابخانه ای می باشد. شاید بتوان گفت فرضیه ای که در ابتدای کار، ذهن را به خود مشغول می داشت، این مسئله بود که آیا دین می تواند در رأس نظام یک جامعه حکومت کند و با این حال مردم این اجتماع دین مدار در رفاه و شادی گذران عمر کنند و باور این مطلب که یک جامعه انسانی متأثر از این می تواند الگوی دیگر جوامع باشد. برای یافتن پاسخ این فرضیه ها پایان نامه ای متشکل از پنج بخش با فصول مختلف تدوین شد. در آغاز با استفاده از قرآن و سنت، واژه ی دین ریشه یابی شد و به گونه ای مختصر از حیث جهات مختلف بررسی شد. آرای علما در این رابطه و مفهوم وحیانی و اجتماعی دین فصول دیگر از بخش اول را تشکیل می دهد. در بخش دوم، گذرگاه تاریخی دین را پیمودیم و به تار و پود آن در قرون و اعصار پی بردیم. زبان دین ،زبان قرآن و قلمرو دین را شناختیم و در آخر ثابت کردیم، دین الهی، واحد است. بخش سوم، جامعه و تأثیر فردی و اجتماعی آن را بررسی کرده است. ابتدا، جامعه را تعریف کرده و سپس نقش دین در اندیشه بشری و انگیزه دینداری و بی دینی را ترسیم کرده است. بخش چهارم به حضور دین در حیات اجتماعی بشر اشاره می کند که دارای سه فصل با عنوانهای ره آورد دین در زندگی اجتماعی، ساز و کارهای حضور دین در جامعه، جامعه الهی و خدا مدار می باشد. در بخش پنجم سنتهای جاری در اجتماع انسانها از دیدگاه قرآن را بازگو می کند و در آخر یک تصویر جامع و کلی از یک جامعه آرمانی نشان داده شده است. نتیجه خاصی هم که بر این پایان نامه مترتب است، حاکی از این مطلب می باشد که بایدبتوانیم نهادهای دینی را در جامعه شناسایی کنیم، سپس به دنبال یک سری راه کارهایی باشیم که از طریق تبلیغ آنان توسط همین نهادها، روحیه دین باوری را در میان جامعه، خصوصاً قشر جوان زنده کنیم. واژه های کلیدی نیز عبارتند از: دین- اجتماع- اسلام.
  • تعداد رکورد ها : 314353