جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
 اکسیر سخن: مهارتهای گفتگو از نگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
مریم علی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع پایان نامه ، مهارت های گفت و گو می باشد. هدف از نگارش این تحقیق ، ارائه ی راهکارهایی برای برقراری ارتباط کلامی مؤثر بین افراد می باشد و به بررسی عوامل مؤثر در گفت و گوی بین افراد و موانع اصلی در برقراری تعامل مفید و مؤثر ، می پردازد . در راستای نگارش این تحقیق از منابع اسلامی و روان شناسی استفاده شده است که از آن جمله می توان به کتب روایی نظیر اصول کافی ، بحارالانوار و تحف العقول اشاره کرد و کتاب های روان شناسی مانند مهارت های گفت و گو ، شیوه های گفت و گوی مؤثر و مهارت ارتباط مؤثر . نتیجه حاصل از این تحقیق ، آشنایی با قواعد سخن گفتن است . مهم ترین عواملی که باید در راستای تحقق ارتباط کلامی مؤثر به کار گرفت عبارتند از : رعایت ادب و احترام متقابل ، اعتماد آفرینی ، همدلی ، ایجاد هماهنگی بین محتوای کلام و مخاطب ، استفاده از مهارت گوش دادن فعال و بهره گیری از زبان بدن . و مهم ترین موانعی که ارتباط کلامی را با مشکل مواجه می کنند عبارتند از : پنهان کردن احساسات ، پرگویی و انتقاد گزنده. واژگان کلیدی تحقیق ، دو واژه مهارت و گفت و گو می باشد که مهارت به معنای استادی و زیرکی در کار و حذاقت است و معنای گفت و گو ، با هم سخن گفتن می باشد که مرادف با سخن ، کلام و گفتار است .
 اهمیت قرائت عاصم در روایت حفص
نویسنده:
اکرم خدایی اصفهانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عاصم یکی از قراء سبعه و قرائت او یکی از دوقرائت رایج در این عصر است. از دیرباز قرائت او درشرق ممالک اسلامی و قرائت نافع در غرب ممالک اسلامی رواج داشته است. نویسنده یکی از دلایل اهمیت و مقبولیت قرائت عاصم را اتصال سند آن به امیرمؤمنان علی (ع) دانسته است .
 اهمیت صبر در فرهنگ اسلامی
نویسنده:
علی مهتدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه صبر طی نه فصل در آیات قرآن کریم و روایات معصومین بررسی شده است: فصل اول، صبر اصل اساسی: صبر از نظر لغت، اهمیت جایگاه صبر در فرهنگ اسلامی، مفهوم صبر در قرآن، انواع صبر، ارزش صبر برای ایمان آورندگان، پیامبران و لزوم صبر، مصابرت، صبر بیهوده،...؛ فصل دوم، زمینه های پیدایش صبر: ایمان به خدا، رشد و کمال انسان، نگاهی به وضع طبیعی دنیا، توجه به شدت ابتلای اولیای خدا،...؛ فصل سوم، راه دستیابی به صبر: مراتب صبر، نشانه صابر،...؛ فصل چهارم، صبر رمز پیروزی: صبر در صفات متقین، اجر بی حساب برای صابران، مقامات صابران،...؛ فصل پنجم، آثار صبر: حفظ دین و ایمان، تکامل روح و رشد فکر، موفقیت در کارها، نشاط جسم و آرامش جان، اجر و پاداش فراوان؛ فصل ششم، ارتباط صبر و ارزشهای معنوی: صبر و نماز، صبر و مهربانی (محبت)، صبر و توکل، صبر و عمل صالح؛ فصل هفتم، نقش ثبات و استقامت: خویشتن شناسی، برداشت صحیح از زندگی، ایمان به قضا و قدر خداوند،...؛ فصل هشتم، اسوه های صبر و استقامت: ایوب(ع)، یوسف(ع)، نوح(ع)، عیسی(ع)، ابراهیم(ع)، یعقوب(ع)، موسی(ع)، اسماعیل(ع)، محمد(ع)، علی(ع)، سجاد(ع)، زینب(س)؛ فصل نهم، آفات صبر: حسد، خشم، افسردگی، یأس، عجله کردن، عجز.
 بت پرستی و مظاهر آن از نظر اسلام
نویسنده:
محمدرضا شکری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیق حاضر شامل سه بخش است. بخش اول، بت پرستی از نظر علم ادیان یا جامعه شناختی: تعاریف بت و بت پرستی، نظریات محققان درباره ی پیدایش بت و بت پرستی، بت پرستی قبل از ظهور اسلام، اسامی بت های معروف اعراب؛ بخش دوم، مظاهر بت پرستی از نظر اسلام: بت پرستی از دیدگاه قرآن، احادیثی پیرامون بت پرستی؛ بخش سوم، آثار و بقایای بت پرستی در میان عوام مردم: نوع نگرش به بت و بت پرستی در عصر حاضر، شبهاتی پیرامون شیعه، تمدن و جاهلیت مربوط به همه ی اعصار است.
 اهمیت نیت در آیات و احادیث
نویسنده:
زهرا زیلاب پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
زمانی که با آیه«قل ان صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله رب العالمین» روبرو شدم، یک توحید کامل و خالص را دریافتم، و این که چگونه می توان به این توحید خالص دست یافت؟ با مطالعاتی که داشتم به اینجا رسیدم که بالاترین و بهترین نتیجه توحید خالص، اخلاص است، و اخلاص نیز جز با تکمیل نیت و انحصار آن برای خدا و دوری از تمایلات دنیوی حاصل نمی شود. این بود که به سراغ حقیقت نیت و اهمیت آن رفتم که مقدمه توحید کامل است. تحقیق حاضر به روش کتابخانه ای و با بهره گیری از کتبی با موضوع های اخلاقی، کلامی، تفسیری، حدیثی، تربیتی، فقهی و روان شناسی تهیه شده و در پنج فصل ارایه گردیده است. در فصل اول مفاهیم و کلیات مورد بحث قرار گرفته که ابتدا تعریف نیت و سپس به حقیقت نیت و این که آیا نیت یک خطور قلبی محض است یا ذهنی است یک مسئله روانی عمیق؟ پرداخته شده است. همچنین اهمیت نیت در قرآن و سنت و دلایل اهمیت نیت مطرح شده و رابطه نیت باسنت، رابطه نیت با عمل و مراتب نیت نیز ذکر شده است. واژه هایی که تا حدودی با نیت مرتبط هستند و گاهی به جای نیت استعمال می شوند. عبارتند از: شاکله، انگیزه، اراده، قصد و عزم، که در این فصل مختصری درباره آنها بحث شده است.نیت به خاطراهمیت زیادی که در سر نوشت انسان دارد، در زمینه های متعددی از مباحث علمی و اسلامی مطرح شده است که در فصل دوم نیز به جایگاه نیت در علم اخلاق از نظر ارزش گذاری اخلاقی پرداخته شده و در علم کلام، مسأله نیت در ارتباط با خلود و جاودانگی در بهشت یا جهنم، مطرح شده است. همچنین به جایگاه نیت در علوم فقه، روان شناسی، علم النفس فلسفی و مسایل حقوقی پرداخته شده است. برای پیدایش نیات خیر، فرد باید زمینه هایی را در خود فراهم کند، مثلا علم معرفت به خدای متعال داشته باشد، به اهمیت نیت خیر و خالص به عنوان یک ضرورت دینی پی برد و بداند که خداوند هیچ عملی را بدون نیت خالص نمی پذیرد، ایمان به معاد داشته باشد و.... لذا در فصل سوم ابتدا زمینه های شکل گیری نیت خیر را بیان کرده ایم: از جمله معرفت، ایمان، محبت، عشق به حق و اولیای حق، خلق و خوی نیک، استحیاء، خوف رجاء و... و در پایان به زمینه های شکل گیری نیت شر اشاره شده که خلق و خوی زشت، نفس اماره و وسوسه شیطان از جمله این زمینه ها هستند. اگر زمینه های شکل گیری نیت شر در فردی فراهم شود، یعنی فرد دارای خلق و خوی زشت یا تابع هوای نفس خود باشد آسیب هایی مانند ریا، نفاق، شرک و.... دامن گیر نیات و انگیزه های او می شود که در فصل چهارم به این آسیب ها پرداخته شده است. برای درمان این آسیب هایی که در فصل قبل ذکر شده و نیز برای پیشگیری از این امراض روحی بایستی فرد از آثار و فواید نیت های خیر و خالص آگاه شود و بداند که اخلاص در نیت چه فضلیت هایی به دنبال دارد. به همین دلیل در فصل پنجم به آثار وفواید نیت خیر پرداخته ایم، که مهم ترین این فواید عبارتند از: تعالی نفس انسان، آرامش روانی، قبولی اعمال ونیل به اهداف.
 اهمیت حجاب از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
زینب کرامتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
واژه حجاب هم به معنی پوشیدن است و هم به معنی پرده و حاجب ، امّا بیشتر به معنی پرده استعمال می شود و از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده وسیله ی پوشش است . میل به پوشیدگی و حجاب ریشه در فطرت آدمی دارد. زیرا هر خواسته وگرایشی که آدمی را در مسیر رسیدن به قرب الهی یاری رساند ،گرایشی فطری است،وحجاب گرایی بی تردید از چنین ویژگی برخودار است. یکی از فلسفه های مهّم تشریع این حکم الهی وتعیین حدود وضوابط برای آن ،پیشگیری از بروز بسیاری از زیان های روانی وجسمی ،اجتماعی ،اقتصادی ،اخلاقی و... است ،که در اثر برهنگی وبی حجابی دامن گیر فرد وجامعه می شود. مجموعه حاضر ،بر آن است تا با بررسی آیات قرآنی،روایات اهل بیت عَلَیْهِ السَّلام به بیان فلسفه و ضرورت های پوشش وهم چنین تذکر اثرات زیان بار عدم رعایت این حکم بپردازد، تاتلنگری باشد برای آن ها که از روی غفلت و نادانی در رعایت این قانون الهی سستی واهمال می کنند. واژگان کلیدی : حجاب ،پوشش ، لباس ، بی حجابی، عفّت ، فساد
 اکثریت و اقلیت از منظر قرآن و روایت
نویسنده:
فاطمه آزادبخت
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پژوهش سعی بر این است که اعتبار و ارزش اکثریت و اقلیت از منظر قرآن و روایات بررسی شود تا با یافتن ملاک اعتبار در قرآن و روایات، جایگاه و منزلت اکثریت و اقلیت را در اسلام و به دنبال آن در حکومت اسلامی دریابیم. به همین دلیل ابتدا به بررسی واژه هایی از ریشه های "کثر" و " قلل" در قرآن کریم پرداختیم که مفاهیم اکثریت و اقلیت در آنها وجود داشتند و سپس آیات مربوط به این واژه ها را بیان و تحلیل کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این آیات بیان کنندة منزلت و اعتبار اکثریت و اقلیت در قرآن نیستند و ملاک ارزش و اعتبار در قرآن کریم حق است نه اکثریت و اقلیت. لذا منزلت و اعتبار آنها را باید از طریق آیاتی دیگر همراه با روایات و ادله عقلی به دست آورد که با بیان و بررسی این ادله عقلی و نقلی(قرآن کریم) به ارزش و اعتبار اکثریت در اسلام( قرآن و روایت) و اینکه این اعتبار در چارچوب حق و مشروط به عدم مغایرت رأی اکثریت با شرع و قوانین الهی است،دست یافتیم و دریافتیم که جمله حق با اکثریت است، جملة صحیحی نیست، زیرا معیار و میزان تمام ارزشها حق است و هر چه که مطابق با حق باشد دارای ارزش و اعتبار است. چه در اکثریت باشد و چه در اقلیت و اکثریت در جایی اعتبار دارد که دو گروه حق دچار اختلاف و تضارب آراء گردند که در این صورت ملاک عمل رأی اکثریت قرار می گیرد./
 اوصاف بهشت و جهنم در قرآن و عرفان
نویسنده:
محمد ادیب نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه بهشت و جهنم از دیدگاه قرآن وعرفان بررسی و توصیف شده و به طور مستقل اوصاف بهشت و احوال بهشتیان و نیز اوصاف جهنم و احوال جهنیمان و جهان آخرت مورد تحقیق قرار گرفته است.در تحقیق و تدوین مطالب از قرآن و سنت و روایات واحوال اولیاء خدا استفاده شده است.
 اوصاف قرآن در قرآن
نویسنده:
یونس نیک اندیش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در مواضع متعددی از قرآن اوصاف قرآن نظیرهدایت، تصدیق کتب آسمانی پیشین، جداکردن حق ازباطل. و ویژگیهای دیگر ذکر شده است. در این پایان نامه این اوصاف و شرح آنها به کمک کتب تفسیر گردآوری شده اند.
 اهمیت توکل در قرآن و سنت، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
طیبه ذوالفقاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق اهمیت توکّل به خدا در قرآن و سنت، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن می باشد و هدف از آن شناختن توکل به عنوان یکی از موضوعات مهم اخلاقی است که در زندگی افراد تأثیر بسزایی دارد و کسانی که متوکّل حقیقی هستند و در تمام مراحل زندگی به خداوند توکل و اعتماد داشته و نسبت به تمام مقدرات الهی راضی هستند خداوند کفایت تمام امور آنها را می کند به این معنا که او مکلف انجام نیازمندیهای بندگانش است. از آن جایی که انسان یک موجود متفکر و منطقی است دوست دارد حقیقت را شناخته و آن را دریابد، به توکل علم پیدا کند علم هم چون حرکت و تکاپو است خستگی هم دارد و مستلزم تلاش و فعالیت می باشد. توکل کردن بر خدا برای انسان متوکّل کافی نیست باید با کار و تلاش از تمام اسباب و عوامل طبیعی که خداوند قرار داده است استفاده کرده چون این عمل؛ با روح توکل سازگار است و روش پیامبر ( ص) این بود که برای پیشبرد اهدافش از هر فرصت، تاکتیک مثبت و انواع وسایل و اسباب ظاهری غفلت نمی نمود در حالی که به اذن باریتعالی اختیار تام امور در دست او بود. موضوع توکل از همان صدر اسلام مطرح بوده و تمام پیامبران الهی و انبیاء در زندگی به این موضوع توجه ویژه داشتند. توکل کردن هم باید تنها به او باشد نه دیگری و یا اینکه شریکی هم در توکل کردن به خدا بگیریم یعنی به او هم اعتماد کنیم این نوع توکل کردن مفید نیست و قابل قبول خداوند نمی باشد و خداوند مارا به او وا می گذارد. توکّل آثار فردی و اجتماعی زیادی از جمله سبب تقرب خداوند، نیرومندی نفس و روح، مایه ی آرماش، شجاعت، فرار شیطان از متوکّلان را به دنبال دارد در نتیجه تحصیل توکّل امری واجب بوده که اگر کسی اعتنا نکند ترک واجب کرده است. در این تحقیق از روش کتابخانه ای استفاده شده و سعی شده که تنها از کتابهای مرجع استفاده شود تا بدین وسیله از پختگی لازم برخوردار بوده تا بتواند برای خواننده مثمر ثمر واقع شود. تحقیق حاضر درصدد شناسایی یکی از آن عواملی است که می تواند در تقویت و تربیت دینی آینده سازان جامعه و حتی جهان تأثیر داشته باشد مورد بررسی قرار گرفته امید است که مفید واقع شود. ان شاء الله روزی برسد که همه ما در این راه گام برداریم و با توکل بر خداوند امور خود را پیش برده و نتیجه کار خود را به خدا واگذاریم و عقیده مان بر این باشد که آنچه به ما می رسد خیر است و خداوند بدی ما را نمی خواهد و هنگامی که به خواسته خویش نرسیم بنا را بر این می گذاریم که مصلحت نبود و حکمت الهی نیز اقتضا نکرده است. واژگان کلیدی: 1- توکل- 2- خدا 3- سنت 4- آثار 5- اجتماعی 6- کفایت
  • تعداد رکورد ها : 314353