جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317748
واقعه غدیر در آیینه اشعار سید حمیری
نویسنده:
حاجی زاده مهین
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
شعر و ادبیات هر قوم آیینه افکار، باورها، و گرایش های آن است. نماد تفکر، اعتقادات، و فرهنگ مکتبی شیعه نیز در آیینه ادبیات آیینی شاعران ولایی شیعی متجلی است. از آن جا که غدیر نماد تشیع است، چندان هم گزافه نیست اگر شعر غدیر را با شعر شیعی هم خانواده و هم سو به شمار آوریم. چرا که شعر شیعی نشئت گرفته از باورهای ناب معتقدان به ولایت علوی است و آب راهه زلال و پایان ناپذیر آن غدیر خم است. در میان وقایع اسلام، تنها واقعه غدیر است که از همان لحظات وقوع، قطعه شعرى به مثابه سند دائمى ضمیمه آن است. شعر با وزن و قافیه آن مدرک ماندگارى در پرونده غدیر است که سینه به سینه حفظ شده و با توجه به اهمیت ادبى آن در کتاب ها ثبت شده است. ادبیات عرب نیز، که بعد از اسلام، راهی دراز پیموده و پانزده قرن فراز و نشیب ها را پشت سر گذاشته است، خطوط روشنی را در خلال مضامین شعری خود نشان می دهد. یکی از این خطوط روشن، توجه به واقعه غدیر است که در شعر اکثر شاعران عرب متجلی است. سید حمیری یکی از شعرای بزرگ اهل بیت است که درباره غدیر اشعار بسیاری دارد. وی با بهره گیری از ذوق و قریحه ناب خود، چکامه های زیبا و ماندگاری در توصیف مقام شامخ و فضایل اخلاقی امام علی (ع) و به وی‍ژه واقعه غدیر خم از خود به یادگار گذاشته است. این شاعر مشهور شیعی با بیت بیت اشعار خود، حقانیت علی و خاندانش را یادآوری کرده و منکران آفتاب آسمان ولایت را به زانو در آورده است. مقاله حاضر بر آن است تا این رویداد عظیم تاریخی (غدیر خم) را در خلال اشعار سید حمیری به تصویر کشد.
صفحات :
از صفحه 25 تا 41
اعجاز قرآن از دیدگاه امیرمومنان علی (ع)
نویسنده:
پهلوان منصور, چینی فروشان شکوه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 47 تا 65
 بررسی اثربخشی معنادرمانی گروهی با رویکرد اسلامی بر بهزیستی روان شناختی زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان اصفهان در سال 92
نویسنده:
نواب زهراسادات, کلانتری مهرداد, چوادزاده افسانه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثربخشی معنادرمانی گروهی با رویکرد اسلامی بر بهزیستی روانشناختی زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان اصفهان در سال92 است. بدین منظور از میان مراکز مشاوره شهرستان اصفهان چهار مرکز به صورت در دسترس انتخاب شد. از بین زنان مراجعه کننده به این مراکز، سی نفر داوطلب شرکت در این طرح بودند. این افراد به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (پانزده نفر) و گواه (پانزده نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش، هشت جلسه مشاوره معنادرمانی با رویکرد اسلامی دریافت نمود. «پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف» به عنوان ابزار پژوهش در سه مرحله پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری تکمیل شد. نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که میانگین نمرات بهزیستی روانشناختی گروه آزمایش، نسبت به گروه گواه، در دو مرحله پس آزمون و پیگیری، افزایش معناداری پیدا کرده است (p<0.001).نتایج کلی این پژوهش بیانگر اثربخشی مشاوره گروهی معنادرمانی با رویکرد اسلامی بر بهزیستی روانشناختی است. بنابراین، آموزش معنادرمانی با رویکرد اسلامی به عنوان یک رویکرد آموزشی و مداخله ای، می تواند برای افزایش بهزیستی روانشناختی به کار رود.
صفحات :
از صفحه 43 تا 55
 بررسی رابطه و مقایسه جهت گیری مذهبی با رضایت و سازگاری زناشویی در زوجین شهر قم
نویسنده:
صدیقی اکرم, محبی سیامک, شاه سیاه مرضیه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
اعتقادات و باورهای مذهبی از عوامل مهم رضایت و سازگاری زناشویی است. مذهب از موثرترین تکیه گاه های روانی است که به زندگی معنا می بخشد و با فراهم ساختن تکیه گاه تبیینی، فرد را از تعلیق و بی معنایی نجات دهد. هدف این پژوهش بررسی رابطه و مقایسه جهت گیری مذهبی با رضایت و سازگاری زناشویی در زوجین شهر قم است. این مطالعه به صورت مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی انجام شده است. جامعه آماری آن زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر قم بودند. تعداد افراد نمونه 150 نفر از زوجین مذکور بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز با «مقیاس پرسشنامه جهت گیری مذهبی آذربایجانی» و «رضایت زناشویی والتر» جمع آوری شد. داده های به دست آمده با کمک نرم افزار SPSS از روش های آماری همبستگی و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج نشان داد که همبستگی مثبتی بین جهت گیری مذهبی و رضایت زناشویی (p=0.0001) وجود دارد؛ یعنی جهت گیری مذهبی می تواند رضایت زناشویی را p=0.006 با ضریب رگرسیون 0.771 پیش بینی کند. همچنین همبستگی مثبتی بین جهت گیری مذهبی و سازگاری زناشویی (p>0.001) وجود دارد؛ یعنی جهت گیری مذهبی می تواند سازگاری زناشویی را پیش بینی کند و جهت گیری مذهبی با ابعاد رضایت زناشویی (p>0.001)، همبستگی دو نفری (p>0.001)، توافق دونفری (p>0.001) و ابراز محبت (p>0.001) رابطه مستقیم و معنادار دارد. با توجه به اهمیت باورها و جهت گیری های مذهبی در خانواده که باعث افزایش تعهد و در نهایت رضایت زناشویی می شود، پیشنهاد گردید این دو موضوع در برنامه های پیشگیری و درمان مشکلات زوجین مورد توجه قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 101 تا 114
 رابطه کارامدی خانواده با بهزیستی روان شناختی در دانشجویان و طلاب
نویسنده:
هوشیاری جعفر, صفورایی پاریزی محمدمهدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه کارآمدی خانواده با بهزیستی روان شناختی در میان دانشجویان مرد و زن متاهل کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه ها، و طلاب سطح دوم و سوم حوزه های علمیه شهر قم انجام شد. تعداد 420 نفر از این افراد به صورت نمونه گیری در دسترس برای انجام پژوهش انتخاب شدند. برای انجام این پژوهش از دو پرسش نامه کارآمدی خانواده و بهزیستی روان شناختی استفاده شد. داده ها توسط شاخص های مرکزی، شاخص های پراکندگی، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و با کمک نرم افزار SPSS (نسخه 22) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج نشان داد بین کارآمدی خانواده با بهزیستی روان شناختی همبستگی مثبت معنادار وجود دارد (r= 0.484). همچنین پیش بینی کارآمدی خانواده آزمودنی ها بر اساس دو زیرمقیاس بهزیستی روان شناختی تسلط بر محیط و روابط مثبت با دیگران معنادار بود (p£0.0001، F=63.043). این دو زیرمقیاس در مجموع %24.9 از کارآمدی خانواده آزمودنی ها را پیش بینی می کند.
صفحات :
از صفحه 77 تا 91
 بررسی رابطه جنسیت با ابعاد روان ازردگی، روان گسستگی، برون گرایی و رضایت از زندگی
نویسنده:
زارعی توپخانه محمد, زهیری هاشم آبادی علی, صفورایی پاریزی محمدمهدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه جنسیت با ابعاد روان آزردگی، روان گسستگی، برون گرایی و رضایت از زندگی صورت پذیرفته است. حجم نمونه مورد پژوهش 295 نفر از دانش آموزان دختر و پسر (170 دختر و 125 پسر) دبیرستان های شهرستان بهارستان است که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. پژوهش از نوع همبستگی است و ابزار مورد استفاده، پژوهش شخصیتی آیسنک است. داده ها بر اساس آزمون همبستگی پیرسون و آزمون مانویتنی تحلیل شد. یافت ها نشان می دهد که میانگین رتبه روان آزردگی، روان گسستگی و برون گرایی دانش آموزان دختر و پسر به طور معناداری تفاوت دارد. میانگین رتبه روان آزردگی دانش آموزان دختر بیش از دانش آموزان پسر است؛ میانگین رتبه روان گسستگی و برون گرایی دانش آموزان پسر بیش از دانش آموزان دختر است. بین میانگین رتبه رضایت از زندگی دانش آموزان دختر و پسر تفاوت معناداری مشاهده نگردید. بنابراین، برنامه ریزی های آینده مرتبط با تیپ های شخصیتی باید با در نظر گرفتن تفاوت های جنسیتی صورت پذیرد.
صفحات :
از صفحه 115 تا 132
 ویژگی های مادر شایسته از دیدگاه اسلام و روانشناسی
نویسنده:
هوشیاری جعفر, صفورایی پاریزی محمدمهدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
 مادر از نگاه اسلام و روان شناسی و تعیین مولفه های نقش مادری بر اساس متون دینی
نویسنده:
سراقی همایون, منیرپور نادر, احمدی محمدرضا, حسن آبادی حمیدرضا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
این پژوهش با هدف بررسی نقش مادر با دو رویکرد اسلامی و روانشناسی و تعیین مولفه های نقش مادری از نگاه اسلام انجام شده است. یافته های پژوهش که با روش توصیفی- تحلیلی به دست آمد بیانگر ده مولفه برای نقش مادر بود که در سه سازه اصلی پذیرش، محافظت و پرورش سامان دهی شد. پذیرش زیرمولفه ای نداشت؛ زیرمولفه های محافظت عبارت بود از: تامین نیازهای زیستی، حفظ از خطر و مراقبت های پیش گیرانه. زیرمولفه های پرورش نیز عبارت بود از: پرورش جسمی، توجه به بازی کودک، محبت، تکریم، توجه به موانع رشد و جهت دهی مذهبی.روایی محتوایی مولفه های نقش مادری توسط کارشناسان بررسی شد و مورد تایید اکثریت کارشناسان (نه نفر از دوازده نفر) قرار گرفت. میانگین نمرات کارشناسان (2.25 از 3) و ضریب تطابق کندال (1) تاییدکننده روایی محتوای مولفه های مذکور بود. ضرورت اجرای تحلیل های آماری دقیق تر و رواسازی ابزار در پژوهش های بعدی توصیه می شود.
صفحات :
از صفحه 13 تا 34
 اثربخشی معنادرمانی گروهی با رویکرد اسلامی بر هدفمندی زندگی زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره
نویسنده:
نواب زهراسادات, کلانتری مهرداد, جوادزاده افسانه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی معنادرمانی گروهی با رویکرد اسلامی بر هدفمندی در زندگی زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان اصفهان در سال 1392 بود. بدین منظور از میان مراکز مشاوره شهرستان اصفهان چهار مرکز به صورت در دسترس انتخاب شد. از بین زنان مراجعه کننده به این مراکز، سی نفر داوطلب شرکت در این طرح شدند که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (پانزده نفر) و گواه (پانزده نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش طی هشت جلسه، آموزش معنادرمانی با رویکرد اسلامی را دریافت کردند و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف را در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل نمودند. نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که میانگین نمرات هدفمندی در زندگی (از خرده مقیاس های بهزیستی روان شناختی) گروه آزمایش نسبت به گروه گواه در دو مرحله پس آزمون و پیگیری، نسبت به مرحله پیش آزمون افزایش معناداری پیداکرده است (p<0.001). نتایج کلی این پژوهش بیانگر اثربخشی مشاوره گروهی معنادرمانی با رویکرد اسلامی بر هدفمندی در زندگی بود.
صفحات :
از صفحه 35 تا 44
 رابطه جهت گیری مذهبی و رضایت از زندگی در بین زنان مجرد و متاهل شهر قم
نویسنده:
ابراهیمی فاطمه, میرزاحسینی حسن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه جهت گیری مذهبی و رضایت از زندگی در دو گروه زنان مجرد و متاهل انجام شده است. روش پژوهش از نوع همبستگی و ابزار پژوهش، پرسشنامه های جهت گیری مذهبی آلپورت و فگین و پرسشنامه رضایت از زندگی(SWLS) است. جامعه آماری شامل کلیه زنان مجرد و متاهل شهر قم در سال 92-1393 است که در محدوده سنی 18 تا 40 سال در نظر گرفته شده است و بر اساس جدول مورگان (1970) و به روش نمونه گیری تصادفی، 376 نفر انتخاب شد. در این تحقیق از روش نمونه گیری چند مرحله ای استفاده شده است؛ یافته ها نشان داد میزان رضایت از زندگی در بین زنان مجرد، کمتر از زنان متاهل است. زنان مجرد، بیشتر جهت گیری مذهبی بیرونی و زنان متاهل، بیشتر جهت گیری مذهبی درونی داشتند. همچنین در زنان متاهل و مجرد، بین جهت گیری مذهبی درونی و رضایت از زندگی، رابطه معناداری وجود دارد، ولی بین جهت گیری مذهبی بیرونی و رضایت از زندگی رابطه معناداری دیده نشد.
صفحات :
از صفحه 87 تا 99
 مقایسه کارکرد خانواده، باورهای غیرمنطقی و خودپنداره در جوانان معتاد و غیرمعتاد
نویسنده:
دادخواهی سمیه, محمودفخه هیمن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف مقایسه کارکرد خانواده، باورهای غیرمنطقی و خودپنداره در جوانان معتاد و غیرمعتاد شهرستان خوی انجام گرفت. در این مطالعه علی- مقایسه ای تعداد سی نفر از افراد معتاد مراجعه کننده به کلینیک های ترک اعتیاد شهرستان خوی در سال 1392-1393 به روش در دسترس و تعداد سی نفر از افراد غیرمعتاد که از لحاظ متغیرهای جمعیت شناختی با گروه معتادین همتا بودند به عنوان گروه مقایسه انتخاب شدند. پرسشنامه های کارکرد خانواده مک مستر، باورهای غیرمنطقی جونز و خودپنداره راجرز توسط دو گروه پاسخ داده شد و داده های پژوهش با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که کارکرد خانواده و خودپنداره جوانان معتاد نسبت به جوانان غیرمعتاد به طور معناداری در سطح پایین تری قرار داشت. همچنین تفاوت معناداری در میزان باورهای غیرمنطقی افراد معتاد نسبت به افراد عادی وجود داشت. بر اساس نتایج این پژوهش می توان گفت که بین جوانان معتاد و غیرمعتاد در متغیرهای کارکرد خانواده، باورهای غیرمنطقی و خودپنداره تفاوت معنادار وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 63 تا 76
  • تعداد رکورد ها : 317748