جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
 بررسی آیات علمی قرآن با تاکید بر علم نجوم
نویسنده:
حسین بابایی نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه شماری از نظریات نجومی برآیاتی از قرآن تطبیق داده شده و ادعا شده که قرآن این نظریات را چهارده قرن پیش ارائه کرده است؛ عناوین مباحث عبارتند از: جهان در آغاز توده ای گاز بوده است،آفرینش جهان در شش دوره شکل گرفته است، جهان در حال گسترش است، زمین حرکت می کند، در کرات دیگر حیات وجود دارد، میان کرات قانون جاذبه عمومی حکمفرماست، منظومه شمسی در حال حرکت است و خورشید از خود نور دارد؛ لکن ماه از خود نوری ندارد.
 بررسی ارتباط آیات ابلاغ و اکمال و نقد آراء دانشمندان اهل سنت
نویسنده:
مریم نادعلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش بیان اثبات امامت و ولایت امیرالمومنین حضرت علی بن ابیطالب ( ع ) می باشد که با استفاده از کتاب مختلف درباره تفسیر و توضیح آیات تبلیغ و اکمال دین بین این و دو آیه اثبات می شود. در تهیه و تدوین رساله از آیات قرآن ، تفاسیر معتبر ، کتب تاریخی ، حدیث ، کلامی و ... که د رمنابع معتبر موجود است استفاده گردیده است. موضوع مورد تحقیق به روش کتابخانه ای تهیه وتدوین شده است. جمع آوری مطالب با مطالعه و فیش برداری از کتب و نیز منابع معتبر ودسته اول صورت پذیرفته است. نتیجه در این پژوهش تاکید براین شده که مراد از تبلیغ پیامبر ، اعلام رهبری و ولایت امیر مومنان حضرت علی بن ابیطالب بوده است که با اعلام رهبری ایشان دین کامل شده است پس بین اعلام ولایت و اکمال دین ارتباط مستقیمی وجود دارد.
 بررسی اسباب تقرب به خدا در قرآن و روایات
نویسنده:
مرضیه سادات تقوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مباحث اصلی این تحقیق در هشت بخش با این عناوین آمده است: بخش اول، قرب به خدا؛ بخش دوم، ایمان و عمل صالح؛ بخش سوم، خودسازی یا تزکیه و تهذیب نفس؛ بخش چهارم، توبه؛ بخش پنجم، عمل به واجبات؛ بخش ششم، تمسک به قرآن؛ بخش هفتم، کسب فضایل؛ بخش هشتم، اجتناب از رذایل.
 بررسی استخراج تنظیم و زمان بندی آیات مربوط به حضرت موسی(ع)
نویسنده:
عبدالحسین حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق شامل چهار فصل می باشد: فصل اول: در مورد قصه، توضیح داده ایم که شامل معنای لغوی و اصطلاحی قصه، ویژگی های قصه، تفاوت های قصه های قرآنی با سایر قصه ها و برخی موضوعاتی که در قصه ها به آن اشاره شده، می باشد. فصل دوم: شامل سرگذشت حضرت موسی(ع) از تولد تا هجرت به مدین می باشد و اینکه موسی(ع) چگونه تولد یافت، چگونه موسی (ع) به دامان مادر خود بازگشت و بزرگ شد و نیز ماجرای موسی(ع) و مرد قبطی و علت فرار موسی(ع) از مصر توضیح داده شده است. فصل سوم: سر گذشت موسی(ع) بعد از رفتن به مدین می باشد که شامل آشنایی آن حضرت با شعیب(ع) و ازدواج موسی(ع) با دختر شعیب و نیز خدمتگذاری موسی(ع) به شعیب (ع) به مدت ده سال می باشد. فصل چهارم: در مورد رسالت حضرت موسی(ع) می باشد که شامل چگونگی بعثت آن حضرت، رفتن به سوی فرعون و پیروزی در مسابقه با ساحران، بلاهایی که بر فرعونیان نازل شد، گرایش به بت پرستی بنی اسراییل، ملاقات موسی(ع) و عده ای از علمای بنی اسراییل با خداوند در کوه طور، گوساله پرستی بنی اسراییل، گرفتار شدن بنی اسراییل در بیابان، به مدت چهل سال، معجزات موسی(ع) در صحرای سینا، ملاقات موسی(ع) با حضرت خضر(ع) و نیز وفات حضرت موسی(ع) در سن صد و بیست سالگی در صحرای موآب می باشد.
 بررسی آیات نازله در شأن حضرت فاطمه (س)
نویسنده:
مرتضی مختاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه آیات نازل شده در شأن حضرت زهراء (س) با استفاده از تفاسیر شیعه و اهل سنت بررسی شده است. حدود چهل آیه از آیات قرآن در این زمینه برشمرده شده است. شأن نزول برخی از آنهاحضرت زهراء و برخی دیگر اهل بیت (ع) دانسته شده وگروه دیگری از آیات به استناد روایاتی به آن بزرگوار یااهل بیت (ع) تأویل گردیده است.
 بررسی آیات مربوط به ولایت علی(علیه السلام) در قرآن و حدیث از نظر فریقین
نویسنده:
غلامرضا حسنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه با موضوع « بررسی آیات مربوط به ولایت علی(علیه السلام) در قرآن و حدیث از نظر فریقین» از یک مقدمه، چهار فصل و یک خاتمه تشکیل شده است. تحلیل لزوم مسئله ولایت و اهمیت آن در جامعه، بیان شیوه بحث، ذکر معانی مختلف ولایت درقرآن و ذکر اقسام ولایت خداوند (تکوینی وتشریعی) از موارد طرح شده در مقدمه است. فصل اول در مورد آیه پنجاه و پنجم سوره مبارکه مائده(انما ولیکم الله و رسوله و الذین آمنواالذین یقیمون الصلوة و یوتون الزکوة و هم راکعون) است. عده زیادی از مفسران و بزرگان اهل سنّت با عبارات مختلف، شأن نزول این آیه را در حق علی(علیه السلام) ذکر کرده اند. از نظر شیعه نیز نزول این آیه به طور قطع در شأن علی(علیه السلام) است. اشکالات وارد شده بر دلالت آیه فوق بر ولایت علی(علیه السلام) و جواب آنها از مباحث دیگر این فصل است. فصل دوم در مورد آیه شصت و هفتم سوره مبارکه مائده ( آیه تبلیغ) است: (یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته...). علمای اهل سنّت از قبیل: سیوطی در درالمنثور، قاضی شوکان در فتح القدیر از ابن ابی حاتم، ابی مردویه و... معتقدند که این آیه در روز عید غدیر و در شأن حضرت علی(علیه السلام) نازل شده است. علما و مفسران شیعه نیز بر این مسئله اتفاق نظر دارند که این آیه در روز عید غدیر و دربارة ولایت امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) نازل شده است. آیه اول و دوم سوره مبارکه معارج (سئل سائل بعذاب واقع، للکافرین لیس له دافع) از دلایل ولایت امیر المؤمنین علی(علیه السلام) است. مفسران شیعه اتفاق نظر دارند که این آیه در جریان به ولایت رسیدن علی(علیه السلام) در غدیر خم نازل شده است. همچنین مرحوم علامه امینی در کتاب الغدیر، سی تن از علمای اهل سنّت را با ترتیب زمانی با سند و کتب شان نام می برد که نزول این آیه را در جریان غدیر دانسته اند. در ادامة این فصل، اشکالات وارده شده بر دلالت آیة اول و دوم سوره معارج بر جریان عید غدیر و ولایت امیرالمؤمنین و جواب آن ها آمده است. فصل سوم در مورد آیه سوم سوره مبارکه مائده ( الیوم اکملت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا...) است. علما و بزرگان عامه معتقدند این آیه درباره به خلافت رسیدن امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) در عید غدیر خم نازل شده است. مفسّران شیعه نیز در مورد این مسئله، اتفاق نظر دارند، فصل چهارم در مورد آیه سی و سوم سوره مبارکه احزاب(انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا) است. بنا به فرمودة مرحوم سلطان الواعظین، علما و بزرگان اهل سنّت نزول آیه تطهیر را در مورد پنج تن آل عبا دانسته اند. و نظر علمای شیعه نیز همین است. در پایان به بررسی رویدادهای روز عید غدیر (حدیث غدیر)، سند حدیث غدیر، اشکالات وارد شده بر حدیث غدیر و جواب آنها، حدیث منزلت(انت منی بمنزله هارون می موسی) و سند آن و بررسی حدیث یوم الانذار ( وانذر عشیرتک الاقربین)، پرداخته شده است.
 بررسی اجمالی آیه لیلة المبیت
نویسنده:
صفیه برسلانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللهِ وَ اللهُ رَؤفٌ بِالعِبَادِ این آیه در شأن حضرت علی7 و در بیان شجاعت و فداکاری ایشان در شب هجرت پیامبر6نازل شده است که نشان دهنده عمق ارزش کار ایشان است که باعث شده یک آیه درباره آن نازل گردد. با بررسی هایی که صورت گرفت دیدم با اینکه این آیه از آیات روشنی است که می توان با آن حقانیت مولا علی7 را ثابت نمود ولی متأسفانه پژوهش زیادی درباره آن صورت نگرفته در نتیجه مرا بر آن داشت تا تحقیقی دراین زمینه انجام دهم. این رساله با عنوان نگاه اجمالی به آیه لیلةالمبیت، از شش فصل تشکیل شده است. فصل اول: بررسی تاریخی هجرت پیامبر6 در این فصل به بیان تاریخی هجرت پیامبر6 و علت آن و نیز فداکاری حضرت علی7 در شب هجرت و جریان خوابیدن ایشان در رختخواب پیامبر 6 و نزول آیه لیلةالمبیت پرداخته شده است. فصل دوم: بررسی تحلیلی آیه لیلةالمبیت در این قسمت ابتدا خود آیه از لحاظ تجزیه و ترکیبی بررسی شده و در ادامه از لحاظ محتوایی، و چند آیه مشابه آن بیان شده است. فصل سوم: تفسیر و شأن نزول آیه لیلةالمبیت این بخش شامل: تفسیر آیه لیلةالمبیت، شأن نزولهای مختلف آن و بررسی شأن نزولها و نتیجه گیری می باشد. فصل چهارم: بررسی روایی آیه موردنظر در این فصل چند مورد از روایاتی که از حضرت علی7 در مورد این واقعه موجود است، آورده شده است. فصل پنجم: شبهات که به بررسی تعدادی از شبهات وارده درباره موضوع مورد بحث می پردازد و پاسخ می دهد. فصل ششم: بیست نکته از آیه لیلةالمبیت هدف از این فصل اثبات عصمت و ولایت مولا علی7 بوده که با بیان نکاتی از آیه صورت گرفته است. در پایان رساله به نتیجه گیری و پیشنهاد پرداخته شده است و منابع مورد استفاده این تحقیق متون اسلامی و تألیفات دانشمندان شیعه و سنی است که با استفاده از روشهای تحقیقی و ترکیبی ( بنیادی توصیفی تحلیلی) صورت گرفته است.
 بررسی استهزاء از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
سهیلا افشار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پژوهش بررسی استهزاء از دیدگاه قرآن و سنت است. این پژوهش درصدد آن است تا با بررسی آیات قرآن کریم و سایر منابع مهمتر اسلامی به بحث و بررسی پیرامون استهزاء بپردازد تا به اهداف زیر دست یابد: بررسی معنا و مفهوم استهزاء ، روش های استهزاءعوامل استهزاء ، شیوه برخورد با استهزاء گران و آثار استهزاء با توجه به اهمیت و اهداف موضوع روش تحقیق ؛ توصیفی ، تحلیلی برای موضوع انتخاب گردیده است. پس از بحث و بررسی موضوع نتایج ذیل حاصل می گردد: استهزاء، بیان کردن گفتار ، کردار و وصف کسی است که سبب خنده دیگران شود، جزء گناهان کبیره استچون در قرآن کریم و روایات بر آن وعده عذاب داده شده است. استهزاء به روشهای مختلفی از قبیل ؛ اشاره، تکذیب، درخواست نامعقول، سکوت، عیب جویی و کنایه انجام می گیرد. عوامل استهزاء عبارتند از: جهل ، خود برتر بینی ، دنیا بینی، عدم تعقل و نفاق. موارد و امور مورد استهزاء عبارتند از استهزاء خدا، دین ، پیامبران ، قرآن و مؤمنین. آثار پیامدهای دنیوی استهزاء عبارتند از : اندوه و گرفتاری ، غفلت و محرومیت از هدایت. و آثار پیامدهای اخروی عبارتند از : حسرت ، خسران، تهدید و سرزنش و محرومیت از آموزش. محقق در انجام این پروژه با محدودیتهایی چون کمبود منابع مستقل ، که به تحلیل و بررسی استهزاء پرداخته باشد روبه رو بوده و پیشنهاد می گردد در یک پژوهش مستقل به بررسی آثار روانی استهزاء پرداخته شود.
 بررسی ابعاد معراج پیامبر ( ص) در قرآن و سنت
نویسنده:
فاطمه محمدی مطلق
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این رساله بررسی ابعاد معراج پیامبر ( صلی الله علیه وآله وسلم) در قرآن و روایات میباشد. معراج بر وزن مفعال، اسم آلت یعنی آلت صعود و عروج می باشد. در قرآن جریان معراج در دو سوره اسراء و نجم به طورآشکار بیان شده است و از صحابه پیامبر هم حدود بیست و سه نفر مساله معراج را خبر داده اند که این مساله در اکثر مسلمین از عام و خاص و شیعه و سنی مورد قبول واقع شده است . هدف از گردآوری این مقاله پاسخ گویی به شبهات مربوط به معراج می باشد. در این تحقیق معراج از دید علمی، مسائل عجیب آسمان ها ، تاریخ ، دفعات ، مبدا ، مرکب و هدف معراج بررسی شده است.
 بررسی ابتلاء مالی در آیات و روایات
نویسنده:
حسن معیری فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق در سه بخش ابتلاء مالی را با تکیه بر آیات و روایات بررسی کرده است. بخش اول، کلیات و مقدمات: بررسی لغوی ابتلاء، بررسی ابتلاء در قرآن، امتحان الهی؛ بخش دوم، ابتلاء مالی، جایگاه و اقسام آن در قرآن و روایات: مکنت مالی و اهمیت آن در زندگی، ابتلاء مالی و اقسام آن؛ بخش سوم، بررسی رموز موفقیت در ابتلاء مالی و آثار آن: رموز موفقیت در ابتلاء مالی، آثار و فواید ابتلاء الهی، درجات و مراتب در ابتلاء الهی.
  • تعداد رکورد ها : 314353