جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317358
قیمومت اداری در حقوق ایران (مورد شوراهای اسلامی شهر)
نویسنده:
هریسی نژاد کمال الدین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
شوراهای اسلامی شهر از جلوه های عدم تمرکز اداری (محلی) می باشند. در این سیستم، برخلاف (فدارالیسم)، استقلال واحدهای محلی مطلق و نامحدود نیست. از جمله موارد نسبیت و محدودیت اختیار و استقلال عمل واحدهای مذکور، نظارت قدرت مرکزی بر آنها می باشد که تحت عنوان (قیمومت اداری) اعمال می شود.
صفحات :
از صفحه 219 تا 244
آیا قصد ارتکاب جرم قابل تعقیب است؟
نویسنده:
فرهودی نیا حسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تبصره 1 ماده 41 قانون مجازات اسلامی مصوب 1370، مجرد قصد ارتکاب جرم را موجبی برای تعقیب و مجازات نمودن مرتکب نمی داند. مفاد برخی از مواد قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 از جمله ماده 610 و 511 و ... موهم خلاف قاعده مذکور در تبصره اشعاری است. این امر موضع قانونگذار جمهوری اسلامی ایران را در پرده ابهام قرار داده است. در مقاله حاضر، اصل و قاعده مورد اشاره در تبصره ماده 41 از منظر فوق الاشعار مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا مدلل شده است که اصل غیر قابل تعقیب بودن قصد ارتکاب جرم هم در حقوق عرفی و موضوعه و هم از جهت مبنای دینی، اصلی است خدشه ناپذیر که هیچ استثنایی ندارد و مواردی که در آنها شبهه استثنا بودن وجود دارد، تعیین مجازات برای تظاهرات و جلوه های خارجی آنها است و اینگونه نیست که «تصمیم محض» در خور کیفر شناخته شده باشد.
صفحات :
از صفحه 203 تا 218
تاملی بر جایگاه «عرف» و «عادت» در فقه و حقوق موضوعه ایران
نویسنده:
علوی سیدمحمدتقی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله کوششی است برای نشان دادن این نکته که عرف و عادت مسلم چه مقدار در فقه و حقوق ایران تاثیر دارد و اینکه آیا می توان عرف را به عنوان یک منبع مستقل در کنار مصادر دیگر فقه و حقوق مطرح کرد یا نه؟ و اگر  نتوان آن را مانند کتاب و سنت، منبعی مستقل به شمار آورد ارزش و اعتبار آن چقدر است؟
صفحات :
از صفحه 135 تا 168
صادرات نفت و تغییر شکل اقتصاد کشورهای نفتی
نویسنده:
شیخ نوری محمدامیر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در سالهای پس از جنگ جهانی دوم، بخصوص در دهه های 60 و 70 و 80، در بازرگانی جهان تغییرات زیادی را مشاهده می کنیم؛ به این ترتیب که شاهد رشد صادرات، هم در کشورهای صنعتی و هم در کشورهای در حال توسعه (بخصوص در کشورهای تولید کننده مواد خام) هستیم. حتی عده ای از اندیشمندان، توسعه صادرات را راه حلی برای توسعه کشورهای در حال رشد مطرح کرده اند؛ مثل کیرن کراس (Cairncross) مینت (Myint) بالدوین (Baldwin) و بلاسا (Balassa) که معتقد هستند کشورهای در حال توسعه تا آنجا که امکان دارد باید درآمد صادراتی خود را افزایش دهند.
صفحات :
از صفحه 113 تا 133
تطبیق موردی شهرنشینی شمال و جنوب ایران
نویسنده:
بنی فاطمه حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله به بررسی تطبیقی جمعیت شهرنشینی دو استان گیلان و سیستان و بلوچستان پرداخته است و سعی دارد تا به کارگیری تئوریهای متناسب با موضوع در دو استان مورد مطالعه، قانونمندی های حاکم بر فرایند شهرنشینی در این دو استان را مطالعه کند. از این رو به مطالعه منابع و اطلاعات نظری موجود در کتاب و مقالات مربوط به شهر و جامعه شناسی شهری پرداخته و با استفاده از داده های آماری سرشماری های سال های 1335 تا 1375 موارد مختلف موضوع شهرنشینی را مورد بررسی قرار می دهد. مهمترین نکات این مقاله، میزان تراکم نسبی و تراکم جمعیت شهرنشین، نقش مهاجرت در میزان جمعیت شهرنشین استان های مورد مطالعه، تعیین عوامل موثر بر نحوه سکونت (شهری یا روستایی) و ... می باشد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 27
شیر خدا و رستم دستان (جلوه انسان آرمانی در ادب فارسی و فرهنگ عامه)
نویسنده:
دهقانی محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ایرانیان باستان چون نمی توانستند انسان آرمانی خود را در جهان واقع بیابند، در جهان اساطیر، پهلوانی به نام رستم پدید آوردند که جامع تمام صفات نیک و آرمانی بود. پس از اسلام، دلبستگی ایرانیان به رستم به زودی با محبت آنان به علی (ع) همراه شد که برخلاف رستم نه در جهان خیالات و اساطیر، بلکه بر روی زمین و در میان مردمان زیسته بود. در شعر فارسی، تا پیش از قرن یازدهم هجری قمری و تشکیل حکومت شیعه مذهب صفویه، علی (ع) غالبا در کنار رستم به عنوان مظهر شجاعت و مردانگی مطرح گشته و گاه نیز برتر از رستم قرار گرفته است. در ادب عامه نیز نظیر همین جریان دیده می شود. در مجموع، مردم ایران کوشیده اند تا این دو ابرمرد افسانه و تاریخ را به یکدیگر پیوند دهند. به این ترتیب اعتقادات مذهبی خود را در این مورد با علایق باستانی درآمیخته اند.
صفحات :
از صفحه 63 تا 71
نمود مدرنیسم در رمان فارسی (78-1358)
نویسنده:
هاجری حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مدرن گرایی در عرصه رمان نویسی پس از انقلاب به جریانی پرطرفدار تبدیل شده است. رمان مدرن در این دوره، در واقع خلف صالح رمان مدرن پیش از انقلاب است که با «بوف کور» صادق هدایت بنیان نهاده شده است.
صفحات :
از صفحه 143 تا 167
زبان فاخر و لسان واجد تصوف «مروری بر شرح احوال و آثار و افکار شیخ المشایخ، سید الطایفه، لسان القوم، طاووس العلما و سلطان المحققین جنید بغدادی»
نویسنده:
حسینی مریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقاله حاضر مروری بر شرح احوال و آثار جنید بن محمد بن جنید بغدادی صوفی برجسته قرن سوم هجری است، جنید از چهره های درخشان تاریخ تصوف اسلامی است. او در زهد و تقوی سرآمد روزگار بود و صوفیه او را شیخ المشایخ و طاووس الفقرا می خواندند و بسیار محترم می شمردند. جنید در بیان آرا و مبادی صوفیه اهتمام بسیار به کار برد. آثاری که از وی به جا مانده معدود است با این همه وی صوفیی است که بیشترین سخنان از وی روایت شده است. وی موسس مکتب بغداد به شمار می رود. او اولین کسی است که به شرح شطحیات صوفیه خصوصا با یزید بسطامی پرداخت. در حفظ اسرار صوفیه بسیار کوشید و از رازدارترین صوفیان بشمار می رود. مریدان بسیاری در مکتب وی تعلیم دیده اند. حلاج، شبلی و جریری از جمله شاگردان وی هستند. به سبب نقل و روایت احادیث فراوانی که از وی در بیان نظریات صوفیان بازمانده وی را زبان فاخر تصوف نامیده اند.
صفحات :
از صفحه 63 تا 100
فن مذاکره
عنوان :
نویسنده:
محدث مجتهدی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مذاکره به عنوان یکی از روش های بین الدول در حل مسالمت آمیز اختلاف های بین المللی است که به لحاظ برخورداری آن از قدرت تاثیر گذاری مطلوب، مورد اقبال جامعه بین المللی است.
صفحات :
از صفحه 243 تا 266
وضعیت حقوقی تعهدات قراردادی موجل متوفی
نویسنده:
محقق داماد سیدمصطفی, تفرشی محمدعیسی, شعاریان ستاری ابراهیم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
با مرگ انسان، حقوق و تعهدات وی به وارث منتقل می شود و آنان ذی حق در استیفای حقوق و مسئول اجرای تعهدات مورث خود می باشند، مگر تعهداتی که قائم به شخص متوفی بوده و غیر قابل انتقال است. مبنای تعهدات متوفی در زمان حیات نیز قانون و یا عقد، اعم از عقود معین و غیر معین می باشد.
صفحات :
از صفحه 191 تا 227
برآورد فقر غذایی در استان آذربایجان شرقی
نویسنده:
اسدزاده احمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله ضمن برآورد خط فقر غذایی برای مناطق شهری و روستایی استان آذربایجان شرقی با استفاده از اطلاعات درآمد و هزینه خانوارهای شهری و روستایی در سال 1374 شاخصهای مهم فقر ارایه شده است. همچنین در این تحقیق با استفاده از سیستم تقاضای هزینه های خطی به برآورد کششهای قیمتی و درآمدی اقلام عمده هزینه خانوار پرداخته شده است. گر چه شاخص شکاف فقر به طور سنتی میزان اعتبارات لازم برای ریشه کنی فقر را مشخص می کند، لکن مطالعه تقاضای مصرفی خانوارها از طریق کششهای درآمدی و قیمتی بیانگر این واقعیت است که خانوارهای فقیر سهم کوچکی از افزایش درآمدشان را به خرید کالاهای خوراکی اختصاص می دهند و در نتیجه زدودن فقر غذایی به مراتب مشکل تر و پر هزینه تر از زدودن فقر مالی خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 1 تا 36
  • تعداد رکورد ها : 317358