جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 315625
اختیارات شورای امنیت نسبت به صلاحیت دادگاه کیفری بین المللی
نویسنده:
روح الله خلیل خلیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با توجه به نقش شورای امنیت سازمان ملل متحد، در مبارزه با جرایم بین المللی و وجود ارتباط میان تهدید علیه صلح نقض صلح و عمل تجاوز با جرایم مشمول صلاحیت دادگاه کیفری بین المللی، شورا و دادگاه دراین موارد باهم مرتبط هستند: ‎۱- طبق بند (‎۱) ماده (‎۱۳) اساسنامه دادگاه، شورای امنیت می تواند رسیدگی به جرایم بین المللی را به دادگاه ارجاع دهد، چنین ارجاعی دارای خصیصه جهانی است. ‎۲- در مرحله تحقیق و تعقیب جرایم بین المللی. الف) شورا می تواند همکاری بین المللی میان دولت و دادگاه را تسهیل کند. ب) شورا می تواند شروع و یا ادامه یک تعقیب و تحقیق را در دادگاه، به موجب فصل هفتم منشور به تاخیر اندازد. ‎۳- شورا امنیت با تسهیل همکاری بین المللی و معاضدت قضایی، بین دولتها و دادگاه، نقش اساسی در اجرای مجازات حبس دارد. ‎۴- اعمال صلاحیت دادگاه نسبت به جرم تجاوز، می تواند مسبوق به احراز عمل تجاوز ازسوی شورای امنیت باشد. با وجود این نحوه ارتباط، شورای امنیت با نقص اصل استقلال قضایی دادگاه، در موارد ذیل می تواند مانعی مهم در اعمال صلاحیت دادگاه نسبت به جرایم بین المللی باشد: الف)- تعلیق تحقیق و تعقیب در دادگاه، از سوی شورای امنیت، استقلال قضایی دادگاه را مخدوش می سازد، به گونه ای که گریز از این بحران، ایجاب می کند که راهکارهای حقوقی و سیاسی عدم تعلیق به کار گرفته شود. ب)- وابستگی دادگاه در احراز تجاوز به احراز عمل تجاوز از سوی شورای امنیت علاوه بر اینکه به استقلال قضایی دادگاه آسیب می زند، باعث می شود که مهم ترین جرم بین المللی از بین المللی از تعقیب بازماند. ج)- دکترین نامحدود بودن صلاحیت شورای امنیت، می تواند در کلیه وظایف و صلاحیت های دادگاه اعمال شود. این وضعیت مانعی مهم و پایدار در تحقیق عدالت کیفری بین المللی می باشد. د)- ارتکاب جرایم بین المللی از سوی نیروهایی که از جانب شورای امنیت اعمال زور مشروع می کنند و مخالف دول متبوع این نیروها در برابر تعقیب اتباعشان، می تواند پرسه تعقیب در دادگاه را متوقف کند.
احباط، تکفیر و موازنه (از منظر قرآن و حدیث و کلام)
نویسنده:
مصطفی جعفر طیاری دهاقانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه دارای سه بخش دارد. در بخش اول باعنوان احباط، معنای لغوی و اصطلاحی احباط و نظرات دانشمندان اسلامی درباره آن و ادله مثبتان و منکران واحباط از دیدگاه آیات و روایات بررسی شده است. دربخش دوم تحت عنوان تکفیر، معنای لغوی و اصطلاحی تکفیر و آرای علمای اسلامی در خصوص آن و تکفیر ازمنظر آیات و روایات مورد بحث قرار گرفته است . بخش سوم درباره موازنه است و در آن از معنای لغوی واصطلاحی موازنه و دیدگاههای دانشمندان اسلامی درمورد آن بحث به میان آمده است. در خاتمه پایان نامه گناه کبیره بررسی شده است .
احوال و آثار و افکار فلسفی و کلامی نجم الدین دبیران کاتبی قزوینی به انضمام ارایه نمونه ای از «المفصّل فی شرح المحصّل»
نویسنده:
عباس صدری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر از بخش های ذیل تشکیل می شود: بخش اول مطالبی در مورد احوال و آثار نجم الدین دبیران کاتبی قزوینی، شرح حال، اساتید، شاگردان، مقام علمی کاتبی و معرفی آثار کاتبی بیان می کند. بخش دوم به بررسی افکار منطقی، فلسفی و کلامی کاتبی می پردازد. بخش سوم بر ارائه مطالبی در مورد امور عامّه (وجود و عدم ماهیت وحدت و کثرت حدوث و قدم)، علت و معلول، مقولات (جوهر و عرض)، اثبات واجب الوجود، احکام نفس ناطقه اشاره دارد. بخش چهارم در مورد تصحیح المفصّل فی شرح المحصّل نجم الدین دبیران کاتبی قزوینی است.
اثیرپذیری اقتصاد نشر از الحاق جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جتهانی
نویسنده:
مهدی حق بین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اگر مشکل بزرگ فرهنگ در ایران معاصر را تولید اندک کالاهای فرهنگی و عدم توان رقابت با کالاهای فرهنگی تولید شده در کشورهای دیگر و بالاخص کشورهای غرب بدانیم ، این تحقیق، کتاب، به عنوان کالای اندیشگی، فرهنگی و هنری را در چارچوب ساختار تولید، برنامه ریزی ها، سیاست ها و خطمشی ها بررسی می نماید. ایجاد یک نگاه اقتصادی به کالای فرهنگی (کتاب) آنچنان که مانند هر کالای دیگر دارای زنجیره (تولید - توزیع - مصرف) دانسته شود، هدف این تحقیق است. نشر کتاب در ایران، در تماس احتمالی با قوانین بین المللی نشر و الزامات سازمان تجارت جهانی، تغییرات فراوانی را لازم داشته و بالتبع زنجیره (تولید - توزیع - مصرف) فعلی تغییراتی را خواهد پذیرفت. این در حالی است که صنعت مورد نظر، در حال حاضر دارای مشکلات فراوانی در زنجیره فوق، حمایت ها و نظارت های دولت و در نهایت نداشتن یک بازار کارآمد است. شاهد این مدعا سرانه پایین مصرف کتاب، تیراژ پایین کتاب ها، نبود کتاب در سبد مصرف خانوارهای ایرانی و ... است. این تحقیق ویژگی ها، روندها و چالش های تولید در حوزه نشر کتاب در ایران و مسائل صادرات و واردات کتاب در رویاروی با الزامات و قوانین سازمان تجارت جهانی در حوزه نشر را مورد بررسی قرار می دهد.
احزاب سیاسی ازدیدگاه اسلام
نویسنده:
حجت الله ایوبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پایان نامه، بررسی احزاب سیاسی از دیدگاه اسلام است. تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام گرفته در سه بخش تنظیم گردیده است. بخش اول اختصاص به بررسی احزاب سیاسی از دیدگاه اندیشمندان غربی دارد. دربخش دوم، تشکیلات سیاسی از دیدگاه اسلام مورد بحث قرار می گیرد و نهایتا" دربخش سوم، صفات و ویژگی های یک تشکل اسلامی مورد بحث قرار می گیرد. یافته های تحقیق نشان می دهد که احزاب سیاسی به معنای نوین آن، شکل تکامل یافته و پیچیده تر تشکیلات سیاسی است که جوامع بشری کمتر خالی از آن بوده است. این پدیده از نظر اسلامی امری مستحدثه می باشدو اگر تشکل سیاسی در اسلام امر مجاز و مشروع باشد این امر به معنی پذیرش تشکل حزبی و ساختار احزاب سیاسی موجود در جوامع غربی نیست چرا که این حالت یکی از انواع ممکن تشکل سیاسی است. همچنین مشروعیت تشکل به معنای وجوب آن نیست و این تحقیق نیز درصدد اثبات جواز آن است. پنج دلیل جواز تشکل سیاسی به شرح زیر است: ‎۱) تشکل سیاسی تنها در جامعه ای ممکن است که نظام حکومتی آن اصل مشارکت سیاسی را پذیرفته باشد و چون نظام سیاسی اسلام اصل مذکور را پذیرفته است پس تشکیلات سیاسی نیز دارای جایگاه خاصی بوده و نتیجتا" مشروع می باشد. ‎۲) چوندر نظام حکومتی اسلام حاکم باید" اصلح" باشد لذا یکی از راههای موثر انتخاب اصلح تشکیلات سیاسی است. ‎۳) نظارت عمومی و یا امربه معروف و نهی از منکر در نظام اسلامی دارای جایگاه رفیعی است و تشکل سیاسی می تواند مصداق امر به معروف گروهی باشد. ‎۴) از ملزومات مبارزه با طاغوت و حکام ظالم تشکل سیاسی است و مبارزه با طاغوت از واجبات اسلامی می باشد. ‎۵) زندگی سراسر مبارزه ائمه دین خود بهترین گواه بر مشروعیت تشکل سیاسی دراسلام است.
بررسی احکام خیار شرط، غبن وعیب و تطبیق آن با حقوق مدنی
نویسنده:
حسین گوگانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این رساله هر یک از خیار شرط، خیار غبن و خیار عیب بر حسب مبحث خیارات کتاب مکاسب اثر شیخ انصاری در چهار فصل مورد بررسی قرار گرفته است. عناوین فصلهای مذکور بدین گونه است: تعریف خیار و اقسام خیارات، خیار شرط، خیار غبن و خیار عیب. نویسنده در هر مورد نظرات برخی دیگر از فقها را نیز آورده و با مواد قانون مدنی و مباحث حقوق مدنی تطبیق داده است. وی در مقدمه به اختصار زندگانی شیخ انصاری و امتیازات و ابتکارات فقهی ایشان را نیز بیان کرده است.
اثرات پایان جنگ سرد بر رژیم بین المللی خلع سلاح کشتار جمعی و پیامدهای آن برای امنیت ملی ایران
نویسنده:
هادی فرجوند
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اهداف نگارش این پایان نامه مطالعه علمی رژیم بین المللی خلع سلاح غیر متعارف از جنگ سرد است تا در وهله دوم اثرات شتاب این روند را برای امنیت ملی کشور تبیین نماید . تبیین شتاب در روند رژیم بین المللی خلع سلاح کشتار جمعی بدون ارائه راه کارها و خطوط کلی ، تحقق اهداف نظامی و غیر نظامی سیاست های امنیت ملی کشور در قبال آن کاری ناتمام است . لذا سعی در پاسخ یابی به سوالی چون : تاثیرات خلع سلاح کشتار جمی در ابعاد مختلف نظامی و غیر نظامی بر ایران چه خواهد بود ؟ را دارد . براساس فرضیه تحقیق خلع سلاح کشتار جمعی در صورتی که جهان شمول و شامل کلیه انواع سلاح های غیر متعارف باشد اثرات مثبتی بر امنیت ایران دارد در صورتی که این گونه خلع سلاح محدود باشد تهدیدهای امنیتی مارا نه تنها برطرف نمی سازد بلکه افزایش می دهد . تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته مشتمل بر چهار فصل است فصل اول شامل مقدمه ، پدیده های جنگ و صلح ، بازدارندگی هسته ای و بازدارندگی و اشاعه سلاحهای هسته ای است فصل دوم تاریخچه روند تحول و شکل گیری رژیم خلع سلاح کشتار جمعی را بررسی می نماید فصل سوم به بررسی پایان جنگ سرد و چالشهای امنیتی جدید می پردازد فصل چهارم شامل تهدیدات سلاحهای کشتار جمعی و انتخابهای ایران برای مقابله با آن می باشد . نشان حاصل از تحقیق نشان می دهد که پایان جنگ سرد موجب تشدید فعالیت هاهی بین المللی برای خلع سلاح تسلیحات کشتار جمعی شده است اما این روند در جهت کاستن نگرانی های امنیتی قدرت های بزرگ بوده است تا جهان سوم در صورت تبعیض آمیز باقی ماندن رژیم خلع سلاح کشتار جمعی سه راه برای حفظ و استمرار امنیت ملی ایران وجود دارد الف - پایبندی به رژیم منع گسترش سلاح های کشتار جمعی ب - عدم مشارکت در رژیم های بین المللی خلع سلاح کشتار جمعی و یا در صورت مشارکت عدم پایبندی به این رژیم ها برای تولید ، توسعه و کاربرد سلاح های کشتار جمعی ج - مشارکت در رژیم های خلع سلاح کشتار جمعی و تلاش برای کسب توانایی آستانه ای در زمینه تولید ، توسعه و کاربرد این گونه سلاح ها .
احکام فقهی در نهج البلاغه
نویسنده:
محمد سعید عرفانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این مجموعه با استفاده از نهج البلاغه و بررسی خطبه ها و نامه ها و حکمت های امیرالمؤمنین علی علیه السلام مطالبی را که جنبه فقهی و حقوقی داشته جدا و دسته بندی نموده و سپس با استفاده از کتب و منابع فقهی مختلف موجود به معانی موضوعات و اصطلاحات فقهی و همچنین احکام و دلالیل فقهی مربوط به آن موضوعات پرداخته است. فصل اول به بیان کلیات و فصل دوم به معرفی اجمالی نهج البلاغه و مولف آن اختصاص دارد و در فصل سوم به بیان مسائل فقهی و حقوقی نهج البلاغه و بیان معانی موضوعات فقهی و حقوقی و احکام و ادله مربوط به آن پرداخته و در فصل چهارم نتیجه گیری می باشد. نتیجه پژوهش اینکه نهج البلاغه بعد از قرآن از کتب مهم اسلامی است و در برگیرنده تمامی مسائل زندگی و همچنین مسائل فقهی و حقوقی بویژه قضاوت و داوری، احقاق حق مظلومان و اجرای عدالت و مساوات می باشد.
اجتهاد گروهی
نویسنده:
حسن مبینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اجتهاد تلاش علمی گسترده ای است برای استخراج احکام شرعی از روی ادله و منابع مربوطه که کتاب و سنت و اجماع و عقل می باشد‎۰ مسلما همه ی رویدادها نمی تواند در کتاب و سنت موجود باشد یا برای آن اجماع و اتفاق نظری باشد‎۰ زیرا رویدادها، تازه و جدید هستند‎۰ از طرفی دیگر در پرتو این رویدادهای تازه، تحول در زندگی جدید یعنی مدرنیته، خود، احکام گذشته رابه چالش طلبیده و نیازمند به بررسی تازه تر برای یافتن احکام شرعی مناسب خود است، بنابراین اجتهاد، با آنچه در گذشته میان مجتهدان بوده، پیچیده تر شدن اجتهاد هم به دلیل تحول در زندگی جدید و هم به دلیل فاصله گرفتن از زمان صدور منابع احکام و به دلیل اقوال فراوان فقها، امری مسلم است‎۰ با توجه به این نکات باید برای اجتهاد سبک و شیوه ای نو درانداخت که البته یکی از این شیوه ها در کارآمدتر کردن اجتهاد، گروهی نمودن آن است‎۰ آری شورا در اسلام تمجید شده است و قران در توصیف مومنان، آنان را به شور کردن در کارهایشان می ستاید‎۰ "امرهم شوری بینهم" بنابراین باید مجتهدان به گرد هم بنشینند و در شورائی به رایزنی بپردازند و مسلم است که در فهم موضوعات جدید باید متخصصان را هم در شورا به کمک بطلبند تا در پرتو این رایزنی همه جانبه به فهم بهتر موضوع و حکم نائل آیند‎۰ مسلم است گروهی نمودن اجتهاد به معنی پایان دادن به اجتهادات فردی نیست، بلکه در کنار آن، اجتهاد گروهی می تواند به کار خود ادامه دهد‎۰ البته گروهی نمودن اجتهاد، نیازمند به طرح و برنامه ریزی است که به آن سامان بخشیده و به شکل یک نهاد موفق علمی و شورائی درآورد‎۰
احکام ومبانی امورحسبه درفقه امامیه
نویسنده:
ذوالفقار طاعت نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با تحقیقی که انجام شد روشن گردیدکه حسبه جزئی از وظیفة گسترده و فراگیر امر به معروف و نهی از منکر است از سوی دیگر در اصطلاح حسبه بر وظیفة حکومت اسلامی بر اجرای امر به معروف و نهی از منکر اصرار شده، نه وظیفة یکایک مردم. البته این دو کاملاً با هم مرتبط هستند. آیة «ولتکن منکم امة یدعون الی الخیر و یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر» اساس و پایة نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر است. وجود دسته ای همنوا برای فراخواندن به خیر فرمان دادن به نیکی و باز داشتن از ناپسند، نیازمند حرکتی تشکیلاتی و برنامه ریزی شده برای اجرای معروف و بر انداختن منکر در جامعه است که طبعاً از تشکیلات حکومت جدا نیست. با طرح چنین دیدگاهی از حسبه و نقبی به تاریخچه آن و پرداختن به اقوال صاحب نظران دربارة زمان پیدایش حسبه، شرایط محتسب را از دیدگاههای فقها و منابع اسلامی بیان نمودیم که حاصل آن، این شد که جزء شرایط مسلم و غیر قابل تردید مانند اسلام، عقل، بلوغ، قاطعیت در رفتار و اجرای احکام اسلامی، سه شرط اجتهاد، عدالت و مرد بودن برای محتسب قابل اثبات است. آنگاه با همین شیوه وظایف و صلاحیتهای محتسب را بررسی کردیم و در این دایره از وظایف نظارت بر بازار تا نظارت بر کارگزاران حکومتی براساس منابع اسلامی به اصولی اشاره شد.
  • تعداد رکورد ها : 315625