جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 316856
بهائیت و پیدایش آن در ایران
نویسنده:
حورا خالقی‌ لگموج
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بیشه,
چکیده :
در کتاب حاضر، ایدئولوژی و زمینه‌های پیدایش و رشد هر یک از فرقه‌های بهائیت فرقه‌های بابیه، شیخیه، ازلیه و بهائیه از عصر قاجاریه تا پایان دوران پهلوی دوم بررسی شده است .کتاب با مبحثی کوتاه در باب بهایی‌گری پس از پیروزی انقلاب اسلامی به پایان می‌رسد .در مقدمه کتاب آمده است" :محقق در این کتاب روشن می‌کند که این فرقه (بهائیت) به عنوان حرکتی بر ضد سنت‌های دینی و اجتماعی ملت ایران با پشتیبانی حکومت‌های استعماری به وجود آمدند و درصدد از بین بردن نفوذ تشیع و روحانیت شیعه در ایران بوده‌اند ;که بررسی ایدئولوژی مذهبی آنها و سیر تحولات و تغییرات در این مسلک حاکی از نیت واقعی آنها مبنی بر بی اعتمادی مردم و سست شدن اعتقاد آنها نسبت به اصول مذهبی مورد قبول خود می‌باشد .چرا که اعتقاد به اصول عقایدی تغییرناپذیر مانع نفوذ استعمار در ایران شده بود و اصول مذهبی مورد قبول مردم آنها به تحرک علیه منافع استعماری وادار کرده بود و با تغییر نقطه‌ای در اصول اعتقادی مردم، امکان تکرار جنبش‌های مذهبی از بین می‌رفت .در این راستا، بهائیت مهم‌ترین اصول اعتقادی تشیع را هدف قرار داده بود که با زیر سوال رفتن آن، هر گونه تحرک مذهبی سیاسی غیر ممکن می‌شد و دقیقا به همین خاطر بود که در عصر پهلوی دوم رژیم شاه دست بهائیان را در تمامی زمینه‌ها در ایران باز گذاشته بود ;زیرا که گسترش تفکر بهایی هر گونه تفکر مبارزات مذهبی را که امام خمینی (ره) سمبل آن شناخته شده بود زیر سوال می‌برد ."
100 ایده برای آموزش آموزه‌های دینی (ویژه معلمان)
نویسنده:
کوین وودز؛ ترجمه: نورعلی خواجوند
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژواک فرزان,
چکیده :
کتاب «100 ایده برای آموزش آموزه‌های دینی»، یکی از مجلدات مجموعه 14 جلدی 100 ایده (100 ایده برای آموزش و رشد خلاقیت، 100 ایده برای تدریس حل مسئله، استدلال و درک اعداد، 100ایده برای کمک به دانش‌آموزان دارای مشکلات اجتماعی، عاطفی و رفتاری، 100 ایده برای کمک به دانش‌آموزان مبتلا به اختلال «بیش‌فعالی و نقص توجه» و…) است که تاکنون 11 مجلد آن ترجمه و توسط انتشارات پژواک فرزان به چاپ رسیده است. مجلدات به چاپ‌رسیده قبلی، عینا مطابق متن مادر ترجمه و به چاپ رسیده‌اند. اما، به دلیل نامناسب بودن برخی از ایده‌های کتاب حاضر، تعدادی از آن‌ها حذف و ایده‌های جدیدی جایگزین آن‌ها شده است. لازم به ذکر است، هدف این کتاب، تبلیغ و ترویج هیچ دین یا مذهب خاصی نیست، بلکه هدف معرفی و ارائه راهکارهای مناسب به معلمان برای آموزش آموزه‌های دینی است و مولف برای تبیین و توضیح بیش‌تر راهکارها و ارائه اطلاعات نمونه‌ها و مصادیقی را از ادیان مختلف در کتاب آورده است. این کتاب مهارت‌ها و راهکارهای مناسب برای آموزش آموزه‌های دینی را در اختیار معلمان قرار می‌دهد و در اکثر ایده‌ها سعی شده است تا این کار به‌طور غیر‌مستقیم انجام پذیرد. از نکات جالب و فنی این کتاب می‌توان به منطبق بودن سطح ایده‌ها با توانایی و میزان درک و فهم کودکان اشاره کرد. امید است مطالب و ایده‌های ارائه شده در این کتاب بتواند کمک کوچکی به معلمان معارف برای آموزش آموزه‌های دینی باشد.
تاریخ پنهان بهائیان: تاریخ خانواده فراموش شده بهاءالله
نویسنده:
اریک استتسون؛ ترجمه: حمید فرناق
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: گوی,
چکیده :
«تاریخ پنهان بهائیان»، نوشته «اریک استتسون»، تاریخ خانواده فراموش‌شده «بهاءالله» است. «بهائیت» از جریان‌هایی است که در یکی دو قرن اخیر برای به حاشیه راندن مهدویت و واژگونی محتوایی و معنایی آن به راه افتاد. شناخت مختصر تاریخچه بهائیت و شکل‌گیری آن پیش‌نیاز شناخت اعتقادات این گروه و مقدمه‌ای برای بررسی مغایرت‌های آن با ادیان آسمانی است. همچنین پس از شناخت تاریخچه این گروه، می‌توان به نقد و بررسی اعتقادات آنان و شناخت تضادهای درونی تعلیمات ایشان پرداخت. در این کتاب تاریخچه بهائیت، بررسی و رهبران آن معرفی شده‌اند. مستندات این کتاب اکثرا براساس کتاب‌های معتبر بهايی است. از آنجا که بهائیت ریشه در فرقه «بابی» دارد و بابیان متأثر از دیدگاه‌های مکتب «شیخیه» بودند، کتاب فرآیند زایش بهائیت را از زمینه‌های اعتقادی آن در شیخیه و هم سوابق تاریخی‌اش در بابیه، بررسی کرده است.
بهائیت در تحقیقات دنیس مک‌ اوئن
نویسنده:
دنیس مک‌ اوئن؛ ترجمه: حمید فرناق
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: گوی,
چکیده :
از اوائل سال ۱۹۹۶ شاهد پدیده ی ظهور و بروز دگراندیشان منتقد بهائیت از درون جامعه ی بهائی هستیم. یکی از آنان، دنیس مک اوئن، نویسنده، محقق و منتقد بهائی است که بعد از ۱۵ سال عضویت فعال در تشکیلات بهائی، به دلیل مواضع انتقادی و دیدگاه های آزاد اندیشانه ای که داشت، مورد سرزنش تشکیلات بهائی قرار گرفت و با توجه به عملکرد تشکیلات بهائی مجبور به استعفاء و ترک بهائیت شد.در این کتاب پس از معرفی مفصل او و دیدگاه هایش در فصل اول، چندین مقاله از او در موضوع بهائیت ترجمه شده است. مک‌اوئن با بررسی و دقت‌نظر در تاریخ بابی و بهائی، اعلام کرد رهبران بهائی به طور مرتب درحال پاکسازی متون بهائی و تغییر و تحریف تاریخ آن هستند. او بهائیت را نه‌تنها یک آیین الهی نمی‌داند بلکه در مدرن بودن و جهانی بودن آن نیز تردید می‌کند. وی آموزه‌های بهائی را اقتباسی از اسلام و ادیان دیگر دانسته و برخی از آن‌ها را مورد انتقاد قرار می‌دهد. او تاریخ باب را جدا و متناقض از تاریخ بهائیت دانسته و درمورد جانشینی بهاءالله و من یظهره‌ الله بودن او تردید دارد. مک‌اوئن بیت‌العدل و عبدالبهاء و شوقی را مصون از خطا ندانسته و به عدم اجازه حضور زنان در رهبری بهائیت اعتراض دارد. او آموزۀ عدم دخالت در سیاست را باحکومت جهانی بهائی در تضاد می‌داند. مک‌اوئن حرکت و جنبش باب را یک حرکت سیاسی با قصد گرفتن حکومت معرفی می‌نماید و اظهارات کتب بهائی را که ادعادارند باب به‌خاطر آوردن آیین جدید و مخالفت علما با او، به قتل رسیده است، قبول ندارد و...
فرجام عقل: فلسفه آلمانی از کانت تا فیشته
نویسنده:
فردریک‌ سی بایزر؛ ترجمه: محمد جواد سیدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دنیای اقتصاد,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در «فرجام عقل» اثر فردریک بیزر، خوانندگان به سفری فکری دعوت می‌شوند که به تعامل پیچیده بین عقل، ایمان و تغییرات فرهنگی گسترده‌تر که تفکر غربی را شکل داده است می‌پردازد. بیزر با مطالعه دقیق و نثری جذاب، در طول قرن‌ها گفتمان فلسفی پیمایش می‌کند تا سرنوشت عقل را در عصر مدرن کشف کند. این کتاب فقط یک بررسی تاریخی نیست، بلکه تأملی عمیق در ماهیت درک و سیستم‌های اعتقادی بشر است. در بطن کاوش بیزر، تنش بین عقل و ایمان نهفته است. بیزر با اقتباس از مجموعه‌ای از سنت‌های فلسفی، چگونگی دفاع و چالش عقل را در طول اعصار روشن می‌کند. از عقل‌گرایی دکارت تا اگزیستانسیالیسم کی‌یرکگور، از آرمان‌های روشنگری تا ظهور رمانتیسیسم، بیزر به‌طرز ماهرانه‌ای سیر تحول اندیشه و تغییر نگرش نسبت به عقل را دنبال می‌کند. یکی از قانع‌کننده‌ترین جنبه‌های «فرجام عقل»، تحلیل ظریف بیزر از چگونگی درهم‌آمیختگی عقل با تحولات فرهنگی، سیاسی و مذهبی گسترده‌تر است. او نشان می‌دهد که چگونه ظهور علم مدرن، گسترش شک‌گرایی مذهبی و ظهور جنبش‌های فلسفی جدید، همگی به تغییر سرنوشت عقل کمک کرده‌اند. بیزر همچنین تأثیر رویدادهای تاریخی مانند اصلاحات پروتستانی، انقلاب فرانسه و ظهور ناسیونالیسم را بر مسیر عقل بررسی می‌کند. بیزر در سراسر کتاب، خوانندگان را به چالش می‌کشد تا با پرسش‌های اساسی درباره‌ی ماهیت دانش، حقیقت و وجود انسان مواجه شوند. او محدودیت‌های عقل، نقش شهود و احساسات در تصمیم‌گیری‌ و جست‌وجوی همیشگی معنا را در جهانی که با عدم قطعیت مشخص‌شده است، بررسی می‌کند. بیزر با درگیر شدن با اندیشه‌های متفکران گوناگونی چون کانت، هگل، نیچه و هایدگر، مجموعه‌ای غنی از بینش‌های فلسفی را به خوانندگان ارائه می‌دهد که درون‌نگری و تحقیق فکری را برمی‌انگیزاند. در نهایت، «فرجام عقل» گواهی بر ارتباط پایدار فلسفه در جهان معاصر ما است. در‌ عصری‌ که با پیشرفت‌های سریع فناوری، تحولات‌اجتماعی و قطبی‌شدن ایدئولوژیک مشخص‌شده است، بیزر اهمیت تفکر انتقادی و گفتمان‌ عقلانی را به ما یادآوری می‌کند. او ما را به چالش می‌کشد تا با ایده‌های پیچیده دست‌و‌پنجه نرم کنیم و درک عمیق‌تری از خود و دنیای اطرافمان پرورش‌ دهیم. به قول خود بیزر: «سرنوشت عقل یک کنجکاوی تاریخی نیست، بلکه مسئله‌ای است که برای زندگی و فرهنگ خود ما اهمیت حیاتی دارد. اگر بخواهیم پیچیدگی‌های دوران مدرن را مرور کنیم، توجه و تأمل ما را می‌طلبد.» با این‌کتاب، خوانندگان دعوت می‌شوند تا سفری فکری‌ای را آغاز کنند که نویدبخش درک آنها از عقل، ایمان و شرایط انسانی است.
نزاع دانشکده‌ها
نویسنده:
ایمانوئل کانت؛ ترجمه: معصومه موسوی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شب خیز,
چکیده :
به نفع دولت توتالیتر است که افراد در مورد خود فکر نکنند ، و کمتر در مورد تفکر خود صحبت کنند. امانوئل کانت در حالی که زیر نظر دشمنانه ی سانسور پروس می نوشت ، جرأت داشت که در دانشگاه و نه در هیچ جای دیگر ، لزوم استدلال آشکار را مطرح کند. وی در این انتقاد قهرمانانه از سرکوب ، که برای اولین بار در سال 1798 منتشر شد ، بحران هایی را پیش بینی کرد که بیان آزادانه ی ایده ها را به نام سیاست ملی به خطر می اندازد. از سه بخش که در زمانهای مختلف نوشته شده اند ، کتاب نزاع دانشکده هادر مورد جنگ ابدی بین دانشکده "رده پایین" فلسفه است که فقط در برابر عقاید فردی پاسخگو است و دانشکده های الهیات ، حقوق و پزشکی که از اولویت " بالاتر"ی در دنیای امور و آموزه ها برخودار است و شیوه های آن مورد توجه دولت است. کانت ، به عنوان مثال ، اتحاد نزدیک بین دانشکده الهیات و دولت را که تعالیم آن را تحریم می کند و می تواند به زور و سانسور متوسل شود ، روشن می کند. بنابراین ، دانشکده فلسفه بسیار حیاتی و با ارزش تر است ، که تفکر مستقل را قبل از عمل تشویق می کند. بخش اول ، "تعارض دانشکده فلسفه با دانشکده الهیات" ، اساسا اثبات حق دانشکده فلسفی برای آزادی بیان است. در بخشهای دیگر ، فیلسوف نگاهی طولانی و نافذ به پزشکی و قانون دارد ، یکی "معبد" فیزیکی را حفظ کرده و دیگری اعمال آن را تنظیم می کند.
ساختارگرایی چیست؟
نویسنده:
لوئی آلتوسر، ژیل دلوز؛ ترجمه: نوید گرگین، محمد زمان زمانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شب خیز,
چکیده :
همان طور که میدانیم، آلتوسر در متن خودانتقادی اش تلاش کرد تا بگوید آنچه واقعا در گذشته برای اش مهم بوده نه ساختارگرایی که اسپینوزا بوده است: «اگر ما هرگز ساختارگرا نبوده باشیم، اکنون می توانیم توضیح بدهیم که چرا: چرا چنین به نظر می آمدیم، ولو این که ساختارگرا نبوده باشیم، چرا چنین سوءتفاهم عجیب و غریبی پیش آمد که بر اساس اش کتابهایی نوشته شوند. ما برای عطش و ولعی بی محابا قدرتمند و سازش ناپذیر گناهکار بودیم: ما اسپینوزیست بودیسم» ( ۱۳۲٫۱۹۷۶). چیزی که منتقدان به ندرت از آن باخبرند، این است که رابطه ی آلتوسر و شاگردان اش با ساختارگرایی و اسپینوزا، متضمن درگیر شدن در رابطه ی سومی هم بود. اگرچه تنها در نوشته هایی که پس از مرگ آلتوسر منتشر شده اند می توانیم به صراحت ارجاعات او به نوشته های دلوز را مشاهده کنیم، ولی به نظر می رسد آلتوسر و حلقه اش کاملا همدلانه به آثار اولیه ی دلوز تمایل داشته اند. ولین پیش نویس جستار دلوز دریاب ساختارگرایی در حقیقت نسخه برداری از روی نوار ضبط شده ی گفتار او به تاریخ ۶ دسامبر ۱۹۶۷ بود. دلوز در فوریه ی ۱۹۶۸ نسخه ای از این گفتار را برای آلتوسر فرستاد تا نظر او را درباره ی «انتشار پذیربودن» نوشته جویا شود (دلوز ۱۹۶۸). با ملاحظه ی نظرگاو عمومی او از فعالیت فلسفی به مثابهی نوعی آفرینش مفهومی، علاقه ی دلوز به ساختارگرایی نه مبتنی بر نقایص آن بلکه در تشخیص آن است که ساختارگرایی کدام «صورتهای جدید اندیشه» را ممکن می گرداند. دلوز ارائه ی خود را با این پرسش آغاز می کند که ساختارگرایی چیست؟»، پرسشی که طنین پرسشی قدیمی تر را در خود دارد بدین مضمون که «اگزیستانسیالیسم چیست؟ ». سوای تنوع بسیار نویسندگان، متون، و «حوزه ها»، " دلوز مدعیست که یک «مشابهت معین» یا «شباهتی خانوادگی» میان آنها ساختارگراها وجود دارد. از این رو پرسش «ساختارگرایی چیست؟ » به صورت این پرسش که «ساختارگرا چه کسیست؟» یا «ساختارگرایان کدام اند؟+ بهتر مطرح می شود. دلوز در آن زمان دسته ی بزرگی را ذیل ساختارگراها میداند: لویی آلتوسر، میشل فوکو، ژاک لکان، رومن یاکوبسن، کلود لوی-استروس، رولان بارت، و نویسندگان مجله ی تل کل(Tel Quet)؛ در واقع، مابقی ارائه ی دلوز به این دسته و نوشته هایشان. این کتاب ساختارگرایی را از منظر آلتوسر و دلوز تشریح می کند.
گ‍زارش س‍وم‍ی‍ن‌ ک‍ن‍گ‍ره‌ ج‍ه‍ان‍ی‌ ح‍ض‍رت‌ رض‍ا ع‍ل‍ی‍ه‌ال‍س‍لام‌ وی‍ژه‌ ب‍ررس‍ی‌ اب‍ع‍اد ش‍خ‍ص‍ی‍ت‌ ام‍ام‌ ه‍ف‍ت‍م‌ ع‍ل‍ی‍ه‌ال‍س‍لام‌
نویسنده:
ت‍دوی‍ن‌ ک‍ن‍گ‍ره‌ ج‍ه‍ان‍ی‌ ح‍ض‍رت‌ رض‍ا ع‍ل‍ی‍ه‌ال‍س‍لام‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
[م‍ش‍ه‍د]: ک‍ن‍گ‍ره‌ ج‍ه‍ان‍ی‌ ح‍ض‍رت‌ رض‍ا ع‍ل‍ی‍ه‌ال‍س‍لام‌,
سقوط در زمان
نویسنده:
امیل‌ ام. چوران؛ ترجمه: محمد صادق رئیسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سولار,
چکیده :
امیل چوران (1911-1995)، فیلسوف و جستارنویس اهل رومانی، یک تبعیدی تمام عیار است، تبعیدی به تمام معنا تبعیدی به جسم و، به روح و به جغرافیا؛ از این روست که "جان تبعید" در سرشت او تنیده شده است. همه چیز را از این منظر در روح و جان خود می پراکند. آنگاه جانش به خلجان در می آید، برمی آشوبد، فرو می ریزد، فرو می ریزند. از نو جهانی دیگر می آفریند. همسو با آن خالق بزرگ، از برآسودن زیر درخت حیات، تا رانده شدن، تا سرگردانی همین دقیقه حیات. این گونه است که چوران یک فیلسوف مبارز است که برعلیه "آن" بزرگ برمی خیزد از سقوط سخن می گوید. از سقوط درون دامچاله تقدیر. چوران بار سنگین این سقوط را با زبانی شاعرانه تلطیف می کند و با لذتی هنرمندانه ما را به درک هستی شناسانه میهمان می کند.
سمفونی زندگی: گزین گویه‌ها
نویسنده:
فریدریش‌ ویلهلم نیچه؛ ترجمه: سعید فیروزآبادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سرایش,
چکیده :
انگیزه برای گردآوری این کتاب افکار و عقایدی است که نیچه از نگاه خود به جهان هستی دارد. و لازم به ذکر است که برخی از این گزین‌گویه‌ها در رابطه با انسان، اخلاق، دانش، فلسفه و... منسوخ شده و اگرچه بخشی از نظریات نیچه با تردید مواجه شده ولی چیزی از ارزش‌های آن نمی‌کاهد. لازم به توضیح است که بگوییم غرض از ارائه این گزین‌گویه‌ها به معنی درستی یا تایید تمام آنها نیست و تنها جهت آگاهی از آرای نیچه آورده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 316856