جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 316752
دریدا در قابی دیگر (راهنمای دانشجویان هنر) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
کوین‌ مالکوم ریچارد
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
I.B. TAURIS ,
چکیده :
Are your students baffled by Baudrillard? Dazed by Deleuze? Confused by Kristeva? Other beginners’ guides can feel as impenetrable as the original texts to students who ’think in images’. “Contemporary Thinkers Reframed” instead uses the language of the arts to explore the usefulness in practice of complex ideas. Short, contemporary and accessible, these lively books utilise actual examples of artworks, films, television shows, works of architecture, fashion and even computer games to explain and explore the work of the most commonly taught thinkers. Conceived specifically for the visually minded, the series will prove invaluable to students right across the visual arts. ‘Deconstruction’ is touted in every visual area from architecture to fashion, yet few really understand what Derrida’s notorious concept means, much less his elusive idea of ‘differance’. In fact Derrida’s work can seem almost impenetrable. This guide explains Derrida’s key concepts through examples from across the whole spectrum of the arts, looking at the work of architects such as Bernard Tschumi and Daniel Libeskind, fashion designers such as Ann Demeulemeister and at the work of artists as varied as Kara Walker, Yinka Shonibare MBE, Rachel Whiteread and Jeff Wall. Showing what Derrida’s work really ‘means’ in practice, this short guide makes this thinker’s complex work accessible to a wider public.
کلبه هایدگر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ادم شار
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The MIT Press ,
چکیده :
در آغاز تابستان 1922، فیلسوف مارتین هایدگر (1889-1976) یک کابین کوچک سه اتاقه در کوه های جنگل سیاه در جنوب آلمان را اشغال کرد. در طول سال‌ها، هایدگر روی بسیاری از معروف‌ترین نوشته‌هایش، از سخنرانی‌های اولیه تا آخرین متن‌های معمایی‌اش، در این کابین کار کرد. او مدعی صمیمیت فکری و عاطفی با ساختمان و محیط اطراف آن بود و حتی پیشنهاد کرد که منظره از طریق او تقریبا بدون عاملیت خود را نشان می دهد. آدام شار در کلبه هایدگر این رابطه شدید اندیشه، مکان و شخص را بررسی می کند. کلبه هایدگر برای بسیاری از جمله معمارانی که علاقه مند به نوشته های او در مورد «سکونت» و «مکان» بودند، شیفتگی داشته است. گزارش شار - اولین تحقیق اساسی از ساختمان و زندگی هایدگر در آنجا - به ما یادآوری می کند که در نزدیک شدن به نوشته های هایدگر، مهم است که شرایطی را در نظر بگیریم که فیلسوف، همانطور که خودش گفت، احساس "انتقال" به "خود" اثر داشته است. شار از تحقیقات اولیه، از جمله مصاحبه با بستگان هایدگر، و همچنین از گزارش های مکتوب هایدگر و بازدیدکنندگانش از کلبه استفاده می کند. عکس های خاطره انگیز کتاب شامل مناظر منظره و معماری است که توسط نویسنده گرفته شده است و بسیاری از تصاویر قابل توجه از هایدگر هفت ساله در کلبه که توسط عکاس خبرنگار دیگنه ملر مارکوویچ گرفته شده است. راه های زیادی برای تفسیر کلبه هایدگر وجود دارد – به عنوان محل تقابل قهرمانانه فیلسوف و هستی.
سارتر خردگرایی رمانتیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
آیریس مرداک
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Vintage,
چکیده :
معمولا فیلسوفان چهره‌هایی نیستند که مورد پسند مردم واقع شوند و آثار فلسفی آن‌ها در زمان حیات‌شان به ندرت به عنوان کتاب‌های راهنمای زندگی شناخته می‌شوند. با این حال شاید بتوان سارتر را بیست سال پس از جنگ‌ جهانی دوم، مشهورترین متافیزیسین اروپا نامید. کتاب هستی و نیستی، شاهکار متافیزیکی سارتر، به راحتی اقبال عمومی را برانگیخت. در کتاب حاضر به شکل کوتاه و سودمند، با تکیه بر آثار سارتر، نحوه شکل‌گیری اندیشه سارتر و تأثیر او بر اطرفیان، مورد واکاوی قرار گرفته است.
عطش باقی: خودزندگی‌ نامه فکری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
کارل‌ ریموند پوپر
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Austria; England; Florence: Taylor and Francis ,
چکیده :
عطش باقی خود زندگی نامه فکری کارل پوپر، فیلسوف بلند آوازه معاصر است که طی آن پوپر مارا با سوانح زندگی و سیر و سلوک عقلانی و دستاوردهای فکری خود آشنا می سازد. این اثر، در واقع، مجمل حدیث مفصل آرایی است که پوپر در طول عمر بلند و پر بار خود در کتاب ها و مقالات متعددش مطرح ساخته است. کارل پوپر، یکی از بزرگ ترین و بانفوذترین متفکران این قرن به شمار می آید. آرای او متعدد و متنوع است و طیف گسترده ای از موضوعاتی همچون فلسفه علم، معرفت شناسی، فلسفه اولی، معرفت شناسی اجتماعی، علوم، ریاضیات، سیاست، و.. را شامل می شود. به قول بریان مگی، کمتر حوزه ای یافت می شود که مورد روشنگری پوپر قرار نگرفته باشد. خوانندگان و دوستداران پوپر ار نیز طیف متنوعی از صاحبان تخصص و علائق گوناگون همچون فلاسفه، دانشمندان، سیاستمداران، مورخان، هنرمندان و افراد عادی تشکیل می دهند؛ کسانی که معتقدند پوپر در کار و در زندگی چشمان آن ها را به افق تازه ای گشوده است. برای مثال، پروفسور گمبریج، مورخ شهیر هنر، در پیشگفتار کتاب مهم خود، «هنر و توهم» می نویسد: «من مفتخر خواهم بود اگر تاثیر فکری پوپر به خصوص از رهگذر ترجمه و نشر اثر مهمش در زمینه فلسفه سیاسی، جامعه باز و دشمنان آن، برای ایرانیان نامی است شناخته و اندیشه هایش محل توجه صاحبان تامل این مرز و بوم قرار گرفته است. مترجم در برگرداندن این اثر ضمن کوشش باری به سخن در آوردن پوپر با پارسی زبانان، در برخی مواقع پانوشت هایی در توضیح برخی نکات فراهم آورده و دست آخر مقدمه ای فشرده در معرفی آرا و اندیشه های این فیلسوف بزرگ تهیه و بر این ترجمه افزوده است که امید دارد در معرفی اندیشه های پوپر و فهم بهتر مطالب این کتاب مفید و موثر واقع افتد. با دقت و حوصله ای که در بازنگری این ترجمه به خرج داده شد، ترجمه از کیفیت مطلوب تری برخوردار شده است تا آن جا که احساس می کنم ترجمه جدیدی از این کتاب به محضر خوانندگان تقدیم می شود.
برگ ریزان: کلام آخر درباره زندگی، عشق، جنگ و خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ویلیام‌ جیمز دورانت
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: Simon & Schuster ,
چکیده :
این اثر توسط وال استریت ژورنال به عنوان کتابی "افشاگرانه" مورد ستایش قرار گرفت ، آخرین و شخصی ترین اثر ویل دورانت ، نویسنده و مورخ برنده جایزه پولیتزر است که سی و دو سال پس از مرگ وی کشف شده است. این کتاب اوج و ناشی از بلوغ شصت سال تحقیق ویل دورانت در مورد فلاسفه ، ادیان ، هنرها ، علوم و تمدن ها از سراسر جهان است. « برگ ریزان» حکمت تقطیر شده یکی از بزرگترین ذهن های جهان است ، مردی با استعدادی فراوان در ارائه بینش تاریخی. و این پژوهش حاضر آخرین اثر اوست. دورانت در بیست و دو فصل کوتاه به همه چیز از جوانی و پیری گرفته تا دین ، اخلاق ، جنسیت ، جنگ ، سیاست و هنر پرداخته است. «برگ ریزان» "مجموعه ای از نظرات قابل تأمل است" (هفته نامه ناشران) ، نثری زیبا ، بینش عمیق و نتایج آشکار دورانت درباره مشکلات چند ساله و بزرگترین شادی هایی که به عنوان یک گونه با آن روبرو هستیم. در صدای منحصر به فرد دورانت ، در اینجا یک پیام بصیر برای همه کسانی است که در زندگی خود به دنبال معنا رفته اند یا توصیه های یک دوست فرهیخته را هنگام سفر در زندگی دنبال می کنند، وجود دارد.
حکم‌ رانی بر خود و دیگران: درس گفتارهای کولژ دو فرانس 1983 - 1982 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
میشل فوکو
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK ,
چکیده :
فوکو در برابر روان‌کاوی از جهانی سخن می گفت که در آن تعهدی به ابراز و بازنمایی میل خویش نداشتیم. چه شد که حقیقت فانتزی ها جای حقیقت لذات فعال را گرفت؟ به عبارت دیگر، فوکو می کوشیدتا اخلاق را از اخلاقیات تفکیک کند. اخلاق نزد فوکو مبارزه ای بود برای زندگی ای که خواستار آن هستیم از طریق دگردیسی و تربیت خویشتن..
لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
سی.فرد آلفورد
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic ,
چکیده :
کتاب «لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی» نوشته‌ی سی. فرد آلفرد، به بررسی تقاطع اندیشه‌های امانوئل لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی می‌پردازد. این کتاب تلاش می‌کند پیوندهای نظری میان این سه حوزه فکری را کشف کند و نشان دهد چگونه می‌توانند برای غنی‌سازی یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند. آلفرد در ابتدای کتاب، مروری بر اندیشه‌های کلیدی لویناس، به‌ویژه مفاهیم «دیگری»، «مسئولیت» و «اخلاق» ارائه می‌دهد. او استدلال می‌کند که تأکید لویناس بر اولویت اخلاقی «دیگری» و مسئولیت بی‌قید و شرط در قبال دیگران، پیامدهای مهمی برای نظریه انتقادی و روانکاوی دارد. سپس نویسنده به بررسی اندیشه‌های مکتب فرانکفورت، به‌ویژه آثار تئودور آدورنو، ماکس هورکهایمر و هربرت مارکوزه می‌پردازد. او نشان می‌دهد که نقد این متفکران از عقلانیت ابزاری و سلطه در جامعه مدرن، با دغدغه‌های اخلاقی لویناس همسو است. آلفرد استدلال می‌کند که مفهوم «دیگری» لویناس می‌تواند به غنی‌سازی نظریه انتقادی مکتب فرانکفورت کمک کند. در ادامه، کتاب به بررسی نظریه‌های روانکاوی، به‌ویژه آثار زیگموند فروید و ژاک لکان می‌پردازد. آلفورد استدلال می‌کند که مفاهیم لویناس در مورد سوژه و تقدم «دیگری»، پیامدهای مهمی برای درک روانکاوانه از هویت و رابطه با دیگران دارد. او همچنین نشان می‌دهد که چگونه بینش‌های روانکاوی می‌تواند به درک عمیق‌تر اندیشه‌های لویناس کمک کند. در فصول پایانی، آلفرد پیامدهای اخلاقی و سیاسی تلفیق اندیشه‌های لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی را بررسی می‌کند. او استدلال می‌کند که این سنتز فکری می‌تواند منجر به درک جدیدی از مسئولیت اخلاقی، نقد اجتماعی و تحول سیاسی شود. آلفرد همچنین بر اهمیت تأمل انتقادی در مورد روابط قدرت و نابرابری در جامعه تأکید می‌کند. در مجموع، کتاب «لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی» اثری نوآورانه و تفکربرانگیز است که پیوندهای غیرمنتظره‌ای میان سنت‌های فکری متفاوت برقرار می‌کند. آلفرد با تسلط بر اندیشه‌های پیچیده لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی، خوانشی تازه و جذاب از تقاطع این حوزه‌های فکری ارائه می‌دهد. این کتاب برای علاقه‌مندان به فلسفه قاره‌ای، نظریه انتقادی و روانکاوی، منبعی ارزشمند و تأمل‌برانگیز خواهد بود.
روشنگری و بنیادهای فکری فرهنگ مدرن
نویسنده:
لوئیس دوپره؛ ترجمه: مسعود آذرفام
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ققنوس,
چکیده :
این کتاب شرحی است بر آرای اندیشمندان دورۀ روشنگری در حوزه‌های گوناگون و تأثیری که بر شکل‌گیری فرهنگ مدرن گذاشته‌اند. روشنگری و بنیادهای فکری فرهنگ مدرن شرحی توصیفی و انتقادی بر جنبش روشنگری است که تقریباً به تمام جوانب این جنبش می‌پردازد و تأثیر آن را در مقولات مختلفی چون فلسفه، هنر، ادبیات، تاریخ، سیاست، اخلاق و دین مشخص می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه مؤلفه‌های روشنگری بر بنیادهای فکری فرهنگ مدرن سایه افکنده‌اند.
تاملات نابهنگام
نویسنده:
فریدریش‌ ویلهلم نیچه؛ ترجمه: رضا ولی یاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر مرکز,
چکیده :
کتاب «تأملات نابهنگام» اثری نوشته ی «فردریش نیچه» است که نخستین بار در سال 1876 به انتشار رسید. چهار مقاله ی موجود در این کتاب که همگی موضوع و لحن متفاوتی دارند اما به شکل ساختاری به هم مرتبط هستند، از آثار اولیه ی «نیچه» به شمار می آیند و دربردارنده ی بخش هایی از ایده هایی هستند که بعدها در فلسفه ی «نیچه» به تکامل رسید. «نیچه» در هر مقاله، جنبه هایی از فرهنگ و هنر مدرن را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. او در مقاله های اول، سوم و چهارم، یک شخص را به عنوان نماد یا تأثیری عمده بر عصر مدرن مورد توجه قرار می دهد و نقدی فلسفی را درباره ی هر کدام ارائه می کند. دو مقاله ی نخست به شکلی آشکار، مجادله آمیز و انتقادی هستند در حالی که دو مقاله ی دیگر، لحنی غیرخصمانه و حتی گاها تمجیدکننده دارند.
تاريخ إيران السياسي بين ثورتين
نویسنده:
آمال السبکی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 316752