جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 17
نویسنده:
لطفی پورساعدی کاظم, بهمن ژیلا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
نقش های زبانی را نویسندگان و زبان شناسان مختلف به روش های متفاوت مقوله بندی نموده اند. برای نمونه هالیدی (1985) از سه نقش سخن به میان کشیده است: ارجاعی، بین شخصی و متونی. هر یک از این نقش ها هنگامی تجلی متونی پیدا می کنند که سخن پرداز از میان گزینه های زبانی موجود یکی را برای مقصود خویش بر می گزیند. در مقاله حاضر توجه خود را بر نقش بین شخصی متمرکز نموده و می خواهیم نشان دهیم که گزینش های زبانی که از جانب گویشور انجام می گیرد نشان دهنده نوع شخصیت اوست. اجزای متونی که برای انی منظور برگزیده ایم عبارتند از: نوع فعل ماقبل that و نوع فعل در ساختارهای انگلیسی که دو فعل (فعل دوم به صورت مصدر با (to پشت سر هم قرار می گیرند. در این بررسی، افعالی را که در مواضع فوق در متون انگلیسی قرار می گیرند از نظر ارزش معنایی به انواع مختلف مقوله بندی نموده و سعی خواهیم کرد ارتباط بین گزینش هر یک از این مقوله ها توسط گویشور و نوع شخصیت وی را مورد مطالعه قرار دهیم.
صفحات :
از صفحه 2 تا 14
نویسنده:
کریمی دوستان غلامحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله، نشان داده می شود که نشانه های جمع فارسی - ات، ان، - گان، - یان، - جات، - وان و - یات تکواژگونه هایی از دو تک واژ - ان و - ات هستند که تحت تأثیر محیط آوایی، واجی و واژگانی دچار چنین گوناگونی شده اند؛ با توجه به ساختار واژگانی، تحولات تاریخی واژگان و ساختار هجا و با استفاده از نظریه برتر دلایل ظهور دو تک واژ - ان و - ات، به صورت تک واژه گونه های متفاوت معرفی و توضیح داده می شوند. هم چنین روشن می گردد که ساخت هجا، رسایی و همانندی آواها، نقش موثری در پدیده افزایش دارند.
صفحات :
از صفحه 29 تا 41
نویسنده:
فرهادی حسین, سجادی فتانه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از این پژوهش، ارزشیابی نظام مند آموزش زبان انگلیسی در مقطع راهنمایی است. برای نیل به این هدف، حدود 3000 دانش آموز کلاس های دوم و سوم مناطق 20 گانه تهران و شهرستان همدان به صورت انتخاب تصادفی خوشه ای در این پژوهش شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل 10 آزمون پیشرفت تحصیلی زبان انگلیسی (5 آزمون موازی برای هر کلاس)، پرسشنامه علائق و انگیزش برای دانش آموزان شامل 50 سؤال، آزمون توانش زبان انگلیسی معلمین شامل 100 سؤال، و پرسشنامه علائق و انگیزش برای دبیران شامل 226 سؤال بود. ابزارهای جمع آوری اطلاعات پس از تهیه و انجام پیش آزمون و اعمال تغییرات ضروری در مداری انتخاب شده به اجرا در آمدند. پس از جمع آوری اطلاعات، تصحیح اوراق، و کدگذاری داده ها، تجزیه و تحلیل های مختلفی بر روی داده ها انجام شد. اهم یافته های این پژوهش به شرح زیر است: 1. آزمون تهیه شده در این پژوهش همگی از ویژگی های مطلوب روایی و پایایی برخوردار بودند. بنابراین اطلاعات به دست آمده و یافته های پژوهش اعتبار قابل قبولی داشتند. 2. بر اساس نمرات آزمون های استفاده شده در این پژوهش، هم دانش آموزان و هم دبیران، برخلاف تصور مردم، از توانش قابل قبول زبان انگلیسی برخوردار هستند. میانگین نمرات دانش آموزان در کلاس های دوم و سوم راهنمایی نزدیک به میانگین ایده آل، و میانگین نمرات دبیران بالاتر از میانگین ایده آل است. 3. نتایج آزمون های پیشرفت تحصیلی زبان انگلیسی در فرم های مختلف نشان می دهد که نمرات دختران همواره از نمرات پسران، و نمرات دانش آموزان کلاس دوم از دانش آموزان کلاس سوم به شکل معنی داری بالاتر است. از بررسی یافته های تحقیق می توان این پدیده را با انگیزه های متفاوت دانش آموزان برای یادگیری زبان انگلیسی مرتبط دانست. 4. دبیران دوره راهنمایی علاوه بر توانش بالا در زبان انگلیسی، آگاهی قابل قبولی هم از مفاهیم علم آموزش زبان از خود نشان دادند. 5. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از طریق پرسشنامه ها نشان داد که دبیران زبان انگلیسی در دوره راهنمایی با توجه به متغیرهای سن، مدرک تحصیلی، ساعات تدریس هفتگی و تراکم دانش آموزان در کلاس از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند.
صفحات :
از صفحه 40 تا 55
نویسنده:
معرفت حمیده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این طرح تحقیقاتی دسته ای از ساختارهای نحوی در نوشتار دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته انگلیسی را بررسی و بسامد آنها را تعیین کرده است. نمونه مورد بررسی شامل 1380 جمله بوده است. این تحقیق بر آن بود که ویژگی های متمایز در نوشته های این دو گروه که از نظر بسندگی زبانی با هم متفاوت می باشند را تعیین نماید. ساختار جملات این نوشتارها از نقطه نظرهای مختلف مانند انواع جملات، جملات معلوم و مجهول، جملات موصولی، انواع فعل بر اساس این که یک مفعول می گیرد و یا دو مفعول، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که در بسیاری از موارد تفاوت عمده ای بین نوشتارهای این دو گروه وجود ندارد که خود باعث بررسی عمیق روش ارزشیابی می شود. نتایج این تحقیق هم چنین می توانند تصویری از روند یادگیری زبان دوم برای نظریه پردازان ارائه دهد. به علاوه، نتایج حاصل از بررسی خطاهای موجود در این نوشته ها نشان داد که بعضی از انواع خطا حتی در سطوح پیشرفته بسندگی زبان هم چنان وجود دارد و این برای دست اندرکاران تحقیق در امر آموزش زبان می تواند مفید باشد. بدین معنا که علت ماندگاری این نوع خطاها می باید روشن و تحقیقاتی برای یافتن راه کارهای لازم جهت برطرف کردن آنها صورت گیرد.
صفحات :
از صفحه 109 تا 125
نویسنده:
صدیقی فریبرز, علوی سپیده, سامانی سیامک
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر یکی تهیه و تعبیه پرسشنامه مناسبی جهت سنجش و خودکارآمدی یادگیری زبان خارجی زبان آموزان ایرانی است. دیگری دستیابی به این نتیجه است که گروههای دختر و پسر در به کارگیری این پرسشنامه یکسان عمل می نمایند یا خیر؟ به این منظور پرسشنامه ای شامل 40 سوال بر اساس مدل توانش سازماندهی (organizational competence) باکمن (1990) تنظیم و جهت مطالعه اعتبار محتوایی به تعدادی از اساتید و دانشجویان دکتری بخش زبان های خارجی و زبان شناسی دانشگاه شیراز داده شد. پس از احراز اعتبار محتوایی، پرسشنامه در دو نوبت به 29 نفر از دانشجویان سال اول دانشگاه داده شد. پس از حصول اطمینان از پایایی پرسشنامه توسط روش دوباره سنجی 212 نفر زبان آموز یکی از موسسات زبان شهرستان شیراز پرسشنامه را تکمیل نمودند. تحلیل عامل سوالات این پرسشنامه نشان داد که عامل زیربنایی برای تمام سوالات وجود دارد. آزمون t جهت مقایسه عملکرد دختران و پسران نیز نشان داد که تفاوت معنی داری از نظر خودکارآمدی زبان آموزی میان این دو گروه وجود ندارد.
صفحات :
از صفحه 94 تا 101
نویسنده:
صفوی کوروش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از نگارش این مختصر، معرفی نظریه حوزه های معنایی و چگونگی کارایی آن، در قالب واژگان زبان فارسی است. برای دستیابی به این مهم، ابتدا به تاریخچه پیدایش این نظریه در حوزه مطالعات معنی شناسی ساختگرا اشاره خواهد شد. سپس با توجه به بررسی حوزه های معنایی، از دو دیدگاه در زمانی و همزمانی، سعی بر آن خواهد بود تا عملکرد این نظریه، در قالب واژگان زبان فارسی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 2 تا 11
نویسنده:
فلاحتی محمدرضا, یمینی مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این تحقیق، بررسی ترکیبات حرف اضافه دار گیلکی و مقایسه نتایج آن با نظریه چامسکی، در خصوص پارامتر هسته می باشد. برای انجام تحقیق، 1200 آزمودنی از دو شهر فومن و رشت انتخاب و بر اساس متغیرهای سن، جنس، سواد و مکان به دوازده گروه تقسیم شدند. 20 جمله به طور تصادفی از کریستن سن (102-97: 1375) انتخاب شد و پس از اعمال اصلاحات واژگانی و ساختاری مورد استفاده قرار گرفت. در هر جمله، یک جای خالی وجود داشت که می بایست با یک عبارت حرف اضافه دار مناسب تکمیل می شد. از این تعداد آزمودنی، 24020 ترکیب جمع آوری شد. ترکیبات به دست آمده به چهار گروه بدون حرف اضافه، دارای حرف اضافه پیشین، دارای حرف اضافه پسین و سرانجام ترکیبات دارای هر دو نوع حرف اضافه پیشین و پسین، به طور همزمان، تقسیم شدند. یافته ها نشان داد که در این زبان به جای این که پارامتر هسته دوتایی باشد، سه تایی است. به بیان دیگر، در ترکیبات حرف اضافه دار گیلکی، سه نوع ساختار به چشم می خورد: (1) هسته - آغازین (2) هسته - پایانی و سرانجام ترکیبی از موارد (1) و(2) .
صفحات :
از صفحه 22 تا 28
نویسنده:
طالبی نژاد محمدرضا, اکبری محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در میان دست اندرکاران زبان آموزی و زبان شناسی کاربردی بسیاری بر این عقیده اند که فراگیری زبان دوم به منزله فراگیری فرهنگ دوم است. برای رسیدن به پاسخی قابل قبول در این زمینه، ابتدا لازم است چند موضوع مربوط به این مقوله مورد بحث قرار گرفته و ابهامات موجود از میان برداشته شود. در این مقاله به مباحثی چون فرهنگ، زبان مالکیت زبان، امپریالیسم زبانی، و جامعه زبانی پرداخته شده و با برجسته کردن ابهامات موجود سعی بر آن است تا میزان درستی نظریه برابری فراگیری زبان دوم با فراگیری فرهنگ دوم مورد بررسی قرار گیرد. بر اساس استدلال ارائه شده، به نظر می رسد تجدید نظر در این زمینه ضرورت دارد.
صفحات :
از صفحه 102 تا 108
نویسنده:
فهیمه معرفت
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مطالعات زیادی در راستای به کار گرفتن یافته های فن آوری های جدید در کلاس های نگارش انجام گرفته است. محقق که سال هاست به تدریس درس نگارش مشغول است دریافت که دانشجویان اغلب رغبتی برای ارائه باز خورد به نوشته های همکلاسی های خود ندارند. بنابراین وی بر آن شد که با انجام یک تحقیق کیفی به توصیف بازخوردهایی که توسط فراگیران زبان از طریق پست الکترونیکی در کلاس نگارش ارائه می شود بپردازد. هم چنین این تحقیق به بررسی نظرات دانشجویان درباره طرح مورد نظر پرداخته است. شرکت کنندگان 26 تن از دانشجویان دختر و پسر رشته کارشناسی ادبیات زبان انگلیسی دانشگاه علامه طباطبایی می باشند. از دانشجویان خواسته شد تا تکالیف خود را از طریق پست الکترونیکی به استاد خود ارسال دارند. سپس دانشجویان نسخه هایی از نوشته های هم کلاسی های خود دریافت می کردند. آنها بعد از این که متن مورد نظر را می خوانند نظرات خود را به معلم خود ارسال می کردند. تحلیل این پیغام ها به آشکار شدن موضوع هایی متفاوت در بازخوردهای دانشجویان انجامید. گفتنی است که شرکت کنندگان روی هم رفته نظر مساعدی درباره این طرح داشتند.
صفحات :
از صفحه 126 تا 133
نویسنده:
رحیمیان جلال, بتولی آرانی عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
متداولترین انواع جمله در زبان های دنیا، خبری، پرسشی و امری است که به ترتیب برای دادن اطلاع، طلب خبر و صدور فرمان بکار می روند. مطالعات رده شناسی زبان ها حاکی از آن است که در استفاده روزمره از زبان، کمتر شاهد تطابق مقوله های دستوری یاد شده با مقوله های معنایی - منظوری مربوط به آنها هستیم. نمونه های این نبود همسانی را هم در زبان روزمره مردم و هم در آثار ادبی موجود در زبان می توان دید، البته از آنجا که شعر بازتاب سیلان پیش بینی نشده افکار و احساسات بشری است، شاید بتوان نمونه های این نبود همسانی را در آثار ادبی بیش از دیگر آثار مشاهد نمود. متخصصان صنایع ادبی فارسی، نقش های معنایی - منظوری فراوانی را در این زبان برشمرده اند. تحقیق حاضر نقش های معنایی - منظوری 91 جمله پرسشی از میان اشعار اخوان ثالث را، در قالب ارائه شده از سوی شمیسا (1373 و 1376) تجزیه و تحلیل نموده است. یافته های این تحقیق حاکی از آن است که اخوان، در 91 جمله پرسشی از 17 قطعه شعر خود 12 نقش از نقش های بیست و هفتگانه ارائه شده از سوی شمیسا را به کار گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که وی از مقوله معنایی - منظوری نومیدی بیشترین بهره را گرفته است. این کاربرد حاکی از وجود بحران در جامعه ای است که شاعر در آن زندگی می کرده است. البته بسامد بالای بهره گیری از مقوله نومیدی نیز بی ارتباط با بدبینی شاعر نسبت به آنچه در اطراف وی می گذشته نیست؛ این موضوع مؤید نظر کسانی است که اخوان را شاعر یاس و شکست می دانند.
صفحات :
از صفحه 42 تا 55
  • تعداد رکورد ها : 17