جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > مجله علوم انساني > 1385- دوره 14- شماره 1
  • تعداد رکورد ها : 8
نویسنده:
غفارثمر رضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در مقدمه اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است که:«رییس جمهور باید از ”رجال“ مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد»:آیا با توجه به این مقدمه، زنان ایرانی می توانند نامزد ریاست جمهوری شوند؟ با سایر شرایط رییس جمهور فعلا کاری نداریم ولی معنی کلمه رجال در این جمله چیست؟ اگر ”رجال“ را کلمه ای عربی بدانیم و آن را ”مردان“ ترجمه نماییم زنان ایرانی نمی توانند رییس جمهور شوند. ولی اگر کلمه ”رجال“ را کلمه ای فارسی بدانیم آنگاه می توانیم استدلال کنیم که چون مقوله جنسیت عموما در دستور زبان و کلمات فارسی بیان نمی شود و اسامی عام به طور کلی به دو جنس مذکر و مونث (و گاهی خنثی) اشاره می کنند پس ”رجال“ به معنی ”مردان و زنان“ بوده از این رو زنان نیز می توانند رییس جمهور شوند.در این مقاله تلاش می شوند با استفاده از ابزار و روشهای جامعه شناسی زبان، اولا رفتار اسامی (جدید و قدیم) عربی وارد شده به زبان فارسی در طول زمان را توصیف کرده و سپس ضمن مقایسه رفتار آن اسامی با رفتار همنوعان خود در زبانهای عربی و فارسی شباهت و تفاوتهای رفتاری آنها را مشخص کنیم. و در نهایت به طور اخص به رفتار کلمه ”رجال“ و کلمات مشابه آن پرداخته، فارسی یا عربی بودن این کلمه را تعیین خواهیم کرد. نتایج به دست آمد در مرحله سوم این تحقیق، ضمن مشخص کردن فارسی یا عربی بودن کلمه ”رجال“ پاسخ سوال مطرح شده را روشن خواهد ساخت.برای انجام این کار ضمن انجام حدود 11 ساعت مصاحبه جامعه شناختی با افراد و جمع آوری داده های زبانی طبیعی، تمامی اسامی به کار برده شده در کلام افراد را استخراج و رفتار آنها را در ساختار زبانهای مربوطه با توجه به مقولات زبانشناختی بررسی می نماییم. امید است که تحلیل کمی داده ها و نتایج به دست آمده ما را در راستای به دست آوردن پاسخی روشن به سوال فوق رهنمون سازد.
صفحات :
از صفحه 55 تا 67
نویسنده:
سهرابی بابک, عابدین بابک
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله یک سیستم پشتیبان تصمیم (DSS) برای حل یک مساله مسیریابی و زمانبدنی کامیون (VRP) ارایه می شود. زمانبندی تحویل مواد از مراکز توزیع منطقه ای (RDC) به فروشگاههای اصلی خرده فروشان، مساله ای است که پیچیدگیهای زیادی را به همراه دارد. برخی از محدودیتهای معمول عبارت است از: اندازه کامیون، طول زمان کاری هر روز، بارگذاری انواع گوناگون مواد در بخشهای مختلف کامیون و محدودیتهای زمان تحویل. علاوه بر این موارد، فاکتور جلب رضایت مشتریان و درنظر گرفتن ارزش هر مشتری در تصمیم گیریها نیز در این تحقیق مدنظر قرار گرفته است. بدین ترتیب در توسعه سیستم پشتیبان تصمیم، استفاده از الگوریتم مناسب حل مساله، از اهمیت زیادی برخوردار است. بدین منظور در این مقاله از الگوریتم سیمولیتد آنیلینگ (annealing simulated) استفاده شده است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 41
نویسنده:
مختابادامریی سیدمصطفی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 89 تا 98
نویسنده:
اعتمادی حسین, شمس زاده باقر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
نویسنده:
میردامادی محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هماهنگی سیاست خارجی کشورهای عضو جامعه اروپا و تلاش برای ارایه یک "صدای واحد" از طرف اروپا در موضوعات و تحولات مهم بین المللی یکی از مسایل اصلی مورد بحث در بین کشورهای عضو جامعه اروپا از ابتدای دهه 1970 به بعد بوده است. در اوایل دهه 1990، در پی فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد موضوع نقش بین المللی جامعه / اتحادیه اروپا در خلا ایجاد شده در نظام بین الملل بیشتر مورد توجه قرار گرفت. بحران کویت به دنبال اشغال این کشور به وسیله عراق در اوت 1990 اولین آزمون جامعه اروپا در مواجهه با یک بحران بین المللی پس از جنگ سرد بود. در شرایط جدید بین المللی برای بسیاری از رهبران اروپا این شرایط فرصتی تلقی می شد تا جامعه اروپا از خود حضور هماهنگ و موثری به نمایش بگذارد و بتواند ابتکاری اروپایی برای حل بحران ارایه کند. لذا عکس العمل اولیه جامعه اروپا بسیار سریع و هماهنگ بود به طوری که در مواجهه با بحرانهای مشابه قبلی هرگز سابقه نداشت. این هماهنگی و عکس العمل به موقع در مرحله اول بحران که مقابله با بحران بیشتر در ابعاد اقتصادی و تا حدی سیاسی بود ادامه داشت. ولی در مرحله بعد که بحران به تدریج بعد نظامی پیدا کرد جامعه اروپا نتوانست هماهنگی قبلی خود را حفظ کند و کشورهای عضو در عمل به دو طیف آتلانتیکی و اروپایی تقسیم شدند. انگلیس و تا حدی هلند از موضع آمریکا حمایت می کردند که به دنبال راه حلی نظامی برای بحران و اخراج قهرآمیز عراق از کویت بود. در حالی که سایر اعضا جامعه با محوریت فرانسه و آلمان خواهان تداوم اقدامات دیپلماتیک و راه حلی غیر نظامی برای خروج عراق از کویت بودند. هرچه عملیات نظامی نزدیکتر می شد اختلاف بین اعضا جامعه اروپا نیز عمیقتر و نمایانتر می گشت. و در عمل نیز با شروع عملیات نظامی برای کشورهای اروپایی گزینه ای بجز پیروی از آمریکا و پیوستن به عملیات نظامی تحت فرماندهی آمریکا باقی نماند. این تحولات از جمله عواملی بود که نقش موثری در شکل گیری ستون دوم اتحادیه اروپا "سیاست خارجی و امنیتی مشترک (CESP)" در پیمان ماستریخت در 1992 داشت.
صفحات :
از صفحه 99 تا 118
نویسنده:
عباسی پیام
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ساموئل تیلر کولریج نمادینترین شاعر رمانتیک است. او با قدرت تخیل خلاقی که دارد از ایماژها و انگاره های آشفته چیزی نوین و نمادهایی را خلق می کند که دربرگیرنده عقاید فلسفی اوست. قوه تخیل به شاعر رمانتیک کمک می کند تا هر آنچه را دیده و احساس کرده به خواننده اش انتقال دهد و با برگشت به مرحله حرکت و پویایی تنش درونی را حل کرده و ایستایی اش را پایان ببخشد. در شعر «دریانورد کهن» تاکید بر «رومانتی سیزم منفی» است؛ زمانی که شاعر به «دوره شک و تردید» پا نهاد، به نیکخواهی جهانی شک می کند و قادر به درک حقیقت و زیبایی آفریده های خداوند نیست. در تنهایی و با کمک قوه تخیل، شاعر توانایی درک حقیقت را پیدا می کند. در این مقاله سعی بر این است که شخصیت دریانورد کهن بررسی شود؛ همچنین مشخص گردد او تا چه حد نماینده رمانتیسیزم بر اساس تعریف مورس پکام است. مراحل مختلفی که دریانورد کهن با آنها مواجه می شود و تغییرات روحی - روانی او از شاعری رمانتیک منفی گرا به مثبت گرا و تغییراتی که در دید او به جهان صورت می گیرد، مطالعه و بررسی می شود. علاوه بر این بررسی، تاثیرات شخصیتی کولریج به عنوان شاعری رمانتیک بر آفریده ذهنی اش به شناسایی شخصیت دریانورد کهن بیشتر کمک خواهد کرد.
صفحات :
از صفحه 43 تا 54
نویسنده:
رحمتیان روح اله, شریف ژاله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زمانی که از «خودآموزی» به عنوان گسترده ترین روش تعلیم و تربیت مدرس، در علم آموزش زبان، صحبت به عمل می آید، مساله خود ارزشیابی مدرس بیش از هر موقع در مسایل آموزشی روز قرار می گیرد. خود ارزشیابی راهبردی منطقی و موثر در امر تربیت پیوسته است که امکان تشخیص روشهای تکاملی را در فعالیتهای حرفه ای و درس، به مدرس می دهد.این تحقیق تفکری آموزشی را مطرح می کند که با در اختیار گذاشتن روشهایی به مدرس، او را در ارزشیابی کیفیت آموزشی، خودگردانی و همچنین ارزشیابی شخصیت واقعی از طریق شناخت صحیح خود، یاری می دهد. از نظر مدرس، دستاوردهای خودارزشیابی، در تربیت پیوسته او، بالاخص در شناخت و رفع نقاط ضعف آموزشی اش، غیر قابل انکار است.
صفحات :
از صفحه 15 تا 26
نویسنده:
غفاری مسعود, قاسمی علی اصغر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این مقاله تبیین خاستگاه جنبش جوانان ایران در مقطع زمانی 1350-1380 می باشد. در این سه دهه با افزایش جمعیت جوان کشور از 7 میلیون نفر (21 درصد جمعیت کشور) به بیش از 21 میلیون نفر (32 درصد جمعیت)، جنبش جوانان به یکی از جنبشهای مهم در عرصه سیاسی اجتماعی کشور مبدل شده است. برای تبیین خاستگاه این جنبش در متغیر «شکاف نسلی» و «دموکراسی» بررسی شده و نتایج حاصله نشان می دهد خاستگاه جنبش جوانان در ایران تقابل دموکراسی و اقتدارگرایی بوده است نه شکاف نسلی. در تحلیلهای این مقاله علاوه بر آمارهای رسمی از نتایج برخی نظرسنجیها نیز استفاده شده است.
صفحات :
از صفحه 69 تا 87
  • تعداد رکورد ها : 8